Haszprus

ICQ 5 suxx

©   Haszprus   |   hwsw
Kipróbáltam az icq5-öt... Istenem, merre tart a világ. Hát ezt a szoftvert nagyon elkúrták. Az utolsó használható verzió a 2002a… Rakom is vissza, merthogy készítettem backupot, előrelátóan.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 15 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

biztos béna vagy, és nem tudod használni...

vagy csak poweruser vagyok mint jópár haverom és velük együtt nem tudjuk használni az újabb icq-kat. minden új verzió egy visszalépés. nem csoda hogy teret nyer az msn messenger.

3) silentinho (nem regisztrált)
Az új icq télleg elég gázos... a 99es verzió óta mindig volt, de már fel se rakom, max a 2003at! pápá


Az elmúlt 10-20 év szoftvertörténelmét figyelembe véve az állapítható meg, hogy azok a cégek, amelyek területére szemet vet a microsoft, hirtelen elkezdenek orbitális blődségeket csinálni. Ez megfigyelhető volt már a drdosnál is, a netscapenél is, és most a mirabilis/aolnál is. Kíváncsi vagyok, mi fő a google fejében...

Egyébként nekem mindig is hányingerem volt az icq-tól. De nagyon! Már a 98-astól is. A protokolljától is.

------------------
Más. Baszics, ez kurvajó, hogy lehetett kommentet utólag is átszerkeszteni!!! :-)))

En meg mindig aj szik ju parti voltam, bar en sem az eredeti kliensprogit hasznalom. Fura, hogy amit negy eve tudott, az az MSN-nel most ujdonsag. Az ICQ-nak az a baja, hogy tul sok mindent tud. Videofonalastol a kenyerpiritoig minden idiotasagot beletesznek. Egy IM-nek az a lenyege, hogy tudjak massal beszelni, nem pedig az, hogy jatszak rajta.

A régi ICQ-ban nem volt kenyérpirító. Ettől volt jó. És ettől jó ma a miranda.

Szerintem is. En igazsag szerint trilliant hasznalok, mert a Miranda file atvitelevel szoktak bajok lenni.

A trillianben sztem ugyanúgy benne van a kenyérpirító Az én gépemen borzalmas lassú. Egy 3D renderelésnek elnézem ha lassú. Egy programfordításnak elnézem ha lassú. De egy instant messaging programnak…?

Haszprus: jah (lassú)
Mefi: szintén jah (fájlátvitel)

ICQ‐ról meg csak annyit, hogy 2000 óta nem használom az eredeti klienst. Anno a Win98‐amat nagyon megette, és mindig teleszemetelte a windowst mindenféle szarral… Amióta az AOL megvette őket, egyre rosszabb.

Csak tudnám miért nem támogat senki sem offline üzeneteket. Persze, a Yahoo az igen, de annál se lehet sok rosszabb üzenőszoftvert találni.

az icq protokollja támogatja az offline üzeneteket... miranda tudja is használni...

mi a hézag a miranda fájlátvitelével? az hogy nem állítható a sebesség? én is tapasztaltam hézagokat de szerintem ez a mostanság elszaporodó firewallok/routerek miatt van. nem?

Senki = ICQ‐n és Yahoo‐n kívül.

Az AIM és az MSN (ez utóbbi kevésbé) is minden további nélkül megbírkózik a NAT‐okkal…

"kevésbé" vs. "minden további nélkül"
érdekes párosítás

szal mi a hézag a miranda fájlátvitelével?

Nem tudom, nekem nincs bajom a trilliannal. (Mobile Pentium 1,5GHz, 512MB DDR) Csak az emesen nem tudo offlajn uzeneteket, ICQ, Y!M tud.

Mefi: fogalmazzunk másképp: csak a ICQ és a YIM tud, más nem Nekem az AMD 2500+‐omon is lassú, nem bír az évek során összeherdált 400+ fős ICQ listámmal. (Hát még a Celeron 300‐asom, amivel anno a Trillian 0.74 idején toltam…)

Haszprus: jogos. Szerintem megártott nekem anno első két félévben a Vajk (progalap tanár) Az m.t.n. az ő egyik állandóan ismételt kifejezése. Egyébként csak az, hogy Mirandával nem tudok fájlokat küldeni sehogy sem, AIM és MSN eredeti kliensekkel meg megy. AIM‐mal mindig, gyorsan és megbízhatóan, MSN‐nel meg csak nagyon kevésszer nem megy, viszont ha megy is, nem mindig gyors. Skype‐pal is egész jól lehet fájlokat küldeni, ha már itt tartunk.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::