Haszprus

Karácsonyi ajándék

©   Haszprus   |   hwsw life
Nemtom mit vegyek karácsonyra, ez most a probléma. Mármint magamnak. Má névnapomra se vettem semmit, és most nem biztos de talán születésnapomra se, az má régen vót. (A dolog úgy néz ki hogy kapok x összeget amit vagy elrakok vagy veszek belőle valamit. Névnapom esetén utóbbit választottam és elég jó eséllyel ez lesz a karácsonyi stratégia is.) Tavaly karácsonykor dettó (kivétel egy db hosszúujjú póló), a régebbi dolgoknak meg most lusta vagyok utánanézni.

Bizonyos összeg alatt nincs semmi olyan amire igazán szükségem lenne és mondjuk nem zokni-kategória , bizonyos összeg felett meg nem akarok kiadni, pedig egy normális fényképező (ld. Canon EOS 20D) nem lenne rossz . A probléma egyrészt az alapcucc árában, másrészt az objektívek árában rejlik. Elég kemény probléma, a dolgot valahogy próbálom is elfelejteni, mert idegesítő, hogy a profi cuccok ennyibe kerülnek, az amatőr cuccok pedig olyan iszonyat harmatgyenge képeket produkálnak, amilyeneket. Nézzétek meg, hasonlítsátok össze a zajszintjét egy profi DSLR gépnek, meg egy kompakt fosnak. Akár lehet az új is. Példának itt van a Nikon Coolpix 8800 (kompakt), ami egész tetszetős cumó lenne, de megnéztem milyen zajt mellékel ISO400-hoz, hát, borzalmas, jó hogy egyáltalán ki lehet venni valamit a képből.

A köztes megoldások, mint pl. Nikon D70, Canon EOS 300D, azért nem sokat segítenek a helyzeten, mert ezeknél a gépeknél nem az alapcucc a legnagyobb probléma (persze az is), hanem az objektívek amiket utána meg kéne venni. Darabja legolcsóbb esetben is 100k huf körül van (de azokkal kitörölhetjük), szóval nem kispálya

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::