Haszprus

Outlook 2003 überkontroll

©   Haszprus   |   hwsw
Hosszú listák, tökéletes szabályok, tökéletes irányítás. Először is eszetlen mennyiségű szabályt képeztem Outlook 2003-ban, hogy a félév során minél kevesebb időmet rabolja el a majdan levlistánkra ömlő eszetlen levél érdemi részének leválogatása.

Másodszor, pár napja felraktam a No Spam Today! nevű szoftvert, mely egy pop3 szerverként működik saját gépünkön megbújva, és a levelezőszoftver - legyen az akármi - rajta keresztül fér hozzá a leveleinkhez. A szoftver annyit csinál, hogy netről valamint helyben tárolt szabályok alapján belő egy spam-szintet minden egyes levelünkre, s ha ez egy megadott szám felett van (defaultból 4,8), akkor spamnek minősíti. Teszi ezt úgy, hogy a subjectbe beleír valami általunk kitaláltat, pl. azt hogy [spam], vagy bármi.

Mi a tuti a No Spam Today!-ben? Az, hogy nálam asszem 3 napja van fenn, és ezidáig nem hibázott. Értem ez alatt, hogy nem kategorizált spamnek valós levelet, és nem hagyott egyetlen spamet sem felismeretlenül.

Hibázni egy esetben tud, éspedig azon levlista-digesteknél, ahol a levelek közé beférkőzik néhány spam is. Ez alapvetően kellemetlen, ugyanakkor érthető probléma, melyet szerencsére megfelelő Outlook szabályokkal szintén helyre tudunk hozni.

Megjegyzések:
  • a No Spam Today! nem ingyenes szoftver, bár egy ideig teljes funkcionalitásában kipróbálható.
  • arra még ki kell dolgoznom valamit, hogy miként lehet zökkenőmentesen két windows accounthoz is beüzemelni a szoftvert. lehet hogy windows service-ként való futtatás lesz a helyes megoldás. igen. de hogy lehet ilyet csinálni? a google talált rá egy fizetős szoftvert, kösz, nincs valami beépített mód erre winben?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ezt a képet melyik progival csináltad?

ps cs, a görbe vonalakhoz ami kell -> freeform pen tool


a gmail nem helyettesíti a filtereimet

No Milk Today! (my life is gone away)

Haszprus: de elvégzi a vírus- és spamszűrést ingyé', a többit meg lehúzhatod róla POP3-mal, és filterezheted, ahogy akarod.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...