biznisz - 2009 - 20 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

38. Jómunkásember Sch Qpa nevezőtúra

©   Haszprus   |   barátok bme buli fotózás mátrix túra 350d normafa qpa idézet

Igazából kezdhetném úgy is a beszámolót hogy nesztek voltunk túrázni és itt vannak a képek, az olvasóim egy része még bőven értené is minden magyarázat nélkül hogy miről van szó, a másik felük viszont nem. Van nálunk a BME villanykaron egy Schönherz kollégium, és innen indult még 38 éve egy nagyszabású egyhetes évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, a Sch Qpa. A dolog alapvetően a feelingről szól, bár vannak versenyfeladatok is. Az első nagyobb megmozdulás az idei qpa kapcsán a nevezőtúra volt a Normafán és környékén, erről hoztam most képeket.

A korábbi években a magam részéről nem qpáztam különféle okok miatt, most viszont úgy döntöttem hogy megnézem mi is ez, és nem döntöttem rosszul. A fixmask csapatban indulok, ami a Sch fotóskörének (SPOT) a csapata, bár én magam nem vagyok Spotos, de sokszor gondoltam már rá amúgy. Van köztük egy-két haver, mint pl. adams, ssophie és SzaMa, meg még néhány ismerős arc, pl. fincsi és zs (velük a 2008 dec 30-i Adams-bulin találkoztam).

A túrán belefutottam két volt kollégámba.


23:52 Haszprus: és már celebritás vagyok bazmeg
jön szembe egy fazon
aszondja, hé, te vagy a Haszprus!!!
mondom igen, honnan ismerjük egymást?
aszondja sehonnan, olvas
és hogy okvetlenül oda kell vigyen egy fazonhoz
meg csináljak vele képet
meg csináljak kettejükkel képet
és bemutatott a másiknak hogy hé ő a Haszprus
aztán lett közös fotó

Haszprus

Öthatvan

©   Haszprus   |   life mátrix szánalmas l0lzor élelmezés

A céggel együtt költözött a régi székházból az újba a trafikos néni is. Ma lementem venni egy bombát, aminek amúgy napi szintű vásárlója voltam a régi helyen, kemény 310 forintért (szoktam venni mellé csokit és/vagy ice tea-t is btw). Kérdezem mennyi lesz, mire ő vigyorogva: 560.

Nem akartam a képébe röhögni hogy jól van akkor asszem most láttuk egymást utoljára. A másik szárnyban levő büfében 380 ugyanez, a régi helyen 310 volt, itt meg 560, hát tessék már számolni, üzleti érzék mint olyan? Hány helyen jövök át reggel ahol tudok bombát venni? De ha nem, akkor még mindig ott a másik szárny.

Haszprus

Jeah :)

©   Haszprus   |   mátrix energiablog

Kurvajó volt bejönni ma reggel a munkahelyre. Mondjuk eleve nagyon jól indult a napom, utána jó zene ment a fülemben, de ráadásul amikor beértem, légkondicionált iroda fogadott kényelmes székkel, állítható magasságú karfával, mi kell még…

10:11 sztem be kéne vezetni hogy az irodában nincs telefonálás. Nem gondolom hogy egy ember telefonja miatt megérné másik 10-et hátráltatni a munkában.

Haszprus

In the ghetto :)

©   Haszprus   |   fotózás mátrix w170

Üdvözlet az új irodaházból. Otthagytuk az Andrássyt és átköltöztünk a Népligetbe. Meg kell mondjam, az Andrássy egy jó hely volt, rengeteg haverom volt a környéken, rengeteg jó kajálda, a combinoval tudtam megközelíteni stb.

A népliget, well, két átszállás, ráadásul közben metró, nyócker… Mindegy, ma egész jól eljutottam ide is. A ház maga szép, az iroda szép, bár elég hangos (sokan vagyunk benne), az asztal kicsit magas, de félretéve ezeket a dolgokat, nemrossz. (Full légkondi nice.)

Képek soon.

szép a mosdó, +10 pont.

finom volt a menzás kaja, +5 pont.

finom volt a reggeli fornettis pizza, +1 pont.

légkonditól szétfagyok, de még mindig jobb mint izzadni, -3 pont. (Majd nem ujjatlanban jövök és kész.)

szomszéd faszi egyszercsak kihúzta a gépemből az áramot. LOL?

végre van fiókos szekrényem, +2 pont.

17:32 the pix

Haszprus

Haszprus Framework

©   Haszprus   |   bme fejlesztés mátrix php

Irgalmatlan tempóban készül a Haszprus PHP Framework…

(Önlabra lesz, egyelőre van benne fasza formgenerálás, mvc (mégpedig kicsit smarty-style), minden ami kell… Nem használ fel korábbi cuccaimat, written from scratch, inspired by symfony and TRES.)

(Munkáltatóm figyelmébe: a cuccot itthon készítem ingyé nem kevés időben (pl. most 4:50-kor végzek vele és kb. tegnap 18 óta nyomom, az hány elszámolatlan óra is egy nap alatt?) és maximálisan fel fogom használni a munkámban. Jól.)

Haszprus

Új iroda

©   Haszprus   |   mátrix w170

Ideiglenesen itt vagyunk. Kb. még másfél hónapig, elvileg. Aztán meglátjuk. Az új hely elméletileg kicsit szebben fog kinézni (egy újonnan épített A kategóriás irodaházról van szó), ugyanakkor nem 6-an leszünk a szobában mint a képeken itt, hanem 11-en. Kiváncsi vagyok mennyire lesz kedvem belakni. Anno még voltak olyan elképzeléseim hogy hozok be mindenféle cuccot, aztán ezek szépen elhaltak, ahogy folyamatosan jött az ígéret hogy nem sokat vagyunk már itt. Remélem az új hely szerethető lesz, bár a 11 fő miatt őszintén szólva erős kétségeim vannak. (6 fő is akkora hangzavart tud okozni hogy az nem igaz, van most mellettünk egy üres szoba a költözésig, pár napja gondolkodom rajta hogy partizánakcióban bevessem magam oda a gépemmel.)

Haszprus

Szobaátrendezés :)

©   Haszprus   |   mátrix mobilfotó

Na végre mozdultunk valamit, a középső asztalkomplexumot beküldtük a falhoz az ablak felé, nyertünk a szoba közepén ezzel kb. 20-30 centit és mögöttem Poti meg Ádám kanapéja is így relatíve távolabb került tőlem, talán Poti térdét már kevésbé érem el, ezen kívül Atis felé nyomtunk olyan 10 centit. Kivittük a szobából a tökfölöslegesen itt levő egyik asztalt. Übersweet, tökre örülök neki. Még mindig teljesen gáz, de sokkal jobb mint eddig.

Haszprus

Snowboardozás Ramsauban

©   Haszprus   |   fotózás külföld mátrix történelem túra 350d ausztria energiablog i love this company snowboard w170

Snowboardoztunk péntek reggeltől vasárnap estig Ramsauban Erikával, a céggel (thx ), meg egy saját sí- és snowboard-oktatóval, összesen 11-en. Kurvajó volt, péntek reggel indultunk Péterrel (ügyvez) és Balázzsal (haverja), délutánra megérkeztünk, kaja, pihi, másnap reggel indultunk a pályára, tanulórész, csakhamar bedurrantak az izmaim és elég keményen szívás is állandóan fel le csatolgatni a deszkára a bakancsot. Úgyhogy a napsütésnek köszönhetően kidőltünk a hóba egy kis pihire, a magam részéről úgy éreztem mintha tengerparton nyaralnánk, még a sülő bőr kellemes illata sem hiányzott. Mondjuk ez látszik is a képeken, elég keményen leégtem estére. Páran elmentünk még egy éjszakai szánkózásra, ahova ugyan alig találtunk oda, de végül a kb. félórás majdnem nonstop csúszás (értsd: iszonyat hosszú, kivilágított szerpentines szánkópálya a hegyoldalban, amin még versenyeztünk is) azt hiszem abszolút felejthetetlen élménnyel szolgált. Főleg a végén amikor belecsapódtunk egy hófalba. Erről sajnos nincsenek képek, amúgy videó kéne, mert iszonyat jó móka volt, meg sebességérzet néhol elég keményen, főleg ahol a pálya hullámai a levegőbe dobtak minket.

Vasárnapra már elég keményen fájt mindenünk a folyamatos esésektől, de azért pár jót is sikerült csúszni, főleg Erikának már elég jól ment. A magam részéről meg úgy gondolom, hogy ha még egy napot maradtunk volna, akkor én is egész jól belerázódtam volna. Talán legközelebb.

Haszprus

Hétvégi fun, RX8 :)

©   Haszprus   |   fotózás mátrix történelem 350d art energiablog kocsi vagi



Nah szóval hétvégére kaptam kölcsön egy Mazda RX8-at, leteszteltük, nemrossz. Majd lehet hogy lesz még egy-két kép, csak azok Erikánál maradtak a kompakt gépen.

Amúgy traffipax ellen miként lehet védekezni? Régen mintha hallottam volna valami rendszámtábla-festékről ami bekavar nekik. Info, valaki?

Haszprus

2009-0123 Olasz, Mátrix, dankoi

©   Haszprus   |   barátok élelmezés fotózás mátrix w170

Volt ma egy egész jó Olasz, cheesecake-kel (nagyon fincsi), aztán meló ezerrel 20.30-ig, végül dankoinál dumáltunk éjjel háromig. Reggeli ébredés asszem kicsit nehéz lesz, pedig hétvégén is melózok, van mit behozni. Jövő hétre meg lezsíroztam pár talit (Mainframe, The GuNN, Schloddi búcsúztatója mielőtt Ausztráliába kimegy 8 hónapra és még ki tudja mi minden).

Mikor pihenem ki magam? Kérdezem ezt hajnali fél ötkor, és még egy darabig fenn leszek. Még jó hogy vége a vizsgáimnak. Kérem a 36 órás napok bevezetését…

Haszprus

2009-0109 (TRES, Bea, Mf)

©   Haszprus   |   barátok fáradtság fotózás life mátrix mobilfotó w170

Egész éjjel ébren voltam (tegnap 5, tegnapelőtt 1 órát aludtam), felkészültem adatbáziskezelő-rendszerekre. Alvás nélkül mentem, ötös lett, nice. Meki. Meló. Az egyik vezető behívott kettőnket hogy előadja a legújabb vízióját a TRES-sel kapcsolatban (a projekt amin dolgozom). Hozzam a krumplimat nyugodtan. Kókadoztam iszonyatosan, mondtam hogy akkor aludnék egy órát a mögöttem lévő díványon. Oké. Asszem készült rólam fotó is. Potival dumálgattam, virágüzlet, megyer, Bea, flórián, nyugati, Mainframe, meki, home.