2014 augusztus - 12 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Barcelona 2014 - első nap, strand, óváros, rambla

©   Haszprus   |   barátok külföld barcelona

A nagysikerű Európa-körút (aminek a fotóit még mindig fel kéne raknom) és Krakkó után újabb célt tűztünk ki Mf-fel, a legesélyesebb két hely Isztambul és Barcelona volt, végül utóbbi mellett döntöttünk, és szerintem milyen jól! Gimi óta akarok ide visszajutni, mert akkor voltam itt fél napot, és marhára bejött.

Egy csomó programlehetőségünk volt, viszont alapvetően chillezni mentünk meg relaxolni, úgyhogy nem kapkodtunk el semmit. A szállodát a város viszonylagos belsőbb részére igyekeztük választani, hogy gyalog lemehessünk a strandra, és metróval elérjünk lehetőség szerint a közelben mindent. Ez úgy lényegében sikerült is, valóban nem voltak roppant hosszúnak tűnő útjaink, bár azért el tudtam volna képzelni kevesebb utazást. A magam részéről lehet hogy legközelebb ha jövök még, akkor egy ennél is központibb vagy jobb helyre választanám a szállást.

Hat napot töltöttünk kint.

Első nap megnéztük a közeli strandot, és első étkezésnek a mekit választottuk, mert fostosak voltunk, ám ez elég kiábrándító kajalehetőségnek tűnt, úgyhogy estétől belecsaptunk a lecsóba - óváros, Rambla - és az elkövetkező egy hétben egy kész kis gasztro körútat tettünk meg. A szállodában az elég kétségbeesettnek hangzó “por favor no molestar” kiírás videó-értelmezését nem lehetett kihagyni.

Folyt köv, stay tuned.

Haszprus

Mestergólyatábor MBA előtt :)

©   Haszprus   |   barátok bme life mba gólyatábor mobilfotó

Hatalmas volt

Ami a táborban történt az a táborban marad

Amúgy q jó volt Plusz rájöttem hogy egyik haverom Balatonfenyvesen nyaralt, úgyhogy hozzájuk is kiszöktem éjjel még egy kis ráadás partiért

Szürreál.

Tényleg állat volt. Szóba került, hogy jövőre újra menni kéne Mondjuk nekem a vetélkedő nem volt a szívem csücske (legalábbis második nap már nem akartam annyit inni), de q jó volt a társaság és az idő 90%-ában inkább dumálgattunk.

Hát kurvára nem bántam meg, hogy mentem

Haszprus

BDD (Behavior Driven Development) Cucumberrel

©   Haszprus   |   life
Elso benyomasok. Ma irtam egy rakas tesztet Cucumberben (megpedig a Ruby implementacioban), es az a benyomasom keletkezett, hogy ez kurvajo Nekem legalabbis tetszik. Most eloszor irtam ilyet, es egy alapos mentalis rakeszules utan nagyon egyszerunek es kellemesnek talaltam a dolgot, kulonosen hogy a Jetbrains IDEA felkinal autocomplete-et a lehetseges angol nyelvu mondatokhoz az alapjan, hogy mely mondatokat implementalta mar valaki Rubyban. Mert igye a dolog ugy mukodik, hogy a mondatok mogott kodok vannak, amiket neked kell implementalni. Amig nem probaltam ki, addig erosen kerdeses volt, hogy ennek vajon mennyi ertelme lehet. Most igy tapasztalat alapjan szerintem fasza.
Haszprus

Canon 350D + Sigma 18-125 eladó

©   Haszprus   |   fotózás hwsw todo

Eladó egy hibátlan Canon 350D tükörreflexes fényképező + Sigma 18-125 objektív. Külön is, egyben is. A kettőre együtt 100e Ft-ot remélek. Tudok adni hozzá hozzá távirányítót (elsütheted messziről), az objektívre UV szűrőt, polárszűrőt hogy gyönyörű felhőid legyenek, napellenzőt, valamint az alap akksin kívül két plusz akksit, és 4 GB Compact Flasht. Az objektív frissen tisztíttatva, a 350D frissen kémiailag tisztíttatva (magyarán zsír új tisztaságú a szenzora).

Ilyesmi fotókat remélhetsz tőle: Haszprus Art Gallery

Email: haszprus@gmail.com

aug. 05. 10:10 jut eszembe van még erre az objektívre szürkeszűrőm és makro előtétlencséim is (3 db).

Haszprus

Canon 350D vs 700D vs 70D vs M

©   Haszprus   |   barcelona 350d fotózás todo

na megtisztíttatom 350d-t, kémiai tisztítás lesz, mondták h tiszta dzsuva az egész éreztem is h fos mint atom
70d-t simán vennék, a váz nagyon tetszik
csak el kéne döntsem h veszek-e mellé vmit (kitként h olcsóbb legyen)
meg elég bonyolult a használata sztem
szóval érződik rajta h ehhez bizony rutin kell (ahogy a 350d-hez is kellett, és mivel nem használtam ANNYIT ezért sokáig kevésbé voltak jól komponáltak a képeim mint kompakttal)
az EOS M-re mondták a boltban h felejtsem el, kurva kényelmetlen nagyobb obikkal stb. ez reális is sztem hisz egy tégla és kész

Röviden összefoglalva, mielőtt kimegyünk Barcelonába, elgondolkodtam, hogy nem kéne-e venni valami fényképezőt. Az sem egyértelmű, hogy a 350D-t vigyem-e, hiszen nagy (egy egész táskányi, ugye), és már nem annyira szeretem, hisz 9 éves. Ez utóbbin segíthet egy vérfrissítés akár 700D-re. 70D felé pedig egyértelműen minőségibb dolgok készíthetőek. A keresőjével teljesen lenyűgözött, brutál, brutál. Az EOS M mellett pedig szólna ugye hogy kompakt, cserébe teljes obipark-csere, ami nem feltétlen akkora gond egyébként, hiszen a jelenlegi cuccokat meg el lehet adni. De azért tartok tőle. Nem tudom, nem tudom, és nincs sok időm gondolkodni, meg kéne szokni a gépet még Barcelona előtt, bármit is veszek. A 70D kezelését pl. kisebb kutatómunka kitanulni, amennyire éreztem. Legalábbis hogy rutinosan menjen minden. Bár most csak negyed órát volt a kezemben, az igaz. Gondolkodom rajta.