Haszprus

Multi Level Marketing, MLM

©   Haszprus   |   barátok life mlm szánalmas

Szoptatok már be MLM előadást? Hogy meghívtak valahova és jött a kurva nagy átbaszás?

júl. 18. 02:52 ajánlott olvasmány: Mainframe #24-es kommentje az MLM-es agymosásról.

júl. 30. 21:34 összejött egy csomó tök értelmes és érdekes komment, komolyan érdemes elolvasni őket.

szep. 04. 10:09 egy kicsit arról, hogy mi történt azon az mlm-es előadáson, amire meghívtak. ez nem a teljes sztori.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 103 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

101) p. (nem regisztrált)
Folyt:

1. - a termékek valóban kiválók

2. - a termékek lehetnének sokkal olcsóbbak is (nem igaz, hogy csak 20-30% árrés van rájuk téve, ugyanúgy minimum 400-500%-kal drágábbak, mint az előállítási költség) Ugye elég vicces, amikor azt mondják, hogy a gyártótól közvetlenül vásárolok. És ki hozza be az országba? A gyártónak a magyar leányvállalata, de a szállítási költséget nem ők fizetik, hanem a termék árába van kalkulálva.

3. -
A piac pedig soha nem fog telítődni. Itt is megvan a kellő számú lemorzsolódás és az ebből adódó törzsvásárlói kör újraelosztása, mint a gazdaság más területein is. És mindig lesznek új generációk és távozó generációk. Mellesleg a lakosság 1,5 %-ka ismeri ezt az egészet. Akkor túltelített?"

Na igen, itt az egyik olyan pontja az üzletnek, ahol kurva nagy ferdítések mennek. Emlékezzünk az Amway-re… Hasonló mint az FLP, ha nem lehetne piacot telíteni, akkor az Amway-be miért nem érdemes már régóta belekezdeni? Mert ismeri mindenki és senki nem akar hallani sem róla. És itt el is érkeztünk oda, hogy az FLP-t - bár csak 1,5%-os a kártyával rendelkezők száma - is rengetegen ismerik már. Tapasztalatból mondom, 10 eberből 5 tuti ismeri. LEgalábbis Magyarországon (ja jut eszembe? A 1,5% a régióra vonatkozik és nem az országra, az országban ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla…)

4. - Aki jár a rendezvényekre, az láthatja, hogy hónapról-hónapra új igazgatók jönnek ki félmillás fizuval.

Ugyanakkor ebben teljesen igazad van, csak azt nézd meg, hogy havonta hány igazgató jön ki és hány új diszkontos belépő van… Átlagban minden 1000. belépőből lesz igazgató…

5. - Az meg szintén nem túl jó dolog, hogy igazgató szinten ugye 100 pontos forgalomnál valóban 500 körül keresel, de 100 pontos forgalmat igen kevesen csinálnak no manager-i pontban… Meg ugye az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed…

6. - Ami nekem nem szimpi az az, hogy van egy kurva jó, tényleg zseniális termékalap, DE összevissza kamuznak… Ugye azt állítják, hogy a boltokban alig lehet olyan Aloés cuccot találni, amin rajta van a minősítő pecsét, nos itt látható az összes termék, ami rendelkezik ezzel a pecséttel:

Companies, Products & Raw Materials Completing IASC Certification

Nos ebből a Forever termékeknek a száma az összeshez képest igen elenyésző…

Szintén furcsa volt az az állítás, hogy a világ Aloe termelésének a 96 (vagy 92?) százaléka a cég kezében van… Tekintsük csak meg ezt a linket:

Welcome to NYALOE.COM

40% of Aloe of the world comes from Namyang Aloe Inc.

Na ennyit erről. Szóval jó az FLP, de sokkal jobb lenne, ha a jó dolgokra mennének rá és emellett nem menne a népbutítás ezerrel… Ha az ember utánanéz ezeknek a dolgoknak, akkor simán megtalálja ezeket az oldalakat. Csak a legtöbb ember elhisz mindent. Ja és ugye mondanom sem kell, hogy az összes gélben van tartósítószer (Nátrium Benzoát, illetve a berryben Kálium Szorbát is…) és nem egy termékben vannak mesterséges szerek, édesítő pl, stb.

A végére annyit, hogy az FLP-ből kurvára meg lehet élni! Akkor, ha képes vagy félretenni az érzéseidet (vagy ha nincsenek egyáltalán rossz érzéseid az üzlettel kapcsolatban). Én is, amikor azt csináltam, amit kellett, pénzt kerestem vele. Amikor a fenti dolgokra szépen apránként rájöttem, meg leestek, akkor azt mondtam, hogy a termékek jók, azokat használom, de mivel az üzlet csak úgy működik, ahogy én nem akarok viselkedni, ezért nem ezzel fogok foglalkozni. De ettől még tény, hogy aki komolyan csinálja, az szarrákeresheti magát vele."

És folytathatnám..

102) Lacza (nem regisztrált)
Sziasztok.
Én egy biztosítótársaságnál dolgozom, ami egy kicsit hasonlít az MLM-hez
Sok ismerősöm van és sokan akartak beszervezni MLM rendszerbe, persze nem sikerült nekik
A legpoénosabb az volt, amikor meghívtak egy olyan helyre egy előadásra, amiről nem árulták el, hogy miről lesz szó..Befizették helyettem a 2000 ft-os regisztrációs díjat. Elmentem, meghallgattam. Az igazgató tartotta az előadást, aki egy félig roma ember volt, aki szegény családból származik állítása szerint. Persze kilós aranylánccal jár a nyakába és ott állt a 7-es bmw-je az étterem előtt, ahol az előadás volt. Állítóéag ebből gazdagodott meg.
A lényeg, hogy a cég kifejlesztett egy légtisztító gépet, ami egyben takarítógép, meg még van egy csomó más funkciója. Az ára 450 ezer ft Ezt nem kel eladnia annak, aki belép, csak embereket kell küldeni ezekre az előadásokra, viszont mindenképpen kell vennie egyet. Ezt megteheti részletekben is, de az első részletet mindenképpen le kell tennie 2 napon belül, ami 45 ezer forint. A többit majd a beléptetett emberek utáni jutalékból levonja a cég. Minden egyes ember után 50 ezer forint jár(bruttó).
Megmondom őszintén láttam benn fantáziát, de nem léptem be, mert úgy gondolom jobb helyre is rakhatom azt a 45 ezret.
Én azt mondom lehet vele pénzt keresni, de ha valaki nem érez magában annyit, hogy belevágjon és komolyan foglalkozzon vele, az hagyja a francba és ne vágja át vele a barátait, hogy milyen jó, ha nem hisz benne.
Üdv:Lacza
.

103) FLPsérült (nem regisztrált)
Van benne valami igazság, hogy csalás az egész MLM rendszer. Nem tagadom egyszer én is bele estem a NAGY hibába, elkezdtem foglalkozni az FLP-vel. Befektettem 100forintot(mert hogy az pillanatok alatt vissza jön )fél évet vártam és a negyede nem jött vissza! Napokat mentem folyamatosan ismerősről ismerősre, mire rájöttem semmi eredménye nincs, se pénz semmi, és rájöttem hogy milyen gusztustalan dolgot tettem ismerőseimmel, hogy több év után megkerestem álszent szöveggel(amit tanítottak),hogy mi újság, merre dolgozol stb, utána persze egyből rátértem a dologra, volt aki elindult, de szerencsére már ők is abbahagyták, mert az időm elment vele, a benzinmutatóm örökké lefekükd tőle haszon meg semmi.

EL KELL FOGADNUNK A TÉNYT!DOLGOZNI KELL!MLM-BŐL SOSEM LESZ PÉNZÜNK!
Persze kivéve ha nem tudsz bele fektetni milliókat, szinteket vásárolni meg ilyesmi! De őszíntén ebbe a mai világba örülök, hogy lyuk van a seggemen (már bocs)

Csá mindenkinek! Örülök hogy megoszthattam véleményem

(ja a termékekkel bajom nincs, mert én is használom, tényleg jó, tényleg kurva drága , csak az üzlet egy nagy átbaszás!)
Ennél a bejegyzésnél a hozzászólásod csak engedélyezés után jelenik meg (kivéve ha trusted user vagy).
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...