Haszprus

Tűzijáték 2007 - az előkészületek

©   Haszprus   |   fotózás howto tűzijáték

Szerettem volna írni egy újabb bölcseletet a tűzijátékfotózással kapcsolatban, megtalálva az optimális rekeszértéket, záridőt és iso-t, azonban a képeimet elnézegetve nincs általános recept, a robbanások fényereje egészen eltérő, így tavaly-tavalyelőtt lőttem 8 másodperces ISO100-as képet is ami jól sikerült, de volt 1/60 mp-es is ISO1600 mellett, ami szintén szép lett, ráadásul mindenféle beállítás mellett születtek jó és rossz képek is, gyorsan kell alkalmazkodni az új fényviszonyokhoz.

Idén ráadásul minden eddiginél komplikáltabb a helyzet, mivel paranoid módon gyakorlatilag sok apró tűzijátékra szétszabdalták az eddigi egy nagyot, így mindenki fog semmit látni. Na jó nem, de minden esetre nem dőlhetünk hátra a fényképezőt manuálfókusszal belőve egy adott pontra, mivel egészen eltérő helyeknek kell most élesnek lennie időről időre, ami ráadásul valószínűleg a fényképező folyamatos mozgatását is megkívánja, legalábbis abban az esetben ha nem tudunk felvonulni legalább 5 darab masinával és lepakolni eltérő beállításokkal. Ez lenne egyébként az ideális

Van az indexen és az origón is helyszínajánló, azonban ez az átlagos nézőknek szól, az alacsonyállványos (max 120 cm) fotósnak egészen más igényei vannak, neki nem jó a tömeg közepén lennie, feltétlen a szélén kell elhelyezkedjen, lehetőleg nem magas objektumok mögött, és rezgésmentes helyen. Ezt figyelembe véve milyen helyszín lenne vajon az ideális fotózáshoz? Megvallom, egyelőre fogalmam sincs, pedig ma bejártam a rakpartokat. Rendkívül szomorú vagyok amiért így szétszórták a tűzijátékot. Ráadásul a Szabadság hidat állványozzák, és nem átlátszó a szerkezete, mert be van takarva.

Ja és további szempont hogy pl. tavaly kb. max negyed órával előbb mentem ki és idén sem akarok sátrazni a helyért

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Valami egyenestetős épület tetejére kéne felsátrazni.

Igen, ez jó ötlet, kérdés hogy hova…

Sok cég alkalmazottai csinálják, hogy felmennek este megnézni a tűzijátékot a tetőről. Sztem be lehetne próbálkozni valamelyik jó helyen lévő épület lakosságával, ha mondjuk cserébe küldenél nekik a fotókból, tuti felengednének Téged is (pláne ha látják hogy elég komoly fotóscuccod van). Vagy akár szimpla jófejségből is. Csak kicsit utána kell járni (amire mostanában nem annyira van már idő, gondolom…)

Hi.
Sg-n van egy cikk erről, de csak néhány alap dolgot ír
SG.hu - Tûzijáték fotós iskola

OLE-3 bocsi megváltoztattam a neved, mert nem bírtam elviselni hogy valaki az én nevemen nyomuljon a blogomon köszi a linket! Jó cikk.

Köszi, de nekem is ez a nevem

Pech Te honnan fotózol/fotóznál?

Talán a várból, de az tele lesz
Van valakinek térképe, hogy honnan lövik majd őket?

Origón van, ld. a bejegyzésben a linket

Hát sztem Mainframe megoldása a legkézenfekvőbb. Háztetőre kell menni. Mi közel vagyunk, de eltakarják a témát a 10 emeletesek.

Saját házatok teteje? Nyilván neked is eszedbe jutott, csak érdekel, hogy milrt nem jó.

Egy stewardess mesélte, hogy egyik évben kaptak engedélyt, és repülővel a város fölött körözve nézék, az se lehetett rossz.

Off: Tud valaki olyan helyet, ahol neten lehetne nézni valamelyik tv-t, ami közvetíti?
Hír TV fogja adni? (Azt stabilan tudim nézni)
Repülősversennyel kapcsolatban is ugyanez a kérdés.

Vannak előttünk más házak. És a képek úgy érnek vmit ha a duna benne van és tükröződik rajta a robbanás… Az nagyon hatásos.
Egy stewardess mesélte, hogy egyik évben kaptak engedélyt, és repülővel a város fölött körözve nézék, az se lehetett rossz.
nem lett volna ez a túra kicsit sokba a cégnek üzemanyag tekintetében? Nomeg engedélyek stb. nekem kicsit gyanús a sztori

A tv-re nem tudok válaszolni.

Haszprus: Ha ő hazudott, én is hazudok.

Haszprus
nem lett volna ez a túra kicsit sokba a cégnek üzemanyag tekintetében? Nomeg engedélyek stb. nekem kicsit gyanús a sztori
Valószínűleg ez nem az alkalmazottaknak szánt móka volt, hanem voltak utasok is, vastagon megvámolva, szóval akár sztem elképzelhető…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...