Haszprus

A minap éjjel 2-kor feküdtem

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
A minap éjjel 2-kor feküdtem, mert a blogot hegesztettem, és 5.45-kor keltem, mert kint lakom a világ végén és a suliba be kell jutni valahogy 8.15-re. Mondjuk most nem is rossz a helyzet, a bme-re járok, szerencsére ajtótól ajtóig kb. 1 óra az út. Bizonyos órákra hamarabb be tudnék jutni, mert közelebb van a buszhoz az adott épület, azonban ezzel nem tudok élni, mivel egyelőre tele van a terem. Lsd. analízis előadás. Kétszer lenne reggel az I épületben (amit XTR-rel együtt istenítünk) órám, 8.15-ös kezdettel. Oda bejutnék percre pontosan a 7.45-ös busszal. Bár talán a csúcsforgalom miatt esetleg késnék 1-2 percet. De az még beleférne. Viszont csak állóhely jutna, így negyed órával előbb vagyok kénytelen ott lenni. Nagyon problémás dolgok ezek, szeretnék már végre 5 percre levő suliba járni.

Tavaly a GDF-et látogattam eleinte szorgosan, majd kevésbé szorgosan (amikor már nagyon úgy nézett ki, hogy a BMF összejön, akkor nem igazán izgatott már a GDF - az más kérdés hogy BMF helyett BME lett, de ez csak duplapluszjó*). Namost annak az egyik intézményébe 2 óra volt az út oda, 2 óra vissza, 20-30 perc egy olyan buszon amire jobb esetben fel lehet férni az ajtóhoz tapadva, rosszabb esetben nem. Igazán fincsi volt, örültem is rendesen. Többször is tiszta olaj meg egyéb folt lettem a BKV-s buszok tisztasága miatt. BKV rulez, több szempontból is, de ezt majd máskor fejtem ki. Célom, hogy ne írjak egyszerre túl sokat, de ezt nehéz megvalósítani

* A duplapluszjó dologról annyit, hogy van akinek ez mond vmit, van akinek nem. Ez egy 1984 c. filmben hangzott el, XTR blogjában bővebben olvashattok róla némi kommentet. Szerintem ratyigagyi film volt, baromi unalmas, meaningless, stb., bár lehet, hogy csak azért, mert már ismertem valami hasonló tartalmú dolgot irodalom óráról. Ezen felül a 'duplapluszjó' szó szerintem röhelyes, akárcsak a film.

Most egyelőre nem merek többet írni.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A duplapluszjó dologról annyit, hogy van akinek ez mond vmit, van akinek nem. Ez egy 1984 c. filmben hangzott el, XTR blogjában bővebben olvashattok róla némi kommentet. Szerintem ratyigagyi film volt, baromi unalmas, meaningless, stb., bár lehet, hogy csak azért, mert már ismertem valami hasonló tartalmú dolgot irodalom óráról. Ezen felül a 'duplapluszjó' szó szerintem röhelyes, akárcsak a film.

hümm... sok mindent mondanék rá, de azt, hogy röhejes, semmiképpen. főleg, ha olvastad az eredetit, a regényt: George Orwell 1984 c. művét (remélem ez volt az a dolog az irodalom óráról). persze a film a halvány árnyékának sem mondhatja magát, ez igaz. na de azért a keserű reménytelenség néhány jellegzetes jelenetnél kiérződött abból is (legalábbis a film közben a könyvre asszociálgatva). kár, hogy erre nem 2003-ban akadtam rá. akkor még az én élményem is frisebb volt, és valószínűleg ez a hozzászólás is aktuálisabb lenne a lényeg: ha még nem olvastad volna, én csak ajánlani tudom.

m-f-k | poshadt [féreg] freemail [pont] hu

A könyvet csak ajánlani tudom (meg esetleg kölcsönadni )

A HÁBORÚ: BÉKE
(WAR IS PEACE)
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
(FREEDOM IS SLAVERY)
A TUDATLANSÁG: ERŐ
(IGNORANCE IS STRENGTH)

George Orwell: 1984 (1984 by George Orwell: A searchable online version at The Literature Network)

ps. sorry a capslockért, idéztem
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...