hwsw - 2012 - 5 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Alvós app

©   Haszprus   |   fáradtság life hwsw

Iszonyat kipihenetlen vagyok mostanában, és hiába figyelek oda, gyakran álmossággal küzdök. Kipróbáltam egy appot a Play marketből Androidra, amiben különböző zörejeket/hangokat lehet végtelen ciklusba beállítva hallgatni, és beállítható hogy mennyi időn át játssza neked elalvás előtt. Pl. vízcsobogás, légkondi, akármi. Elég komoly probléma, hogy a loopolás nincs rendesen megoldva, hallatszik hogy hol van a hangfájl vége, mert ott akad, ugrik egyet. Ellenben volt egy dorombolós cicahang, ami marhára bejött, és álmodtam is valami macskásat, aztán konkrétan arra ébredtem hogy a macska pofozza az arcomat. Ami önmagában ijesztő volt, viszont végre kipihenten és tökjó kedvvel ébredtem.

Haszprus

HTC One X

©   Haszprus   |   hwsw

Hát ez kurvajó. Pedig hogy oda voltam a HTC Desire-ért... Sajnos utóbbi üzemképtelen állapotba került. Majdnem vettem helyette egy másik Desire-t, de végül úgy döntöttem hogy ha már eltelt másfél év, akkor nézzük meg hogy hol tartunk...

Amik így elsőre: ez egy vadállat, brutális, lezúz, érzed a lóerőt a motorháztető alatt. Tűéles kép, iszonyat felbontás (1280x720 pixeles kijelző ugye), a nagyobb méretből fakadóan könnyebb szövegbevitel, angol nyelven diktálási lehetőség (itt még van mit csavarni vagy a felismerésen vagy az én kiejtésemen vagy mindkettőn), full igényes email és chat felület, facebookon lehidalsz hogy milyen minőségben láthatod a fotókat, a beépített kamera is iszonyat videókat és fotókat csinál... Engem meggyőzött.

Haszprus

HP Elitebook 8460p Premium Business notebook

©   Haszprus   |   hwsw

Megvettem életem első notebookját a héten.

Nyilván már rég megtehettem volna, és nyilván sokan csodálkoztak hogy mi a francért nincs notebookom. Mindig úgy gondoltam, és az volt a hozzáállásom az élet dolgaihoz, hogy nem szeretek olyan dolgokat venni, amiknek fenntartási költsége van. Persze egy notebook nem kér enni, mondhatnánk, de ez óriási tévedés, hiszen ha másodlagos gép, akkor onnantól már két gépet istápolhatsz egyfolytában, valamint két gépet upgrade-elhetsz/cserélgethetsz pár évente, ami a költségek többszöröződését is jelenti (főleg hogy a notebook nem olcsó játék, pláne egy asztali géphez képest).

Mivel nemrégiben megcseréltem két szobámat, egy halkabb asztali gép (vagy hosszú kábelek beszerzése), vagy egy notebook vált szükségessé. Próbálkoztam a hosszú kábelekkel, de végül a noti mellett döntöttem, egyszerűen azon okból, hogy ezzel a szabadságomat veszem meg, végre lemehetek a telekre úgy, hogy vihetem a gépemet, átmehetek barátnőhöz szintén így (bár most épp nincs kihez, de lesz ez még másképp is).

A cucc amit vettem, annyira nem lényeges, igazából azzal volt egy mélytorkos köröm, hogy kis gépet akartam venni, amiben nem Intel integrált vga van (hanem valami nvidia/ati), és DisplayPort, ezek szolgálják ki ugyanis a 30-as monitor 2560x1600-as felbontását. Kis gépben ez ritka mint a fehér holló, és az ára sem kifejezetten kedvező. De mindegy, megvan a gép, öröm öröm.