hwsw - 2004 június - 27 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Na jó, eltekintek a 9 órai mobilcsörgetéstől…

©   Haszprus   |   hwsw
Na jó, eltekintek a 9 órai mobilcsörgetéstől, mert most fogok lefeküdni. Amúgy nem vagyok még most se álmos. Kiváncsi vagyok, milyen lesz az új index fórum.

Update 07:27: hoppá már fenn is van, lecserélték.

Update 07:44: Szerintem szar lett, elcseszték a kedvenceket és az előzményeket. Na slp.
Felhívtam Suxelerót, elmagyarázták nekem találgatásos módszerrel, hogy miért van tartozásom. Annyi rögtön kisült, hogy aki a vonal túlvégén van, az arra számít hogy ezen az oldalon egy tökéletesen analfabéta embert talál, aki el fogja hinni az óvónéninek hogy májusra nem fizetett díjat, ha csak április 30-án és június 3-án van befizetése. No komment.

Viszont nem érdemes velük hadakozni, mert úgysem tudom bebizonyítani a számlák jelenlegi összevisszasága* miatt azt, hogy végső soron nincs tartozásom. Szerintem elbaszták és kész. De ez van, nem lehet mit tenni, kénytelen leszek fizetni.

* A számlák több okból is zavarosak, de tetézi a dolgot, hogy amikor az ADSL-t megrendeltem, akkor 512-est rendeltem és 384-est kötöttek be, ezt egyrészt megreklamáltam, díjkompenzáció, stb, viszont ennek örömére kétszer számlázták ki a bekötési díjat, etc. A lényeg hogy egy rakás mínuszos és pluszos számlát küldtek ki, aztán már a franc se igazodik el rajtuk, főleg hogy az ő egyenlegközlőjük ezeket a dolgokat nem is pontosan rögzítette.

El is rohantam gyorsan a postára, helyből kettőre is, de az egyik már 19-kor zárt, a másikat meg 20-kor az orromtól 5 centire zárta be a security. Má fizetni se hagyják az embert.
Haszprus

Aki tudja, válaszolja ezt meg… Adott egy…

©   Haszprus   |   hwsw life
Aki tudja, válaszolja ezt meg…

Adott egy Axelerós előfizetés, amit most lekapcsoltak, merthogy szerintük tartozás van rajta. (Szerintem nincs, de ez most lényegtelen.)

Adott az Axelerónál mindenféle kedvező ADSL előfizetési akció, pl. aug 31-ig ingyé net, meg bekötés is ingyé.

Vajon meg lehet-e azt csinálni hogy megrendelek egy új ADSL-t, a régivel meg nem foglalkozom? Vagy rámküldik ilyenkor előbb-utóbb a behajtót? Vagy esetleg eleve nem szerződnek le velem újból?

Megjegyzés: az axelero honlapján úgy fogalmaznak, hogy "Az ADSL megrendelését csak abban az esetben tudjuk teljesíteni, ha Önnek nincs díjtartozása a távközlési szolgáltató felé. " Márpedig az a matáv. Azoknak nem tartozom.
Haszprus

Hogy a jó ##### isten b####ná meg az axelerót…

©   Haszprus   |   hwsw
Hogy a jó ##### isten b####ná meg az axelerót b###meg! Fél éve nyaggatnak azzal, hogy számlaelmaradásom van adsl-ügyileg. Én meg azóta reklamálok nekik, hogy írják meg b##meg hogy szerintük mi a f###szt nem fizettem be. De nem írják meg. Kiküldtek 1-2 hete egy számlarészletezőt (azt is az én kérésemre), azon látszik hogy minden hónapban fizettünk nekik lét, minden hónapban a normál tarifát, és b###meg erre letiltják a kib##szott netemet.

Imént hívtam fel az ügyfélszolgálatot hogy mi a sz#rér nem megy a netem, amikor a modem nem jelez errort, erre közli a csávóka hogy letiltottak jól. Mondom ilyen nincs. Felolvastam neki a számlarészletezőt hogy nézze má meg, ott van minden hónapban a befizetés, erre közli hogy szorri ő nem tehet semmit. Jó, elhiszem, nem is vele van a baj, hanem a cég ügyintézésével. Ez milyen hogy meg se mondják hogy mit nem fizettem be, amikor a számlarészletező szerint minden hónapban van befizetésem?

A mai nap folyamán visszahívnak hogy mégis mi van.
Haszprus

Ha már így rekordoknál tartunk, egyelőre júni…

©   Haszprus   |   hwsw
Ha már így rekordoknál tartunk, egyelőre június 13 van, mégpedig csupán 1 órája, de a következőképpen alakul a júniusi adatforgalmam:



Cél a 150 giga. Van rá esély, hogy meglegyen. Elméletileg kb. 153 gigát fogok tudni teljesíteni ebben a hónapban, ha nem kell rendszerújrainstallt tartanom vagy hasonló. Sajnos a pár nappal ezelőtti vihar - melyről egy szót se blogoltam - kb. 10 órányi netkiesést okozott.
Haszprus

Kezdetnek megpróbálom megdönteni WiZARD uptime…

©   Haszprus   |   hwsw
Kezdetnek megpróbálom megdönteni WiZARD uptime rekordját.
[19:27:12] (WiZARD) Operating System: (WinXP Professional 5.1 (Build #2600)) ¤ Uptime: (5d 22h 26m 35s) ¤ Record Uptime: (3w 16m 51s set on Mon May 17 09:47:46 2004)
(Wizard) nehezen fog sikerülni.
nem nehéz, de nekem már windowsupdate akart rebootolni, meg más progi, meg picit kezdett belassulni az egész.

aztán hálón keresztül akartam másolni, és 100mbit hálót 20%on volt hajlandó kihasználni, na ekkor rebootoltam
Egyelőre ott tartok, hogy
Haszprus

Na most már blogolok Windows futásidő…

©   Haszprus   |   hwsw
Na most már blogolok Windows futásidő screenshotokat is. Veszélyes már a szitu, az előbb elszállt pl. az egerem, mert kihúztam a billentyűzetet (érdekes összefüggés), de egeret átdugtam ps2-ről usb-re, ahol újra felismerődött és így megy tovább minden a maga útján

És a mai futásidő:



Ja ez hibernálás nélkül van, nem használom azt a feature-t.

További problémát jelent hogy a rendszer időről időre kifut a memóriából. Ilyenkor azzal tudok segíteni a dolgon, hogy bezárom a programok egy részét, majd újból elindítom őket. Erre nemtom mi szükség van, de minden esetre használ. A Photoshop rendszeresen problémázik hogy el se tud indulni, vagy hogy nem tudja a vágólapot importálni kevés memória miatt.

(Háttérinfó: 512 MB RAM-mal nyomom. A Photoshop pedig nemcsak ilyen speckó futásidő mellett problémázik hanem akkor is ha egy napja se megy a gép.)