» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


6 megfelelő bejegyzés.

Google világuralom

©   Haszprus   |   hwsw

Az elmúlt 1-2 hétben rexoc házi dolgozatom, ill. egy netmédia órán ajánlott cikk, a szgkulton ajánlott epic 2015 flash, vmint saját utánaolvasásaim kapcsán elég érdekes dolgokat tudtam meg a Google-ről. Sajnos nincs időm jobban kifejteni, mert ebben a percben már a bme-n kéne legyek. Nem kispályázik a cég, érdekes ami a terveiben szerepel. Mi pedig csak használjuk a szolgáltatásaikat, egyre többet, mint a birkák/zombik, kinek hogy tetszik.

Ők egyre többet tudnak rólunk, és egyre jobban beleavatkozhatnak abba, hogy mit látunk a neten, mire költjük a pénzünket. A Google kb. összes létező szolgáltatása (google, web accelerator, toolbar, gmail, history, analytics, orkut) a személyes adataink birtoklását eredményezi számukra, és gőzerővel fejlesztik azokat a technológiákat, amivel ezeket az adatainkat fel is tudják dolgozni. Mesterséges intelligencia iszonyat keményen befigyel. Tartalomosztályozás. Google newst ha látta már valaki, vagy pl. a Google movie reviewst. Ez utóbbi mintapéldája: rákeresel google-ben arra, hogy movie: jim carrey, és megkapod jim carrey szereplésével készült filmeket, osztályozva egy ötös skálán, amit a google az alapján készít, hogy a weben talált mondjuk 100 reviewban mégis miket írnak róla. Tehát nem számok átlagolása, hanem emberi nyelven írt értékelések számszerű adattá átalakítása történik. Párosítsátok ezt az imént felsorolt privacy-érzékeny szolgáltatásokkal.

A Gmailnél azután is megmaradnak a leveleid, miután letörlöd őket, vagy megszűnteted a Google Accountodat.
Office 12 AZ ISTEN

©   Haszprus   |   hwsw

Hosszasan lelkendezhetnék, de inkább röviden teszem. Az Office 12-t imádni fogjátok. Komolyan mondom. Kivétel nélkül. (Update 2005. nov. 20. 16:10: jó-jó, a pine-osok kivételével )

Nagyon-nagyon remek UI újdonságok vannak, bár az Outlook UI-ja kényelmetlenül kevés teret enged a tartalomnak (levéltörzseknek) már 1280*1024-ben is. (Úgy hírlik.)

Kapcsolódó vállalati blogok (több is van, de én ezeket olvasom):

Jensen Harris blogjában megtaláljátok a többire a linket.


Lánclevelek

©   Haszprus   |   howto, hwsw, iwiw

Elmondom, miben nem volt részem az utóbbi 1-2 évben az osztálylista és az iwiw nélkül. Lánclevelekben. (Úgyhogy most már az iwiwes üzenetekről se kapok email értesítést, kizárólag arról, ha valaki ismerősnek jelölt be.)

De ami mindennél jobb: arról kapok levelet (és a címzett mező alapján velem együtt az illető összes ismerőse), beidézve az eredeti lánclevelet (amit amúgy nem kaptam még meg mástól), hogy ezt ne merje senki továbbküldeni mert az illetőnek elege van a forwardolt szemétből. Némi anomáliát vélek felfedezni a dologban.

Kapcsolódó anyag: Lánclevelek küldőinek tanfolyama


Bookmarks

©   Haszprus   |   hwsw

Mocskosul gyűlülöm a Firefox mérhetetlenül idióta és szar bookmark-kezelését. Komolyan mondom, ezt, ha felvennének egy embert hogy pénzért írjon minél szarabb bookmark-kezelőt, akkor se tudnák alulmúlni. Mi a tökömért nincs drag&drop? Se a bookmarks menü folderein, se a manage bookmarks folderlistájában. Kőkorszak vazze. Miért nincs f2 = rename? Miért nem úgy működnek a kattintások mint a windows más részeiben? Miért nem oda rakja a new foldert, ahova jobb egérrel klikkelek? Van ezeknek sejtésük hogy mit jelent az hogy helyi menü, context menu*?? Miért nem olyanra írták meg mint az intézőt? Vagy ami még jobb lenne, ha adnának egy intézőt, mint az ie. Mi abban a probléma, most úgy tök őszintén?

Nyilván semmi fogalmuk a helyi menüről, mert akkor a nyomorult jobb klikk view source nem a frameset forrását jelenítené meg hanem az adott frame-ét, sőt ami talán a júzereket érinti ebben a kérdésben az inkább a reload... Biztos hogy reloadra valami tök más oldalt akarok behozni, mint amit éppen nézek?? (framesetnél maradva)

(firefox 1.5 rc1)» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.