2016 - 45 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Nem lesz miről beszélni

©   Haszprus   |   life

Egyik haverom megjegyezte hogy ha túl sok dolgot leírok neten, akkor élőben már nem lesz miről beszélni.

Mostanában nem is nagyon akarok.

De kicsit visszakanyarodnék ahhoz az érzelmi és értelmi félhalott csajhoz, akiről írtam 2 bejegyzéssel korábban. Szóval úgy adódott hogy jártunk szűk másfél hónapot (a kapcsolat körítésével együtt mondjuk duplaennyi időről beszélünk), és ezidő alatt én pont két cég közötti időt töltöttem, meg vizsgaidőszakban voltam. Elmentem dolgozni az új céghez (tehát a csaj aznap találkozott a dolgozó Olivérrel először), első napomon találkoztunk, és felvetettem azt a megfigyelést felé, hogy egy órányi beszélgetés alatt sem kérdezte meg hogy milyen az új cég, milyen a napom. Az volt a válasz: már megírtam messengeren, és küldtem képeket is.

Óh. Akkor nincs kérdésem. Jó tudni hogy az ember párja ennyire érdeklődő. Olyan emberek vannak hogy egyszerűen beszarsz. És csak azért szívom a fogam hogy egy ilyen ember miatt képes voltam besérülni, még így 4-5 hónap távlatából sem tértem magamhoz.

Haszprus

Külföldi utak

©   Haszprus   |   külföld boston logmein

Régen szerettem utazni. Persze manapság is szeretnék, de már vége a felhőtlen kornak amikor valaki más megszervezi és kifizeti az egészet. Persze még mindig vannak utazási irodák, de eszem ágában nem lenne már azokkal menni.

Node a lényeg hogy még sosem voltam Amerikában, legalábbis nemrég ez a kijelentés még igaz volt, szerencsére ma már nem. Kicsit cikinek is éreztem, tekintve hogy 32 vagyok, és az egész családom kb wc-re is Amerikába jár.

Úgy adódott, hogy a céggel elmehettem Bostonba egy hétre, erről majd írok egy bejegyzést, de ami ennél sokkal fontosabb, az ennek a folyománya: végre egy kicsit felszabadultam az anyagi mentális korlátoltság elől, azt hiszem újra fogok merni utazásra költeni. Azt még nem döntöttem el, hogy vajon kipróbálom-e a dolgot egyedül, de társsal biztosan. Persze ennek némiképp útjába áll, hogy most nincs párom. De ami késik, nem múlik.

Haszprus

Kurvák vére a normafán

©   Haszprus   |   life

Idén nyáron összejöttem egy kurvával (jelen esetben a kurva azt jelenti, hogy a második randink előtti estén lefeküdt valami másik faszival, nem az exével vagy ilyesmi hanem csak valami másik random faszival a netről, akivel addigra amúgy azért már tudta hogy úgyse lesz semmi, de - ahogy mondta, nagyon viszketett - majd amikor már úgy kb együtt voltunk akkor ezt a lehető legtermészetesebben közölte, nem viccelek, tényleg a legtermészetesebben mondta hogy lefeküdt egy csávóval, majd kiszállt a kocsiból, merthogy épp akkor értünk egy parkolóba, aztán indult is hogy most akkor megyünk sétálgatni), aki nem szerette a normafát (szóval a csaj). Én imádtam a normafát egész életemben, amióta csak ismerem. De azóta valamiért nem járok fel oda. Nem tudom miért. Hogy a fenében működik ez? Miért értéktelenedett el a normafa a szememben azóta?

Ugyanez a csaj megkérdezte hogy ő ugyan mit tanulhatna tőlem. Utána nem mentem el a másoddiplomám átadóünnepségére. Miért nem? Hogy a fenében működik ez?

Értéktelennek érzem magam egy olyan csaj miatt, aki nyilvánvalóan érzelmi és értelmi félhalott volt? Hogy a fenében működik ez?

* Arra jöttem rá ahogy ezt a bejegyzést írtam, hogy a parkoló ahol a csaj kiszállt a kocsiból, az pont a normafa parkolója volt. Lehet hogy ez a kellemetlen emlék fűződik hozzá? Hát ez lehet. Bár mondjuk én azt gondolom hogy inkább attól értéktelenedett el valahogy a szememben, hogy átvettem a csaj értékrendjéből ezt is hogy a normafa nem fasza. De ez egy fasság, és kérem vissza a normafát. Hát hogy a fenében működik ez?

Azt hiszem beszállok a kocsimba és felmegyek a hegyre, és sétálok egyet, akkor is ha éjjel 1 van. Legalább leírtam valahova hogy mi történik, és ha már úgy döntöttek a problémák hogy nem oldódnak meg maguktól, akkor kénytelen leszek erőből megoldani őket.

05:06 eljutottam a normafára és bár nagyon csúszott a jég de azért jó volt, még ha csak pár métert is tudtam sétálni. Láttam a várost fentről, szép volt, nem úgy mint Alsónémedi, amerre mostanában járok, nem is tudom miért. Ja de, mert egyenes az út és unalmas. Ja meg sok arra a kurva. A nosztalgia.

Ami azt illeti, számottevően jobban érzem magam.

Haszprus

What is missing

©   Haszprus   |   barátok life idézet

IRCQuote fight! In the ring:

egy ex nekem is ez az elso karim miota nem vagy
Haszprus
nem csajügyi problémáim vannak, bár tudom hogy sokkal jobban lennék bnővel de vhogy nem hiányzik. azt is tudom hogy jobban lennék barátok közt, de az se hiányzik. nem hiányzik semmi. a saját döntésemből nem vagyok senkivel. nem tudom pontosan hogy miért. valószínűleg túl sok bántás ért az életben és nem tudom feldolgozni már. az a fura hogy réka után még voltam gyorsan egy csajjal (nem szex), de azóta nem. de nem annyira a csaj hiányzik mint mondtam. hanem úgy az élet. eltűntek a hobbijaim, eltűntek a tevékenységeim, kb minden amit csináltam az életben. régen szerettem bringázni, rengeteget bringáztam. rengeteget fotóztam. mentem haverokkal, stb. sportoltam sokat. ezekből semelyiket, egyiket se csinálom már. nem csinálok semmit csak fejlesztek, és azt se hobbiból hanem a munkahelyi dolgaimat csinálom. olyan szinten amit a cég is felismer (idézek a pár napja kapott év végi értékelésemből: A szakmai tudásodat, befektetett munkát energiát senki nem kérdőjelezi meg, messze túlmutat mindenkin.). de mást nem csinálok. érdekes módon. a lumbágóm nagyon betett a sportnak, az elferdült ujjammal pedig egy kriplinek érzem magam. féltem is a bal kezemet, minden nap csinálok valamit amikor eszembe jut hogy nehogy valami baja legyen. féltem őket a súlyok emelgetésétől is, de attól a hátamat is féltem, a lumbágó óta ha kicsit edzettem általában mindig elkezdett fájni. a lumbágó olyan dolog hogy konkrétan 20 percig nem bírtam fizikailag kimászni az ágyból amikor legelőször belémütött. az idei évem egy egészségügyi csapás. a fogam vérzése (azt még láttad), az ujjam eltörése és szarul összeforrása (végleges sérülés), a lumbágó (az is most már fél éve megvan és úgy tűnik az se valami ideiglenes dolog), aztán a medicovernél azt mondták h mélyvénás trombózisom van (konkrétan mentőt hívtak rám), ... ezek mennek... elkezdtem kivonulni az életből, ha ránézek a régi fotóimra (volt bnőimre vagy csak egyedülálló képekre), azt látom h én már nem vagyok abban a korban mint a képeken, már nem vagyok randikorú, itt már nem lesz semmi ami beindítana egy kapcsolatot... és amúgy nem a kapcsolat hiányzik mint azt hosszasan fejtegettem, erről tképp csak amiatt írok ennyit hogy úgy érzem erre kérdeztél rá az első karácsony nélküled c. mondattal... szóval nem ez zavar... hanem h nincs családom... minden más kapcsolat, legyen az akár barát, barátnő, semmi a családhoz képest. a család örökre ott van, megmarad, bármi is van, a barátok, barátnők, mind csak múló dolgok, még egy gyereket is elvihet az asszony, hiába az igazi vérrokonság... a valódi elvehetetlen kapcsolatok csak a szülők és testvérek felé vannak, velük lehet ugyan összeveszni de az idő mindig begyógyítja a családi sebeket... nos, nekem nincsenek ilyen jellegű kapcsolataim.
Haszprus

Instead of celebrating

©   Haszprus   |   life
Most pedig élő közvetítés következik a diplomaosztómról. Ja nem, mert itthon fekszem. Nem volt kit meghívni. Köszi anyu, köszi apu.
Haszprus

A depiblog maga

©   Haszprus   |   life

Olyan egyszerű lenne csak simán félrerántani a kormányt.

I know that noone would care.

And by caring I don't mean some messages and likes.

Haszprus

LogMeIn 3,5 hónapja

©   Haszprus   |   life logmein

Három és fél hónapja vagyok a logmeinben.

Tegnap megdicsértek a csoport előtt.

Ma pedig a menedzserem mondta hogy 3 engineering manager van a lastpasson és akár lehetnék a negyedik. Illetve többszörösen célozgatott rá hogy meg fog látszani a teljesítményem az értékelésemen (pozitív értelemben). Remélem ez pénzt jelent.

Decemberben megyünk Bostonba 5-en, többek közt én.

Haszprus

Négynapos hétvége következik

©   Haszprus   |   life

Semmi ötletem sincs a hétvégére. Félreértés ne essék, nem társaságot keresek, csak valami ötletet. Lett volna egy négy napos prága egy társasággal, de azt lemondtam, mert félek hogy nem bírná a hátam. Valami pihentető dologra gondoltam, lazulás, esetleg vinnék magammal gépet, nem nagyon akarok semmit csinálni. Részben meg mégis vágyok arra hogy valami különlegeset csináljak. Csak leírtam a gondolataimat.

Haszprus

living in the past

©   Haszprus   |   life

Ebben a világban ahol bárkiről bármennyi információ elérhető neten (vagy legalábbis valamennyi), vagy épp a saját gépemen, netán a blogomon, sokkal nehezebb elfelejteni dolgokat, embereket.

Haszprus

Mazda cx5

©   Haszprus   |   life
Voltam mazda cx5 tesztvezetesen, nagyon allat volt tetszett. Automata valtos. A sajatomba visszaulni is nagyon allat volt manual valto rulez
Haszprus

Cymbalta

©   Haszprus   |   life
Felírattam egy új szorongásoldót, cymbalta 0.30. Kíváncsian várom a hatását. Sajnos legalább két hét kell neki hozzá.
Haszprus

I have an Apple

©   Haszprus   |   hwsw apple

Kaptam melóban egy 15,4"-os MacBook Pro gépet, 512 GB SSD-vel, 2.5 GHz CPU-val, 16 GB RAM-mal. Ahogy látom, ez nem egy rossz modell. Ismerkedünk. Az elején fáj de utána állítólag jobb lesz. A HHVM-et első körben nem sikerült feltekerni rá, de leadtam a megfelelő ticketeket.

Haszprus

Big Data alapfogalmak

©   Haszprus   |   fejlesztés big data

Utánanézni

  • hive: A Hive egy adattárház infrastruktúra Hadoop alapokon. A HiveQL egy SQL szerű absztrakciós réteg a Hadoop fölé. Eredetileg a fb fejlesztette. Az Apache csinált belőle egy forkot, az Apache Hive-ot.
  • sqoop
  • hadoop
  • pig
  • hdfs
  • flume
  • mapreduce
  • impala
  • solr
  • spark
  • sentry.
  • BigQuery
  • DataFlow
  • Google Pub/Sub
  • BigTable
  • ETL
  • Gobblin
  • Unified ingestion for hadoop
  • Kafka
  • Espresso Kafka
  • Samza
  • Presto
  • Scalding
  • WhereHows built by linkedin, where is the data and how did it get there.
  • Pinot
  • Helix
Haszprus

Szombaton kihagytam egy bulit ahol lettek volna csajok

©   Haszprus   |   barátok life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Szia, nem tuti h jövök végül, ha igen, akkor később. Bocsi. [személyes okok, szorongás, idegen társaság, ilyesmi, megértést megköszönöm hívtam amúgy arcokat akiket odaillőnek gondoltam de a mai nap nem volt jó nekik]
Ágnes Ne szorongj
En is ilyen vagyok
De egy palinka felold
vagy tobb
Es kedves tarsasag, egyszeru emberekkel
olyanok, mint mi nem sztarok
Haszprus
am néztem h értelmes felhozatal lesz
Ágnes igen szoval sokkal jobb, mint otthon egyedul

Végül éjfélre készültem el, előtte elmentem kondizni, és éjfélkor már úgy gondoltam h bizti nincs értelme menni. Fáradt voltam és nem tetszettem magamnak.

Haszprus

Testösszetétel

©   Haszprus   |   kondi life

Volt a logmeinben szept 13-án egy health day, amiben egy sportkártyás testösszetétel mérést megejtettek rajtam. Az eredmények ugye nem annyira pozitívak, az elmúlt 2-3 évben rettenetesen leromlott az állapotom, a következő okokból, szerintem:

  1. Nem eszek itthoni kaját, nem főz senki [értsd, kizárólag éttermi trasht eszek]
  2. Meglett a mazda, a wc-re is azzal közlekedtem jódarabig
  3. EPAM és Endticket: túl közeli munkahelyek, és junkfood kedvelő kollégák
  4. Nem futok és nem kondizok (ráadásul idén tragédiák sorozata miatt nem is sportolhattam, részben idő, részben eltiltás miatt, ld elhúzódó fogműtét, vizsgaidőszak, ujjtörés, lumbágó, plusz akikkel jártam kondizni azok elkezdtek más időpontban vagy más helyre járni, egyedül meg nem sok kedvem van eleve)
  5. Nem ... öö volt még vmi majd eszembe jut.

Na és a lényeg: a testösszetétel mérés eredménye pdf

Mik a teendőim?

  1. ... todo
Haszprus

Poker & grill & other achievements

©   Haszprus   |   english

Kicsit több időm lett MBA után. A héten megtanultam pókerezni (annyi évnyi ellenállás után), és végre egyedül összedobtam egy grillt a telken. Tudom nem nagy life achievement, but still. For me, it is. Emellett elkezdtem szisztematikusan angolt tanulni [ugye nem mintha szarul menne, többször dolgoztam angol anyanyelvűekkel, de mindig van hova fejlődni], holnap megyek fogfehérítésre ismét, a lakásomat is elkezdtem felújítgatni, meg a telekre is veszek pár holmit. Ezek mennek mostanság. Ja meg a szingli élet. Gyakorlom kicsit az egyedüllétet. [Nem is tudom merre ismerkedhetnék egyáltalán, a környezetem 99%-ban csávókból áll, kicsit körülményes így találni egy normális párt.] Good or bad, I let you decide. Meg egyéb nagyobb vonalú terveim is vannak a következő fél évre, de az nem téma itt. Az előző hetekről meg egy csomó mindenről feltennék pár képet. De majd... Nehéz blogot futtatni a facebookos kétszavas megosztások korában, meg a legtöbb téma úgyis túl privát.

Haszprus

Crunch 2016

©   Haszprus   |   fejlesztés logmein konferencia

Kaptam a Crunch konferenciára belépőt Jeah.

Mi lesz terítéken?

Csütörtök

  • Andy Cotgreave: The Beautiful Science of Data Visualization
  • Dan McKinley: Data Driven Products Now!
  • Jeff Magnusson: Engineers Shouldn’t Write ETL: Optimizing Data Science Teams
  • Mike Elsmore: NoSQL is a lie
  • Colin McFarland: Experimentation at Skyscanner
  • Sean Braithwaite: Mechanics of data pipelines
  • Jeroen Janssens: The Polyglot Data Scientist
  • Marton Trencseni: Data Science in Facebook Product Teams
  • Szilárd Pafka: No-Bullshit Data Science
  • Dirk Duellmann: Understanding the computing for the Large Hadron Collider at CERN
  • Mike Olson: Big Data in the Real World: Technology and Use Cases

Péntek

  • Ben Yoskovitz: Product Management: Data + Guts
  • Wouter de Bie: Changing the tires of a moving car - Moving Spotify's Data Infrastructure from on-premise to Google Cloud Platform
  • Jonathan Magnusson: Data is King
  • Sergii Khomenko: From Data Science to Production - deploy, scale, enjoy
  • Alex Dean: Asynchronous micro-services and the unified log
  • Elena Verna: Pricing Page Optimization
  • Yash Nelapati: Behind of the scenes of Pinterest
  • Shirshanka Das: Big Data Infrastructure @ LinkedIn
  • Dharmesh Desai Creative Data Science Trends that Transform Marketplaces
  • Danny Yuan: Realtime Stream Processing @Uber
  • Michael Hunger: Enabling the Panama Papers Investigations with Open Source Tools
  • Casey Stella: Data Preparation for Data Science: A Field Guide
Haszprus

MBA DONEZ

©   Haszprus   |   bme life mba történelem tanulás

Sikerült lediplomázni, már megint.

Mi ez az MBA?

BME MBA, azaz Master of Business Administration. Ugyanott, ahol az első MSC diplomámat szereztem mérnök informatikából, a BME-n. (Valójában ötéves osztatlan képzésen, de azt nehezebb leírni.)

Miért csináltam MBA-t?

Mindig is érdekelt a menedzsment és a pénzügy, a cégvezetéshez szükséges dolgok, illetve régóta játszom a gondolattal, hogy valamilyen vezető szerepet töltsek be valahol. Ilyesmire volt is példa a múltamban, de gondoltam, nem rossz az, ha intézményesített formában is felszedek némi know-howt. Például ne egy leendő saját cégemen tanuljam meg hogy mit ne csináljak. Eddig már megérte? Eddig már meg. A jövőben remélem még jobban meg fogja. A tudásomat mindenképp sikerült szélesíteni, megismertem új embereket, sőt, új emberek is megismertek engem. Kicsit kikerültem a kocka világból, de közben nem távolodtam el tőle. Közelebb érzem magam a cégvezetéshez, és a cégvezetés is közelebb érez engem. Win-win.

Diplomaátvétel decemberben

Stay tuned.

Haszprus

Termelésszervezés DONEZ

©   Haszprus   |   mba
Aww yeah es most jottem ki vallalati kommunikaciorol, szerintem az is siman megvan. Jovo heten strategiai menedzsment, aztan mar csak zarovizsga, vedes. Csak
Haszprus

Pénzügy szigorlat DONEZ

©   Haszprus   |   mba

Megvan a pénzügy szigorlat, és négyes, el se hiszem. Úgy paráztam tőle... Na jó elhiszem, igazából q jó voltam. (Markowitz-modell és tőkepiaci hatékonyság, ha megnézem 60 év múlva ezt a bejegyzést, emlékezzek rá. )

Na még négy vizsga kell a diplomához (projektmenedzsment, stratégiai menedzsment, vállalati kommunikáció, termelésszervezés), aztán záróvizsga, védés. Bízom benne hogy ezekkel már megleszek a hátra lévő 20 napban

Haszprus

Kondi summer

©   Haszprus   |   life kondi futás
Hosszu kihagyas utan vegre ujra eljutottam kondiba. Rehabilitacios edzes Kivetelesen egyedul. Mostanaban szokasokat epitek a Fabulous es a Habits appokkal. Reggeli, tanulas, edzes stb.
Haszprus

LEAD LEAD

©   Haszprus   |   fejlesztés ceo endticket interjú

Kedden megyek egy interjúra a tech directorral egy cégbe, ahol 3 csapatvezetőt kéne vezetni, eközben Pas felajánlotta az új cégü(n)k CEO poziját.

Haszprus

Bölcsességfog eltávolítása műtéti úton

©   Haszprus   |   life

Sikerült egy ajánlott ismerősnél kiműttetni a jobb alsó bölcsességfogamat, akivel amúgy maximálisan elégedett is vagyok. Az arcomon lett egy nagy duzzanat, ahogy az előre jelezve is volt. A fog marha nehezen jött ki, nagy volt, és mélyen volt, egy ínymetszéssel kezdtünk, aztán csontfúrás stb, a fog kettémetszése hogy kiférjen, aztán még további hat lyuknagyobbítás mert tényleg nehezen adta magát. Fájdalomnak nyoma sem volt, igazából amikor kijöttem a rendelőből, madarat lehetett velem fogatni, annyira örültem hogy végre túl vagyok rajta.

Sajnos másfél nap után nem várt komplikációk merültek fel. Kattintás után 18+ képek saját felelősségre. Tényleg nem lesz guszti.

Haszprus

Angular 2

©   Haszprus   |   endticket fejlesztés angular javascript

A héten bejött hozzánk VDavid és megírtuk az első kis Angular 2 projektemet (TypeScriptben), persze csak kis kód, tutorial alapján, de nem is ez a lényeg, hanem hogy végre van egy Angular 2-es code base-em. Juhu!

Hogyan tovább?

Haszprus

MBA 3. vizsgaidőszak DONE

©   Haszprus   |   mba történelem

Vizsgaidőszak DONE!
JEAH

Harmadik félév MBA-n letudva. Magam mögött hagyott tárgyak:

  1. Befektetések
  2. Logisztika
  3. Termelés és szolgáltatásmenedzsment
  4. Közösségi gazdaságtan
  5. Reklámjog
  6. Marketing

Februártól új félév, negyedik, és egyben utolsó, legalábbis ha sikerül egyben letudni. Mikre számíthatunk benne?

  • Stratégiai menedzsment
  • Gazdaságpolitika
  • Projektmenedzsment
  • Intenzív kurzus
  • Menedzsment szigorlat
  • Specializáció 3.
  • Specializáció 4.
  • Specializáció 5.
  • Szabadon választható tárgyak II.
  • Diplomatervezés

Mint látszik az uccsó félév elég customizálható, majd megnézem miket vegyek fel. Állítólag valami 10% képes letudni egy félév alatt azt. Ezt nem tudom igaz-e egyáltalán, de majd meglátjuk.

Haszprus

A visszatérő

©   Haszprus   |   mozi

Hát nem tudom nektek hogy tetszett a Visszatérő, de szerintem rettenet tré plusz hihetetlen volt egy csomó olyan kérdéssel hogy pl. a csávó mit keresett egyfolytában a jéghideg vízben (hogy nem fázott meg), miért evett folyton nyers húst amikor ott lobogott FOLYTON a tűz kb mindenhol, miért nem tudott megszólalni amikor épp megölni készültek és miért tudott beszélni a halott fiához. Why why why. Persze lehet hogy benézem ezeket a dolgokat és van rá logikus magyarázat. Nekem sajnos egy picit uncsi volt

Haszprus

F* notifications

©   Haszprus   |   life

egy olyan appra lenne szükségem vagy settingre ami lehetővé teszi hogy a notificationöket csak batchesítve kapjam meg, amikor megnyomom h show my notifications. és akkor minden jön egyszerre, addig meg nem.

erre majdnem jó lenne az hogy kikapcsolom a telefonon a netet, de két dolog miatt mégse:

  1. böngészni meg írni azért akarok, csak interruptot nem akarok
  2. ha ez a fenti még nem is lenne gond, a net bekapcsolásakor elkezd syncelni egy percig, na azt se akarom
Haszprus

Gyúrjunk vazze

©   Haszprus   |   life

A következő fél évben újra aktívabb kondizásba kezdek, azt hiszem. Nagyon elegem lett abból, hogy most decemberre teljesen megszűnt az immunrendszerem működni, hogy úgy fájt a derekam mintha 90 éves lennék. Mozogni kell, és kiszállni a kocsiból is néha. Már voltam is teremben és kétszer gyalog mentem be melóba (1 km-re, whoa! )