Haszprus

AJAX - első merülés

©   Haszprus   |   ajax első fejlesztés

Majd egyszer lesz ajaxos live privmsg search. (Ez most teljesen alfa és csak ajax-próbálgatás végett készült, most nyúlok a technikához először.)

A msg-ek törzsében keres szótöredéket, illetve teljes névegyezés esetén ehhez egy feladóra/címzettre szűkített eredményhalmazt is hozzávesz.

Update 2006. dec. 11. 01:00: kicsit csiszolgattam rajta, én most már nem tapasztalok bugokat Firefox 2 alatt, illetve IE-kompatibilissé is tettem de ott nem teszteltem túl mélyrehatóan. Szóljatok ha ti még tapasztaltok hibákat.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ez király, annyi errort kapok, ahány betűt beírok (FireBug)

Lassabban írj, várd meg a szerver válaszát minden leütés után (nemvicc, másképp nincs lekezelve). Amúgy jelenleg nincsenek privmsg-eid szóval sok eredményre sehogy se fogsz jutni

Ja és eredetileg a cucc nem publikálásra készült de mivel végülis használható így kiraktam azok kedvéért akik sokat privmsg-eznek

Viszont sztem nem mostanság fogom ezt befejezni.




Jó dolog ám az AJAX, ilyenekre meg pláne. Nekem nem bagzik egyáltalán.

kicsit csiszolgattam rajta, én most már nem tapasztalok bugokat Firefox 2 alatt, illetve IE7-kompatibilissé is tettem de ott nem teszteltem túl mélyrehatóan. Szóljatok ha ti még tapasztaltok hibákat.

A Prototype library-t nézted már? Elég jó AJAX támogatása van:

new Ajax.Updater('div-amit-updatelni-akarsz', 'http://url-ahova-a-request-megy', { asynchronous: true, evalScripts: true, parameters: { egyik: aaa, masik: bbb });

és akkor nem kéne szívni a böngésző-kompatibilitással sem.
(Illetve de: vigyázni kell arra, hogy a válaszként dobott HTML snippetben ne legyen HTML komment, mert attól az IE JavaScript errort dob, legalábbis nálam)

Nem néztem még, majd megnézem, thx. Egyébként nem HTML-t kapok válaszul a szervertől hanem egy plaintext adatbázist, amit javascripttel formázok HTML-lé, egyrészt mert eszembe se jutott hogy HTML-t is adhatnék válaszul, másrészt mert így saccperkábé harmadakkora a letöltendő válasz mint HTML-ként

Fair enough. Nekem meg eszembe se jutna plaintextet adni válaszként, max XML-t
De egyébként ha gzip kódolással tolod át a HTML-t (amit a kliens bont ki automatikusan), akkor igazából szerintem édesmindegy, a HTML egész jól gzipelhető, és a kibontás ideje meg gondolom összemérhető a kapott plaintext cucc parse-olásával.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...