RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1973 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

nem szép dolog mások nevében írni
a többi látogatónak üzenem: privmsg-ben vagy egyéb priv úton megoszthatja a véleményét velem a témáról. mármint a többszerkesztős blogról.
nem, nem lesz újra egyszerkesztős. legalábbis nem belátható időn belül. egyéb technikai vagy tartalmi változtatások elképzelhetők.

Nekem semmi bajom azzal, hogy más is ír a blogodba, de ha bajom is lenne, legföljebb nem olvasnám el a mások által írt bejegyzést. Azt meg nem értem, hogy miért kell más írását leszólni, ráadásul ilyen stílusban.

Haszprus: tegyel az RSS feedbe egy author vagy dc:creator mezot, aztan hadd oruljenek meg szurogessenek arra

van valami feed olvasó ami egyáltalán kezd valamit ezekkel a mezőkkel és nagyobb részesedése van 0,1%-nál? jelenleg azér nincs author, mert ahhoz egy másik táblával kéne joinolni az rss queryjét, és tekintve hogy az rss ilyen idióta dolog hogy egész nap támadja a szervert a kliens, ha kell, ha nem, nem nagyon akarom hogy egy olyan feature kedvéért egyen erőforrást, amit az ég világon senki nem tud kihasználni.



meg feeddemon is, ha jol emlekszem.

Haszprus: tud, csak macerás, mert mail fiókot kell léterhozni. De asszem tud.

benczurzs: nyomjál egy bejelentkezést és ott kapsz egy linket ahol megváltoztathatod a jelszavad


töri érettségi és lightweight alternatívák topicok között áthelyeztem pár kommentet. az tisztán látszik hogy a #n alakú hivatkozásokkal majd valamit érdemes lenne kezdeni komment-áthelyezéskor.

meg azzal is, hogy ha saját magamat moderálom, ne kapjak már róla lebaszó PM-et, hogy milyen tiszteletlen és köcsög voltam mondjuk kéne két külön gomb, hogy értesítő PM-mel vagy anélkül akarok moderálni.

az nem lesz, de a saját kimoderált kommentjeidet nem fogod megkapni. majd 1x, ha megoldom. (marha bonyolult lesz )
update, inkább megcsináltam

sixdegrees.hu - ez hogy lett?

hogyhogy hogy lett? csak úgy van. ide rakok minden szart, ami a virtuális térben hozzám tartozik.
(eredetileg csak azért kellett a domain, mert az egyik saját kutatási projektemet akartam hostolni valahogy, aztán kibővítettem)

oké csak mondtad nemrég hogy lusta vagy belőni egy wordpresst a sixdegrees blognak, ehhez képest már egy domain is van

időközben lett egy kis időm meg a domaint is megkaptam ingyé. változó világban élünk.

Te Mefi, jól vettem le, hogy Balázs pajtás okosságában a ...Mefinem esse delendam-ban a Mefinem az a Te neved accusativusban?(csak szarul ragozva, ha jól tudom...)Ha igen, akkor beszéljünk már a Balázs-témáról...!

Jól vetted le, csak rosszul írta, mert Ceterum conseo Mefinem esse delendam, holott ha jól tudom Ceterum censeo Carthaginem esse delendam; valahogy a WikiPediának jobban hiszek, ( en.wikipedia.org/…/Third_Punic_War ), mint neki.

Amúgy nem érdekel a dolog, ő kitalálta, hogy az én blogomnak pusztulnia kell, mivel én buta vagyok, és teleszpemmelem az internetet.

Az evidens volt, hogy rosszul írta.
A Te blogodnak is pusztulnia kell? Nohát, nohát... az internet mégsem lehet elég nagy kettőtökenk, ezt nem várhatod el! Privmsg-ben a többit nemsokára! :đ

Rendben, ha gondolod fölvehetsz MSN-en, vagy ICQ-n is.

Haszprus, lehetne olyat csinálni, hogy mikor megtekintem a felhasználó profilját, és az a felhasználó rendelkezik szerkesztői jogosultsággal, akkor megmondja, hogy mely bejegyzéseket írja ő. Szóval érted, na.

Gondolkodtam ezen, de szerintem max egy link lesz az archívum user szerint szűrt részére.

Írtam egy bejegyzést, mentettem publikusan, de nem jelent meg. Sorbanállós rencer lett?

Igen, egy ideje várólista van, szabályzat itt. Egyébként azon gondolkodom, hogy a filmes bejegyzések közé nagyobb várakoztatást tegyek, csak neki kéne ülni… (Nem mintha bonyolult lenne.)

Hm. Vannak még olyan dolgok is a BME-n, mint a mai tapasztalatom, miszerint a Töki-előadó, bizonyos Gyo"rf1 La'szlo' komolyan gondolta azt az ígéretét, hogy aki bemegy, és megmondja kerek perec, hogy nem tanult, azt kihúzza és jöhet máskor vizsgázni. Úgy értem alkalomvesztés nélkül. Maximális respekt és tisztelet. Az már csak ráadás, hogy minden másnap van vizsga. Nem úgy, mint ilyen játéktárgyakból, mint anal2 vagy opre, amit 500-600-an hallgatunk (már évek óta...:/), azokból elég 3 egész vizsgaidőszakra, értitek!

Akármilyen tárgyból ha vizsga előtt megmondod hogy szeretnél lejelentkezni, akkor a tvsz szerint ki kell húzzanak minden további nélkül, úgy, mintha neptunban időben lejelentkeztél volna. (Tehát nem jár költséggel, a beutazáson kívül.) Sok tárgyból emailben is lemondhatod a dolgot, ez előadófüggő.

És ez mennyire működik a gyakorlatban? Csak mert ilyet még nem nagyon láttam, de diákokat be sem menni vizsgára, holott fel voltak jelentkezve, igen. Szerinted nem csinálnák ezt sokkal többen, ha valóban lehetne? A TVSZ egy dolog. Az élet egy másik...

Nemtom, gondolom egyrészt sokan lemondják emailben, másrészt volt már olyan vizsga ahol láttam szó szerinti sorbanállást lemondásért (Az előző félévben MI vizsgád előtt, konkrétan.)

hogy feltámadt ma a blog… lehet hogy valami durvább queue rendszert kéne írnom

a HTML forrás harmadik sorában lévő kérdésre válaszolva: megnéztem, van-e permalink a kommentekhez

Mainframe bácsi felkavarta nektek az állóvizet... Én írnék még, csak az a fránya queue...

Tamás, pontosan milyen linket is kerestél? Tetszőleges bejegyzés legfelső kommentjéhez id-t?

Mf, a queue nem gátol senkit az írásban

Gondoltam megkontrázom a Rock vs. Techno című csinálmányt (ld. Linkbár), de letettem róla, mert szerintem aki akarja, úgyis azt hiszi majd, hogy a rock ilyen, és a techno/house/rave olyan, akinek meg esze van, az tudja hogy nem. Például szeretném megtudni, hogy a vidám partys képeken (amik egyébként a rockerek koncert utáni takarításával voltak párba állítva) hányan nincsenek betépve. És ez csak egy hirtelen példa volt.

Bár a képek nem photoshop-kreálmányok, de nyilván van a párhuzamba állításban némi csúsztatás, és az összehasonlítás inkább a humor kategóriába tartozik, nem szándékoztam róla komoly diskurzust folytatni. De ha már így megemlíted, én pl. sosem téptem partikon (sem), és nem is terveztem, és a képen nem is vélem felfedezni komoly tudatmódosítószerek alkalmazását, akárhogy is nézem. Aki akar, az tud tépni itt is, ott is, aki meg nem akar, az tiszta maradhat. Ahhoz, hogy valakinek bejöjjön az elektronikus zene, nem szükséges tudatmódosítókat fogyasztania
ps. ahogy így nézem ezeket a rokker képeket, kurvalol

Nem szükséges, de elégséges... Egyébként nem, tetszőleges kommenthez való permalinket kerestem, de már megtaláltam.
Mainframe, a kontrázás, amit keresel, itt megtalálható: Szombat esti láz


Ne a linkbárba inkább? Hogy az egyensúly meglegyen?

Mondd Haszprus mester, hogy lehet olyat, mint néhány bejegyzésednél, hogy van 1-2 sor, és a többi csak akkor jelenik meg, ha odakattintanak?

ahova a ~"tovább" linket akarod, oda beírod, hogy <!-- details -->

A feedbe belerakhatnád, hogy ki írta a postot...

Milyen formában vágysz erre? A bejegyzés szövegébe beletéve, vagy egy külön dc:author mező?

Ps. ha valaki az rss-t szeretné szűkíteni valamely author postjaira, akkor a feed url-jének vége így nézzen ki:

rss_kommentszam_nelkul.php?author=1

A szerzők és id-jeik (author=...)
  • 1 Haszprus
  • 17 WiZARD
  • 23 Tamás
  • 42 Mainframe
  • 582 The GuNN

Egy külön mezőben lenne a legjobb szerintem.


Nem tudja valaki hol lehet utcai Scott ruházatot kapni? Értsd: nem kerékpáros cuccot hanem sima hétköznapi viseletnek szánt/alkalmas pólókat stb. (Már rohadt sokat nyomoztam ezügyben, egyetlen boltot találtam (Seaside @ Savoya Park), de ott már voltam is…)

No megmondom én, mi az aktuális demand! Szóval szerintem érdekes lenne egy grafikonos és narrációs kimutatás arról, hogy milyen változások álltak be a Blog történetében mióta teammé upgradelődtünk (hejj, de magyaros vót'!). Számokban mit is jelent a falkataktika?

A látogatottságról kellene grafikon? Arra ott a visitor statistic, teljesen publikus. Én a grafikonról azt olvasom le, hogy nem igazán hozott a látogatottságban ez jelentős eltérést. Ugye február elején kijöttem államira, ebben a hónapban még nem történt semmi, márciusban sokat nőtt a látogatottság, áprilisban is, április 22-én többszerkesztős lett a blog, májusban már nem nőtt ennyit a látogatottság (csak feleannyit mint áprilisban), júniusban pedig még a májusinál is kisebb lesz, de ez teljesen biztos hogy részben a vizsgaidőszakkal magyarázható.



Akkor most már június 22-t is minden évben megünnepled?


22-ét csak addig, amíg át nem megyek jelekből. Mert onnantól majd azt. Szóval lehet hogy az analvizsgámnak lesz 5 éves jubileuma.

Hármashatárhegy, jövök! Aztán lehet h kifog rajtam a 35 fok meg az izomláz ami a lábamban van, meg hogy csak fél liter itókát viszek. Ellenben lesz nálam fotóapparátus. Útvonalterv.

Túléltem, de nem mentem el a végcélig, mert … majd leírom.

hogy lehet análból átmenni?


stilszeruen szolva az eleg nagy szopas lehet akkor...

Nem, csak shazi úgy ment át. Állítólag nyelte és nem bedörzsölte.

romaj, nekem miota van jogon analizisem?
az altalad emlitett szakkifejezeseket nem ismerem, nem vagyok jaratos a temaban, sajnalom

Nem, igazából az analízisnek két tanárnője van, akiknél lehetne természetben jegyet váltani. De ha látnátok őket, nem viccelődnétek ilyesmivel. Ezért húztam inkább 4 félévig a dolgot. Pedig nagyon kellett volna a jegy, higgyétek el...

Érdekes, nekem már a kettő is megvan.

mf: a cel szentesiti az eszkozt

De ha látnátok őket, nem viccelődnétek ilyesmivel.
Reméljük nem olvassák ezt a blogot

Romsy, mint a kettő megvan?!
Valóban, reménykedjünk sűrűn. Esetleg ki is modolhatod (kicsit beparáztattál, mer' múltkor is mi volt ), bár velük már nem lesz dolgom, ha minden igaz.



alkalmam nyílt látni valami superman film végét a dunán az imént, omg rotflmao

Katasztrófa a Roxyn a hírolvasó csaj

Hallottam ma híreket olvasni. Így indított: Mintegy...ööö...Mint_egy..., na akkor kezdtem sejteni hogy ez csak a Roxy lehet.

Tudja valaki, hogy az UPC honlapja mi a francért akar a junglerating.nl-ről JavaScript-eket letöltögetni? (főleg mivel fentebb említett szerver most le van rohadva, és emiatt az UPC honlapja is)

De ciki, utolsó vagyok a kommenterek között. Most elásom magam szégyenembe.

de azért most gyorsan kommenteltél párat h felhúzd megad

Áh, az még előtte volt. Hármat kommentáltam csak. De amúgy is, én régebben vezettem, nem engedhetem meg magamnak ezt! Ez olyan, mint ha a király trabanttal menne vásárolni.

Aukció a lehetetlen eseményre, lol

miranda icq pluginjét frissíteni kell ha nem megy a csatlakozás…


thx a linkfalon levő linkek élettartamáért felelősséget nem vállalok múltkor még ment.

Zidane bácsi biztos otthon ül és hekkeli a róla szóló nempozitív kontentet.



Haszprus: Bekerülhetne a feed-be a bejegyzéskhez hogy ki írta, hogy a feedolvasóban is látszódjon?

miért, engem szelektálnál, névtelen testvér?

Nem, csak így plusz egy kattintás ha kíváncsi vagyok ki írta.

Lett egy <author> mező minden posthoz az rss-ben, benne a szerző nickjével. Ezzel gondolom a legtöbb rss olvasó nem tud mit kezdeni. Ha van igény arra, hogy inkább belekerüljön a post szövegébe - elejére, végére, vagy a címébe -, jelezzétek.

Jóvanna, névtelen cimbora, csak kóstolgatlak. Hisz ismersz...! Télleg...ismersz?

Kösz, mostmár mutatja a szerzőt, bár ha valid akarnál maradni, akkor a Dublin Core creator elemét kéne használnod a plusz namespace definiálása után.

Mainframe: Hehe, nem ismerlek, csak innen a blogról...


Jelentem, a HÜb olvasható PDA-ról is Bár azért egy PDA-barát layout jól jönne.

Láttam már PDA-n egy röpke pillanatra. Mire gondolsz PDA-barát layout alatt?

Kisebb betűméret és a pusztán dekorációt szolgáló elemek kikapcsolása (pl gravatarok: kicsit zavaró, hogy később töltődnek le, mint az oldal többi része (mert lassú a wireless), és ahogy a renderelő engine szépen beilleszti őket a helyükre, a mögöttük lévő kontentet (amit éppen olvasok) tolják lefelé, én meg vadászhatom a stylussal, hogy hova csúszott, amit olvastam.

Bugreportolok: ha a gépen nincs telepítve a stylesheet-ben az üzenőfal / sidebar kenyérszövegének megadott font, akkor ezek a böngésző default fontjával jelennek meg, ami nem lenne baj egész addig, amíg oda talpatlan (sans-serif) font van definiálva. Talpasan azonban elég hülyén néz ki. Szvsz rakd be a stylesheet-be ezen részek font-definíciójának a végére a sans-serif fontot, az elvileg van mindenhol.

Ezúton szeretném megköszönni Balage-nak a két részeg, a farönk és a bicaj történetét, rég nevettem hangosan poén-videón, de ez most nagyon térdcsapkodós volt. Thx még 1x!
De János bácsi esete a hatszemű sráccal se semmi. Bár az nem annyira könnyezve röhögős, inkább csendben szánakozós. Mint a Mónika Show általában.

Jelentem alássan, a Jedi tanfolyam (ami azóta ezer helyen megjelent) nagy valószínűséggel hoax, mert az elérhetőségként megadott e-mail címe nem létezik.

nahát felháborító pedig az Országos Képzési Jegyzék elég hitelessé tette a dolgot

(Egyébként a 4500 karakteres üzenetlimitet nem fogom megemelni mert az olvashatóság rovására is menne.)

Fantasztikusan jó a The Lake House(Ház a tónál), még most is a hatása alatt vagyok, pedig tegnap este néztem meg. Érdemes megnézni, de egyszer sztem nem elég...

Harcosok Klubja (linkbár): BWAAAAHAAHAAAHAAAA
A Lake House meg tényleg jó, én is láttam. Vittem csajt, hogy legyen alibim, miért nézek romantikus filmet.

Valaki fog beszámolót írni a Lake House-ról??

Részemről minden filmről írok amit megnézek úgyhogy ez utóbbi függvénye De nem tudom, hogy megnézem-e.

haszprus elveszed a filmbuzi kenyerét

Haszprus, mész SCHMatrixra? Valaki megy?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
Az üzenőfalon még karaktert írhatsz