hwsw - 2011 - 6 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Read it later

©   Haszprus   |   hwsw net

Böngészőkhöz telepíthető egy Check it later kiegészítő, amivel egy szolgáltatásba (Read it later) tudod bookmarkolni azokat az oldalakat, amiket később szeretnél elolvasni. Feltehető Chrome-hoz egy olyan kiegészítő, amivel pl. az új üres lap helyett a Check it laterben olvasásra megjelölt oldalak jönnek elő. Nem ez a lényeg, hanem hogy Androidra pedig van egy Read it later nevű alkalmazás, amire realtime leszinkronizálja ezeket az oldalakat, szépen beparse-olja, hogy egy kényelmes felületen tudd őket olvasgatni. Marha hasznosnak találtam, egész héten melóba oda-vissza erről olvasgattam meló közben vagy itthon megjelölt szakmai cikkeket, ráadásul az alkalmazáson belül is megjelölhetők a cikkekben talált linkek későbbi olvasásra, persze oda-vissza szinkronizál, szóval később számítógépen is elolvashatod amit telón megjelöltél.

Nálam 10/10.

Haszprus

Dropbox

©   Haszprus   |   hwsw howto

Komolyan mondom, nem is tudom, hogy tudtam élni eddig nélküle.

Régen mainframe már ajánlotta, és regisztráltam is, de nem nagyon láttam akkor hasznát, most pedig a Virgós kolléga megkérdezte hogy van-e fiókom, igazából volt, de nem használtam. Most elkezdtem használni, marha jó. A létező legegyszerűbb módja, hogy pl. fotókat osszak meg anyámmal (mert nála is telepítettem), vagy hogy magammal hordozzam bizonyos excel tábláimat, vagy egyebeket, amikre a Google Docs nem megfelelő mert nem elég fejlett hozzá, ellenben rendszeresen frissíteni akarom a tartalmukat, ergo jó ha nálam van mindig.

Merthogy a Dropbox az egy szoftver és szolgáltatás egyben. Létrehoz a számítógépeden egy könyvtárat, amikor telepíted. Ebbe a könyvtárba bármit pakolsz, az a háttérben szépen feltűnésmentesen szinkronizálódik a Dropbox szerverével, tehát náluk is lesz belőle egy példány, meg nálad is. És ahány gépen még felrakod a Dropboxot (tipikusan pl. az otthonin meg a munkahelyin), mindannyin eléred ezt a könyvtárat, pontosan ugyanazzal a tartalommal, szinkronizálva az összes hely között, ergo írhatsz és olvashatsz is bele/belőle mindenhol.

Telefonra is telepítheted, azzal is szinkronizál (de ott nem mindent, csak amit meg akarsz nyitni), így a jegyzetelős fájlokat akár útközben is szerkesztheted vagy olvashatod.

Én telepítettem ebbe a könyvtárba egy portable alkalmazást is, aminek így a frissítéseit csak egy helyen kell elvégeznem, akár otthon akár az irodában, és amikor beérek a másik helyre, akkor ott már a frissített szoftver fogad, aminek a beállításait sose kell kétszer megtennem.

Egyszerűen óriási.

A Dropbox alapból 2 giga tárhelyet nyújt, de ha ezen a linken regisztrálsz, akkor kapsz még pluszba 250 mega helyet, és én is kapok utánad 250 megát. Ha ezen át regisztrálsz, megköszönöm! És tényleg érdemes, mert nagyon hasznos.

Ja és backup célokra is használható, amit ugyanis ide teszel, azt 30 napig még a törlésük után vissza tudod állítani, illetve ha véletlenül valami hülyeséggel felülírnád, akkor az előző verziókat is tárolja ennyi ideig.