design - 2007 - 3 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2020
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2019
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Négy éves a blog

©   Haszprus   |   ajax blog design első fejlesztés haszprus javascript rss sql

Bezony.

Ezenkívül volt egy csomó olyan dolog, amiknek a felszínen nem sok látszata van, a háttérben viszont igencsak, ezért technikai/webdev érdeklődésűeknek javaslom a history felkeresését, mert ezekről csak ott ejtettem néhány szót.

Bár nem a bloghoz tartozik, de ezen időszak alatt megküldtem a Haszprus Private Galleryt egy igen durván cache-elő javascripttel és egyéb js-es feature-ökkel, úgy mint pl. onthefly szerző szerinti szűkítés, képek lapújratöltés nélküli megjelölése.

Végül pedig néhány screenshot a tervezett 3.0-s designról, amire nem tértünk át.

Haszprus

Thumbnailes képnézegető

©   Haszprus   |   css design fejlesztés javascript php

Az a blogra pakolt lightweight galéria még mindig lightweight de egyre durvább lesz… Most már tud onthefly, oldalújratöltés nélkül album nézetet is. Ilyet:

Nomeg billentyűzetről jobbra-balra lapozgatni, ha valaki nem lenne naprakész a kommentekből.

Az a helyzet hogy teljesen lightweight módon megoldottam egy atombrutál full-featured highly advanced client-side cached galériát, amihez se külön db nem kell, se adminfelület, se semmi, full automatikusan onthefly ráépül a bejegyzésekre. 37 sor php (!), 60 sor html, 121+64 sor javascript (és 139 sor css). Az egész cucc 10 KB. Csak viszonyítás képpen a Haszprus Private Gallery 110 KB, amiből az adminfelület 26 KB - ez utóbbi ugye itt nem is kell.

Ki lehet próbálni (akárhol az ablakban katt, előjön az album nézet), ráadásul egy olyan képgalérián, ami egy egyelőre nem is publikált bejegyzésből táplálkozik (így a bejegyzésre mutató link nem fog működni (számotokra)… ez nem bug).

Örülnék, ha adnátok valami feedbacket, hogy mégis milyen lett.

ie-ben az album nézet nem jelenik meg de pillanatnyilag lesz*rom. a jó hír hogy valszeg ez elég könnyen javítható, csak rá kéne nézni hogy pontosan mi a hézag.
Update szep. 03. 01:11: na megy.

Haszprus

Képlapozó - blog 2.9

©   Haszprus   |   blog css design első fejlesztés javascript php update version history

Íme az überblog legújabb, highly advanced feature-e, a képlapozó.

Semmiféle adatbázis-módosítás nem kellett hozzá, egyszerűen kideríti hogy a képet melyik bejegyzésből linkelték (mégpedig erőforráskímélően, de még lehet rajta fejleszteni), megnézi hogy a bejegyzésben mely képek veszik körbe őt (azaz melyik kép van előtte és utána (ezen is lehet gyorsítani)), belinkeli azokat, sőt belinkeli magát a bejegyzést is, így megkönnyítvén a navigációt. Ha jók lesztek akkor előbb-utóbb talán megcsinálom javascriptesen széjjelcache-elve is, mint a private galleryt, 0 sec késleltetéssel, lapújratöltés nélkülire.

Ha az egeret az előző/következő link fölé viszed, kapsz egy kis thumbnailt is arról, hogy mégis milyen képre jutsz a linkre kattintva. Mindez nem feltétlen lóg rá egyébként a képre, alapvetően 1280*1024-re illetve afölé van kitalálva mindez, ahol rálógás nincs, sőt az egész kép kifér.

Azt kell mondjam, ez kurvajó lett. Elégedetten dőlök hátra. Vegyük észre hogy ez egy lightweight galleryt akaszt a blogra, amely így 2.9-es stádiumba léphet.

A dolog működését megtekintheted például itt, vagy nyilván bármelyik bejegyzésnél, ahol van mik között lapozgatni.

Update aug. 23. 18:18: lett 0 sec delayes lapozás, cache-eléssel, oldalújratöltés nélkül. Tudnivalók:

  • Első képletöltéskor nincs cache-elés, megelőzendő a fölösleges cache-elést. Ez leghasznosabb olyankor, amikor a júzer külön fülekre megnyitogatja a képeket egyesével, ilyenkor a cache-rendszer nem okoz fölösleges többletforgalmat.
  • Abba az irányba cache-el, amerre a néző lapoz.