» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


6 megfelelő bejegyzés.


A Microsoft Magyarország székháza a Graphisoft Parkban. Kellemes. Asszem tudnék itt dolgozni.
A bal kép: valami oda nem illő a parkolóban... Skoda 120 is befigyelt, de azt elfelejtettem lefotózni.

A jobb kép: Haszprus és Egon előadást tart a Hello World programok változatairól.

Haszprus előadást tart a Microsoftnál.
Bal kép: Haszprus megadja blogjának elérhetőségét.

Jobb kép: Tablet PC

Az összes kép klikkolható, klikkoljon Ön, ha érdekli valamelyik.

Update 1 De hogy valami tényleges szöveget is írjak. Alapvetően a Microsoft Magyarország székháza vonzott az egész előadásban, nem a .net. Bár az is érdekelt picit. A wireless cuccok már kevésbé (erről a két témáról volt az előadás). Mégis azonban úgy alakult, hogy a wireless cuccokról szóló előadás sokkal érdekesebb lett. Mindkét előadó elég jól nyomta mind a témát mind az angolt, azonban a wireless cuccok olyan szinten felkeltették az érdeklődésemet hogy egész komolyan el tudnék magamnak képzelni egy Tablet PC-t. Kár hogy fél milka egy olyan.

WiZARD megmutizta az ipaqját, hát az sem egy uccsó szerkezet. Valahogy nem igazán éreztem át az ipaq feelinget, amíg csak beszéltek nekem róla, azonban mégis jó kis szerkezet így kézben tartva, és téleg egész sokoldalú. Pl. meg lehetett rajta nézegetni jó nagy felbontásban a digi fényképezőmmel készített képeket rögtön. Bár más kérdés hogy azért lehetne jobb is a kijelzője. Meg a képátméretező szoftvere, mert szerintem túl életlenre simítja a leméretezett képet. De amúgy jól néz ki, szép csili vili felület, határozottan tetszik.

Update 2 Jah, amúgy egy sárga msdn-es [microsoft developer network] tollat kaptunk ajándék gyanánt. Inkább Tablet PC-t adtak vóna...

Update 3 Jah, és én voltam egyedül öltönyben. Sebaj, elég jól éreztem magam benne. Szeretem ezt az öltönyt. Igaz amiben egyébként mentem volna, azt a cuccomat is szerettem volna


Szerencsére az akkreditációs kérdésemre relatíve gyorsan válaszoltak emailben, igaz csak annyit, hogy ezzel már jól elkéstem, de azért itt és itt próbálkozhatok. Dékániban nagyon a fejemre olvasott az egyik nő, de azért ő is kiderítette, hogy hova kell menjek, szerencsére tudtam hivatkozni név szerint valakire aki emailben válaszolt nekem Hétfőn már mehetek is kitöltött kérvénnyel a dékán-helyetteshez (akit megin nem tudok név szerint grrr, és az ajtókon nincs dékán-helyettes feltüntetve, csak "tanulmányi ügyek dékán-helyettese" van, meg valami tök más cím (osztályvezető vagy nemtommi), amire az egyik nő azt mondta, hogy az a dékán-helyettes, hmm).

Mindig hivatkozzatok név szerint emberekre. Telefonban egyeztettek valamit egy céggel [pl. internet-szolgáltató ügyfélszolgálata]? Kérjétek el az illető nevét, akivel beszéltetek. Hasznos. Én általában elfelejtem.

Van egy sztorim ezzel kapcsolatban. GDF-en 5-ből 5 oktató szerint járna nekem ösztöndíj (a tavalyi első félévemre), a tanulmányi osztályról pedig állandóan visszadobják a kérelmemet, mondván hogy nem jár. Ilyenkor nem ártana ha azt az öt nevet meg tudnám mondani, de csak egyet tudok. Persze lehet hogy nem érdekelné őket a névlistám, de hátha mégis.

Egyébként tegnap 18.10 körül kidőltem és ma reggel 9-ig aludtam. Közel 15 órányi alvás. Zsír. Szükségem is van rá.


BME-s képszekció következik...

Az ember sokmindent mondhat a BSZ-ről (Bevezetés a számításelméletbe), de azt nem, hogy az előadáson a tanár túl lassan adná le az anyagot. Mindenki folyamatos lemaradásban van a táblához képest, így arra már senki se tud figyelni, hogy közben a tanár mit magyaráz. A táblába olvashatatlul és ipari sebességgel vési az anyagot, majd utána elmagyarázza, hogy ne írjuk le szórul szóra, mert minek, hisz ez triviális anyag. A hallgatóság majdnem minden mondata után kellemeset röhög Itt az egyetemen minden triviális
Ki takarít itt és ki takarít ott?
A takarítónő mindenhol kitakarított
Mert ő egy szuper vumen egy szuper nő
Szupernek teremtette a Teremtő
Dr. Füst#ss László, fizika tanárunk. Él-hal a kozmológiáért, és inkább délutáni pluszórában adja le a tananyag egy részét, csak hogy az alap óráinkba mindig belevihesse a csillagászatot. Az egyik képen valami fizikussal beszél, de nemtom hogy ő ki is pontosan. Előző órán azt hittük, hogy a gondnok, mert a videót igazgatta Füstöss órájához.
Füstöss óráját azonban vannak akik nem tartják elég érdekesnek.
Róla mindjárt bővebben...
Éles szememmel és Csodálatos elmémmel rögtön felismertem, hogy fizika óránkat nem más látogatta meg, mint Russel Crowe [gyengébbeknek: Gladiátor, ill. Csodálatos elme főszereplője].
Fizika végén pedig nitrós kísérleteket csekkolhattunk, zsír volt. Klikkoljon a képre Ön, ha nagyobban is érdekli Önt a kép.

Ma bementem átvenni a KDO [külsős diákotthon] belépőt a Schönherzbe, erre miután mondom a nevemet, megkérdezte tőlem a srác aki intézi a dógokat [Egon, mint utólag kiderült], hogy "te csinálod a blogot?"... Gizda ilyen ismertnek lenni A srác egyébként picit dumcsizni akart de mivel ezren toporogtak még mögöttem KDO-ért ezért eljöttem. Hmm, lehet nem kellett volna, lehet dumcsiznom kellett volna, de ez csak utólag merült fel bennem, hogy egyszerűen akár le is szarhattam volna a mögöttem toporgó tömeget. Hisz az irodában csak azok voltak akiknek ott volt a helyük, a tömeg kint állt.

Egyébként aszonta, blog helyett tanuljak, mert még a végén megbukom. Bölcs gondolatok zúdulnak rám a napokban» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.