túra - 2004 február - 3 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Kismaros, Királyrét 2004.02.05.

©   Haszprus   |   barátok fotózás túra 12e coolpix
Na volt itt egy kirándulás tegnap előtt, amiről egyelőre nem számoltam be. A halogatás oka az volt, hogy Z-től vártam a képeket, merthogy kapott/vett egy digitális fényképezőt ő is, és nagyobb kínálatból kívántam ideválogatni a számomra legjobban tetszőket.

A Boráros-téren találkoztunk 06:30-kor, én sajna nem tudtam kiszámolni hogy mikorra érek oda, meg hátha van valami, stb, szóval kis ráhagyással indultam, úgy gondoltam, 6:20-ra fogok odaérni, hát ebben tévedtem, ott voltam 6:05-kor, úgyhogy vártam negyed órát egyedül, aztán megjöttek a népek. Jó volt velük újra találkozni, sok jóarc ember. Nyugatiból indult a vonatunk, és ott láttuk az új Siemens vonatot is, amiről hiányoltam, hogy XTR nem írt részletesebben, holott utazott vele. Mi nem utaztunk vele, mi egy lepukkant régi vonattal mentünk, de tökmindegy, mert legalább fűtés volt. (Azért mindenben lehet találni valamit aminek örülhetünk, ha nagyon igyekszünk

A vonatunk 08:30-kor indult, és olyan 09:25 körül értünk le Kismarosra (digitális képek EXIF információi rule), közben megvitattuk a digitális fényképezőgépek tulajdonságait töviről hegyire M szakkomentárjaival Előkerült még a valóságshow-k fikázása is, persze nem részemről, de amikor 5 percen belül kiderült hogy mindenki hozzá tud szólni a témához és pontosan vágja hogy ki mit csinált az elmúlt részekben, megejtettem azt a megállapítást, hogy akármennyire mondja mindenki azt hogy nem hiszik hogy 2 millióan nézik, meg hogy ennyit szavaznak, hát ez bizony kis csoportunk példája alapján nagyon is elképzelhető

Miután azzal szembesültünk, hogy a telefonos tájékoztatás ellenére nem jár a Gyermekvasút (vagy miarák, mindegy), gyorsan benyomtunk némi (3 ember * 3 dl) forralt bort a helyi hmm büfében vagy miben. Az üzemeltető helyesírását szemlélteti a kilenc kiválasztott kép közül az egyik. A bor pocsék volt, minden korty után hányhatnékunk volt tőle, ketten meg se bírtuk inni az utolsó 1 centit a pohár aljáról. Hatása viszont egyáltalán nem volt. De legalább óccsó vótt (120 Ft). No ezt csak viccből írtam, igazából önkínzás volt meginni.

Elslattyogtunk a helyi buszmegállóba amivel helyettesíteni kívántuk a kisvasutat, és letelepedtünk. Vártuk a buszt. És mások is jöttek és vártak. A dolog ott kezdett gyanús lenni amikor a 10 várakozó emberből az idő folyamán 7-et elvittek autóval. Felmerült hogy nem is buszmegállóhelyen vagyunk, hanem stoppolóhelyen, és buszra itt aztán hiába várunk De azért megjött az is, 2 óra várakozás után. Khirályság. (Menetrend le volt tépve, vandalizmus rulez)

Ennyi idő alatt simán legyalogoltuk volna azt a negyed órát amit a busz tett meg. Bár nekem speciál tetszett hogy egy helyen voltunk és dumálgattunk, mer szeretem az ilyesmit.

Legnagyobb meglepetésemre elérkeztünk Királyrétre, ahol egy osztálykirándulás volt néhány évvel ezelőtt. A hely arról nevezetes, hogy nincs térerő. Jellemző párbeszédek tehát a suliban:

- Hol is voltunk x. osztályban kirándulni?
- Királyréten.
- Öööö.. nem rémlik...
- Tudod ahol nem volt térerő...
- Ja igen!
De egyébként szép hely, van egy gyönyörű tó, meg erdő, meg ilyenek. Most láttunk őzeket is, igaz bekerítve, de legalább le tudtuk őket fotózni, már ahogy.

Ezután pedig kezdetét vette az egyre keményebb túra, G - a túravezető - nem laza tempót diktált úgyhogy végig a földet néztem nehogy elbukjak a zúzós terepen. A dolgot kezdtem nem élvezni, N pedig mondta hogy ő haza fog jönni majd valahol félúton, mert dolga van este. Amikor elköszönt a többiektől, úgy döntöttem, hogy én itt teljesen kifulladtam, és nincs kedvem szívni tovább, úgyhogy hazaindultam vele. 40 perc múlva jött is a telefon egyik túratársunktól, hogy nem tud-e még utólérni bennünket De ez teljes képtelenség lett volna, úgyhogy ő nem fordult vissza.

Hazafelé pokoli jót dumáltunk, akár legutóbb, a szalagavatón.

Egy dolog azért nem tetszett. Milyen már az hogy a vonat WC-jéből kilátok menetközben a sínekre, fúj a wc-kabinban a szél mint állat, és mindezek után kiderül hogy nincs víz? (Hogy a folyékony szappant és a kéztörlés bármiféle lehetőségét már ne is említsem. Van ilyesmi az új Siemens vonatokban? Aki tudja, írja meg!)



Megj.: A csapat 2002. szept 28-i utolsó együttes kirándulásának képeit itt megtalálod.
5 körül bírtam elaludni. Gáz, mert holnap 6:30-kor tali a Borároson kirándulás előtt. Ami azt jelenti hogy kb. 4:30-kor kell keljek, és franc tudja hogy ma mikor fogok tudni elaludni.

Akik holnap ott lesznek: Í, R, P, K, M, Z, N, G, meg én (9 fő). Utoljára 2002 szept 28-án kirándultunk így együtt, akkori résztvevők: N, K, G, M, M2, M2B, Z, V, én. A visszatérő résztvevőket félkövérrel emeltem ki. Bár azért megemlítendő hogy a mostani csapatból Í, R és P is szokott jönni a legtöbb helyre. Szal cseppet sem érdekes módon kialakult egy ilyen kirándulós/táborozós csapat a volt osztályomban, és úgy tűnik még érettségi után másfél évvel is össze bírunk szervezni kirándulást.

Viszont ma leadom az indexemet a KTH-ban, aztán lehet hogy elmegyek kicsit gyakorlóvezetni, ofkorsz teljesen kihalt környékre.

11:37 készítettem pár thumbnailt a 2002-es kirándulásról...



Az egyik képen található állat valójában nem a bicska áldozata, hanem eleve úgy volt. De a kép kedvéért oda kellett tenni a bicskát is