pizza - 28 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Don Pepe Dagobert pizza

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe pizza

Régen volt már pizzás post. Ez főleg annak köszönhető, hogy nem nagyon eszek már pizzát, részben meg hogy amennyiben mégis, akkor általában tartom magam a bevált ízekhez (ami leginkább a Georginát vagy Son-go-kut jelenti).

Dagobert: az étlap szerint prémium pizza, rajta fokhagymás besamelalap, kacsasült, szárított paradicsom, sajt, vargánya.

Na ennek a pizzának sem leszek visszatérő megrendelője. Kivételesen ott kezdődött a probléma, hogy a kinézete valami pocsék. Nem is fotóztam volna le, ha nem lőttem volna be előre nagy műgonddal az állványt a konyhában. Valszeg nem szeretem a kacsasültet és a vargányát, talán még a szárított paradicsomot sem, de erre csak utólag jöttem rá, és halvány lila gőzöm nincs, hogy melyik melyik volt a pizzán. Na jó, a képeimet megnézve és összevetve az összetevőkkel, lehet következtetni: a szárított paradicsom halál volt, azt a felétől kezdve inkább le is vakartam róla, és így a maradékkal már meg tudtam bírkózni, de sosem rendelek ilyet újra.

Étvágygerjesztőnek ajánlom inkább a régebbi fotókat a pizza címke alatt Ps. tudtok jó házhozszállítós pizzériákat? Esetleg konkrét kedvenc pizzát is megnevezve Nekem hosszútávon a Don Pepe és a Pizzaboy jött be. (Ezektől lehet rendelni neten is, plz ti is írjátok meg, hogy amit ajánlotok, azoktól lehet-e.)

Haszprus

HHH Revelation

©   Haszprus   |   bringa hármashatár hegy pizza pizzaboy fotózás

Szóval van a Hármashatár-hegy tetejénél kicsit lejjebb egy olyan durva kavicsos lejtő, ami hát elég para a kezdő bicajosnak, azaz nekem. Vízmosások futnak rajta át itt-ott, akár 40 centi mélyen, a kövek meg másznak ki a kerék alól, és persze elég rendesen lejt az egész, úgyhogy izomból kapaszkodni kell a fékbe, ami egy ilyen hosszú út esetén már önmagában is megterhelő a kéznek, pláne ha még a kormány is rángat. Na ez utóbbi problémán egész sokat segített a Rock Shox Revelation. (Nem titkolt SEO-zás zajlik.) Nem mondhatnám, hogy azon a lejtőn túl sokszor jöttem volna le, ha minden igaz, most negyedszer, viszont hosszúsága miatt a combom/kezem mindig totál kikészült rajta, csak sok apróbb szakaszban tudtam lemenni. Na ez szombaton leredukálódott 3 szakaszra, ebből a középső csak 3 méter volt, és a felső se volt hosszú. Lényegében mondhatjuk, hogy fent egy technikai problémától eltekintve egyben le tudtam ereszkedni, és az eddigiekhez képest egész jó tempóban. A technikai problémát egy vízmosás jelentette, aminek nem mentem át időben a bal oldalára, a jobb oldalán meg elfogyott a járható út. Oké, keresztezzük a vízmosást, csak majdnem bukfenc lett belőle a beakadó első kerék miatt, úgyhogy ott megálltam egy kicsit kipihenni az izgalmakat.

Mire leértem ezen a lejtőn, már annyira kész voltam, hogy úgy döntöttem inkább visszafordulok hűvösvölgy felé, úgyis el kellett hoznom a Probike-ból a régi teleszkópomat, ahhoz meg célszerű volt odaérni zárásig. Iszonyatosan lefáradtam mindenesetre.

A képek az 5,5 éves, teljesen elszaródott Nikon Coolpix 885-ömmel készültek, bocs a minőségért.

Mivel még nem is ebédeltem, és igencsak 18 óra volt, itthon rendeltem egy Vesuvio pizzát a Pizzaboy pizzériától (bocs, SEO) (sonka gomba kukorica), 60 perc után jött is. Kinyitom a dobozt: bab, bacon. Telefon pizzaboynak, oké, hozzák soron kívül a pizzámat. Újabb 45 perc (!) múlva itt is volt. Sajnos a bab/baconöset elvitték viszont Vajon mit csinálhattak vele, valakinek kiszállítottak egy három órás már-már oszló félben levő pizzát? A Vesuviot a Cool Túrából okulva alapos szemrevételezés után jóízűen elfogyasztottam

Haszprus

Pizzaboy Son+Go+Ku

©   Haszprus   |   élelmezés pizzaboy pizza

Második rendelés a Pizzaboy pizzériánál, a tesztalany egy 36 cm-es sonka, gomba, kukorica egyedi kombó. A Don Pepénél enyhén szárazabb, némiképp más ízű, viszont bejött. Látványra és ár-érték arányra pedig verhetetlen.

Haszprus

Don Pepe BBQ

©   Haszprus   |   élelmezés fotózás don pepe pizza
BBQ (barbecue-szósz, pirított csirke, bacon, kaliforniai paprika, füstölt sajt)

Megérkezett a Haszprus überblog első 350D-s pizzafotója, melyen kapásból egy prémium pizzát sikerült lencsevégre kapni.

Vélemény: ez a pizza bizony súlyos. Szó szerint. Iszonyat mennyiségű feltét van rajta, metszeti képet is érdemes lett volna készíteni, de ez most elmaradt. Első nekifutásra csak a felét tudtam beburkolni. Jah, és finom-e? Az, bármennyire is meglepő Viszont durván zsíros/olajos. (Amin szintén meglepődhet, aki szükségét érzi.)

Update 2006. aug. 30. 08:55: volt itt egy ilyen móka:
Haszprus

Don Pepe technology power

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe

Wow Don Pepénél nagyon durván ott van a technika. Előzetesnek annyit, hogy a weblapjukról egy ideje nem tudok rendelni, mert felosztották az utcámat páros és páratlan oldalra, amit nekem viszont a felületen valamiért nem enged kiválasztani. (Annak ellenére hogy fél hónapja küldtem nekik bugreportot, amire azt írták, hogy javítani fogják.)

Lényeg, hogy elszántam magam telefonos pizzarendelésre, és nem ám félórás adategyeztetés következett, hanem felkapták, kis türelmet kértek mert még valaki mással is beszéltek, aztán név szerint üdvözöltek, elhadarták a lakcímemet, megkérdezték mit küldhetnek, és ennyi! Várakoztatással együtt 19 másodperc.

Thumbs up.

Haszprus

Koli Pizza

©   Haszprus   |   élelmezés pizza koli pizza
Rendeltem egy songokut a Koli Pizzától. 800 Ft + jatt a díjazás, ami lényegesen jobb, mint a Don Pepe féle 1120 + jatt. A Don Pepe pizzája viszont finomabb. A Koli Pizza itt volt 20 perc alatt és olyannyira forró volt hogy kicsit meg is fájdult tőle az ujjam Gyaníthatólag nem kerül nekik 2-3 percnél többe a kiszállítás Tesznek rá valami fincsi fűszert, ami nem rossz, de maga a tészta elég kemény, ropogós. A feltét is kevesebb rajta, mint a Pepéjén, de ez nem feltétlenül hátrány, legutóbb már kényelmetlenül sokat raktak rá (hullott le róla). Gondolom azért, hogy a fogyasztó érezze hogy nem olyan rossz ez az áremelés, amit el merészeltek követni.
Haszprus

Rucola

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe pizza
Rendeltem egy olyat, hogy Rucola (pizzaparadicsom, 4 sajt, rucola levél). Nem tudtam mi az a rucola levél, de valami petrezselyem-szerű dologra gondoltam amit díszítésként itt-ott ráhintenek minimálmennyiségben a pizzára. De a nagy fenét! Rátelepítettek a pizza tetejére egy kisebb bokrot baze!
(A képen már egy lelaposított rucola-bokor látható, mert kicsit féloldalasan osztották el {vagy a futár ahogy hozta, elmásztak a növények a helyükről}, úgyhogy átlapátoltam erről a feléről a már beburkolt felére egy adagot.)

Alapvetően nem rossz amúgy, de az is biztos h q éhes voltam. '1x kipróbálható' kategória.

Haszprus

Emberi természet - a pizzás

©   Haszprus   |   élelmezés pizza

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
emberi természet: pizzás csávó (maffiózó/security kinézet) undorodva vette elő táskájából a pizzámat amíg az ezrest látta a kezemben (pizza 990ft)

ideadta, én odaadtam zsét, látta h van még mellette egy százas

immáron sokkal vidámabban: ó, köszii, köszi kösziiii

ja és jóétvágyat is kívánt

Nos A 3 pizzástól rendeltem a netpincéren keresztül, ez az étterem számomra szintén eddig ki nem próbált volt. Különlegességét az adja, hogy 990 Ft-ért akármilyen pizzát állíthat össze magának az ember, nincsenek is gyári sablonjaik. Én egy ilyet teszteltem le magamnak: Sajtmártás, Bacon, Csirkemell, Sonka, Mozzarella, Roquefort, Trapista, Gomba, Kukorica. A cucc 30 perc alatt itt volt, mint a legtöbb más pizzéria esetén is, szóval ezzel nem volt gond, noha a netpincéren 73 percet írnak átlagos kiszállítási időnek. Lehet hogy vasárnap kevesebb rendelésük van, vagy mittu domain. Igazából azt sem lehet tudni hogy hol van ez a 3 pizzás, a netpincér nem tünteti fel az éttermek fizikai koordinátáit.

Maga a pizza? Hát az rossz volt. A tésztája szinte porzott a rengeteg liszttől. Az egész eléggé száraz volt. Nem tudom ajánlani pedig a kép eléggé tetszetős.

Haszprus

Remiz Fokhagymás

©   Haszprus   |   élelmezés pizza remiz
Tegnap igen lassan töltődött be a donpepe.hu, olyannyira, hogy elvetődtem a netpincer.hu-ra ahol hosszasan elemeztem a kínálatot. Van egy Remíz nevű pizzéria, ahol ilyen nevű pizzákat készítenek:
  • BKV
  • Büntetés
  • Maffiózó
  • Végszükség
Érdekes. Akárcsak a 50 minutes három pizzája
  • Sírsz, olyan
  • Zokogsz
  • Agyvérzés
Végül a Remíznél kipróbáltam egy Fokhagymásat. Nem kedvencem a fokhagyma de egy életem egy halálom. Nem volt rossz amúgy, asszem teszek náluk majd egy-két újabb próbát.

Tanulság: a szervered megbízhatatlansága vagy lassúsága rendszeres ügyfeleid elvesztéséhez vezethet.

Amúgy továbbra is informatikai kőkorszakban élünk, simán képesek voltak rossz házszámra kifutni a pizzával annak ellenére hogy neten jól adtam meg az adatokat.

Haszprus

Sajt trió pizza

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe pizza
Kipróbáltam a Sajt trió pizzát amihez a don pepénél most 2 dl ajándék vörösbort adnak. medvesajtos alapon, póréhagymás camambert sajt és pannónia sajt + ajándékba 2dl vörösbor, 18 éven felülieknek

Nem tudom van-e összefüggés az alkohol elfogyasztása és aközött, hogy egyszercsak azon kaptam magam hogy a késsel kis lyukakat vájok a sajtba. Hmm.

a borokat utálom, ez is szar volt, a pizza jóízű, tképpen ajánlható. egyébként eddig fonyt olvasgattam de most hogy ennyire szétcsaptam magam nem biztos hogy képes vagyok folytatni. lehet hogy kárt tennék a fony könyvben vagy mittu domain.

Haszprus

PizzaBoy Mixpizza #1

©   Haszprus   |   élelmezés pizzaboy pizza
Kipróbálom Don Pepe helyett a PizzaBoy nevű céget. 36 centis pizzát tolnak 1090+jattért (ami négyzetcentiméterre lebontva hozzávetőlegesen ugyanannyiba kerül, mint a Don Pepénél a 32-es ), viszont sajnos csak telefonos rendelésfelvételük van, ami azért rossz, mert előfordulhat hogy foglalt, valamint előfordulhat hogy természetesen nem értik a vezetéknevemet Ami jó, hogy lehet náluk egyedi feltéttel rendelni jól, akár úgy is, hogy a pizza két felén két különböző összeállítás szerepeljen. Zsír. Következő konfigurációt veszem szemügyre remélhetőleg nem túl sokára:
1.2.
sonka
bacon
kukorica
gomba
füstölt sajt
parmezán sajt
kukorica
Egyébként ha a Don Pepétől telefonon rendelnék, náluk gondolom szintén lehetne ilyen mixelést kérni, bár nemtom, ez csak tipp. God, I hate phones.

Update 18:31: kb. 37 perc alatt hozták ki, ami eléggé sok. A pizza tésztája meglehetősen szokatlan, teljesen eltér a don pepe tésztától, vastag, kevésbé lájtos. Azt hiszem, maradok a don pepe mellett, bár fene tudja, ez se rossz. Mint a képen látható, a szélét eléggé elégették, de nem annyira gáz mint ahogy gondolná az ember, mert csak egy nagyon vékony réteg ilyen.
Haszprus

Don Pepe: Milánói Spagetti

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe
Kipróbáltam a Don Pepe féle Milánói Spagetti névre hallgató cumót. Írban 90 Ft-tal több, mint egy pizza. Kiadósságát nehezen tudom viszonyítani, mert van hogy fél pizza fér belém, van hogy egy egész. De ez utóbbi elég ritka. A milánói spagettit saccperkábé fél óra alatt toltam be, filmnézés közben, szünetekkel, stb. Azért eléggé laktató. Mindazonáltal nem merném ajánlani, anyám jobbat csinál (Igaz, nem mindig )

Fotó nincs, túl éhes voltam

Haszprus

Don Pepe: Sajtban sült

©   Haszprus   |   élelmezés pizza don pepe
A Don Pepe Sajtban sült pizzája.
Alul parmezán, felül sajtkrém, camembert, mozzarella, magok
Kb. 17:42:45-kor rendeltem, és azóta is megvan több, mint a fele. Ennek első oka, hogy az én ízlésemnek túlzottan sajtos (olajos, zsíros), második, hogy fájt a fejem, harmadik, hogy egyszerűen tele lettem már az első negyedtől, ami különösen azért érdekes, mert a mai napon ezen a pizzán kívül egyebet még most sem ettem.
Haszprus

Don Pepe: Hús hússal

©   Haszprus   |   élelmezés don pepe pizza
Don Pepe Hús hússal című pizzája.

Íllítólag ez van rajta: pizzaparadicsom, füstölt bélszín, bacon, szalámi, csirkemell, tarja.

Finom és tápláló. Eléggé kiadós, és ez a súlyában is érezhetően megmutatkozik.

Update 2004. szep. 29. 01:08: Végül ezen a napon ennek a pizzának a 2/3-át ettem meg, valamint reggel két virslit. Nem vagyok éhes.

Update 2004. szep. 29. 02:54: Még most sem. Viszont álmos igen.

Áttekintés a Haszprus überblogon előfordult képekről…

Macsekok
Maszat az ablakban
Vörös macsek Biatorbágyon
BME macsekok
Maszat vs nagymacsek
Maszat vajon ki?
Nyakába vette a lábát
Maszat ágyon

Haszprus
Haszprus szemüvegben
Haszprus & Mainframe a HSZK-ban

BME (+Haszprus)
I épület power
Tűzvédelmi oktatás
Fizika óra
BSZ előadás
Haszprus fizikán [BME F229, Füst#ss, Fizika C1]
Fizika kísérletek
Analízis

Tábor, Haszprus
Szilvásvárad 2003.05.02-05.04.
Alkohol nyomorba dönt 2003
Fotós tábor Balatonalmádi 2003.08.03-08.10.

Kirándulás, Haszprus
Bakonybél 2002.09.28.
Kismaros, Királyrét 2004.02.07.

Happeningek, Haszprus
Microsoft előadás 2003.10.08.
Osztálytalálkozó 2003.11.15. Pizza Pazza
Likőrvásárlás
Balage vizit

Diszkó
Diszkókellékek 2004.02.08.

Cuccok
Sony SDM-X73
Columbia cipő reklamáció
Tokaji 1998 - Az Ön tiszteletére palackozta a CovySoft Networks…
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0
Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 3.0 vs Logitech MX700
Kábeldzsungel
Élőhalott hal
Lineáris algebra
Objektum-orientált programozás C++ nyelven & Programozzunk C++ nyelven!
Intel plakát
Home volcano project
Alien creations
Datatower Brainslave

Autók
Tuning Polski @ BME

Fotózás, város
Magyar Parlament panoráma
Vidék-feeling panoráma
Schönherz panoráma
Naplemente
The Darkness
Szent István Tér & Váci utca panoráma
Fotozz.hu

Élelmezés
Don Pepe Mc Remete 2003.12.19.
Don Pepe Georgina (archív kép) 2004.05.31.
Pizzavonal nemtommi 2004.05.31.
Don Pepe Négysajtos 2004.06.01.
Don Pepe Carbonara 2004.06.10.
McTels Georghine 2004.06.12.
Don Pepe Georgina 2004.05.17.

Update 2004. jún. 28. 21:35: erre a bejegyzésre mostantól nincs szükség a képgaléria miatt.

Haszprus

Kipróbálom a McTels pizzéria Georghine pizzájó…

©   Haszprus   |   élelmezés pizza mctels
Kipróbálom a McTels pizzéria Georghine pizzáját (paradicsom, gomba, sonka, sajt, szóval ugyanaz mint a DonPepénél a Georgina). Beszámoló 1-2 órán belül.

Update 21:18: itt van. 58 perc.

Update 21:51: Vélemény:
Illat: mmm isteni. (5/5)
Íz: jó 4,5/5
Puhaság: a széle elég kemény, de amúgy jó 3,5/5
Égés-mentesség: egyáltalán semmi barnulás az alján, 5/5
Feltét mennyisége: nem spóroltak rajta, 5/5
Ergonómia: szeletekre vagdosáskor valamint evéskor a pizzatészta elválik a feltéttől, és ez nem ergonómikus, megnehezíti a pizza kezelhetőségét, az evés kulturáltsági szintjét. 2/5

Ajánlom-e? Igen, érdemes kipróbálni, valódi alternatívája a Don Pepe Georgina pizzájának.