» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


22 megfelelő bejegyzés.


Régen volt már pizzás post. Ez főleg annak köszönhető, hogy nem nagyon eszek már pizzát, részben meg hogy amennyiben mégis, akkor általában tartom magam a bevált ízekhez (ami leginkább a Georginát vagy Son-go-kut jelenti).

Dagobert: az étlap szerint prémium pizza, rajta fokhagymás besamelalap, kacsasült, szárított paradicsom, sajt, vargánya.

Na ennek a pizzának sem leszek visszatérő megrendelője. Kivételesen ott kezdődött a probléma, hogy a kinézete valami pocsék. Nem is fotóztam volna le, ha nem lőttem volna be előre nagy műgonddal az állványt a konyhában. Valszeg nem szeretem a kacsasültet és a vargányát, talán még a szárított paradicsomot sem, de erre csak utólag jöttem rá, és halvány lila gőzöm nincs, hogy melyik melyik volt a pizzán. Na jó, a képeimet megnézve és összevetve az összetevőkkel, lehet következtetni: a szárított paradicsom halál volt, azt a felétől kezdve inkább le is vakartam róla, és így a maradékkal már meg tudtam bírkózni, de sosem rendelek ilyet újra.

Étvágygerjesztőnek ajánlom inkább a régebbi fotókat a pizza címke alatt Ps. tudtok jó házhozszállítós pizzériákat? Esetleg konkrét kedvenc pizzát is megnevezve Nekem hosszútávon a Don Pepe és a Pizzaboy jött be. (Ezektől lehet rendelni neten is, plz ti is írjátok meg, hogy amit ajánlotok, azoktól lehet-e.)


Szóval van a Hármashatár-hegy tetejénél kicsit lejjebb egy olyan durva kavicsos lejtő, ami hát elég para a kezdő bicajosnak, azaz nekem. Vízmosások futnak rajta át itt-ott, akár 40 centi mélyen, a kövek meg másznak ki a kerék alól, és persze elég rendesen lejt az egész, úgyhogy izomból kapaszkodni kell a fékbe, ami egy ilyen hosszú út esetén már önmagában is megterhelő a kéznek, pláne ha még a kormány is rángat. Na ez utóbbi problémán egész sokat segített a Rock Shox Revelation. (Nem titkolt SEO-zás zajlik.) Nem mondhatnám, hogy azon a lejtőn túl sokszor jöttem volna le, ha minden igaz, most negyedszer, viszont hosszúsága miatt a combom/kezem mindig totál kikészült rajta, csak sok apróbb szakaszban tudtam lemenni. Na ez szombaton leredukálódott 3 szakaszra, ebből a középső csak 3 méter volt, és a felső se volt hosszú. Lényegében mondhatjuk, hogy fent egy technikai problémától eltekintve egyben le tudtam ereszkedni, és az eddigiekhez képest egész jó tempóban. A technikai problémát egy vízmosás jelentette, aminek nem mentem át időben a bal oldalára, a jobb oldalán meg elfogyott a járható út. Oké, keresztezzük a vízmosást, csak majdnem bukfenc lett belőle a beakadó első kerék miatt, úgyhogy ott megálltam egy kicsit kipihenni az izgalmakat.

Mire leértem ezen a lejtőn, már annyira kész voltam, hogy úgy döntöttem inkább visszafordulok hűvösvölgy felé, úgyis el kellett hoznom a Probike-ból a régi teleszkópomat, ahhoz meg célszerű volt odaérni zárásig. Iszonyatosan lefáradtam mindenesetre.

A képek az 5,5 éves, teljesen elszaródott Nikon Coolpix 885-ömmel készültek, bocs a minőségért.

Mivel még nem is ebédeltem, és igencsak 18 óra volt, itthon rendeltem egy Vesuvio pizzát a Pizzaboy pizzériától (bocs, SEO) (sonka gomba kukorica), 60 perc után jött is. Kinyitom a dobozt: bab, bacon. Telefon pizzaboynak, oké, hozzák soron kívül a pizzámat. Újabb 45 perc (!) múlva itt is volt. Sajnos a bab/baconöset elvitték viszont Vajon mit csinálhattak vele, valakinek kiszállítottak egy három órás már-már oszló félben levő pizzát? A Vesuviot a Cool Túrából okulva alapos szemrevételezés után jóízűen elfogyasztottamBBQ (barbecue-szósz, pirított csirke, bacon, kaliforniai paprika, füstölt sajt)

Megérkezett a Haszprus überblog első 350D-s pizzafotója, melyen kapásból egy prémium pizzát sikerült lencsevégre kapni.

Vélemény: ez a pizza bizony súlyos. Szó szerint. Iszonyat mennyiségű feltét van rajta, metszeti képet is érdemes lett volna készíteni, de ez most elmaradt. Első nekifutásra csak a felét tudtam beburkolni. Jah, és finom-e? Az, bármennyire is meglepő Viszont durván zsíros/olajos. (Amin szintén meglepődhet, aki szükségét érzi.)

Update 2006. aug. 30. 08:55: volt itt egy ilyen móka:


Koli Pizza

©   Haszprus   |   élelmezés, pizza, koli pizza
Rendeltem egy songokut a Koli Pizzától. 800 Ft + jatt a díjazás, ami lényegesen jobb, mint a Don Pepe féle 1120 + jatt. A Don Pepe pizzája viszont finomabb. A Koli Pizza itt volt 20 perc alatt és olyannyira forró volt hogy kicsit meg is fájdult tőle az ujjam Gyaníthatólag nem kerül nekik 2-3 percnél többe a kiszállítás Tesznek rá valami fincsi fűszert, ami nem rossz, de maga a tészta elég kemény, ropogós. A feltét is kevesebb rajta, mint a Pepéjén, de ez nem feltétlenül hátrány, legutóbb már kényelmetlenül sokat raktak rá (hullott le róla). Gondolom azért, hogy a fogyasztó érezze hogy nem olyan rossz ez az áremelés, amit el merészeltek követni.


Rucola

©   Haszprus   |   élelmezés, don pepe, pizza
Rendeltem egy olyat, hogy Rucola (pizzaparadicsom, 4 sajt, rucola levél). Nem tudtam mi az a rucola levél, de valami petrezselyem-szerű dologra gondoltam amit díszítésként itt-ott ráhintenek minimálmennyiségben a pizzára. De a nagy fenét! Rátelepítettek a pizza tetejére egy kisebb bokrot baze!
(A képen már egy lelaposított rucola-bokor látható, mert kicsit féloldalasan osztották el {vagy a futár ahogy hozta, elmásztak a növények a helyükről}, úgyhogy átlapátoltam erről a feléről a már beburkolt felére egy adagot.)

Alapvetően nem rossz amúgy, de az is biztos h q éhes voltam. '1x kipróbálható' kategória.


Haszprusemberi természet: pizzás csávó (maffiózó/security kinézet) undorodva vette elő táskájából a pizzámat amíg az ezrest látta a kezemben (pizza 990ft)

ideadta, én odaadtam zsét, látta h van még mellette egy százas

immáron sokkal vidámabban: ó, köszii, köszi kösziiii

ja és jóétvágyat is kívánt

Nos A 3 pizzástól rendeltem a netpincéren keresztül, ez az étterem számomra szintén eddig ki nem próbált volt. Különlegességét az adja, hogy 990 Ft-ért akármilyen pizzát állíthat össze magának az ember, nincsenek is gyári sablonjaik. Én egy ilyet teszteltem le magamnak: Sajtmártás, Bacon, Csirkemell, Sonka, Mozzarella, Roquefort, Trapista, Gomba, Kukorica. A cucc 30 perc alatt itt volt, mint a legtöbb más pizzéria esetén is, szóval ezzel nem volt gond, noha a netpincéren 73 percet írnak átlagos kiszállítási időnek. Lehet hogy vasárnap kevesebb rendelésük van, vagy mittu domain. Igazából azt sem lehet tudni hogy hol van ez a 3 pizzás, a netpincér nem tünteti fel az éttermek fizikai koordinátáit.

Maga a pizza? Hát az rossz volt. A tésztája szinte porzott a rengeteg liszttől. Az egész eléggé száraz volt. Nem tudom ajánlani pedig a kép eléggé tetszetős.


Remiz Fokhagymás

©   Haszprus   |   élelmezés, pizza, remiz
Tegnap igen lassan töltődött be a donpepe.hu, olyannyira, hogy elvetődtem a netpincer.hu-ra ahol hosszasan elemeztem a kínálatot. Van egy Remíz nevű pizzéria, ahol ilyen nevű pizzákat készítenek:
  • BKV
  • Büntetés
  • Maffiózó
  • Végszükség
Érdekes. Akárcsak a 50 minutes három pizzája
  • Sírsz, olyan
  • Zokogsz
  • Agyvérzés
Végül a Remíznél kipróbáltam egy Fokhagymásat. Nem kedvencem a fokhagyma de egy életem egy halálom. Nem volt rossz amúgy, asszem teszek náluk majd egy-két újabb próbát.

Tanulság: a szervered megbízhatatlansága vagy lassúsága rendszeres ügyfeleid elvesztéséhez vezethet.

Amúgy továbbra is informatikai kőkorszakban élünk, simán képesek voltak rossz házszámra kifutni a pizzával annak ellenére hogy neten jól adtam meg az adatokat.


Sajt trió pizza

©   Haszprus   |   élelmezés, don pepe, pizza
Kipróbáltam a Sajt trió pizzát amihez a don pepénél most 2 dl ajándék vörösbort adnak. medvesajtos alapon, póréhagymás camambert sajt és pannónia sajt + ajándékba 2dl vörösbor, 18 éven felülieknek

Nem tudom van-e összefüggés az alkohol elfogyasztása és aközött, hogy egyszercsak azon kaptam magam hogy a késsel kis lyukakat vájok a sajtba. Hmm.

a borokat utálom, ez is szar volt, a pizza jóízű, tképpen ajánlható. egyébként eddig fonyt olvasgattam de most hogy ennyire szétcsaptam magam nem biztos hogy képes vagyok folytatni. lehet hogy kárt tennék a fony könyvben vagy mittu domain.


Kipróbálom Don Pepe helyett a PizzaBoy nevű céget. 36 centis pizzát tolnak 1090+jattért (ami négyzetcentiméterre lebontva hozzávetőlegesen ugyanannyiba kerül, mint a Don Pepénél a 32-es ), viszont sajnos csak telefonos rendelésfelvételük van, ami azért rossz, mert előfordulhat hogy foglalt, valamint előfordulhat hogy természetesen nem értik a vezetéknevemet Ami jó, hogy lehet náluk egyedi feltéttel rendelni jól, akár úgy is, hogy a pizza két felén két különböző összeállítás szerepeljen. Zsír. Következő konfigurációt veszem szemügyre remélhetőleg nem túl sokára:
1.2.
sonka
bacon
kukorica
gomba
füstölt sajt
parmezán sajt
kukorica
Egyébként ha a Don Pepétől telefonon rendelnék, náluk gondolom szintén lehetne ilyen mixelést kérni, bár nemtom, ez csak tipp. God, I hate phones.

Update 18:31: kb. 37 perc alatt hozták ki, ami eléggé sok. A pizza tésztája meglehetősen szokatlan, teljesen eltér a don pepe tésztától, vastag, kevésbé lájtos. Azt hiszem, maradok a don pepe mellett, bár fene tudja, ez se rossz. Mint a képen látható, a szélét eléggé elégették, de nem annyira gáz mint ahogy gondolná az ember, mert csak egy nagyon vékony réteg ilyen.

A Don Pepe Sajtban sült pizzája.
Alul parmezán, felül sajtkrém, camembert, mozzarella, magok
Kb. 17:42:45-kor rendeltem, és azóta is megvan több, mint a fele. Ennek első oka, hogy az én ízlésemnek túlzottan sajtos (olajos, zsíros), második, hogy fájt a fejem, harmadik, hogy egyszerűen tele lettem már az első negyedtől, ami különösen azért érdekes, mert a mai napon ezen a pizzán kívül egyebet még most sem ettem.

Don Pepe Hús hússal című pizzája.

Íllítólag ez van rajta: pizzaparadicsom, füstölt bélszín, bacon, szalámi, csirkemell, tarja.

Finom és tápláló. Eléggé kiadós, és ez a súlyában is érezhetően megmutatkozik.

Update 2004. szep. 29. 01:08: Végül ezen a napon ennek a pizzának a 2/3-át ettem meg, valamint reggel két virslit. Nem vagyok éhes.

Update 2004. szep. 29. 02:54: Még most sem. Viszont álmos igen.Kipróbálom a McTels pizzéria Georghine pizzáját (paradicsom, gomba, sonka, sajt, szóval ugyanaz mint a DonPepénél a Georgina). Beszámoló 1-2 órán belül.

Update 21:18: itt van. 58 perc.

Update 21:51: Vélemény:
Illat: mmm isteni. (5/5)
Íz: jó 4,5/5
Puhaság: a széle elég kemény, de amúgy jó 3,5/5
Égés-mentesség: egyáltalán semmi barnulás az alján, 5/5
Feltét mennyisége: nem spóroltak rajta, 5/5
Ergonómia: szeletekre vagdosáskor valamint evéskor a pizzatészta elválik a feltéttől, és ez nem ergonómikus, megnehezíti a pizza kezelhetőségét, az evés kulturáltsági szintjét. 2/5

Ajánlom-e? Igen, érdemes kipróbálni, valódi alternatívája a Don Pepe Georgina pizzájának.» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.