barátok - 2003 - 42 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Szóval ICQ-n dumáltam W2-vel arról, hogy mi is a helyzet a távolsággal. Hogy ez valóban szétválasztja-e az embereket. Ééés a következőkre jutottam:

1. A közelségről...

1.1. Amíg a sulimtól 5 percre laktam, mint a többiek, addig központ voltam.

1.2. Volt egy srác 9-12. osztályban, aki a sulitól 5 percre lakott, és mellesleg a kerület (valamint az agglomeráció) tömegközlekedési középpontjában, egy baromi nagy buszvégállomás mellett. Õ is központ volt. Aki az agglomerációból járt be a kerületbe, az elhaladt az ő lakása mellett. Aki a belvárosba ment az agglomerációból, vagy a kerületből, az elhaladt az ő lakása mellett. Így aztán nyilván könnyű neki barátságokat kiépítenie és megtartania.

1.3. Ahol az emberek közel laknak egymáshoz, ott barátságok szövődnek. Hát bazzeg, egy kollégiumnál nincs is jobb példa erre? Milyen már? 1000 fő ott van egymástól 1-2 percre, és mindenki ismeri a kolesz minden második lakóját. Vágjátok? Ez kurvanagy példa a közelség barátság-szövő erejére.

1.4. Itt van B, akit 6 éve ismerek netről, és ez alatt a 6 év alatt évente általában 1-2 alkalommal összefutottunk. Most ő Schönherzes lett, és azóta már csomószor találkoztunk. Újabb példa a közelség összekötő erejére.

2. A távolságról...

2.1. Elköltöztünk 5. osztály eleje felé, távolra a sulimtól. Ekkor megszűnt a haverokhoz átjárás.

2.2. 9-12 osztályban már eleve nem laktam közel az új osztálytársaimhoz, velük ki sem épült az átjárás.

2.3. A főiskolától 2*2 órára laktam, és amúgy is csak fél évet töltöttem ott, kevés barátságot szőttem, és senkinél nem voltam egyszer se, illetve egyik haver számtech boltjában voltam párszor, meg vele mentem ide-oda néha közösen. De ez csak addig tartott amíg egy fősuliba jártunk, utána megszűnt. Pedig az ember jóarc volt.

2.4. A BME-sek nagyrészétől szintén távol lakom, aki meg a nagytétényi koleszban lakik, az ugyan itt volna 15 percre gyalog (és az talán kevés? dehogy, a faszt, az is kurvasok! hiszen vissza is kell jönni.), de hétvégekre hazautazik. Ergo közös programokat nem nagyon lehet szervezni.

Ezen példák után szerintem egyszerűen kurva nagy hüjeségre vall azt bizonygatnia bárkinek is, hogy a távolság nem érdekes. Dehogynem, senki se akar 2-4 órát buszozgatni, inkább haverkodik olyanokkal, akik ott vannak neki helyben. Hisz általában mindenkinek vannak helybéli haverjai, vagy jobb dolga, minthogy utazzon. És itt jön be a net. A net közel van, itt van a szobámban, és ily módon neten kezdek haverkodni.

Haszprus

Tekintve, hogy a Trusted user ellenőrzési…

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés
Tekintve, hogy a Trusted user ellenőrzési rendszer tulajdonképpen le van programozva már a blogomban, ideje van, hogy ki is osszak néhány olvasómnak Trusted user jelzést. Őket értesítem erről privátban.

Ha valaki Trusted user, akkor nem vonatkozik rá a hozzászólások beküldési gyakoriságának limitje. Ezúttal 6 felhasználó lett Trusted, magamon kívül.

Haszprus

2. Az internet lakói

©   Haszprus   |   barátok life történelem
2. Az internet lakói

Internet lakói alatt definiálom azokat az embereket, akik kurvasokat vannak neten. Én ilyen ember vagyok, mégpedig amiatt, hogy nincs itt a környéken semmi haver 10 év óta, és rászoktam a netre. Ha nincs net, de haveri társaságban vagyok, vagy külföldön, vagy táborban, vagy akármi, akkor nem hiányzik a net, voltam már két hetes táborban ahol fel se tűnt szinte hogy nem netezhetek. Ilyen módon nem tartom magam kóros internet-függőnek, mégis egy pszichológiai teszt 11 kérdéséből 9-re igennel válaszolok, tehát a teszt szerint netfüggő vagyok. Nem gondolom, hogy helyes ez a teszt, szerintem egyszerűen rosszul teszteli a dolgot, vagy csak nincs felkészítve ilyen extrém helyzetekre, hogy az ember lakóhelyén nem lakik semmi ismerős.

Szóval, akik kurvasokat vannak neten. Ismerek egy pár ilyen embert, mivel javarészt velük dumálok neten (konkrétan ICQ-n). Közös jellemzőként pedig azt hiszem azt vonhatjuk le, hogy javarészt olyan emberek, akiknek elég kevés szoros IRL (in real life – valós élet-beli) kapcsolatuk van. Ennek okát személyenként különbözőnek látom. Van, aki szintén úgy járt mint én, nevezetesen hogy lakhelyétől távol jár suliba, és ráadásul tök kihalt helyen lakik. Van olyan, aki nem jár közösségbe, mert nem dolgozik és nem is tanul, és hát ezek nélkül nehéz (közel lehetetlen) IRL kapcsolatokat teremteni. És vannak olyanok, akikről nem tudom pontosan, hogy miért nincs népes IRL baráti körük.

Minden esetre az internetet azok lakják szerintem, akiknek nincs népes baráti körük. Minél szűkebb ez a kör, annál többet tölt az illető neten.

Ti hogy látjátok?

Haszprus

1. Szilveszter Vannak, akik a szilvesztert nem…

©   Haszprus   |   life barátok történelem
1. Szilveszter

Vannak, akik a szilvesztert nem tudják baráti körben tölteni. Úgy néz ki, most nálam is ez lesz. A lakóhelyemen nem vagyok barátokkal körülvéve, ez abból fakad, hogy suliba általános iskola 5. osztály óta úgy jártam, hogy napi 2*1 órát utaztam. Magyarán az összes barátom a Duna túloldalán volt. 1-4. osztályig eléggé központi arc voltam, mindig átjártam másokhoz és mások is átjöttek hozzánk, a téren bringáztunk, stb, szóval volt sok közös program az iskolán kívül. Mindennap. Amikor eljöttem abból a suliból, úgy jöttem el, hogy számos barátomat hagytam magam mögött, és két barátom között pedig azon ment a versengés, hogy melyiküket hagyom meg a poénmester cím utódjaként.

5-8. osztályban gimibe jártam, immáron napi 2 óra úttal, de még mindig elég jól benne voltam a társaságban. Igaz, délutáni programokra már nem jártam, erősen alkalmilag mentem csak át másokhoz, és a többiek se jöttek át hozzám túl sokszor, hisz messze laktunk.

10. osztály végén voltam egy nyári táborban, ahol egy évfolyamtársam azt mondta egy barátomnak, hogy régebben mekkora központi arc voltam. A barátom pedig tovább adta ezt a véleményt felém. És akkor leesett. Hogy jézusom, mekkora változáson mentem át. Régebben tényleg központban voltam. Eszméletlen. Visszagondolva.

Tekintve hogy most (10 éve) egy pokoli ritkán lakott környéken lakom, ahol ráadásul rengetegen kocsival járnak, és semmiféle szolgáltatás nincs a környéken, ahova eljárnának az emberek, így egyszerűen nem találkozom a lakókörnyezetemmel. Ebben a kibaszott kerületben egy nyomorult számtech bolt sincs! Csak a Bartók Béla út BME-vel szomszédos részén 100 méternyi részen 5 számtech bolt van vazzeg! Tudom, hogy lakik itt pár velem nagyjából egykorú, de az alatt a 10 év alatt kb. 20-szor láttam az összeset együttvéve. Tavaly fősulira jártam, amelyhez napi 4 órát utaztam. Idén pedig BME-re, napi 2 óra ismét.

Tehát nincsenek haverok a környéken, azt is beláttuk, hogy miért (mert nem találkozom itteni emberekkel = nyilván nem is ismerkedhetek meg olyanokkal akiket sosem látok). Én az az ember vagyok, aki 10 évnyi szopás után rohadtul megunta a tömegközlekedés nyomorát, és nem járnék át haverokhoz napi szinten több óra utazással, hogy ott legyek. Már olyan jellegűvé alakult ez a dolog, hogy nem is igazán látom értelmét annak, hogy átmenjek hozzájuk, mert ugyan mit csinálnánk. Pedig ez hülyeség, és bizonyára azért van így, mert messze lakom, és az utazás nagysága miatt eltörpül az általa szerzett "előny", nevezetesen hogy haverokkal legyek. Mert amikor az embertől 5 percre vannak a barátai, nyilván csomót átjár hozzájuk és átjárnak hozzá. Hisz nem kerül semmibe, viszont remek időtöltés, és nincs kockázat, mert amint kimerül aznapra a téma, egyszerűen hazamegy a haver és kész. Ha ez 5 perc után bekövetkezik, akkor 5 perc után. Senki se szívta meg, senki se utazott 2 órát 5 perc beszélgetésért.

Viszont életemben számtalanszor tapasztaltam már azt, hogy el volt tervezve, hogy átjön hozzám valaki, aki messze lakik, aztán mégse jött. Többször megbeszéltük az alkalmat, és mégse, mindig lusta volt rá, stb. Még a volt legjobb barátomnak – gimnáziumi évekből – is rohadt nagy kihívás ide eljönni az isten háta mögé, csupán párszor tette meg ezt az utat, akárcsak én, szintén asszem 3 alkalommal voltam nála életembe'. A francnak van kedve 4 órát BKV-zni a város egyik végéből a másik végébe.

Igaz, volt egy arc, aki átjött hozzánk egyszer kerékpárral, csakhogy átadjon egy meghívót a szülinapi zsúrjára. Ez nem gyenge volt részéről. De nem ez volt a jellemző, az emberek nem szeretnek utazni.

Eddig nem esett szó a tárgyról, a szilveszterről. Hogy kapcsolódik mindez a szilveszterhez? Úgy, hogy az általános nézet szerint szilveszterkor bulizni kell. Miért? Miért pont szilveszterkor? Nem tökmindegy hogy mikor bulizok? Nem pont ugyanolyan, ha az év bármely más napján bulizok, csak mondjuk szilveszterkor nem? Ez így lesz idén, nem fogok bulizni. Egyszerűen nincsenek haverok akikkel összejöhetnék. Persze, ott a Schönherz, és van is valaki aki beinvitált szilveszterre, de én aszondom, mit keresnék én ott? Egyedül ő van a Sch-ből, akit tényleg ismerek. (Tudom, van még pár olvasóm a Sch-ből akik mondhatják hogy 'de hisz engem is ismersz', de az nem ugyanaz, akiről most én beszélek, azt több éve ismerem, igaz nagyrészt netről, de akkor is 6 (hat) éve, szóval elég jól és régóta.) Mit keresnék én ott, egy olyan társaságban, ahol mindenki ismeri egymást, de én nem ismerek senkit? Az nem megoldás, hogy azt az egy illetőt lefoglaljam egész szilveszterre, és ha ő momentán jobb elfoglaltságot talál, akkor beszoptam.

Jártam már így, hogy elmentem buliba ismeretlen társaságba, egy évvel ezelőtt szilveszterkor. Egy házibuliról volt szó. Ehhez képest garázs (!) lett belőle, és vagy 60 ember volt. Mind az én korosztályom, de nem tudtam jólérezni magam. Akkoriban még inni sem akartam, és így tökéletesen elviselhetetlen szilveszter lett az egészből, ahonnan végülis idő előtt hazajöttem. Mondjuk ennyire nem hiszem hogy rossz lehet a Schönherzes buli, mert itt csupa hasonló érdeklődési körű ember van, mind egy helyre jár, stb, szóval biztosan meg lehetne találni a megfelelő társaságot.

És végülis az ember sosem fogja jól érezni magát, ha nem vállal egy kis rizikót érte, ez benne van persze, de minek érezzem magam szarul, ha érezhetem magam mindennapian közepesen is?

Szóval ezen járt most az agyam, részben.

Ti hogy látjátok?

Képzeljétek, mi volt ma!

Na menjünk sorjában. Alig bírtam felkelni, de megtettem, mert tudtam, hogy ma pótZH vár rám reggel. Bementem, nagy szorongások közepette, és megírtam. Nem lett túl jó, de nem is ez volt a cél. Majd kiderül, milyen lett, egyelőre nem tudok érdemjegyet jósolni. Utána felugrottam Sch-be visszavinni Billnek a gyors akksitöltőjét. Bill szájában egy vibrátor volt ekkor, azzal mosta a fogát. Sch után hazaindultam, és felpattantam a hármas buszra, a busz hátulján. Mikor elöl megüresedett egy hely, gondoltam ledobom oda magam, ám megcsörrent elöl a telefonom mielőtt még leülhettem volna. Magántelefonszám. Felveszem: "Hello, Dedix vagyok, a netes barátod… Itt vagyok a buszon mögötted…" Nem öttem mög! Nézek hátra, Dedixet nem látom. "Itt vagyok a csuklónál." Nézek oda, megsejtem hogy ki az. Dedix-szel még sosem találkoztam, pedig ismerjük egymást mióta világ a világ. Neten, ICQ-n haverkodtunk össze, és rengeteget dumáltunk az elmúlt kb. 6 (!) évben, de sosem találkoztunk élőben. Hát most összefutottunk. Õ megismert engem, mert van rólam egy rakás kép (hiába, ilyen egomániás ember vagyok és van egy csomó képem amin rajta vagyok). Én nem ismertem meg őt, mert róla a legutolsó kép asszem valami 8 éve készült.

Dumálgattunk egyet, majd elváltak útjaink. Minden esetre a netes arcok nagy többségével az a tapasztalatom, hogy élőben egy kicsit nehézkesen indul velük a duma. Mert teljesen más témák kerülnek elő egy netes dumálgatás során, mint egy élőben. Én pl. élőben sosem beszélek számítógéppel kapcsolatos dolgokról, és ha mégis ez jön szóba, akkor kezdem hülyén érezni magam, mintha kocka lennék. Na mindegy, itt nem nagyon volt számtech téma, Dedixszel amúgy sem ilyenekről szoktam dumálni. Sőt alapvetően senkivel sem szoktam számtechről dumálni fő témaként, csak azokkal, akik olyan szinten nem ismernek engem, hogy nem jut eszükbe más téma amikor engem meglátnak, mint a számítógép, és megkérdezik hogy "Na hogy van a géped?", meg ilyenek. Pedig ez engem kurvára nem foglalkoztat. Nem rajongok a számítógépért, hanem használom. Az igaz, hogy mint állat, de az én definíciómban a kockát maga a gép érdekli, nem pedig eszközként használja. Mindegy.

Dedixnek vágott az agya, és előhozott mindenféle témát ami szóbajött ICQ-n, hogy legyen téma. Pedig ez nehéz. Higgyétek el. Volt már olyan barátotok/haverotok, akit ismertetek neten egy csomó ideje, kurvajól elvoltatok vele, de élőben nehezen ment a beszélgetés? Szerintem kellett, hogy legyen. Idővel, ha sokat találkoztok utána, akkor ez megszűnik, mert megismeritek azokat a témákat, amikről élőben is tudtok dumálni. A netes témák jórésze olyan, hogy vagy kötődik egy weblaphoz (amihez eleve neten kell lenni, élőben nem lehet ilyenekről dumálni), vagy számtechről szól, amiről elég kockaság lenne élőben dumálni. Nem szégyelek élőben ilyesmiről dumálni, csak ha hölgy van a társaságban Igaz, itt a BME-n kicsit érdekes a helyzet, mert hiába van hölgy a társaságban, ő is "kocka", a szó kicsit tágabban vett értelmében. Magyarán használja a gépet, és ért hozzá.

Bár egyik barátomnak már volt olyan észrevétele, hogy a nálunk pár évvel fiatalabbaknál már nem kockaság az, hogy ért valaki a géphez, nekik ez tök természetes dolog. Ebben nyilván van valami.

Holnap Programozás alapjai ZH, meg Közgáz elővizsga. Utóbbira lehet, hogy csak azért megyek majd be, hogy megnézzem milyen kérdések várhatók. Bár azért az első ZH alapján van sejtésem. Progra tanulok, át kéne menni, vagy legalább ott is meg kéne ismerni a ZH feladatsorát (a normál ZH-n nem voltam benn, de hiba volt), hogy ne jövő félévben kelljen.

Minden ZH-ra menjetek el, akkor is ha biztos hogy nulla pontos lesz. Legalább megismeritek a ZH kérdéseket és az alapján tudjátok, hogy mit gyakoroljatok pótZH-ra. Óriási előny, csekély időráfordítással.

Most pedig elmegyek enni, aztán Prog.

Haszprus

Ja tényleg, el is felejtettem blogolni, de akirő…

©   Haszprus   |   barátok bme
Ja tényleg, el is felejtettem blogolni, de akiről múltkor azt feltételeztem, hogy általános 1-4-ig az osztálytársam volt és most a BME-n láttam, nos az tényleg ő Bár picit nehezen jutottam eszébe, de azért nem volt vészes, végülis 5 mp alatt emlékezett hogy ki vagyok. Találkoztam abból az osztályból olyan emberrel is, aki engem megismert, köszönt, kérdezte megismerem-e, aztán kurvára nem voltam képben hogy ki ő, csak amikor mondta a nevét Ez utóbbi eset nem a BME-n volt, hanem Csepelen, még úgy 3 éve.
Haszprus

A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És…

©   Haszprus   |   barátok bme life úszás
A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És nincs nálam táska, csak egy mappa meg egy pénztárca, mert azt is megtehetem. Persze nem lesz ez mindig így, ez a mai egy különleges nap ilyen szempontból.

Tegnap voltam a Schönherzes kis összejövetelen, gólyakocsmán, ami egybe volt kötve valami tanulmányi tájékoztatóval. Nem volt rossz, bár alapvetően én sokkal nagyobb tömegre számítottam, lényegében alig voltunk néhányan. Most voltam először a Schönherzben úgy, hogy nem a 10., 15., vagy földszintre mentem, hanem az elsőre. Az első szint tök érdekesen van kialakítva, ott van az Új Vár klub, nem tudtam hogy ott van. Ha tudtam volna, akkor persze másra számítok. De így arra számítottam, hogy az első emeleti nagyterem az biztos valami előadóhoz hasonlító helyiség. De nem, mindenféle kényelmes fotelek voltak benne. Na persze nem annyira kényelmes, de azért vágjátok, egyetemhez képest nem fapadok voltak

Az összejövetelen elkönyveltem azt, hogy vannak jó arc felsősök, akik tök szívesen segítenek, meg van Teaház vagy mi a rák, ami teát és rumos kakaót szolgál fel, többek közt Rumos kakaó nem volt rossz, főleg a tetején a fahéj. Ja és megtehettem, hogy kipróbálom.

Schönherzes dolog előtt-alatt-után találkoztam Billel, alias Bélával, a helyiek így hívják. Mert így mutatkozik be. De nemtom mér jó az neki, hogy nem a saját nevén hívják. Mindegy ő tudhassa.

15. emeletről megint megtapasztaltam a remek kilátást, tényleg elég kewl. Akartam is csinálni a hétvégén panorámaképet onnan, de rájöttem, hogy nem hoztam el a nagy állványomat, márpedig panorámaképhez az kéne.

Schönherzes látogatásom után még 0 óra körül sétálgattam egyet a Skála környékén, tiszta király ilyenkor az a hely, relatíve kihalt, hatalmas út, alig néhány autó, nincs a nappali dübörgés. Viszont a helyi Burger King és McDonald's kajáldák zárva voltak, ergo kénytelen voltam mindenféle hozott szendvicset enni. Nem gond, nem voltak rosszak. Vettem hozzájuk még egy Nestea Ice Tea-t is éjjelnappaliban.

A mai napom egy 5:45-ös ébresztéssel kezdődött, mert tutira akartam menni. Máskor 5:00-kor kelnék pénteken, de ma nem. Ettől függetlenül beértem 7:00-re úszni. A tesitanár közölte, hogy öt hiányzásom van. Mondom: micsodaaa? Csak kettő kéne legyen, mert múlt héten nem voltam benn, az előtt pedig aszonta, hogy egy van beírva. Végülis tisztázni tudtam egy hiányzásomat, mert szerencsére emlékezett arra, hogy múltkor félreértette a nevemet.

A hétvégére azt tervezem, hogy végig tanulni fogok. Ez nem tudom mennyire fog összejönni, de nem lesz a közelemben számítógép, hacsak nem a HSZK-ban, de az azt hiszem hétvégén zárva is van. Majd megnézem kifelé menet.

Szükségem is van a tanulásra, mert jövő héten vár rám egy pótZH fizikából, programozás alapjaiból, digitális technikából, valamint egy elővizsgát bevállaltam közgazdaságtanból. Egyébként a vizsgáimat még nem terveztem el, hogy is terveztem volna, alig van tárgy amiből tudom hogy vajon meglesz-e az aláírásom. Gép nélkül egyébként jól tudok tanulni, úgyhogy bizakodva tekintek a hétvége elé. Hacsak nem jön közbe valami, ami a nyugalmamat elronthatná. Remélem nem fog.

Hah, ma a HSZK-ból megnézte Mainframe a blogomat. Mainframe néven nem ismertem őt eddig, minden esetre Mainframe az évfolyamtársam, ill. tankörtársam a BME-n. Aszondja Imo - aki Mainframe mellett ült a HSZK-ban -, hogy Mf. végig röhögte az egész blogomat Na örülök hogy ilyen élvezeteseket bírok írni Jah és most már Mf. is blogolni akar, mert megihlettem, csak éppen nem nagyon van otthon állandó netje, meg nem nagyon ül gép előtt, szal halva született ötlet… Ja a srác ezekre a szavakra keresett rá a blogomon: winamp, megtehetem. LOL!

Ma normál időben keltem, 6:00-kor, egy volt a gond, hogy úgy gondoltam, nem nagyon kéne most már bemenni Számítógép-laborra, mert elég cinkes, hogy baromira nem vágok már semmit. Persze ez nem megfelelő hozzáállás, bejárni mindenképpen be kell. Valóban? Nem tudom. Szglab sajnálatos módon egy olyan óra, hogy ott ha nem érted az egészet, akkor tényleg rohadtul semmi értelme bemenni, egy centivel se kerülsz közelebb ahhoz, hogy megértsd, tekintettel arra, hogy az óra menete a következő: tanár kiadja hogy milyen feladatot oldjunk meg, utána nagy kuss, mindenki csinálja a feladatot. Tanár odamegy ahhoz aki segítséget kér tőle. Viszont most tegyem fel a kezemet hogy elnézést tessék mán idejönni és megírni helyettem az egész programot elejétől végéig mer fingom sincs hogy mit kéne csinálni? Ha viszont ezt nem teszem meg, akkor tök fölöslegesen ülök ott, ráadásul ciki is hogy nem bírok produkálni semmit. Na mindegy.

Szóval ehelyett elmentem inkább optikushoz, ahol kértem egy néhány kontakt lencsét, de kiderült hogy az nem úgy megy hogy odamegyek és akkó leveszik a polcról, hanem meg kell rendelni. Viszont full jófej csaj az optikus, és rám fog telefonálni - ígérete szerint - 3-4 nap múlva, ha elkészültek a lencsék.

Bementem analízis gyakorlatra, lájtos 40 perces késéssel, többek közt köszönhetően annak hogy az optikus csajra kellett várnom 20 percet - mer állandóan elhagyja az üzletet -, valamint annak, hogy reggel kimaradt egy tétény-busz. Ehhez hozzátenném, hogy hazafelé szintén kimaradt egy piros hármas, így kb. 20 percet vártam a végállomáson. Zsír.

B közölte, hogy ma sem tudja átvenni tőlem a CD-ket, merthogy nem jön be BME-re. Kicsit ellazult a srác, az utóbbi időben nem bír rendesen felkelni, délig alszik, meg ilyenek. (Én beszélek?…)

Fizika óra, hát az a legszarabb, esküszöm eszetlen szívás. Az I épületet kicsit túlfűtik - imho - így télen, nem túl kellemes a levegője. Ennek megfelelően az I épületben tartott amúgy is pokoli unalmas fizika órát közel teljes egészében átaludtam, szó szerint, aludtam, nem bírtam ébren maradni.

Itt megemlíteném, hogy 12:00-től 14:00-ig elvileg Bevezetés a számításelméletbe tárgyból volna konzultáció a holnaputáni pót-ZH végett, viszont a konzit tartó tanár honlapján még reggel is az volt kihirdetve, hogy amint megtudja, hogy melyik teremben lesz, kiírja a honlapjára. Na lol, szóval hogyan értesül erről végülis szerencsétlen diák, hogy hol lesz a konzi? Két módon teheti ezt meg: a) sehogy, b) másképp se.

15:00-re a Blahára kellett mennem az EMKE irodaházba a pénteki muri folytatásaként. Sokkal előbb odaértem, ezért bementem a mekibe, ahol most volt egy csomó üres asztal szerencsére, még ablak mellett is. Viszont a McRoyal szendvicsre vártam vagy öt percet. Már mondtam volna a pultosnak, hogy jó lesz egy BigMac is, mert úgyse ettem olyat már ezer éve, de addigra pont lecsúszott a kajacsúszdán a McRoyal. Miután azt betoltam, elmentem mosdóba. Itt felhívnám a figyelmet, hogy a Blaha Lújza téri McDonald's-ról van szó, tehát feltehetően valami megjegyzés kell érje a mosdó háza táját.

Bemegyek a mosdóba, ha jól néztem, ezúttal négyen őrizték. Négyen. 4-en. Négyen. NÉGYEN. Mi a #?!#!#??? Jónapot! - mondom, s leadom a számlát a kajáról, bemegyek. Ott öntötte el agyamat a szar, mikor 30 másodperc múlva kijővén ilyen kurjantást hall fülem magam mögül: Heló, heló, fiatalember, ötven forint lesz!! Tettem még egy lépést de leesett, hogy nekem szól. Közöltem a kasszással, hogy befelé már odaadtam a számlát. Gondolkozik, hosszas másodpercekig, maga elé meredve. Ott van a három társa. Ítfutott az agyamon, hogy vajon most belém fognak-e kötni a kidobó alkatú legények és leányok, hogy fizessek nekik ötven forintot de izibe, és hogy ne packázzak velük. De nem tették, mert a kasszás végülis azt mondta: Ja igen, akkor az a másik gyerek lehetett... [aki nem fizetett befelémenet] Megúsztam a balhét.

Sajna az EMKE irodaházban a csávó most számonkérte, hogy 75 percen át üljünk ott és tegyük a dolgunkat, pedig múltkor elengedett 55 perc után, és volt akit előbb is. Mindegy. Bár már kurvára fájt az írástól a kezem a végére.

16:10-kor elindultam hazafelé, és 17:30-ra haza is értem. Zsír. Csúcsforgalom, járatkimaradás, ajtóhoz préselődés, lábon alig állás, stb, ilyen az élet ha az ember kinn lakik a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres cuccosában.

08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzávetőlegesen 09:00-kor elhagytam a HSZK-t és elindultam egy sétára a BME környékén, amolyan felfedező túrára, hogy hogy is néz ki a környék, meg ilyenek. Vannak egészen kellemes és kevésbé kellemes részek. Amúgy láttátok már pl. este a Bartók Béla utat? Én tegnap láttam. Az is szép, kivilágítva legalábbis. Minden esetre ma kicsit túltúráztam magam, mert 09:50 körül már fájt a hátam meg a lábam. 10:05 környékére beértem a BME I épületébe, ami előtt véletlenségből összefutottam R-rel, tudjátok, akinek 5.03 az átlaga, és régi osztálytársam volt R jó arc, még mindig. Először, mikor összefutottam vele a BME első tanulmányi hetében (2003. szeptember 15-ével kezdődő héten), azt hittem kevésbé jóarc már, de aztán megszoktam a változásait, pedig azóta olyan egetverően sokat nem találkoztam vele, bár összefutottunk párszor.

Találkoztam Egonnal is. Õ is jó arc, mert szorgalmasa olvassa a blogomat, igaz Egon?

10:15-től 12:00-ig Digitális technika volt, azaz lett volna, ám�

11:45-re az EMKE székházba mentem, megörökítem itt egy blog-bejegyzésben is, hogy mit is írtam ott az üzenőfalra:

Haszprus ® Ma 11:34
Haszprus blogolna az EMKE szekhazbol, ha megtehetne, de nem teheti meg, mert a blogba kulonfele vedelmi scripteket irt, amelyek egyike megtiltja ezt neki igy nem tud az admin felulethez hozzaferni Tok fura ez a Macintosh, egy gombos eger meg ilyenek... A billentyuzet is fura Majd otthon beszamolok...

Haszprus ® Ma 11:37
Termeszetesen itt sem ment problema nelkul a nevem leirasa, de azt hiszem ezt mar megszoktam Egyebkent nem muxik a Visitor Statistic innen, de nem tudom miert, ugye nem nagyon van fogalmam arrol hogy ez most valami firewall miatt van, vagz a macintosh miatt...

De mit kerestem én ott? Történt, hogy netes haver, D, megemlítette, hogy van valami Microsoft biznic, ahol kevés munkával jól lehet keresni. Asszem ez elég tipikus kamu szöveg, úgyhogy én első nap el se mentem erre a dologra, meg D sem. Viszont WiZARD igen, merthogy neki szóltam, hogy van egy ilyen, sőt beajánlottam őt. Eddig őt se érdekelte � ő már régebb óta tudott róla amúgy �, de most felkeltettük az érdeklődését. Szóval részt vett egy ilyenen, majd szólt nekem, hogy úgy tűnik, nem kamu a dolog, bár eddig még őt sem "fizették ki". Aztán beajánlott engem � ehhh �, s ezért kap még kreditpontokat az akcióban � ehh.

Egyelőre nem mondom el, hogy pontosan mit kellett csinálni, majd később beszámolok róla. Egyelőre annyit, hogy az EMKE irodaház egy tök modern épület kívülről, belülről pedig egyenesen gyönyörű, mondhatni. Belső "udvara" van, mely udvarban lent étkezők vannak, hasonló módon, mint a Westendben. Szépen meg van designolva az az épület.

Ha minden jól megy, akkor hétfőn még megyek erre a biznicre, és aztán majd kapok valamit. Hogy mit, azt majd később részletezem Amíg nincs a kezemben a cucc, addig igazából még simán lehet átverés a dolog

Ja és még megemlítendő esetleg, hogy 13:30-kor magával WiZARD-dal is találkoztam. Jujj és itt még durva dolgok jutnak eszembe, de ezt majd a következő blog-bejegyzésben, most a lényeg annyi, hogy WiZARD-tól vettem egy EN-EL1 típusú utángyártott akksit a fényképezőmhöz. Remélem yó lesz, mert ellenkező esetben WiZARD-ra kénytelen leszek ráküldeni a kigyúrt kopasz fizetett "barátaimat".

"Ne szóljatok be, mert 20 pitbullt küldök rátok.
Ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok.
Ellenszenves emberekbe késhegyet rakok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok."

Belga - Hello

Haszprus

XTR-rel eldumálgattam arról, hogy a régebbi -…

©   Haszprus   |   barátok life
XTR-rel eldumálgattam arról, hogy a régebbi - családi - képek tiszta suxx0rok, mert szar technikával készültek, és a nagy magyar csóróságot tükrözték, meg azt, hogy nem lehetett kapni semmi frankó cuccot. Ráadásul a régebbi képeken az osztálytársaim is tök LOL-ul néznek ki

De mosmá tényleg elmegyek hajat tisztítani.
Haszprus

Asszem láttam a BME-n egy srácot, akivel egy…

©   Haszprus   |   barátok bme
Asszem láttam a BME-n egy srácot, akivel egy osztályba jártam általános 1-4. között. Rákerestem interneten, és bizony, ezek alapján már tény, hogy jár a BME-re egy srác, aki úgy néz ki mint ő, és legalább egy, akinek az a neve mint neki És ha szerencsém van akkor ez a két tulajdonság metszi is egymást. Ha legközelebb látom, rákérdezek, hogy ő-e az. Vagy megkérdezem a levelezőlistán. Ez utóbbi asszem gyorsabban eredményre vezetne. Na meg is tettem.
Haszprus

Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz, mikor egy útfelújításról jövő markológép a szembejövő sávban elviharzott tőlünk 5-10 méterre. Nade hogy? Láttatok már gettós filmet, amiben a gettós kocsi orra fel-le pattog? Bizonyára igen, de hogy mindenki tutira képben legyen:



Na szóval valami ehhez hasonló módon hasított el mellettünk a markológép, bár szerintem simán rugózott annyira, hogy volt olyan időpont amikor egyik kereke se ért földhöz, hanem a levegőben suhant A látványon jót röhögtem, körbenéztem, és konstatáltam, hogy nem én voltam az egyetlen aki látta a látnivalót, mert páran szintén csodálkozva bambultak, alig hittek a szemüknek

Sajna a buszon állni voltam kénytelen, úgyhogy nem maradt már időm hogy átnézzem még egyszer a C programozási jegyzeteket. Ez azt hiszem hiba volt. És az is hiba volt, hogy a kis-ZH-n nem láttam meg, hogy az A4-es lap legaljára oda van biggyesztve egy harmadik feladat is, mert azt letakartam a karommal. Ehh. Utolsó két percben vettem észre. Gáz. Mindegy.

A tanár valami 20 perccel tovább tartotta az órát, mint ameddig kellett volna, ezért XTR-rel csak néhány percet tudtam dumálni. Tegnap megbeszéltük hogy találkozunk és cserélünk filmeket meg ilyesmi. Megmutogatta hogy milyen überkool PDA-t vételezett. Engem igazából annyira nem nyűgözött le a dolog, mert tudom hogy milyen a PDA, WiZARD-ét már láttam a Microsoft-előadáson.

Húha, XTR el fogja olvasni ezt a bejegyzést, és nemtom mi lesz. Megsértődik és nem adja vissza a compact flash kártyámat amin adtam neki zenéket (saját alkotások ofkorsz). Kell ez nekem?

Analízis után úgy döntöttem, hogy most aztán már elmegyek a BME saját szemészetére (gizda hogy van nekik ez is, nem?). Ott mindig váratják az embert egy jó ideig (igaz csak most voltam másodszor , annak ellenére, hogy nincs bent a rendelőben senki (mármint páciens). Minden esetre két hét gyógykenőcs vár a szememre, mert összeszedtem némi árpát. Szerencsére igazából olyan szinten nem látszik, hogy kb. semennyire se De addig no kontakt lencse.

Hazafelé pedig szerencsére pont akkor jöttem, amikor apám is, így kaptam egy fuvart.

Viszont most itthon vagyok és éhes vagyok ezerrel. Megnézem van-e még a tegnapi pizzából.
Haszprus

Az osztálytalin szóbajött, hogy E most éppen…

©   Haszprus   |   barátok life
Az osztálytalin szóbajött, hogy E most éppen hol lakik, és mondta hogy visszaköltözött a szüleihez mert 3 hónapja meghalt a barátja. Nem tudtunk erre mit mondani, nézegettük tovább a fotókat (én nem, mert nálam nem volt fotó). Megkérdeztem: Zsolt? Õ: Igen. Hallgatás.

Nemtom, ilyen szituban vajon mit lehetett volna csinálni. Nem csak részemről, nyilván.
Haszprus

"Osztálytali" @ Pizza-Pazza

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás történelem 12e pizza pazza coolpix
Na, megjöttem az osztálytalálkozóról. Egy Pizza Pazza nevű étterembe (+ szórakozóhely) mentünk, nem foglaltunk helyet úgyhogy kissé nyomorogtunk de azért nem volt rossz mert így legalább közel volt egymáshoz mindenki. 17:15 körül érkeztem oda, ekkor már ott volt P, R, Í, M, K, G, E, beültem az asztalhoz én is. Később érkezett még N, I, D, S, jó eséllyel senkit sem hagytam ki, és mindenkinek egyedi betűjelzést használtam.

Némi beszélgetés után kettévált ideiglenesen a csoport mivel étkezni óhajtottunk, nevezetesen betoltak ketten [M, K] egy családi pizzát, és hárman [G, R és én] egy nagy pizzát. Ezután visszatömörültünk egy csoportba, N és K távollétében beszélgetést kezdeményeztünk a BME témákról S, I és az én körömben, igaz nem először, mert ez visszatérő téma volt, S is idén kezdett a BME-n, úgyhogy vannak közös témák e téren. N és K visszatértével fényképnézegetés következett, előkerültek a közös kirándulásokról, táborokról, szerenádról az analóg képek. Rábukkantam egy adag fotóra, amit én még nem is láttam egyáltalán, úgyhogy azokat elkértem és majd beszkennelem őket.

A partit még zárás előtt elhagyta E, K, N, de azért nem állt meg az élet, mi akik ott maradtunk, ittunk még valamit, itt bejutott a szervezetembe 0,33 dl-nyi sör is. Ez azért megemlítendő mert utoljára 2003 augusztus 28 körül látott alkoholt a szervezetem

Nagyjából 21:30-kor elindultunk a Csepel Plaza felé, ahol billiárdozni akartunk volna, de nem volt terem. Mivel nekem 40 percenként jár a buszom, ezért úgy döntöttem, hogy nem tökölök sokáig, mert még a végén 5 perc múlva mindenki megy haza, én meg állhatok több mint fél órát a buszmegállóban, úgyhogy leléptem.

A képeken én vagyok a piros inges úriember.

Ja és egy durva dolog. Ezt sehol nem éreztem hazatértem előtt, de mikor itthon levettem a kabátot, eszetlen cigiszagot éreztem. Durva, hogy hogy beszívta a cuccom a környezet szagát. (Közűlünk senki se dohányzott egyébként.)

Haszprus

Ah shit egyik egykori legjobb barátom nem lesz…

©   Haszprus   |   barátok buli
Ah shit egyik egykori legjobb barátom nem lesz ott a holnapi osztálytalálkozón. Szerintem eléggé halott ötlet egy osztálytalálkozót két nappal a találkozó előtt elkezdeni szervezni, értesíteni az embereket, mert csomóan nem tudnak ráérni bármikor.

Másfelől úgy néz ki, jövő csütörtökön tán megnézem pár arccal a Mátrix Forradalmakat. Most pedig Digitális technikát tanulok.
Haszprus

Az alkohol nyomorba dönt

©   Haszprus   |   fotózás life túra 12e coolpix
Az alkohol nyomorba dönt, ezért Önök ne vegyenek részt ilyenekben:


[részletek a nyári képarchívumomból]

Update 19:19 Juteszembe... ahogy a táborvezető a tábor előtt mondta: Nem akarok italos üvegeket látni a táborban. Hát... Rátok hagyom, hogy vajon feltűnhetett-e neki az asztalunk 10 méteres környékén felgyülemlő piahalom

Haszprus

Ez a mai nap igen kellemes volt. 6-kor kelés, 7.1…

©   Haszprus   |   bme barátok
Ez a mai nap igen kellemes volt. 6-kor kelés, 7.15-kor időben indulás, 8.15-től analízis, és kivételesen ott voltam kb. negyed órával előbb, mert nem nagyon volt reggel dugó. Meg mert elértem a Tétény-buszt. Ebből következően kivételesen le bírtam ülni a haverok mellé, aminek eredménye az lett, hogy nagyjából egész analízis alatt a Digitális technika házival kapcsolatos problémákról konzultáltunk. De szerintem hasznos volt, nekem biztosan. A Digitális technika órát ma Selényi Endre tartotta, azaz a tárgy hivatalos előadója. Mintha romlott volna egy cseppet az óra érdekessége, de mindegy. 12-kor indultam haza, közben beugrottam a helyi mekibe. A kiszolgálásról: nem volt sorbanállás, ellenben szendvicsek sem voltak, úgyhogy McRoyal + ajándék befigyelt. Az eset érdekessége, hogy a rendelésem felvétele után közvetlenül a srác már kérdezte is hogy milyen kólát kérek, semmi szarakodás az órával meg ilyesmi. Grat. ez a helyes hozzáállás, legalábbis a vevő szempontjából 13.00-ra már itthon is voltam. Közben lemértem, hogy a buszmegállóból kb. 8-9 percet kell lábfájdító tempóban felfelé gyalogolni hozzánk

Mai napi BME-s ismerősökkel összefutások: R. R-ről azt kell tudni, hogy gimnáziumban 5-7. osztályt együtt végeztük, majd ő átment a Fazekasba, mivel túl gyérnek találták a sulink elit osztályának a matematika oktatását. Jelenleg a BME-n 5,03-as átlaggal rendelkezik. Szal nem gyenge a srác.

Holnap BSZ [Bevezetés a számításelméletbe] ZH, csupa móka kacagás. Úgy hallottam, van akinek ez a tárgy semmi újat nem mondott, mert gimiben 3-4 évig tanulta, és van olyan, aki köpni nyelni nem tud ha kap egy BSZ-feladatot, én az utóbbiak csoportjába tartozom egyelőre, bár ezen állapotomat nem szándéxom hosszú távon is fenntartani.
Haszprus

Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm…

©   Haszprus   |   bme barátok life
Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm kedvéért egy idézet Kerékgyártó György Mikroökonómia mérnököknek és műszaki menedzsereknek című könyvéből:
A költséghatékonyság azt jelenti, hogy adott nagyságú outputot a lehető legkisebb költségráfordítással állítsuk elő. Vagy ami ugyanazt jelenti, hogy adott költségráfordítással a lehető legnagyobb outputot állítsuk elő.
Haszprus

Ma egy olyan napom volt, hogy felkeltem reggel 6.0…

©   Haszprus   |   bme barátok
Ma egy olyan napom volt, hogy felkeltem reggel 6.00-kor, 7.15-kor kellett volna elinduljak, de szokás szerint késtem és 7.23-kor indultam el. 7.33 körül a buszmegállóban voltam, és hamarosan jött a piros hármas. Mert a tétény buszt értelemszerűen lekéstem. Reggel kibaszott dugó volt, rühellem, elegem van belőle, faszomkivan, stb. 8.23-ra beértem a BME-re, az órám 8.30-kor kezdődött. Számítógép-laboratórium. C-ben programozunk. Azaz programoznánk. Valahogy hihetetlenül nem voltam magamnál, nem bírtam gondolkodni, nem ment a dolog, alig fogtam fel hogy mit is kéne írni. Végülis egész órán nem bírtam összerakni a C programot, amit kellett volna. Mindegy. Megkaptuk a házit. Jó bonyolultan hangzik, fingom nincs hogy fogok hozzákezdeni. Bár meg lehetne csinálni php/mysql-ben. Már ma kész lenne

Utána matek gyakorlat, matek gyakorlat után belebotlottam XTR-be, akit oly' lassan ismertem fel, hogy nem kapcsoltam időben, elhaladtunk egymás mellett mire 100%-ig tudtam, hogy ő az. De felhívtam, hogy közöljem vele, felismertem, és megkérdezzem ő felismert-e Merthogy nem látszott rajta. XTR után még belebotlottam Billbe is, bár vele hasonlóan rövid volt a találkozásom, szerintem nem is látott engem Bill után Rudkóba botlottam, két mondatnyi beszélgetést lebonyolítottunk.

Matek után fizika, megint olyan dolgokról volt szó, hogy nemtom, hol a manóban fogjuk ezeket hasznosítani mi informatikusok. Relativitáselmélet? Mi köze van annak az informatikához? Egyébként Füst#ss jó arc tanár, olyan szempontból, hogy néha megereszt egy-két poént, de ezt már írtam, amit most újdonságként írok, hogy azt vettem észre, hogy simán sétálgat a diákok között a folyosón. Nem gubbaszt végig az asztala mögött szünetben, stb., hanem a folyosón kóborol a hallgatóság közt.

Fizika után belebotlottam Bandiba. BME-s rövid találkozásokból hogy időnként mennyi van, hihetetlen. Mintha a fél BME-t ismerném

Fizika után angol. Onnan származik a mai kultúridézetem is. Ja tényleg, angol előtt még belebotlottam Egonba is, akivel lefixáltunk egy talit angol utánra. Aztán elhúztunk Schönherz felé, dumáltunk kb. egy órát. Schönherzben megnéztem milyen egy tanulószoba. Hát másként képzeltem el, aszittem padok vannak meg tábla meg ilyesmi, ehelyett egy lepukkant kamra színvonalú 5 négyzetméteres valami van, középen egy asztal, a szoba szélein mindenféle limlom, ócska kacat, szemét, lényegében. Schönherz egyik folyosóján bevásárló kocsi. LOL. Érdekes ez a Schönherz

Haszprus

(Balage) ez a leggázabb tanár, túrja az orrát…

©   Haszprus   |   barátok
(Balage) ez a leggázabb tanár, túrja az orrát aztán megeszi
(Haszprus) lol durva lehet
(Haszprus) elit suli
(Balage) és kibaszott büdös a szája
(Balage) a fülét is szokta túrni
(Balage) meg még köpköd is
(Balage) tavaly lol volt
(Balage) matekra bejött
(Balage) magyarázott
(Balage) és kifolyt a nyála ami végig folyt a pulcsiján aztán rácsöppent a padra
(Haszprus) LOLLLLLL
(Haszprus) rofl
(Haszprus) ezt a beszélgetést megvágva kirakhatom blogra?
(Balage) jah
Haszprus

Microsoft székház

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem coolpix öltöny barátok
A Microsoft Magyarország székháza a Graphisoft Parkban. Kellemes. Asszem tudnék itt dolgozni.
A bal kép: valami oda nem illő a parkolóban... Skoda 120 is befigyelt, de azt elfelejtettem lefotózni.

A jobb kép: Haszprus és Egon előadást tart a Hello World programok változatairól.

Haszprus előadást tart a Microsoftnál.
Bal kép: Haszprus megadja blogjának elérhetőségét.

Jobb kép: Tablet PC

Az összes kép klikkolható, klikkoljon Ön, ha érdekli valamelyik.

Update 1 De hogy valami tényleges szöveget is írjak. Alapvetően a Microsoft Magyarország székháza vonzott az egész előadásban, nem a .net. Bár az is érdekelt picit. A wireless cuccok már kevésbé (erről a két témáról volt az előadás). Mégis azonban úgy alakult, hogy a wireless cuccokról szóló előadás sokkal érdekesebb lett. Mindkét előadó elég jól nyomta mind a témát mind az angolt, azonban a wireless cuccok olyan szinten felkeltették az érdeklődésemet hogy egész komolyan el tudnék magamnak képzelni egy Tablet PC-t. Kár hogy fél milka egy olyan.

WiZARD megmutizta az ipaqját, hát az sem egy uccsó szerkezet. Valahogy nem igazán éreztem át az ipaq feelinget, amíg csak beszéltek nekem róla, azonban mégis jó kis szerkezet így kézben tartva, és téleg egész sokoldalú. Pl. meg lehetett rajta nézegetni jó nagy felbontásban a digi fényképezőmmel készített képeket rögtön. Bár más kérdés hogy azért lehetne jobb is a kijelzője. Meg a képátméretező szoftvere, mert szerintem túl életlenre simítja a leméretezett képet. De amúgy jól néz ki, szép csili vili felület, határozottan tetszik.

Update 2 Jah, amúgy egy sárga msdn-es [microsoft developer network] tollat kaptunk ajándék gyanánt. Inkább Tablet PC-t adtak vóna...

Update 3 Jah, és én voltam egyedül öltönyben. Sebaj, elég jól éreztem magam benne. Szeretem ezt az öltönyt. Igaz amiben egyébként mentem volna, azt a cuccomat is szerettem volna

Haszprus

(Haszprus) bazze sony fülhallgatóm akkora kábel…

©   Haszprus   |   barátok
(Haszprus) bazze sony fülhallgatóm akkora kábellel rendelkezik hogy úgy vezetem a fülemből a jobb zsebembe, hogy közben bedugom először a bal oldalamon egy övtartóba a gatyámon, aztán a jobb oldali övtartóba, és csak onnan a zsebbe, és még így is van rajta egy kunkor
(Haszprus) ilyen fasságot
(Haszprus) ezzel elmegy egy csomó időm, meg hát van h hüjén néz ki h elkezdek a pólóm alatt turkálni
(XTR) Miért nem tekered a fölösleges kábelt a péniszedre? :-D Menő lennél :-D
(Haszprus) azért mert nem érné körül
(Haszprus) de ha körülérné is, elszakadna ha merevedésem van
(XTR) De úgysincs :-D
(XTR) Bazmeg itt röhögök :-D LOL
(Haszprus) sajnos nem elég nagylátószögű hozzá a fényképezőm
(Haszprus) még 183 fokos halszemoptikával sem
Haszprus

Aki kérdez, 5 percig buta

©   Haszprus   |   life barátok
Ez olyan szinten jó hogy kénytelen vagyok megosztani veletek:
Aki kérdez 5 percig buta, aki nem, az az is marad.
Ma megkérdezték tőlem, hogy mi az a blog. A blog a weblog szónak a szleng formája, azaz webnaplót jelent. Lényege hogy van a júzer aki eltökéli hogy ő itten most lepublikálja a gondolatait, életét, napról napra, vagy ahogy gondolja, és vannak az olvasók [vizitorok] akik meg jól lecsekkolják az ő írásait lehetőleg egy perces intervallumokban, végtelen ciklusban.
Haszprus

Csütörtökön azt írtam…

©   Haszprus   |   barátok bme life történelem
Csütörtökön azt írtam, túl sok dolog történt ahhoz, hogy kifejtsem. Úgyhogy most mesélek a csütörtökről...

Először is már egy hónapja nem vagyok túl jó állapotban, sokat idegeskedek és egyéb problémák is vannak, de nem mentem vele eddig dokihoz. Csütörtökön megin kissé szarul éreztem magam, úgyhogy úgy döntöttem hazajövök. Megvettem az Analízis jegyzetet, aztán visszafordultam és bementem a K épületbe, ahol az orvosi rendelő van. Nem sok kedvem volt kivizsgálásra menni, ezért inkább a szemészetet vettem célba. Előttem egy lélek se várt, úgyhogy gondoltam leülök és ha bejutok, körüljárom a kontakt lencsék témakörét. Kb. 3 éve szemüveget hordok, -0,75-ös szóval nem túl erős, nélküle simán megyek az utcán meg ilyesmi. Nem is szoktam hordani, mert zavar a kerete, koszolódik, stb, szóval szemüveg suxx. Kontakt lencsével eddig nem nagyon számoltam, mert egyrészt drága - ezt majd kifejtem -, másrészt nem voltam vele tisztában, hogy vajon milyen veszélyekkel jár, pl. történhet-e valami, ha a szememet dörzsölöm, amikor benn van a lencse, stb.

Na felvilágosodtam mindezen témákban, nem részletezném, akit esetleg érdekelne pár alapinfó, az kérdezzen a kommentekben

Ítmentem az optikushoz, ott felpróbáltuk a -0,75-ös lencséket. Ez nem volt egyszerű, szerintem negyed órát próbálkoztam a jobb szememmel, aztán amikor azt feladtuk, akkor áttértem a balra, azzal is negyed óra elment mire sikerült. Utána a második lencsét be akartam tenni a jobb szemembe, az második próbálkozásra sikerült

Optikus után találkoztam a K-ban Billel, aki éppen a Sch-be ment, utána meg más elfoglaltsága volt, lényeg hogy dumcsiztunk 3/4 órát. Bill régi netes arc, nem budapesti, viszont már kb. 6 éve ismerem, ő a legrégebbi akivel azóta is kontaktban vagyok. És most felvették a BME-VIK-re villamosmérnöknek, úgyhogy kicsit gyakrabban fogunk összefutni Naszal felugrottam a Sch-be picit, megnéztem milyen egy koliszoba (egész tűrhető), a kilátás überfrankó a 15. emeletről, egészen apró kis vityillóknak tűnnek a 10 emeletes panelmonstrumok, elképesztő.

Bill után találkoztam apámmal Az Egyetem körül, hazahozott kocsival, királyság, bkv meg suxság. Elmentem házidokihoz, megkérdezni hogy vajon mi bajom lehet az elmúlt egy hónapban. Lehetséges hogy pajzsmirigy túlműködés, erre többféle tünetet is produkálok, most ahogy így neten utánanéztem, 8-ból 6-ot

Nah, házidoki után ugrás a Camponába, ahol az egyik üzletben kiárusítás volt, és 8k körüli cuccokat vesztegettek 1,5k-ért meg ilyenek. Be is szereztem 2 gatyát, 2 inget, 1 pulóvert, mindezt 10499 hufból. Királyság. Utána beugrottam camponai mekibe és betoltam 2 sajtburgert meg 2 2,5-es fantát, mindezt 500 hufból. Miután fizettem, elgondolkodtam, hogy vajon tényleg jól jártam-e, és nem éri-e meg jobban egy menü 800 hufból. A megfejtéseket a komment rovatba tessék írni.

Campona után hazaszaggattam kocsival. Egyelőre kanyarodásnál rendszerint átmegyek a másik sávba, szembejövők paráztatása rulz. Na jó ez kamu, mert bár átmegyek, az utakon errefelé 20-kor már nem igazán van forgalom Igaz, napközben sincs

Ez volt a csütörtök. Illetve nem egészen, mert a kontakt lencséről semmit se mondtam lényegében. Na hát a kontakt lencse egy feeling. Tulajdonképpen nemcsak azért, mert mindenféle olyan dolgot látok, amit eddig nem. Ez nem annyira lényeges. A lényeg inkább az, hogy tükörben meg tom nézni magam szemüveg nélkül, hogy nem kell közel menjek valami felirathoz, ha el akarom olvasni, és hogy a szemüveggel szemben nem korlátozza be a látóteremet. Viszont pénteken a BME I épületében a légkondi ezerrel szárította a szememet, vettem is műkönnyet utána, remélem ez megoldja a problémát, mert így elég gázos volt az I-ben az a két óra, többet vót a szemem pislogó állapotban mint nézőben...

Ja és pénteken láttam az egyetem területén XTR-t, de mindketten ellentétes irányba vágtattunk ezerrel, úgyhogy nem iramodtam vissza érte, hogy beköszönjek

Király, hogy az internewson behirdettem a blogomat, olyan komoly domének jelentek meg a látogatóim listájában, mint ericsson.co.hu, radio.hu, gatesgroup.hu

További érdekesség, hogy a BME-nek van egy kollégiuma, Schönherz néven fut, 1000 férőhelyes, namost onnan az utóbbi 2 évben legalább 370 különböző gépről [fix ip-k] nézték meg az internewst, van pár olyan gép ahonnan több mint ezerszer Ha bemennék a koliba, csomóan tudnák mi az az internews Amire egyébként volt is már példa, mert Bill haverom a Sch-ben lakik és az ő szobatársa pl. tudja mi az az internews, sőt, idézem Billt:

De egesz lazba jott, mikor mondtam, h te voltal az (intercoolrol kerdezett, onnan kerultel szoba ma.)
Loller

Az internewsos behirdetéssel kapcsolatban kénytelen vagyok megjegyezni, hogy aki esetleg itt valami öltönyös blogot várna, az téved, ez nem olyan lesz

Haszprus

Ma 10 * 45 percnyi órám

©   Haszprus   |   barátok bme
Ma 10 * 45 percnyi órám volt BME-n. 8.15-től 18:30-ig, bár 18:45-kor fejezték be az utolsó órát. Tegnap ugyanez volt, bár az utolsó 2 órára nem mentem be. Holnap megint ugyanez lesz. Csütörtökön szerencsére "csak" 4 órám van, pénteken is csak 4. Ez heti 38 óra. Ha azt vesszük, hogy mennyit vagyok benn a BME-n tiszta órában (60 perc) mérve, akkor az szintén heti 38-39 óra. Elég kemény. 6 óra után az ember már unja az agyát eléggé, 8 óra után a mai tapasztalatom szerint én már teljesen képtelen vagyok a koncentrációra. Teljesen gyökér, gimnáziumi fizikafeladatokat oldottunk meg fizika problémamegoldáson, oszt nem bírtam figyelni a feladatokra. Ezzel szemben a csütörtök-péntek meg totál nulla nap. Nemtom mér nem lehetett volna normálisabban elosztani az órákat Jó, a péntek tegyükfel érthető, mert sok kollégista hazautazik vidékre, és az azért jó ha nem éjjel történik... (Mondjuk nekem ilyen gondom nem lenne.)

A Közgazdaságtan című órából nemtom mi lesz. Első előadáson még tele volt a terem. Remek kis hangzavar is volt. A mai, második előadáson már csak félig volt a terem, a hangzavar lejjebb volt, de azért voltak akik hüjültek, volt aki kiesett a padból alvás közben, hatalmas röhögés, stb
Valakinek kicsöngött a telefonja, erre beszóltam hangosan: "Hallo!!" Utána haverral 5 perc röhögés vérvörös fejjel
Hátranéztünk, középső padok közt valaki már a harmadik telefonon játszott
Nem túl tekintélyt parancsoló a Közgazdaságtan tanárunk, egy hölgyemény, sokszor mosolyog meg riheg-röhög Nemtom hova fognak fajulni így az órák Az első padsorban valaki így is befeküdt a székekre és az egész előadást átaludta Í Ez kész. Előttem ülő csávó meg állítólag a múlt órát végig fülhallgatóval a fülében ülte végig, és most is zenét hallgatott

Van nekünk olyanunk, hogy Programozás alapjai I. Na az nem gyenge dolog, múlt órán 5 perc alatt leadta a tanár, amit gimiben több hónapig tanultunk (net felépítése, stb), mondván hogy ezt nyilván mindenki tudja már C-ben fogunk programozni tanulni egyébként. Elég jó ütemben haladnak ezek az órák, én nem érzem túl gyorsnak a tempót, bár kapkodni kell ha le akarom írni amit kivetít a tanár.
Haszprus

Haverom sms-e a Schönherz

©   Haszprus   |   barátok bme
Haverom sms-e a Schönherz BME villamos és informatikai mérnöki kollégiumból:
bejött az előbb egy srác (fél 1kor vaz , és megpróbált meggyőzni minket, h dobjunk össze egy az egész szint számára hozzáférhető guminőre Koli rulz