» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


31 megfelelő bejegyzés.

Jövőképek - alvás nélkül

©   Haszprus   |   life
Haszpruskiváncsi vok mi lesz ha jön a tabletta amivel nem kell aludni
WiZARDjöhetne már
WiZARDutálom az alvást
WiZARDfelesleges időelbaszás
Haszprusa) eddig az embereknek (egész országnak/kontinensnek) volt egy bioritmusa. nappal boltok nyitva, éjjel zárva, közlekedési dugók jól meghatározható időpontokban, munkakezdés szintén, energiafogyasztás reggel indult be, stb, érted.. na ez full megváltozik
b) kell csinálni közterületekre meg mindenhova atomerős éjszakai világítást hogy éjjel ugyanúgy lehessen mindent csinálni mint nappal
WiZARDnem vagyok benne biztos hogy egyenértékűvé kell tenni a nappalt az éjszakával
WiZARDilletve az éjszakát a nappallal
Haszprusmiért?
Haszprusha sose alszol éjjel...
WiZARDattól még jó az ha más

Szerinted?


Haszprusaz a helyzet hogy 20 év múlva csak azoknak lesz munkája akik a gépeket fejlesztik, a többiek helyett gépek fognak dolgozni
Haszprusna jó de 50 év múlva biztosan
Haszprusez 100% h így lesz
WiZARD55 év múlva meg a gépek fejlesztik magukat és te se kellesz majd
WiZARD60 év múlva meg kilépsz a mátrixból
Haszprusez sose lesz így mert a gépi fejlesztésekkel saját magadat is fel tudod ruházni, memóriachip, társprocesszor, stb.
Haszprusill. legalábbis jóideig nem hiszem h túllépnék az emberi agy teljesítményét a gépek _minden_ területen. amíg nem minden területen lépik túl, addig az embernek lesz munkája

Szerinted?


70,0

©   Haszprus   |   élelmezés, life, bringa, történelem

A halvány a konkrét mérések eredménye, az erősebb vonal öt mérés mozgó átlaga.

71 nap terméke: 75,5 kg -> 70,0 kg. Közreműködött:

  1. Egészséges étrend
  2. Úszás
  3. Bringázás

Nemrég eldöntöttem, hogy mivel ilyen jól haladok, megyek még lejjebb is. 67 kg-ot tűztem ki új célul.

(Egyébként 177 cm a magasságom.)


Hűvösvölgy roxx

©   Haszprus   |   bringa, hűvösvölgy

Na, zúztam megin Hűvösvölgyben, kurvajó az a hely, komolyan mondom, ISTEN. Most egy hosszabb úton mentem, lehet tekerni mint állat, bár azért óvatosságból a féket is használom olykor. Első menet után legnagyobb meglepetésemre ott kötöttem ki, ahol tegnap. Sajna nem tudtam minden utat feltérképezni, a második kísérletem ott mondott csődöt hogy x%-os emelkedőn sárban feladtam a felfele tekerést egy idő után (úgyse tudtam volna zúzni lefele, elővigyázatossági okokból), a harmadik kísérletem ott mondott kudarcot, hogy elzúgtam egy 20 centis fellazult mocsaras humuszban. Ekkor a következő gondolatok futottak át az agyamon:

  1. Faszomgeci
  2. Eltört-e a lábam (nem)
  3. Sérült-e a bringám (nem)
  4. Elszakadt-e a pólóm (nem)
  5. Feltétlen kell vegyek kesztyűt, mert véraláfutásos tenyérrel nem annyira jó tartani a kormányt

De végülis ez nem zavart abban, hogy zúzzak még egy kört az erdőben

Komolyan mondom, nem evilági móka ez. Hazafele debil módon végigvigyorogtam az utat. Kurrrrrrvayó!


Ismerlek. Ismersz?

©   Haszprus   |   hwsw, iwiw, net, szánalmas

Az iwiw-vel szemben a myVIP-t nem veszem komolyan. Éjjel mondta WiZARD, hogy lett ismerősök száma szerinti top100-as lista az oldalon. Mondom jólvan, bekattintgatok mindenkit, nem érdekel a myVIP-s profilom. Ez volt 01:30-kor. Az első 5 percben 2-en visszaigazoltak, reggelre pedig 25-tel nőtt az ismerőseim száma.

Na ehhez szóljatok.

Update 09:42: ezen bejegyzés írása alatt még négyen visszaigazoltak


Első út

©   Haszprus   |   bringa, történelem, hűvösvölgy

Hűvösvölgy. Valami fantasztikus az a hely. Nem mintha durva lenne a terep (vagy más bringával az?), de tényleg lehet menni ezerrel. Sajna mire oda elértem, már eléggé készen voltam, úgyhogy csak 2x mentem egy erdei ösvényen oda-vissza (értsd: 4x). De kell még ilyen, mert atomkirály volt, testen kívüli élmény, meg amit akartok. Most fáj mindenem és hulla vagyok, asszem a mai tanulás - is - elmarad

Valami retardált kis pöcs egyébként megpróbált ellökni a bringaúton, egyszerűen hihetetlen mik vannak.

Ja, és amíg egy zebránál vártam a zöldre, egy kocsiból meg kiüvöltöttek nekem három nyomdafestékkel inkompatibilis szót, minden ok nélkül, de már nem emléxem rájuk. Asszem nem minden autós szereti a bringásokat, vagy ez a vagiság új mércéje, egy autóból beszólni a járókelőknek.

Ja, és még egy vén faszi is beszólt amikor jött ki a lépcsőházból, amiért nem nyitottam ki neki az ajtót. Kintről kulccsal nyílik, bentről egy gombbal. Kint ott volt nálam egy húszkilós bringa, nála nem volt semmi. Grat.


Törésteszt

©   Haszprus   |   bringa

A maffiózók előző részében láttam egy olyat, hogy egy autó szélvédőjét betörték amerikai focis sisakkal. Kiváncsi vagyok, ezt egy bringás bukóval is meg lehet-e tenni.

A sisak adott, autótulajdonosok jelentkezését várom.


X-Men 2

©   Haszprus   |   film

X2 - 2003. Látványos, mozgalmas, szórakoztató, remek szereplőgárdával*, és itt-ott néhány jó poénnal megspékelve. De hogy Jean Greynek miért kellett meghalnia, az teljesen rejtély. Várom a harmadik részt. Tulajdonképpen a másodikat is csak a harmadik miatt néztem meg

* nem mintha az első részben nem ugyanők lettek volna, de az valahogy mégse nyerte el tetszésemet. Talán mert tékából vettem ki egy szétnyűtt kazettán.


Bukó

©   Haszprus   |   bringa

Vettem ma sisakot, hogy ha már elütnek és mondjuk lebénulok nyaktól lefele, legalább az agyam maradjon ép, hogy kellőképpen felfogjam az 50 évnyi szenvedést amit ágyhoz kötve fogok eltölteni.

Egyébként sisakban bringázni jó dolog, egyrészt azért, mert a sisak alatt tojást lehet sütni, másrészt tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Tényleg az.Dilemma

©   Haszprus   |   bme, fáradtság

Alsó ponthatár a cél. Az életed múlik rajta, de legalábbis a szakiránykezdés féléve. Utolsó nap kezdtél tanulni, bár a tárgyat már három két három féléve hurcolod. Tudásod nagyjából az alsó ponthatár körül van.

Tanulsz egész éjjel és zombi üzemmódban mész vizsgázni (opcionálisan elalszol vizsga közben), vagy inkább kipihened magad, de kihagyod az utolsó tanulásra szánható órákat, szerencsés kérdésekben reménykedve?

Esetleg írsz a dilemmáról a blogodba és egész éjjel tanulás helyett az érkező kommenteket olvasgatod, majd zombi üzemmódban elalszol a vizsgán?Légtisztaság

©   Haszprus   |   bringa

Szombaton megvettem ugye a bringát és késő délután rögtön mentem is vele egy olyan kb. 20 km-t Lágymányos-Kelenföld-Szentlélek tér viszonylatban és vissza. Aztán hétfőn letekertem Biatorbágyra, ami talán 30 km-t jelenthet.

A lényeg, hogy mindkettő után egy félórás elég durva mély tüdőből jövő köhögőroham jött rám. Miért? Ennyire koszos volna a levegő? - kérdezhetnénk. És valóban. Az előtte teljesen tiszta bringámhoz nem is szívesen nyúltam volna hozzá, olyan poros volt.

Szóval aki azt mondja, hogy a bringázás nem egyértelműen egészséges, annak sajnos igaza van. Lehet, hogy az izomzatodat és állóképességedet erősíti, de hogy a tüdődet/torkodat elég negatívan terheli, az tuti. Kérdés, hogy vajon ez a kosz távozik-e a tüdőből, mekkora része maradandó, mint a dohányzásnál.

Ne feledjük, a dohányos is hozzászokik, de ettől még nem lesz kevésbé káros rá a tevékenysége.Biai haláltúra

©   Haszprus   |   bringa, fotózás, 350d

Letoltam ma a bringámat Biatorbágyig, elég fárasztó volt, az út 50%-ában kemény szembeszél, négy éve nem bringáztam, jadda jadda.

Onnan kocsival kényszerültem hazatérni, máshogy aligha ment volna.

McDrive-ban biztos hülyének néztek, amikor egy Ice Tea-t kértem és semmi mást, de ez van, ha megoldható hogy ne menjek be boltba akkor inkább ráfizetek egy kis többletet, hogy ne kelljen kint hagynom a bringát. (A hátamon cipelt egy liter víz+tea kevésnek bizonyult.) Vittem a fényképezőt, úgyhogy lőttem pár képet is. A színek nem feltétlen a valóság szüleményei.
Rájöttem, hogy az idei ösztöndíjam túlnyomó részben fedezi a bringámat, és az ösztöndíjamba senki se köthet bele, hogy nem dolgoztam meg érte. Ezek után bátran le merem publikálni, íme a tegnapi szerzeményem.


My precious (Scott G-Zero FX)

Utoljára 4 éve ültem egyébként bringán, a tegnapi napot nem számítva, és akkor is csak párszor, azelőtt meg tíz éve. Akkoriban sokat tekertem, utána meg mindenféle körülmény miatt nem volt kedvem vagy időm rá. De most érzem, hogy ismét elég komoly tekerésbe kezdek, és legrosszabb esetben a fenti szerzemény biztosítja, hogy kedvem is legyen hozzá. Egy nyári bringautat már el is kezdtem szervezni a 4 évvel ezelőtti csapattal, valamint lehet, hogy The GuNN-nal is ellátogatunk erre-arra (felmerült Szlovákia). Semmi sem biztos, de a kilátások derűsek

Változások vannak. Egészséges étrend, fogyás (70,9-nél tartok kevesebb mint 2 hónap alatt - eredetileg 70-et céloztam be, 6 hónapos határidővel, de most már inkább 67-ig meg se állok), mafc uszoda, kondorosi uszoda, bringázás. Már csak a sch konditermét kéne beiktatni, és senki se ismerne rám.Voltunk The GuNN kollégával megvizsgálni ma egy bringát. (A buszon egy ad-hoc überblog-találkozó szerveződött, mert beleakadtunk Orcába is ) Szóval milyen bringát néztünk. Egy megfelelő darabot. Nem volt hiba benne. Azaz hogy egy probléma mégis akad. A bringa jobb mint én. Kétségtelenül. De hisz hogy is ne lenne az, pillanatnyilag egy Tesco Bájk™ is többre képes, mint amit én ki tudnék használni ennyi év kihagyás után. Azonban célom felfejlődni. De ez a bringa még így is többre képes, mint amit egyáltalán el óhajtok érni.

Úgy esett 2002-ben, hogy alapos tájékozódás után kinéztem egy fényképezőgépet, és megvettem abban a szellemben, hogy majd fotózgatok mindenféle jelentéktelen marhaságot. De mihelyt kezemben volt a gép, kinyílt a szemem, olyan dolgokat láttam meg az utcán, amik mellett addig elmentem. Mindenhova vittem magammal a gépet, és gyakran nyomtam le a kerek ezüst gombot. Megtanultam kezelni, kihasználtam tengernyi manuális beállítását, hamar eljutottam arra a pontra, ahol már kevés volt az eszköztára. Éveken keresztül új gép után sóvároghattam.

Nem vagyok – még – nagy bringás. Egykor az voltam. Régen. De most úgy gondolom, nem fogok rajta évekig fejleszteni semmit. Egy olyan gép kell, amiben bízhatok, hogy nem az fogja számomra a limitet jelenteni, csak saját magam.

A végső döntés még hátra van, és egyáltalán nem könnyű.


Erőszakos múlt

©   Haszprus   |   film

A History of Violence - 2005. Lassú kezdés, egy váratlan fordulat, néhány jó jelenet, feszültség, kétségek, egy darabig a néző sem tudja, mit gondoljon, megfelelő kiloccsanó agyvelő/perc ráta. Mindez másfél órában, amit nehezen értek, mert azért lehetett volna még ezt tovább csavarni. Az egyetlen bajom a filmmel, hogy rövid volt, a felmerült problémára nem adott kielégítő megoldást.

Update 13:16: ja igen, 100%-ig ajánlott.
Kedvencek temetője

©   Haszprus   |   film

Pet Sematary - 1989. Már jó ideje meg akartam nézni ezt a filmet, a South Parkos paródia alapján nagyon pozitív várakozásokkal ültem le a tévé elé. És valóban, a korához képest egész tartós borzongást képes előidézni. Azt gondolom, hogy egy ilyen rég megjelent filmnél nem annyira gáz, ha spoilerezek, úgyhogy most kicsit belemennék. Van gagyi része is. Egy egyéves kisgyereket lehetőleg ne próbáljanak már rávenni hogy a kamera előtt vérszomjas agresszív zombiként viselkedjen, mert megeshet, hogy nincsenek meg hozzá a megfelelő színészi kvalitásai, és lehet hogy a mosolygó gügyögő gyermek nem adja el magát túl hitelesen vérszomjas agresszív zombiként. De persze ez csak az én inkompetens laikus személyem egyéni szubjektív megkérdőjelezhető véleménye.


sHaMaLt lett a tízezredik komment-id boldog tulajdonosa. Nyereményének átvételével kapcsolatban kérjük, keresse fel kollégáinkat az info@sohivatal.hu címen.

A másik dolog, hogy sHaMaLt bLOGjáról elvetődtem az Internet Wayback Machine-ra, ahol megnéztem az egykori news.hu-t. Hatalmas móka. Sajnos a logót valamiért elvitte a cica, pedig jelentősen hozzájárult a site arculatához


South Park s10

©   Haszprus   |   film

Ami azt illeti, a South Park tizedik szériája valahogy elég gyengén muzsikál. Korábban kb. havonta jelentek meg új részek, most meg hetente. Tartok tőle, hogy az alkotók egyszerűen nem tudják tartani a minőséget. Ez van.

A másik lehetséges magyarázat, hogy Al Gore és Oprah Winfrey tevékenységére kevésbé látok rá, mint ahogy azt az új részek megkövetelnék…Wow Don Pepénél nagyon durván ott van a technika. Előzetesnek annyit, hogy a weblapjukról egy ideje nem tudok rendelni, mert felosztották az utcámat páros és páratlan oldalra, amit nekem viszont a felületen valamiért nem enged kiválasztani. (Annak ellenére hogy fél hónapja küldtem nekik bugreportot, amire azt írták, hogy javítani fogják.)

Lényeg, hogy elszántam magam telefonos pizzarendelésre, és nem ám félórás adategyeztetés következett, hanem felkapták, kis türelmet kértek mert még valaki mással is beszéltek, aztán név szerint üdvözöltek, elhadarták a lakcímemet, megkérdezték mit küldhetnek, és ennyi! Várakoztatással együtt 19 másodperc.

Thumbs up.


Szglab5 over

©   Haszprus   |   bme

Socket programozás C-ben, UNIX-on, Ural2-n, Picoban, GCC-vel fordítva. És egy újabb átvirrasztott éjszaka. Igen, megcsináltam.

És négyes. És elmondhatatlanul örülök neki.

Ezzel véget ért az Szglab5 nevezetű tárgy, vegyes gondolatokat hagyva bennem. Nos először is, nagyon helyénvalónak érzem az oktatott anyagot, legalábbis az adatb labor részből (oracle, sql, php, xslt, xsql, xml, jdbc + opcionalitások). A háló labor őszintén szólva egyáltalán nem fogott meg, bár a végére belejöttem abba is, de azért meg kellett szenvedjek egyrészt rég elfeledett c-vel, másrészt a picós fejlesztés gyönyöreivel (nem volt kedvem azzal kísérletezni hogy a legvégén vajon a gcc ugyanúgy fordítaná-e a cuccot, mint az itthoni compilerem, úgyhogy inkább puttyn keresztül fejlesztettem az egészet). 23-tól reggel 9-ig fejleszteni a határidő nyomása alatt nem feltétlenül kellemes.

Másodszor viszont borzalmas időbe került, szerény véleményem szerint kb. 60 órát fektettem ebbe a tárgyba (bejárással együtt), bár nem mértem, úgyhogy ez csak amolyan saccperkábé, de ugye a 60-ból mindössze 14 ment el az órákkal, szóval sok, sok idő.


Fegyvernepper

©   Haszprus   |   film

Lord of War - 2005. Nicolas Cage vezetésével kaphatunk bepillantást a világméretű fegyver-kereskedelembe. A főszerepben egy üzletember, aki elvek nélkül biztosítja a saját meggazdagodását, miközben látszólag távol tartja magát attól, amire a fegyvereket használják. A téma laikus szemmel nézve elég jól kidolgozott, itt-ott mókás üzleti trükkök tárulnak elénk, a film végére pedig elég komolyan ráhangolódunk a dolog erkölcsi aggályaira.

A komolyabb témák kedvelőinek erősen ajánlott. (imdb 7,6/10)

ps. a magyar cím kiábrándítóan egész másvalamit sejtet, mint amilyen a film hangulata.


Biciklivásárlás külföldön

©   Haszprus   |   life
Test bike available for you try, contact Kudu Bikes for details and booking.

Így kell ezt. Bezzeg ha egy magyar boltnak megírod hogy egy neten megrendelt termékre tartják-e a 17/1999-es kormányrendelet szerinti nyolc napon belüli kötelező visszavételt, akkor azt a választ kapod, hogy ők nem kölcsönző és különben is húzzál máshova költeni a pénzed.» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.