buli, csajok, energiablog, szex - 2007 - 14 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

2007 évösszegzés

©   Haszprus   |   energiablog haszpra olivér life történelem

Idén ismét megszemezgettem kicsit a történelem kategóriát, és a következőkre bukkantam:

  • Labort tartottam két harmadéves bme műszaki informatikus csoportnak Számítógép labor 5-ből (oracle, sql, xsql, jdbc, php), aminek a bevállalása így utólag életem egyik legjobb döntése volt: egy csomót profitáltam belőle szakmailag, és jót tett az önbizalmamnak is. Ezzel elindított egy folyamatot, amihez asszem egy csomó járulékos dolog köthető.
  • Elég sikeres tavaszi félévet zártam (35 kredit + számelm szig + labvez)
  • Voltam egy skandináv körúton
  • Bekerültem az 1.2 Rendszerfejlesztés szakirányra
  • Belekóstoltam kicsit a franciába (igaz, az őszi félévkezdés körüli bonyodalmak miatt felhagytam vele, de most már legalább tudom hogy bármikor folytathatom)
  • Szeptemberben lecseréltem végre a teleszkópot a bringámon, így visszanyertem a tekerési kedvemet, és csináltam is rögtön pár extrém túrát (hogy csak egyet mondjak: éjszakai hegyi bringa egyedül )
  • Idén is megismerkedtem néhány új arccal
  • Ismét szerveztem (szerveztünk) egy-két dolgot.
  • Beálltam 66 kg környékére, megtartottam egy relatíve egészséges étrendet, nem hagytam fel a tavaly megkezdett sportolással
  • Idén is megkerestek egy-két dologgal, ezek közül kiemelnék két állásajánlatot, amiket néhány nap eltéréssel kaptam. Az egyikről nem írtam publikusan, a másikról meg csak nyomokban, viszont bízom benne, hogy a jobbikat sikerült elvállalnom, és hogy szakmailag igen sokat fogok tőle fejlődni, amellett, hogy immáron lesz 5x8 órás munkatapasztalatom is. A legelején rövidtávon gondoltam erre az állásra, de ha sikerül összeegyeztetni a bme-vel, akkor asszem minden adott, hogy szívesen maradjak náluk hosszabb távon is.

És bár van még pár óra hátra, de boldog új évet mindenkinek!

Haszprus

Energiablog

©   Haszprus   |   energiablog

Napok óta jó kedvem van, mosolygok, fütyörészek, minden oké.

Ti hogy vagytok? Pozitív energiakommentek előnyben

(Ez a bejegyzés hamarosan kommentestül publikus lesz.)

Haszprus

Konkurencia

©   Haszprus   |   akvárium maszat

Legnagyobb meglepetésemre kaptam szerdán névnapra egy gömbakváriumot - az se szúrt szemet, hogy előtte napokig állt több palack víz felhalmozva a fürdőszobában. A helyszínt három nőstény betta vette használatba, azonban úgy alakult, hogy helyettük most egy guppi felügyeli a víztározó rendjét (bár meg kell mondjam, egymaga nagyobb partit csap benne, mint a három betta együtt ).

A képek viszont nem a guppiról szólnak, hanem Maszatról, aki érdeklődve (féltékenykedve?) figyeli az új jövevény(ek)et

Haszprus

Új RSS url-ek

©   Haszprus   |   barátok blog fejlesztés google rss

A site átstrukturálásának részeként új helyre kerültek az RSS feedek, tessék frissíteni az olvasókat. Ezen kívül ha valaki külön szerzőt figyelt meg, akkor nézze meg hogy nem módosult-e a kedvenc szerzőjének az id-je, ugyanis jópáran újat kaptak a felszabaduló alacsonyabb id-knek (és egyéb félautomata id-átrendezéseknek) köszönhetően (többek közt: Tamás: 7, Orca: 22, Montana: 27, The GuNN: 28).

Az RSS letöltéseket nem szoktam logolni mert túl nagy többletforgalom szerintem, és sok értelme nincs, most egy órája logolom, érdekes dolgok derülnek ki belőle. Ez alatt az egy óra alatt 26 egyedi ip-ről kapott a blog rss-letöltést, namost egyedi ip-nek számít például a google reader vagy a netvibes rss fetchere is. Szerencsére ezek user agentben megadják, hogy hány előfizető húzódik meg az egyetlen letöltésük mögött, google readerből 30-an olvassák a fő bejegyzésfeedet, netvibesról pedig 39-en (ezen őszintén meglepődtem). Ez legkevesebb 95 előfizetőt jelent, de ez csak egy egy egyórás megfigyelés (nyilván akik nem webes readert használnak, azok közül nem mindenki volt online az egy óra alatt és az se biztos hogy ha online volt is, futott az olvasója, vagy elég gyakran frissít, stb stb).

Vajon milyen metodikát használnak például a feedburnernél az előfizetők számának megállapítására? (Tekintve hogy egy új ip nem feltétlen jelent új előfizetőt, és azonos ip nem feltétlen jelent egyetlen előfizetőt, ld. lan).

Haszprus

Osztálytalálkozó

©   Haszprus   |   12e 350d barátok buli élelmezés

Szóval lenyomtunk Schumival meg Tibivel egy Solymár-kört, kb. 6 óra volt, téptem egy kis kurvajó alapozó before-partyra, aztán a gimi (jedlik) elé közös talira (ahol örültem egy csomó rég látott arcnak), ahonnan végül a Nagy Levinben kötöttünk ki.

A képek jórészéért thx 2 Norby.

Haszprus

Négy éves a blog

©   Haszprus   |   ajax blog design első fejlesztés javascript rss sql

Bezony.

Ezenkívül volt egy csomó olyan dolog, amiknek a felszínen nem sok látszata van, a háttérben viszont igencsak, ezért technikai/webdev érdeklődésűeknek javaslom a history felkeresését, mert ezekről csak ott ejtettem néhány szót.

Bár nem a bloghoz tartozik, de ezen időszak alatt megküldtem a Haszprus Private Galleryt egy igen durván cache-elő javascripttel és egyéb js-es feature-ökkel, úgy mint pl. onthefly szerző szerinti szűkítés, képek lapújratöltés nélküli megjelölése.

Végül pedig néhány screenshot a tervezett 3.0-s designról, amire nem tértünk át.

Balage

Benelux államok: Amszterdam és a szex

©   Balage   |   amszterdam első fotózás hollandia külföld túra

Nyílván már sokan hallottátok, hogy Amszterdam a tolerancia és a sokszínűség városa. Így számos olyan dolog megtalálható városban, amit máshol nem láthat az ember. Ebben a kis bejegyzésben a vöröslámpás negyedről és a szex múzeumról fogok írni egy rövid összefoglalót képekkel illusztrálva.

Kezdjük először is a vöröslámpás negyeddel. Sajnos legnagyobb bánatomra ehhez nem tudok képeket csatolni, hiszen szigorúan tiltott a fényképezés. Ezt nem csak úgy mondják, mint a múzeumba, hogy ne fotózz, mert baj lesz, hanem halál komolyan, mert ha esetleg fényképezni mersz, lehet hogy valamelyik strici jóvoltából a csatornában kötsz ki.

A lányok nem messze a főtértől, kb. 300-400 méterre lévő csatornának a két partján és a környező utcákban álldogálnak egy-egy üvegajtó mögött, ami vörös színű neonokkal van körberakva. Néhány helyen erős UV fénnyel világítják meg a fehér, sárga, illetve egyéb rikító fehérneműs prostikat, hogy még feltünőbbek legyenek. Általában nem sok minden csinálnak az ajtó mögött, leginkább csak állnak, olykor esetleg kikopognak azoknak, akik hosszabb pillantást vetettek rájuk, hogy jöjjenek vissza egy körre, de jellemző az is hogy egyszerűen csak széttett lábakkal várják a kuncsaftokat. Néha-néha előfordul az is, hogy kinyitják az ajtót és leszólítják a srácokat, hogy van-e kedvük szexelni egyet. Azonban ha az ajtó mögött el van húzva a vörös függöny, akkor ott nagy valószínűséggel éppen valami történik.

Haszprus

Adatlabor pizzaparti

©   Haszprus   |   barátok bme buli labvez történelem

Képek © . Starring: Gajdos Sándor, Erős Levente, Szigeti János, Gáthy Lajos, Bendefy Zsófia, Golda Bence, Urbanics Gábor, Szabó Gergely, Szatmári Zoltán, valamint jómagam és még sokan mások.

Ez kibiri kib* jó volt! Évről évre az szglab5 adatbázis labor lebonyolításában közreműködő labvezérek összeülnek egy-egy félévzáró pizzázásra, így történt ez most is. Ha minden igaz, kb. 28-an voltunk, 18-kor tali néhány ismerős arccal a SCH-nél, és 0-kor végeztünk (nem gondoltam hogy eddig el fog húzódni ). A hangulatra asszem jellemző, hogy a hely 23-ig volt nyitva, végül 23:30-kor szabályosan ki kellett dobniuk minket, legalábbis azt a keménymagot akik még ott maradtunk átdumálgatni többek között Gajdos Sándor (SEO*) javaslatait a hallgatók brutális terrorizálását apróbb TVSZ-módosításokat illetően

Gajdos Sándor keresőkifejezésre pillanatnyilag másodikak vagyunk guglin (40e-ből).

Haszprus

Geronimo & ddh

©   Haszprus   |   12e barátok bringa buli normafa

Volt este egy Geronimo, ScoobyZoli, Schloddi, Kicsi és Pedro társaságában. For the record. Mikor megérkeztem, Schloddi már fejre volt állva fél sörtől

Napközben meg Orcával nyomtunk egy normafa classic + ddh-t, ahol Orca taknyolt egyet lejövet közben, de csak bokrokon át láttam, így nem volt teljes az élmény Majdnem fejlődtem is egy kicsit, de végül lebeszéltem magam róla, mondván hogy ej ráérek arra még. És valóban. Így ugyan lassabban jutok egyről a kettőre, de egyrészt biztonságosabb, másrészt végülis nem sietek sehova.

A mai labveztali ismét q yo volt.

ScoobyZoli

Angol Hölgy

©   ScoobyZoli   |   barátok bringa buli élelmezés life

Pénteken egy kissé öreg, sokat látott valamikori angol úrnővel randiztam. A hölgy barátja (tulajdonosa) megkért, hogy foglaljak helyet az angol felsőházban.

Kissé furcsa volt számomra a jobb, hiszen alapvetően baloldali beállítottságú vagyok. De érdekes volt (meg)vezetni a hölgyet, az első váltásoknál az ajtókárpiton kerestem a váltókart, meg elég furcsa a kanyarodás és az út közepének a megtalálása. A vezetést némi baráti összejövetel követte, ahol kevés alkohol és virslinek nevezett undormány is előkerült.