történelem - 2008 - 52 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

2008 évösszegzés - képekkel

©   Haszprus   |   12e 350d barátok bme bringa buli első fotózás hollandia instant katlan kondi kopaszi külföld life park rita sport tea történelem túra w170

Megint egy elég sikeres évet tudhatok magam mögött, időnként úgy érzem hogy a csúcs felé közeledek.

  • Egy éve dolgozom a Mátrixban, hullámzó kedélyállapottal, most egy ideje újra eléggé elégedett vagyok vele. Rengeteg energiát merítek belőle és élvezem amit csinálok.
  • Linz/Hagenberg Software Parkban angolul továbbképzés, első nagyobb utam autóval, nulla rutinnal, külföldön, fizetős autópályán, tökismeretlen helyen, tökegyedül, határidővel és célpontokkal, sikeresen teljesítve.
  • A Projekt
  • Hollandia 7 nap nyaralás Juditéknál, ennek végülis jelentős részéről egyszerűen lusta voltam felpakolni a képeket
  • Barátokkal rengeteg kontakt (messze nincs minden a blogon, nemtom feltűnt-e bárkinek), mélyebbre szövődő kapcsolatok (Rita, Mainframe, GuNN, Balage, WiZARD, Anett, Gabi és a többiek.)
  • Jelentős önbizalomnövekedés, nyitás mások felé, spontaneitás növekedése, optimizmus megjelenése a gondolkodásomban, imidzsváltás, komplett személyiségcsere
  • Bea
  • Fejvadászok és egyéb állásajánlatok, két vezető fejlesztő pozíció, nem hagynak nyugodni (01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11)
  • BME tavaszi félévben 35 kredit (munka mellett)
  • Különlakás (erről nem írtam semmit, szóval most mondom: nagyjából külön vagyok)

Amúgy meg boldog új évet mindenkinek

dec. 28. 16:09 Képek! Egy csomó dologról nem készült kép (vagy nem publikus), de amiről igen, arról összedobtam egy tematikus kollekciót. Enjoy. (Lehet, hogy kéne vennem egy minél kisebb hiperkompakt fényképezőt, ami azért rendelkezik vakuval meg nem annyira gáz mint a teló, a 350D-hez meg egy külső vakut.)

dec. 29. 19:00 vettem sony w170-et, majd írok róla.

Haszprus

PersonalDNA: Animated Leader

©   Haszprus   |   energiablog haszpra olivér haszprus life történelem

Sokat változtam az elmúlt időkben, egyre-másra történtek velem a legjobb dolgok, amiket csak el tudtam képzelni. Ezeket a dolgokat én értem el.

A PersonalDNA teszten 2,5 év alatt Generous Realistből Animated Leaderré váltam (nagylelkű realistából ~életteli/lelkes vezető, for those who don't speak english ). Örülök neki. Úgy érzem szinte minden a legfaszábban megy, nagyon is jó irányban haladok, alapjában véve elégedett vagyok a dolgaimmal. A teszten elért mutatóim teljesen eltérnek a 2,5 évvel ezelőtti önmagamtól. Igazából alaposan meglepődtem, amikor megláttam az eltérést, de teljesen reális a dolog, számítottam rá hogy változtam ebben-abban, de arra nem, hogy gyakorlatilag teljesen átalakultam.

A PersonalDNA tesztem új eredménye.

POWER.

Ugyanakkor még mindig van amiben jelentős fejlődés áll előttem. Annak a végén vajon hogy fogom érezni majd magam?

Na itt ez a kép. A 2,5 évvel ezelőtti állapotot mutatja, de ha fölé viszed az egeret, akkor a mostanit. Egészen elképesztő, gyakorlatilag egy másik személy vagyok. Önbizalmam 4-ről 92-re ment (ez azt jelenti hogy a tesztet kitöltő 30 ezer ember 92%-a kisebb önbizalommal rendelkezik), nyitottságom 4-ről 52-re, extrovertáltságom 6-ról 84-re, a másokba vetett bizalmam 10-ről 62-re, a saját sorsom fölötti kontrollérzetem 42-ről 90-re. Ezeknek mindnek örülök mint az állat. Ezeket a dolgokat gyakorlatilag napról napra érzem magamban. Ahogy sétálok a folyosón, ahogy utazok a villamoson, ahogy zenét hallgatok, ahogy gondolkodom a jelenemről és a jövőmről. Az empátiám 60-ról 22-re csökkent, ez tök érdekes, és nem tudom pontosan megmondani, hogy mi áll mögötte (míg a fenti változásokat meg tudom magyarázni). Valamilyen szinten zavar, mert problémáim vannak belőle.

POWER.

És tudjátok mi még a nagyon fura? Hogy azt hiszem pesszimistából kezdek optimista lenni. A legkomolyabban mondom, hogy ez igencsak megdöbbentő számomra. Nyáron észleltem valamivel kapcsolatban ezt, és azóta erőteljesen felfelé ível a dolog.

Kéne járni gyúrni meg megjavíttatni a bringát, ha már egyszer lecseréltem a felét. Újra kedvem van ezekhez a dolgokhoz. Meg blogot fejleszteni. Meg a munkába még többet belenyomni. Tanulni ezt-azt. Fejleszteni magamon és visszaforgatni a megszerzett többletet. Építeni a dolgaimat, magamat. Nem véletlen az önmenedzsment címke sem (egy része trusted). Pár dolgot tényleg meg kéne valósítani. Pl. szakmailag szeretnék még rengeteget fejlődni mostanság. Mindig is szerettem volna. Hogy nagyszerű megoldásokat szállíthassak. Az energiám és a stabilitásom jelentős részét a munkámból nyerem (mint ahogy arra Bea rávilágított), ezért baromi fontos, hogy ott valami magas színvonalú dolgot hozhassak létre.

Haszprus

I'm lovin this company

©   Haszprus   |   bme energiablog i love this company mátrix

Nincs is jobb mint egy kellemes este/éjszaka/reggel után a bnőddel bemenni a munkahelyedre amit amúgy nagyon szeretsz, és most kivételesen csak 4-en vannak a szobában, és 2,5 óra munkaidő alatt lerakni valamit ismét az asztalra. Főleg ha éjjel közben lopva az alvásidőből megoldottál egy rendszerintegráció házit is - olyan témakörben amiben talán dolgozni fogsz még valaha - hogy fullos önelégültséggel dőlj hátra. Eközben ugye meg lettem hívva megint laborvezetőnek, kicsit nosztalgiáztam is, Gajdos pedig magától megkeresett, hogy segít információ-menedzsmentből felkészülni.

I love this company, yeeessss!

Ma este Nemzeti (Hermelin), de előtte még fel kell készülnöm Adatbáziskezelő rendszerek zh-ra 12-re. Most kezdem. Kezdeném, csak közben még javítok valamit a blogon, meg bejegyzést is írok.

Most mondjam hogy minden összejött? Kurvajó kedvem van.

Pénteken éves bónuszmegbeszélés. Kiváncsian várom. Bizakodóbb vagyok, mint pár hete. De addig még sok burn fog fogyni.

A máv-informatikában már egyetlen rendes programozó sincs talán, csak a Csapó. A többiek elvannak a selecttel...

ROFL

(Bónuszkérdés: mit szív Haszprus? )

Haszprus

@The Company, 2008.12.01.

©   Haszprus   |   energiablog i love this company mátrix

Ismét egy kurvajó hangulatú napon vagyunk túl a mátrixban. Nem tudom mi van mostanság, de valahogy jó az egész. Egész nap poénkodás van, felhasználók szidalmazása, káromkodás, meg mindenféle, amitől jó kedve lesz az embernek. Ja és meghozták a függönyöket, igaz, kicsit kisebb lett mint kellene, úgyhogy kértem még. Meg küldték a fizu egy részét is, amit igazából rögtön tovább is passzolnék telefonszámlára, ha nem decemberben kéne megadnom. Ugyanis az októberi 20+ ezres számla nyomán Péter úgy döntött hogy jelzi hogy ők nem mondták hogy fizetik a számlát, csak egyszerűen nem válaszoltak az ezt firtató kérdésemre, Csaba azt mondta fizetik, és mindezidáig pedig nem hajtották be. Na mindegy.

Szóval ma indult a TRES élesben. Úgy volt, hogy megvárnak az indítással. Hétvégén kiderült, hogy valami nagy gebasz van az éles konfigurációval, és felajánlottam hogy korábban bemegyek. Be is mentem volna 9.45-re, de már indulás előtt jött a telefon Domitól nevetve, hogy képzeld Olivér, tudod hogy a máv hogy értette hogy ma indítják a TRES-t? Nem úgy hogy majd valamikor, hanem úgy, hogy éjfélkor elindították. Úgyhogy… szóval ez van…, Nyugi, éppen indulok. - and Olivér saves the day…

Amúgy egy ideje nyomom Potatonak, hogy tegye már bele a RES parsert az SVN-be, pénteken már trac hibajegyet is rendeltem a feladathoz. Mi történt ma? A parser szerkesztése közben betelt a swapfájl a gépen, és egy 0 bájtos fájl maradt a nyomán. Kicsit ment a bazmegolás. Jobban mondva mehetett volna, de még ekkor is tökjó hangulat volt. Volt izgalmas swapfájlból (!!!) történő parserkód-kinyerés notepaddel (!! ), sajnos sikertelenül. Pedig kurvalol lett volna, ha sikerül.

Nos mindenesetre most egy darabig főleg foltozgatások lesznek a TRES-en. Tetszik ez a fázis, nyugis, vagy legalábbis nyugis-szerű. Lehet apró részletek csiszolgatásával foglalkozni. Vagy mittomén. Nem tudom. Mostanság szeretek bent lenni, az utóbbi pár alkalom tényleg nagyon jó volt.

Csinálnék jó globális felhasználókezelést meg jogosultságkezelést. Meg mindenféle beépülő cuccokat.

Hamarosan kezdődik a TRES 2 projekt.

18:40 most beszéltem Beával és iszonyat jó kedvem lett tőle.

20:27 sikerült belőnöm itthonra az svn klienst, nem tudom fél éve mér nem ment, mindegy, most tökjó, aktivizáltam is magam kicsit rögtön.

Haszprus

Return to the company

©   Haszprus   |   energiablog i love this company mátrix

Oks. Szóval rég volt már bejegyzés az 'I love this company' kategóriában. Viszont most kezdem újra szeretni a munkahelyemet, a munkámat, és a munkatársaimmal is egész jóban vagyok most.

Szerdán meg pénteken globális felhasználókezelést csinálgattam, és tetszett a többieknek. Nice. Meg egyébként is jó hangulat volt. Kooperáció, hülyülés, ilyesmi.

Ilyen globálisan használható modulokat tök szívesen gyártanék egyébként…

Haszprus

Backstreet's back, alright

©   Haszprus   |   bme történelem

Ma lesz nálam egy megbeszélés a Szoftverfejlesztés mobil platformra című tárgy kapcsán, holnap (kedden) pedig a Rendszerintegráció labor kapcsán. Ma meg kell csinálnom a Szoftvertesztelés kiselőadásomat csütörtökre, szerdán Környezetmenedzsment házit írok, csütörtökön a kiselőadást tartom meg. Elkezdtem pörgetni a dolgokat. Az önálló labort szerintem buktam. Mondjuk ettől még felkereshetném a konzulensemet, hogy mizu…

Haszprus

Olasz + mostanság :)

©   Haszprus   |   állásinterjú élelmezés fotózás mobilfotó történelem

Kicsit összefolynak a napok… Rámjött valami vírusos cucc amitől rosszul voltam két napig, ettől függetlenül voltunk Beáéknál, megismertem a családját, meglátogattuk a nagyiját a kórházban (nővérével), sétáltattunk Bambit, vezettem Citroen Xsarát, jártunk az Árkádban és az Arénában (én most először), találkozott a szüleimmel, lecsekkoltuk az Olaszt, végül sikerült megint elkésni óráról és most irgalmatlan kialvatlan vagyok…

A kórházban hívott a fejvadász csávó (szeptember vége óta hívogat, hétfőn Bea bíztatására elküldtem nekik a házit amit kértek), hogy megnézték a házimat, és jövő hétre válasszak magamnak egy időpontot bármikorra, mert mindenképpen akarnak velem személyesen találkozni. Na, úgyhogy hétfő 15-re megyek is interjúra.

A mai nap fejleménye pedig az, hogy kiderült hogy egy teremmel melléjártam a szoftvertesztelés című órámnak, és integrált fejlesztés java platforma c. előadást sikerült hallgatnom helyette 5 héten át, és fel se tűnt, csak hogy elég szabadon értelmezik a tárgy címét.

Haszprus

Hont, Drégely vára

©   Haszprus   |   12e 350d barátok fotózás történelem túra

Tegnap erre kolbászoltunk (Schloddi, ScoobyZoli, Gabi). Aztán gyereknap alkalmából felmentünk a HHH-ra, meg ki Csepelre.

Előzőleg este megbeszéltük, hogy akkor másnap túra. Tali 8:15-kor a Borároson. 8:11-kor sikerült is felébredni. Azt a pánikot, amit ez okozott…

Kiégetett, leszívott ez a nap is. A 20 km alatt húsig feltört sarkamról most nem közölnék fotót.

Haszprus

Gabi indahouse

©   Haszprus   |   barátok buli történelem

18-tól 03:15-ig, 9 és negyed óra, azért az nem semmi. Stex házban próbálkoztunk először (egyikünk se ismerte a helyet), de hamar rájöttünk hogy az nem lesz jó, úgyhogy itt kötöttünk ki, és jó lett. Majdnem elléptünk valami buliba is (ami így spontán felvetődött), de aztán éjjel 2 lett és így mégse. Folytatása várható.

A képeken nem látható, de megkezdtük a piahegy lebontását is. (A bacardi superior, a malibu, némi bomba és burn esett áldozatul, vmint Gabi nyomatott saját beszerzésű sört.)

Haszprus

return life;

©   Haszprus   |   barátok bringa katlan life mobilfotó rita történelem

Volt egy ilyen bringázós, összeülős, dumálgatós nap Tibivel.

Meg még sok ilyen dumálgatós összeülős/kiülős/átmenős/átjövős dolog volt mostanság egész nyáron, amikről nem írtam és nem raktam ki fotókat. Jók voltak (Rita, Mainframe, Anett, Orca, GuNN, Balage, dankoi és persze Judit).

Haszprus

Rita is back

©   Haszprus   |   barátok energiablog

2008.08.28.
2008.08.29.
2008.08.30.

Visszahódítok mindenkit, csak mondjátok, egy-két-há ommm…

IRCQuote fight! In the ring:

Rytha
éles témaváltás, hátha még idegesebb leszek?
Haszprus
ja nem, csak én full nyugi vagyok, bocs
engem q nehéz felidegesíteni
Rytha
igen, azt látom
Haszprus
[...] csak amikor össze vagyok így omolva és ki vagyok merülve
és olyankor idegesíteni is
viszont most erőteljes vagyok
Rytha
igen, érzem
Haszprus
tényleg átmegy?
Rytha
és tudod honnan lehetett érezni?
onnan, hogy írtál ma 4 smst. ha gyenge lennél, sebzett, büszke, sebeit nyalogató, nem írtál volna egyet sem, nehogy azt higgyem már, hogy te nyalizol nekem. ezt kerüli a sebzett, gyenge ember. de mivel fel vagy szívva, az sem érdekel, ha azt hiszem, nyalizol, mert te tudod, hogy nem!
energiával és önbizalommal töltve vagy
és jókedvvel

Tudjátok mi ez? POWER.

Haszprus

Mainframe

©   Haszprus   |   barátok energiablog

2008.08.25.
2008.08.26.
2008.08.27.
2008.08.28.

Update aug. 30. 01:00:
2008.08.29.

Nem szólsz
Haszprus

Mai nap, 2008.08.25.

©   Haszprus   |   barátok energiablog life meló power rita történelem
  • 03.00 Elalvás
  • 04.00 Ébredés, elalvás
  • 06.00 Kelés
  • 07.00 Fodrász
  • 10.00 Thai masszázs
  • 11.45 Meki
  • 12.00 Meló
  • 14.00 Meló rosszhír
  • 15.00 Telefonok, taliszervezés (Judit, GuNN, Rita, Mf)
  • 16.00 Mf tali @ MÁV (gecijót dumáltunk)
  • 20.00 Mf @ Blaha, MMS Juditnak (egy csaj megnéz a megállóban)
  • 20.30 Mf @ Blaha Burger King (két jócsaj távolról megnéz a Burger Kingben, később rájövünk hogy rondák voltak. kibaszott pech. )
  • 21.00 Judit tali (+ Mf) @ Keleti
  • 21.50 Westend tetőterasz
  • 24.00 Judit goodbye
  • 04.30 Back to bed
  • xx.xx slp

  • 07.30 Kelés

Endless power.

Haszprus

Hollandia - 'S-Hertogenbosch

©   Haszprus   |   350d art barátok fotózás hollandia külföld történelem

Na, volt egy kis időm, hogy az első két nap fotóiból megmunkáljak néhány arra érdemeset.

Első nap, 'S-Hertogenbosch. (Rotterdam csak akkor jön, ha jól viselkedtek. )

Görbe házakhoz egy kis komment. Az előttük lévő tó full mesterséges, alatta pedig mélygarázs. Nice.

Haszprus

Alakváltozás

©   Haszprus   |   bringa élelmezés energiablog idézet kondi life önmenedzsment power történelem

Kicsit a Development Processhez kiegészítőleg (de nem az ott levő két képpel kapcsolatban).

IRCQuote fight! In the ring:

Montana
látványos egyébként
Montana
nagyon durva, hogy hogy tudod alakítani magad...
Montana
hát, mit mondhatnék, respect
The GuNN
kurvajolcsinalod

És még egy idézet. Power.

Ez a bejegyzés és a Development Process is jóval többről szól, mint amennyi le van benne írva. Nem lehet mindent leírni.

Haszprus

The Development Process

©   Haszprus   |   energiablog life önmenedzsment

Feelin good vs. on the top of the world.

It's interesting that I've thought about 1,5 months ago that the picture on the left is a good one.

(2006.11.30. vs. 2008.08.22. I don't remember the circumstances of the first picture, but the second one was taken after work.)

Haszprus

Energia-bejegyzés 2

©   Haszprus   |   energiablog zene

A hangfalból ezen a reggelen is tiszta energia dübörgött…

Igazából arra jövök most rá, hogy már egy ideje kibiri k. kurvajó kedvem lenne, csak eddig volt valami ami ezt az egészet lenyomta, és most nincs.

Az auto playlistem az alábbiakat dobta.

POWER POWER.

Lenyomunk mindenkit.

Túláradó energiablog.

Haszprus

Energia-bejegyzés

©   Haszprus   |   energiablog

Nesztek egy kis energia így a blogbejegyzésen keresztül. Érintsétek meg a képernyőn az alábbi feliratot etc.

POWER

Épeszű magyarázatot nehéz találni rá, hogy miért ilyen kurvajó a kedvem, tán beszívtam, de mégse.

Lehet, hogy azért, mert… de itt hosszú lenne a lista.

Haszprus

Vitorlázás

©   Haszprus   |   350d art buli fotózás kocsi mátrix történelem

Csapatot építettünk Balatonfüreden. Kis vitorlázás, kis lubickolás, labdázás, pihi, kis kaja, sör, fagyi, ilyesmi.

Odafelé végén kicsit én vezettem, visszafelé először megnéztem a Porschét aztán hazahoztam a többieket jeeppel. Porsche elég durva amúgy. Jó nap volt, bár gondolatban még Hollandiában jártam.

Úgy alakult, hogy külföldről be kellett szerezzünk valamit a fejlesztéseinkhez, és egybeköthettem ezt egy kis továbbképzéssel. Természetesen számomra utóbbi volt a lényeg.

Igazából nincs jelentős vezetési rutinom, ezer éve nem kommunikáltam angolul, külföldön sosem voltam egyedül, pláne nem autóval kombinálva. Úgyhogy kihívásnak ígérkezett a dolog, és megragadtam az alkalmat. Nagyon helyesen tettem.

23-kor érkezés a hotelbe, Linzben (Ausztria). Tervezetten 436 km, ennél valszeg kicsit többre sikerült, és egyéb problémák is akadtak. A hotel elég szép volt, közvetlen kilátás a Dunára, panoráma-függőfolyosó, HD TV (lekötött vagy 10 mp-re), kihasználatlan francia ágy. Elalvás paplanon, ruhában. Reggel tali a cég embereivel, akiket követtem Hagenbergbe, a Software Parkba, ami ugyanolyan mint az itthoni BME I épület és környékére ráhúzódó Infopark, azzal a különbséggel, hogy az embernek elég szegényes érzése támad a hagenbergi változatot látva. Nem is akarok többet írni erről, beszéljenek a képek magukért. (Mondjuk az tény, hogy az infopark üzleti épületeiben még nem voltam.)

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)hogy vagy?
Haszprus
istenien
elégedetten
önelégülten
a világ tetején
és fáradtan
de átszellemülten
a gondok felett
egy álomvilágban

Update 14:38: Megcsináltam valamit, aminek eddig a közelében sem jártam.

Haszprus

The Sound of San Francisco

©   Haszprus   |   energiablog mátrix

19 óra volt. A hifiből 10-es hangerőn* egy dal szűrődött:

If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're goin' to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there
In the street
If you come
In the street
If you come
In the street
If you come
In the street
If you come to San Francisco

* 40-es skála, de 5-nél feljebb nem szoktam nyomni. Jah, és nem megyek San Franciscoba.

Asszem kurvajó napom van.

Haszprus

Imidzsváltás (badass mofo)

©   Haszprus   |   energiablog kocsi life mobilfotó szociotrip

Tökéletesnek felépített intellektuális imidzsünkön egy gyors twist: az elmúlt két napban sikerült azonosulnom egy másik, rendkívül közkedvelt réteggel, zenehallgatás, öltözködés, vezetési stílus, és minden egyéb tekintetében…

Felfedeztem továbbá azokat a bácsikákat, akik a tízezer forintos ladájukban ülve pontosan tudják, hogy halál nyugodtan nekedmehetnek, mert nem származik belőle anyagi káruk Mondom, a kurvaélet, itt nem én vagyok a forgalom legveszélyesebb eleme, jobb lesz vigyázni

Egy hét alatt fogytam 4+ kilót, kéri valaki a receptet? (72-68)

Disclaimer: a kocsi nem az enyímé, csak úgy csinálok, mintha. Na jó, még úgy se csinálok.

Haszprus

Vizsgaidőszak 2008 nyár projektzáró értekezlet

©   Haszprus   |   bme történelem

Bevégeztetett. 40-ből 35 kredit, grafika jövőre.

Teljes név Kredit Jegy
Objektum-orientált fejlesztés 5 2
Kódelmélet 5 4
Számítógépes grafika 5
Szoftverminőség és menedzsment 5 4
Rendszer-integráció 5 5
Minőség és menedzsment labor 3 5
Önálló labor 2 8 4
Szabályozástechnika 4 2
Testnevelés D (kondi) 0 aláírás

Akár elégedett is lehetnék, de nyilván nem vagyok maradéktalanul az. Mindegy, vége, oszt kész. Sok tapasztalattal szolgált, amit jövőre igyekszek visszaforgatni a folyamatba.

A cél nem ingott meg: diploma 2009 nyarára. Ehhez szükségem lesz még 31-35 kreditre (attól függően, hogy 6 vagy 10 kreditnyi választhatót veszek fel). Konkrétan: 2 választható (6-10k), 1 alkalmazási terület tárgya (5k), grafika (5k), rendszerintegráció labor (3k), önlab3 (8k), elágazó 2 (5k, és információmenedzsmenttel szemezek, de akárkinek említem, mindenki elhűl).

Ezek közül a grafika és az infmen ígérkezik félelmetesnek, a többivel szimplán csak foglalkozni kell (valszeg).

Most pedig nyár.

Haszprus

Szoftverminőség és menedzsment

©   Haszprus   |   bme haszpra olivér haszprus történelem

Pénteki SZMM vizsgaeredmények. lol, enyém az egyetlen ötös, de nemhogy ez, hanem négyes nincs is, két hármas van, a többi 2+1

Meglepett, de örülök neki.

Mai Rendszerintegráció szóbeli is 5 lett.

Nice. I like.

Egyébként sztem kurvajó ez a tárgy (SZMM), azon belül is az előadáson rengeteg olyan apró megjegyzés hangzott el amit a magam részéről roppantmód hasznosíthatónak találtam. A labor részén meg megismerkedhettem a unit teszteléssel önálló házi feladatként, aminek szintén nagyon örülök, teljesen alkalmazható a melóban.)

Haszprus

Vége a szorgalmi időszaknak

©   Haszprus   |   bme mátrix történelem

Vége az első olyan szorgalmi időszaknak, ami mellett melóztam (nem keveset), ráadásul 40 kredit megszerzését tűztem ki célul. Az egyenleg: minden számonkérést pótlás nélkül teljesítettem (kb. 17 számonkérésről beszélünk házik, zh-k, és szóbeli prezentációk formájában). Ezidáig. Meglátjuk a folytatást, a durvulás (vizsgaidőszak, brutális vizsgákkal) igazából most jön.

Öt vizsgám lesz, időrendben: objektum-orientált fejlesztés, kódelmélet, grafika, szoftverminőség és menedzsment, rendszerintegráció. Ezek közül az első kettővel idén még nem foglalkoztam, tekintve hogy vizsgakurzusok.

Mint már írtam, az elmúlt hetekben szabadságot vettem ki, ez így utólag nagyon jó döntésnek bizonyult, enélkül minden valószínűség szerint sokminden teljesíthetetlen lett volna, márpedig most már érzem hogy nem csúszhatok semmivel, ezek a tárgyaim már közvetlenül befolyásolják a diplomaszerzésem időpontját, és ezáltal a következő 1 évemet gyakorlatilag minden tekintetben.

Haszprus

I love this company again

©   Haszprus   |   energiablog i love this company mátrix

I'm back!

Voltam hajnalban kondiban*, atomkeményen hasznosítottam a mobil fényképezőmet, jó az idő, süt a nap, jól haladok a bme-vel, finom a subway szendvics, jól érzem magam a bőrömben, a munkahelyen mindenki jófej, és beszerezték nekem a TripleHead2Go-t (erre lehet rákötni 3 monitort, kb. 70e Ft)

Tökjó ez a nap.

Kivéve a reggeli Kármános ordítozós őrt, mert annak bizony a kurva anyját.

* A héten így kedd reggel már 3 sportnál tartok.

Update 13:36: kúúrvajó kedvem van!

Haszprus

Nokia 5310

©   Haszprus   |   hwsw mobilfotó történelem

Kurvára örülök neki! Outlookkal sync! Az Outlook meg Google Calendarral sync! Eszméletlen überfasza! 71 gramm, mp3 gyorsgombok, valami ócska fényképező (1,2 mpixel, de kritikán aluli, mondjuk tudtam előre, és nem érdekel, nem szempont - fényképeket a fényképező készít).

Canon EOS 350D vs. Nokia 5310, átméretezés nélküli képek (nem árulom el, hogy melyik melyik)

Update máj. 06. 20:32: tévedtem, 2 megapixeles a kamerája, és a fentinél jelentősen jobb képeket csinál (amik persze még mindig elég szarok )

Ez a bejegyzés nem biztos, hogy trusted marad.

Haszprus

Bringa update 2008 tavasz

©   Haszprus   |   350d bringa fotózás mobilfotó történelem

Lecseréltem a fél bringát.

  1. Fox Float RP23 165mm rugóstag (+ esztergályozás)
  2. Nagygenerál
  3. XT 2007 hajtómű
  4. XT 2007 fogaskoszorú
  5. Shimano HG93 lánc
  6. XT 2008 jobb és bal váltókar (2007-est kértem, átkúrtak 2006-ossal, reklamáció után ingyé raktak rá 2008-ast)
  7. XT 2007 hátsó váltó
  8. Fékpofa előre-hátra

Tervben:

  1. Hidraulikus tárcsafék előre-hátra (XT vagy Avid Code 5, de a 203-as tárcsát meg kéne tartani egyszerű vizuáltechnikai okokból )
  2. Könnyebb kerekek (ez még nincs kitalálva, igazából árkategóriailag is elbizonytalanodtam)
  3. Első váltó (XT)
  4. Egyéb apróságok (sisak, nyereg, pumpák, autószelepre áttérés, bringás szemüveg, könnyű bringás cipő, spd újbóli megrágása)
Haszprus

Éjszakai extrém alternatív túra (Kismaros)

©   Haszprus   |   barátok buli éjjel fotózás haszprus idézet kismaros történelem túra

IRCQuote fight! In the ring:

Na, hát olyan még nem volt, hogy autó motorháztetőjére felugorjak és onnan dobjak egy seggest, de megfelelő mennyiségű alkoholnak köszönhetően most már ez se hiányzik a listáról (Anett-féle forralt bor, Mainframe-féle ütős és fincsi szőlőlé, Tibi-féle Becherovka, saját csokilikőr, ennyi amire emlékszem). Ami még volt: autót stoppolni az út közepén (éjjel 1-kor nyilván felvesznek három részeget), fogalmazási kihívásokkal küzdve beszélni három sofőrrel (az egyiket nem sikerült meggyőzni, a másik egy taxis volt aki 8 rongyért vitt volna fel minket Bp-re, egy kurvajóarc csaj viszont felvett és elvitt minket Vácra, továbbá kérdésemre elmondta, hogy azért elég para volt megállni nekünk ), mávos jegypénztár kis pénzkiadó pultjára felülni, majd a pultos váratlan dühkitörése miatt onnan lekászálódni, csövesként aludni egy lepusztult mávos vasútállomás várótermében, igazi csövesektől 3 méterre, bank kamerája előtt kukát baszogatni, a 3-as metró egyik állomásán megint csövesként aludni, hangoskodni a nagyvilágba. Igazából bejönne ez az életstílus, lehet hogy elmegyek csövesnek.

Ez azután volt, hogy 6 fős éjszakai túránk 2x3 fősre szakadt, tekintve hogy Tibi, Montana és Mainframe hazajöttek a Kismarosi vonatmegállóból Budapestre. Akik ott maradtunk: Olthyer, adamo és jómagam. Személy szerint igen nagyot néztem és erősen magam alá kerültem, amikor az eltávolodó vonat túloldalán nem bukkant fel három túratársunk.

Zúzni egyébként teljesen fun dolog, mindenkinek ki kell próbálni, ha még nem tette. Aminek kurvára örültem, az az, hogy adamo és Anett nem fogta fel tragédiaként a dolgot, vagy legalábbis ennek nyoma se látszott rajtuk.

Egyébként kurvajó idő volt, se szél, se eső, se sár (a vonaton legalábbis ), ergo egy kurvajó túra lehetett volna. Szerintem.

21:40-es vonattal mentünk oda, végül 7-re értem haza.

Haszprus

A 12-17. napon

©   Haszprus   |   barátok bme bringa energiablog i love this company kondi mátrix

A 12. napon (péntek)

  • Alig bírtam felkelni, így kihagytam egy csapatépítő órát, ami csak utólag derült ki
  • BME - egy órára viszont beértem amiről nem is tudtam, hogy akkor van
  • White party-s szórólapokat osztottunk Takóval (töküres fehér lapokat)
  • Mátrix - vázolódott a jövő heti projekt, ami nagyjából az én projektem lesz, igaz, még mindig nem teljesen nulláról (az adatbázisok adottak)

A 13. napon (szombat)

  • Végre tekertem egyet Schumival, dehát ki bírja az ő tempóját Itthonról bekeményített telókkal indultam el: eszméletlen különbség, marhajó, így tudok gyorsulni is

A 14. napon (vasárnap

  • Pihentem, aludtam, ilyenek. Kellett már egy nyugis nap.

A 15. napon (hétfő)

  • BME
  • Mátrix - lehet hogy javázni is fogok
  • Tekertem egyet este, kurvajó idő volt

A 16. napon (kedd)

  • BME
  • Mátrix
  • Tekertem este, jó volt

A 17. napon (szerda)

  • Mátrix - tervezgettük a céges bringatúrát Ramsauba Kurvajó lesz De azt nemtom hogy fogok én 1300-ról 3000 méterre feltekerni egy nap Gyúrni kell rá. Májusig van időm.
  • Olasz - kúúrvajó volt
  • BME - pont beértem, helyem is volt, kurvajó volt (Montana, Aston, Carl0s + még sok jóarc)
  • Szabtech Carl0sszal - kurvajó volt
  • Kondi a Kármánban: a nagy visszatérés (fekvepad 8x50 kg) - kurvajó volt

Ez a nap 09:00-től 23:00-ig aktívan telt (ha a munkába utazást nem számítom aktívnak), és kurvajó volt

Haszprus

A 4-11. napon

©   Haszprus   |   12e barátok biznisz bme bringa első energiablog fejlesztés film life mátrix mba php sport symfony tanulás túra

A 4. napon (csütörtök)

Az 5. napon (péntek)

  • BME - Tibi, Olthyer, Aston, Viktor, Andor, megalapítottuk az szmmfUnclubot (szoftverminőség és menedzsment labor négyfős csapat ), Takó, Gatza
  • Mátrix
  • Polárvétel
  • Esti kurvajó bringa - most először éreztem jól magam nagyon hosszú idő óta bringázás közben (nem szeretem a telet és nem is vagyok kondiban)

A 6. napon (szombat)

  • Bringa - kormánycsavaró szél, 0 fok, de a frizura mégis tart: elegendő volt az aláöltöző, két rövid mez, és a polár. Nomeg maszk persze, termogatya, térdmelegítő, és egy alsó aláöltöző (hétfőn újítva). A téli tekerés roppant megerőltető, el is aludtam utána

A 7. napon (vasárnap)

A 8. napon (hétfő)

  • BME - Aston, Takó, Andor; amőba 3:2 Takónak (Évek óta nem játszottam, de bejött )
  • Mátrix

A 9. napon (kedd)

  • BME
  • Mátrix - megint letettem valamit az asztalra Kaptam feladatot, főnök kérdezte mikor lesz kész. Mondom 1 nap. Na jó max 2 nap. Kérdezi a főnök, hogy a héten biztosan készen lesz-e, mondom igen-igen. Elkezdtem csinálni, fél óra után azt hittem hogy pénteken kénytelenek leszünk visszaállítani a projekt keddi állapotát, mert annyira átláthatatlan és reménytelen lesz addigra az egész. Ehhez képest 3 óra alatt meglettem vele Örültem ám.

A 10. napon (szerda)

  • Mátrix
  • Tali Schloddival
  • BME - Grafika: Anett, Montana, Tibi, Carl0s; önlabkonzi: kibiri kibaszott jó volt (vázoltuk hogy kb. mik a félévi irányelvek; kiderült hogy a konzulensem pont az egyik olyan céggel szeretne szorosabb kooperációt, akinek ismerem az alapítóját (öö igaz a másik cégnek is ismerem az alapítóját ) (a port.hu-ról és az index.hu-ról van szó btw, csak ugye utóbbiban Nyírő már nincs ott) ); utána még Orcával dumáltam egy fél órát
  • Este kibiri kibaszott jó hírek fogadtak a mátrixból

A 11. napon (csütörtök)

  • BME - első szabtech gyak, egész jó volt; Aston (symfony), Andor, ++
  • Olasz - kibiri kibaszott jó volt, részletek
  • Mátrix - azzal a hírrel fogadtak, hogy amit kedden újraírtam, és tutira lezsíroztuk hogy A módon kell, és nem B módon, azt most megint újra kéne írni B módon, mert a megrendelő mégis inkább B-t akar. Vahz! De tökjól oldottam meg korábban, úgyhogy kb. 20 perc alatt kész voltam az átírással is (Előzetesen elképzelt idő: minimum órák, illetve voltak kétségeim hogy vajon a hétfői bemutatóra fog-e egyáltalán rendesen működni )
  • Tanulás - végre tanultam egy kicsit, konkrétan matlaboztam.
    Ezt is lehet ám szeretni
  • Cserébe éjfél lesz 2 perc múlva, ma is alszom vagy 5 órát
Haszprus

Thai masszázs

©   Haszprus   |   energiablog i love this company mátrix

Volt meeting olaszban. Következőkről állapodtunk meg: lesz outdoor training (bringatúra, ilyen pszichológus vezetővel meg mindenféle feladattal) valahol külföldön április környékén, lesz még ezen kívül is valami csapatépítés talán (paintball mint csapatépítés? esetleg a megrendelő ellen? ), és lesz céges thai masszázs az oktogonon. ROFL

Ja és lehet hogy hívunk majd valami előadókat is hogy kicsit imprúvoljuk a céges tudást. Talán java, .net, ilyesmi témakörökben.

Busszal akartunk volna Bélapátfalvára menni, ám a 8-ról gyorsan 4 fősre redukálódott csapat autóba is befért, úgyhogy reggel a buszpályaudvarról gyorsan el a kocsihoz (1 óra plusz), összességében pedig nyertünk szvsz sok kényelmet, és kb. 3-4 óra menetidőt Aki ott volt: Norby, Schloddi, Gabi, jómagam. Fotóim:

Haszprus

A 3. napon

©   Haszprus   |   barátok bme energiablog mátrix

Reggel majdnem átbasztak a mekiben, de ez most mindegy (ezeken a helyeken elképesztő mekkora zombik dolgoznak - megfigyeltétek már pl, hogy hiába mondjátok hogy valamit elvitelre kértek, azt csak akkor - és akkor se mindig - értik meg, ha ezt külön az ő ezirányú kérdésükre feleled? az csak ráadás ha a csomagba csak a fele kajádat teszik be).

Meló 9-től 13:30-ig, kis helyi munkamegbeszélés volt, reményeim szerint bevezettem a cégnél a Google Docs-ot, egy csomó időt fogunk vele megspórolni a különféle egyeztetések helyett, hogy ki hol tart a feladataival, és nem utolsó sorban a megrendelő is láthatja, hogy hogy halad a projekt (kurvajó).

14:15-től Grafika a bme-n, előtte még egy kicsit hobbiból adatbázist tervezgettem a cégnek, amíg nem landolt az asztalomon Montana kávés pohara. Grafika tökjó volt. Utána összefutottam Tibivel, aztán dankoival is dumáltam még egy 3/4 órát, 17-re WiZARD jött át, lőttünk pár fotót 1D Mark II-vel, tapogattam HTC Touchot (PDA teló fyi, ami sokkal elfogadhatóbb méretű, mint amilyennek képzeltem), most pedig öt csetablakban dumálok (illetve pillanatnyilag alábbhagyott a chat, ezért bejegyzést írok ). Holnap Olasz (azmi?) és Rambo (The GuNN).

Az első nap itt érhető el (vagy nem). (Mostanság javarészt inkább nem, egyszerűen azért mert kevésbé adok helyet a személyes dolgaimnak itt a blogon, publikusan, pedig tökjó dolgok történnek )

Ja tényleg, megint lencsézek (Acuvue Moist, nem tökéletes, de muszáj az elkövetkezendő túráimhoz, fotózáshoz).

Haszprus

Szakirány: 2. félévi órarend és a távlatok

©   Haszprus   |   bme mátrix történelem
Egy előadást beáldoztam: keddi swmin, többire be tudok járni. A mélykék a - tervezett - munkaidőm.

Mikor felvettek, rögtön mondtam, hogy februárban majd meg kéne beszélni, hogy mire járok be, mire nem. Úgy láttam, teljesen barátian fogadják az egyetemi elfoglaltságaimat. Igaz, én se akartam mindenre bemenni. Most nagyjából igen, legalább amíg megnézem magamnak hogy melyik óra milyen. A lényeg, hogy az eredeti 5x8 helyett dolgozok 4x5 + 1x8-at: kedden 8, a többi napon 5 órát, 40 helyett 28-at. Majd a későbbiekben kiderül, hogy mely tárgyaimat lehet kiminimalizálni ebből az órarendből. Bár végülis nekem mindegy, halálra minek dolgozzam magam.

Ami az órarendben nem jelenik meg: kódelm és oof vizsgakurzus, előadás nélkül. Valamint önálló labor, amiből megbeszélés szerinti időpontban lehet konzultálni. Összesen 40 kreditet vettem fel, ezt mind meg kell csinálnom, következő félévben pedig 30 marad a diploma előtt, szintén mind meg kell csinálnom. Ha valakit érdekel, hogy mik ezek:

Haszprus

Első nagyobb gyümölcs

©   Haszprus   |   hwsw történelem

Ez most olyasmi, mint anno a bringám. Nem merem leírni. Inkább ne is nézd meg a folytatást.

Na jó mégis. Samsung 305t. 30", 178/178 fokos látószög, PVA (S-PVA?) panel, 2560x1600 pixel, uralkodik, olyan mintha valami űrhajóban lennék. A harmadik képen azt láthatjuk, hogy nem kicsit vagyok fáradt*. (Prize comes with a price, haha.)

Tamás

2007 évösszegzés itt is

©   Tamás   |   12e anglia barátok bme első haszprus képzés konferencia life meló phd történelem

Haszprus évértékeléséhez hasonlóan, csak én emlékezetből...

Szakmailag...

  • Már látom a fényt az alagút (PhD képzés) végén... mondjuk ideje volt, mert az utolsó államilag finanszírozott évemet kezdtem szeptemberben.
  • Lett két konferenciacikkem, az év végére sikerült keresztülnyomnom a bírálókon egy elsőszerzős cikket is a Physical Review E-be, bár nem volt egyszerű menet, és persze az elfogadás után kristályosodott ki egy csomó dolog, amit még bele lehetett volna írni.
  • Konzultáltam megint önlabot és digit 1-et, ahogy eddig is.
  • Konferenciák ürügyén sikerült eljutnom Norvégiába (ismét), Marokkóba (kulturális sokk befigyelt, hát ahogy kiléptem az agadiri reptér bejáratán és közel-távol csak pusztaság meg pálmafák, és sehol egy ember vagy egy taxi, na az nem volt semmi...) és New York-ba (utóbbi a BME hathatós támogatásával, amiért nem győzök elég hálás lenni, mert talán az eddigi leghasznosabb szakmai tapasztalat volt az ottani konferencia). A norvégiai kiruccanás igazából nem is konferencia volt, hanem egy két hetes study institute, sok síeléssel (ez nem jelenti azt, hogy tudok is síelni, de arra már rájöttem, hogy a cross-country az én világom, nem a downhill), szaunázással, és a szocializációs skilljeim is sokat fejlődtek. Kaptam a végén a záróvacsorán egy Eric Clapton & Jimi Hendrix Guitar Playing Award-ot, mert majdnem minden este lenn a bárban játszottunk a hivatalos zenekar helyett James-szel (aki egy nigériai születésű ír állampolgár és roppant mókásan nézett ki néger létére sífelszerelésben). Azóta is kinn lóg a falamon az intézetben. Mármint az award, nem James.

Magánéletileg...

  • Februárban beköltöztem életem első (saját pénzen vett) lakásába, az ezzel járó hercehurcát, rohangászást, idegeskedést, beköltözés utáni lakásfelújítást pedig még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánom...
  • Májusban vettem egy GPS-es PDA-t, és ennek köszönhetően a go mellé felvettem további obskurus hobbiként a geocaching-et is (szia ssophie ). Most nyolcvanegynehány megtalálásnál járunk Ágival, ahogy elnézem, nem egyhamar fogjuk abbahagyni a keresgélést. Voltunk geocaching-versenyen is az ősszel, sikeresen megkaparintva a negyvenedik helyet Ági unokatesójának csapatában (mivel csak nála volt rendes kézi GPS, az én PDA-m aksija nem bírta volna végig a versenyt önállóan tracklog-felvétellel együtt)... igaz, az utolsó másfél órában akkora sprintet vágtunk ki a célba beérkezés érdekében, hogy utána napokig fájt a térdem.
  • Írtam egy-két-három dalt, amikből egyszer talán majd lesz CD-s verzió is (ha összejön annyi anyag), de a legvalószínűbb az, hogy egy jobb minőségű újrakeverés után felrakom mindet netre valahova letölthető formában, mint ahogy pl egyik régi kedvenc zenekarom, a Stonehenge szintise is csinálta a Dream is Destiny projektjével.
  • Szeptemberben pedig eljegyeztük egymást életem legjobb választásával, Ágival Esküvő jövő júliusban, aztán pedig irány megint Anglia, ha minden jól megy. Szóval azt hiszem, elmondhatom, hogy 2007-ben nagyot fordult velem a világ, de 2008-ban talán még nagyobbat fog...