úszás - 24 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Úsztam! 2012

©   Haszprus   |   life úszás

O jea, a hónap végéig le kell úsznom (legalábbis érdemes lenne) egy 10 alkalmas bérletet. Tegnapra esett az első nap amikor rá bírtam venni magam ÉS az úszóbolt is nyitva volt, hogy vehessek egy úszósapkát. És azt hittem ott fogok lubickolni majd két órát, de fél óra alatt úgy lefárasztottam magam, hogy még most is érzem a lábamat, tegnap meg egyenesen alig bírtam járni utána. Rox.

Fogyós projekt megy egyébként, talán sikeresebben mint az elmúlt fél évben.

Meg egyéb dolgok is vannak.

Hulla fáradt vagyok.

Haszprus

Kondi 2006

©   Haszprus   |   történelem kondi úszás

Na, vettem még félév elején erre a félévre egy kondibérletet a SCH-be 5000 Ft-ért (bruttó), most kezdem használni, évközben nem is akartam volna. Így nyáron teljesen kényelmes késő este a hűvösben átsétálgatni, kinyitni a termet, nincs benn senki, minden eszköz az enyém, nincs konfrontáció. A SCH konditerme szűkös, az az igazság. Nagyon. De így este jó. Úgyhogy most az idei év első alkalmával már kapásból 1 óra 50 percet voltam lenn, és igazából meg se kottyant. Némi túlzással. De semmi hasonló nincs ahhoz, mint ami tavaly volt (remegő karok, stb, pedig legjobb emlékeim szerint akkor egy órát se voltam lenn). Hiába, az itthoni minimáledzés, az úszás és a bringázás megteszi a maga hatását.

Egy valamit sajnálok, de marhára - hogy nem kezdtem átjárni korábban, mert valami hihetetlen jó volt ma, járni fogok ezerrel. És kéne szerezni a MAFC-hoz is egy bérletet (uszoda), csak az lényegesen macerásabb sport és nincs nyitva éjjel az ilyen aszociális alakok kedvéért.

Egyébként most azért mentem át, mert tegnap és ma megtapasztaltam, hogy egyszerűen már nem bírom ezt a mennyiségű bringázást, muszáj pihenőnapokat tartsak, mert mindkét alkalommal visszafordultam a Normafához vezető úton, egyszerűen túlzottan megterheltem a lábaimat.

Haszprus

Bringa vizuális típusoknak

©   Haszprus   |   barátok bringa kondi life történelem túra úszás 350d

Rájöttem, hogy az idei ösztöndíjam túlnyomó részben fedezi a bringámat, és az ösztöndíjamba senki se köthet bele, hogy nem dolgoztam meg érte. Ezek után bátran le merem publikálni, íme a tegnapi szerzeményem.


My precious (Scott G-Zero FX)

Utoljára 4 éve ültem egyébként bringán, a tegnapi napot nem számítva, és akkor is csak párszor, azelőtt meg tíz éve. Akkoriban sokat tekertem, utána meg mindenféle körülmény miatt nem volt kedvem vagy időm rá. De most érzem, hogy ismét elég komoly tekerésbe kezdek, és legrosszabb esetben a fenti szerzemény biztosítja, hogy kedvem is legyen hozzá. Egy nyári bringautat már el is kezdtem szervezni a 4 évvel ezelőtti csapattal, valamint lehet, hogy The GuNN-nal is ellátogatunk erre-arra (felmerült Szlovákia). Semmi sem biztos, de a kilátások derűsek

Változások vannak. Egészséges étrend, fogyás (70,9-nél tartok kevesebb mint 2 hónap alatt - eredetileg 70-et céloztam be, 6 hónapos határidővel, de most már inkább 67-ig meg se állok), mafc uszoda, kondorosi uszoda, bringázás. Már csak a sch konditermét kéne beiktatni, és senki se ismerne rám.

Haszprus

Úszás to the max

©   Haszprus   |   történelem úszás

Ma egy olyan kurvajó úszással indítottam a napot, hogy mindjárt megint ellátogatok a Kondorosiba és lesz*rom hogy mennyien vannak. Jövő héten pedig veszek egy MAFC bérletet, állítólag van időszak, amikor nincsenek olyan rengetegen.

Tegnap átvettem a sch-es kondibérletet, de azt még nem tudom mikor veszem használatba, mivel a teremnek egyszerűen nincs öltözője.

Update 17:59: két óra közel folyamatos úszás gecc, királysirály volt! Határozottan kell még ilyet

Haszprus

Kondorosi

©   Haszprus   |   life úszás

Voltam a Kondorosi uszodában. Azonban a projektet halasztottam, mert nem tetszett az embertömeg közt szórványosan előbukkanó vízfelszín. A pénztáros infója szerint a déli órákban vannak a legkevesebben, ami nálam hétfőn meg is felel. A probléma az, hogy 800 Ft egy kib*szott 3 órás belépő. 800 forint. 3 óra. Amiből kb. 1-et lennék bent. 800. Igaz hogy ez kevesebb, mint egy menü a McDonald's-ban, de az egy menü a McDonald's-ban, ez meg csak egy jegy a kondorosiba, ráadásul egy csomót kell utazni is (bkv-val!).

Nemtom mi legyen. Jövő hétfőn 10:30 körül újabb próbát teszek náluk. Vagy veszek egy bérletet a MAFC-ba. Vagy nem tudom. Minden nyomorult uszoda roskadásig van tömve úszókkal, bakter. A MAFC gondnoka vagy nemtomkije nem kertelt, kerek-perec megmondta hogy állandóan marha sokan vannak bent.

Magyarországnak új uszoda kell. Budapestnek új uszoda kell. Ha rám szavaztok, beüzemeljük az üvegsünt az I épület mellett, és persze 100 mbit für alles.

Haszprus

Úszás

©   Haszprus   |   bme úszás

Voltam megint úszni. Sokkal jobb volt, mint múltkor, alig fárasztott le. Viszont felemelték a bérlet árát 3500-ról 5000-re, asszem így talán jobban megéri, ha egy normális helyre megyek egyedi belépővel. Úgyse hiszem hogy túl sokszor csobbannék magamtól.

Haszprus

Újra vízben

©   Haszprus   |   bme úszás

És igen, két év után ismét képes voltam bemenni úszásra. Teljesen halál volt. A tanár nem is kérdezte óra elején a nevemet, gondolta úgyse vagyok ott, mert az elmúlt 4 félévben így tapasztalta Az úszóbérlet még mérlegelés tárgya.

Haszprus

Státuszszimbólum

©   Haszprus   |   bme úszás
Felvettem kb. 120 kreditet vaze, most akkor menő vagyok?

Az a baj egyébként hogy az a 20-25 kreditnyi választható amit fel akartam venni, mind ugyanabban az időpontban van. F#########asza.



just for fun, az óráim 3/4-e még be sincs rajzolva ide

Na mi az értelme ennek. Hát csak annyi hogy össze tudjak majd válogatni egy olyan órarendet ami optimális lesz időbeosztás, kreditek, lájtosság, meg mindenféle szempontból, és ez nem megy anélkül hogy tudnám hogy melyik előadás mikor van. Szerencsére a KTH portálon megtekinthető 3-nál több óra is egy időpontban. Ofkorsz a legvégén majd ilyen 40-50 közötti kreditet veszek fel.

Ja figyelmes szemlélő megpillanthatja az idei tárgyaimat is a listában, ez azért van mert semmit se bízok a véletlenre

No még annyit hogy nemtom milyen tesit vegyek fel. Eddig 4 féléven át az úszást vettem, de csak első félévben teljesítettem. Most megin felvettem de igazából asszem ez nem egy bölcs dolog. Mondjuk valszeg szarni fogok rá nagy ívben, akármit is vennék fel, mert nem igazán high priority a dolog.

Haszprus

Sporttalanság

©   Haszprus   |   life történelem úszás kondi
Időnként rámjön az, hogy valamit sportolnék. Most 7 hónapja a bkv-zás sem tart edzésben (eltűnt), és szinte sehova nem mozdulok ki. Se diszkó, se semmi, még a kötelező tesi tantárgyakat is halogatom (eddig a tesi-A-m van meg oszt ennyi). Utoljára egy éve voltam úszni.

Ma (tegnap, 13-án) fekvőtámaszoztam elég sokat itthon, just for fun, egészen addig míg már ki se bírtam emelni magam És még utána is. Hát kellően fáj most a karom, és fekvőzás után a mellkasomat mintha begipszelték volna (roppant furcsa ).

Remélem a KDO-mmal a következő félévben néha átmegyek majd a SCH-be kondizni, ill. újra felvettem az úszást (már negyedszer), hát arra vagy bejárok majd, vagy nem, meglátjuk. Igazából rossz időpontban van, úgyhogy utálom, ugyanakkor egyéb sportot nem szívesen választanék, ráadásul az úszás orvosilag is javallott nekem.

Még gondoltam egyszerű futásra is, de azt este kéne tolni amikor nyugi van, meg low noise, kevesebb por & szmog, meg kevés ember, de akkor meg ugye a közbiztonság hiányos. Hát ez van. És a testőreimet azért mégse szeretném magammal vinni, ugyanakkor várhatóan a kapuban tolongó autogrammkéregetők egész addig követnének amíg lehet, meg aztán ott van a paparazzik problémája is.

Egyébként most azért foglalkoztat így a téma, mert borzalmasan kezdek elhízni (némi túlzással), azt hiszem, de sajnos az elmúlt 7 hónapban mérleghez sem fértem, hogy erről meg is bizonyosodhassak.

Update 2005. jan. 15. 03:06: de rohadtul fáj a karom

Update 2005. jan. 15. 16:22: aaa, rágyúrtam még tudományos alapon, de nem kellett volna, vááá, poklok pokla Í Teljesen lesérültem ettől a fekvőzéstől, hamarosan gipszbe raknak

Haszprus

Eljött az első úszás napja

©   Haszprus   |   bme úszás
Eljött az első úszás napja a harmadik félévben. Semmi kedvem hozzá. 7-től lenne a MAFC uszodában, de asszem kihagyom. Lehet, hogy majd jövő héten elmegyek, és az is lehet, hogy nem. Ha nem lenne a MAFC uszoda ekkora gettó, sokat lendítene a helyzeten. Valamikor majd elmegyek dokihoz, és megkérdezem, mégis mit szólna ha konditerembe járnék, merthogy elvileg gerincferdüléshez nem túlzottan ajánlott. Első évben szerettem volna arra járni, de a tanár a tájékoztatót rögtön azzal kezdte hogy felsorolt egy rakás dolgot amik esetén erősen ellenjavallott a konditerem, s ebben én is érintett voltam.
Két kávé elég ahhoz hogy kisebb alvásokkal átvészeljem a csütörtöki (08.15 - 19.30-ig tartó, nagyszünet nélküli) napot.

Az Anal 2 kemény, az Anal 1 uncsi, a Tárgyalástechnika kurvajó (sok ilyen tárgyat akarnék, végre valami közel áll hozzám), a Prog 2 nem rossz, a Fizika megincsak suxor, annak ellenére hogy kb. triviális amit tanulunk

20.30-ra értem haza. Ergo nem láttam az egyetlen műsort sem amit nézni szoktam. (Egyet találhattok, hogy mi az…)

Holnap viszont elmarad a BSZ gyak, és ebből az következik hogy úszás után van 4 lyukas órám már megint amit sehogy se tudok értelmesen eltölteni. Ergo lehet hogy nem 7-re megyek be úszni, hanem 10-re. Igaz hogy a tanár szerint tumultus van olyankor, harmincvalahányan vannak a BME MAFC uszodában (ami pokoli sok), de lesz#rom, inkább megyek olyankor minthogy ennyi lyukasórám legyen… Max lesz még egy igazolatlanom, ha a szava ellenére nem engedi hogy bemenjek vagy ilyesmi (de aszonta engedni fogja).

A mai napról röviden.

7-től úszás volt, az oktató (nő) lebrummogott hogy azért nem megy az úszás elég jól, mert nem járok rendszeresen. Igen. Elnézést. Múlt hetet kihagytam mert olyan helyre mentem ahol nem akartam klórtól bűzlően megjelenni, márpedig a BME uszodája ezzel jár, hacsak nem fürdök utána negyed órát, mint egyesek. (Megjegyzésként: 5-10 percet állni a közös zuhany alatt nem szép dolog, mert a zuhanyból 3 darab van, és szét tud baszni az ideg ahogy arra várok hogy zuhanyozzanak már le az előttem levők.)

10-től 12-ig lyukasórám volt, ergo átmentem BB-vel a HSZK-ba és próbaképpen felmentem IRC-re. Bár gondoltam nem lesz ott a két haverom, de tévedtem, mindketten ott voltak. Sok hardcore arc. Egyébként eredetileg Egonnal tanultunk volna Analízist, de neki 12.xx-kor ment a vonatja xx helyre (protecting da privacy), úgyhogy nem tudott ráérni.

12-től 14-ig Digitális technika Benesóczkyval. Nem volt rossz.

14-től 16:10-ig Analízis 2 fakultatív gyakorlat, ahol találkoztam egy arccal (Í), akivel eddig nem dumáltam de most mégis így alakult (nem tudom melyikünk kezdeményezte a kommunikációt, talán ő), és tökjó arc. Kúl.

15.55-kor pedig rámcsörgött apám, hogy melyik épületben vagyok, mert hazavisz, ha végzek, mert útbaesek. Rúlz. Ez így tök happyvé tette a napom végét is, mert általában (= mindig) ha BKV-val jövök haza, az azt jelenti hogy 1 órán át hergelem magamat, hogy milyen messze lakunk és milyen szar a bkv, kényelmetlen, szar a hegyre felmászni, meg ilyenek, főleg amikor hó van, de még inkább amikor ónos eső esik.

Haszprus

BME MAFC uszoda

©   Haszprus   |   bme úszás
Ma volt az első tesiórám ebben a félévben, úszás, ahogy azt már az előzőben megszoktam. Visszakaptuk a régi tanárunkat, ennek örülök, mert foglalkozik velünk (értsd: új úszásnemeket tanít meg, vagy tökéletesíti a jelenlegi tudásunkat), nem csak leül és képregényt fejt. Ma javítottam egy csomót a lábtempómon vagy min, sokkal könnyedebben és gyorsabban haladhatok így. Rulez.

Uszodából kifele jövet megnéztem hogy mennyibe van itt egy bérlet, BME-s hallgatóknak 2500 Ft egy félévre. Csak viszonyítás gyanánt, a Kondorosi uszodában pl. 2 vagy 3 óra 680 Ft asszem. Szal nem kicsit megéri a BME-s uszoda. Persze nem olyan tutirulez, semmi kényelmi funkció meg ilyesmi, de kell a halálnak, egy uszodában az a lényeg hogy ússzál, meg hogy közel legyen, legalábbis nekem.

A bérlet délután 2-től 8-ig használható, meg reggel 6 és 8 között. Asszem ez utóbbi lehetőséggel nem nagyon fogok élni, előbbin viszont elgondolkodom, mert pl. lyukas óráimba bepasszinthatnék 1-1 úszást, tiszta jó lenne, úgyis tervezem már régóta, a BME saját uszodája meg itt van egy köpésre, bármilyen órám után is vagyok éppen.

Haszprus

A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És…

©   Haszprus   |   barátok bme life úszás
A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És nincs nálam táska, csak egy mappa meg egy pénztárca, mert azt is megtehetem. Persze nem lesz ez mindig így, ez a mai egy különleges nap ilyen szempontból.

Tegnap voltam a Schönherzes kis összejövetelen, gólyakocsmán, ami egybe volt kötve valami tanulmányi tájékoztatóval. Nem volt rossz, bár alapvetően én sokkal nagyobb tömegre számítottam, lényegében alig voltunk néhányan. Most voltam először a Schönherzben úgy, hogy nem a 10., 15., vagy földszintre mentem, hanem az elsőre. Az első szint tök érdekesen van kialakítva, ott van az Új Vár klub, nem tudtam hogy ott van. Ha tudtam volna, akkor persze másra számítok. De így arra számítottam, hogy az első emeleti nagyterem az biztos valami előadóhoz hasonlító helyiség. De nem, mindenféle kényelmes fotelek voltak benne. Na persze nem annyira kényelmes, de azért vágjátok, egyetemhez képest nem fapadok voltak

Az összejövetelen elkönyveltem azt, hogy vannak jó arc felsősök, akik tök szívesen segítenek, meg van Teaház vagy mi a rák, ami teát és rumos kakaót szolgál fel, többek közt Rumos kakaó nem volt rossz, főleg a tetején a fahéj. Ja és megtehettem, hogy kipróbálom.

Schönherzes dolog előtt-alatt-után találkoztam Billel, alias Bélával, a helyiek így hívják. Mert így mutatkozik be. De nemtom mér jó az neki, hogy nem a saját nevén hívják. Mindegy ő tudhassa.

15. emeletről megint megtapasztaltam a remek kilátást, tényleg elég kewl. Akartam is csinálni a hétvégén panorámaképet onnan, de rájöttem, hogy nem hoztam el a nagy állványomat, márpedig panorámaképhez az kéne.

Schönherzes látogatásom után még 0 óra körül sétálgattam egyet a Skála környékén, tiszta király ilyenkor az a hely, relatíve kihalt, hatalmas út, alig néhány autó, nincs a nappali dübörgés. Viszont a helyi Burger King és McDonald's kajáldák zárva voltak, ergo kénytelen voltam mindenféle hozott szendvicset enni. Nem gond, nem voltak rosszak. Vettem hozzájuk még egy Nestea Ice Tea-t is éjjelnappaliban.

A mai napom egy 5:45-ös ébresztéssel kezdődött, mert tutira akartam menni. Máskor 5:00-kor kelnék pénteken, de ma nem. Ettől függetlenül beértem 7:00-re úszni. A tesitanár közölte, hogy öt hiányzásom van. Mondom: micsodaaa? Csak kettő kéne legyen, mert múlt héten nem voltam benn, az előtt pedig aszonta, hogy egy van beírva. Végülis tisztázni tudtam egy hiányzásomat, mert szerencsére emlékezett arra, hogy múltkor félreértette a nevemet.

A hétvégére azt tervezem, hogy végig tanulni fogok. Ez nem tudom mennyire fog összejönni, de nem lesz a közelemben számítógép, hacsak nem a HSZK-ban, de az azt hiszem hétvégén zárva is van. Majd megnézem kifelé menet.

Szükségem is van a tanulásra, mert jövő héten vár rám egy pótZH fizikából, programozás alapjaiból, digitális technikából, valamint egy elővizsgát bevállaltam közgazdaságtanból. Egyébként a vizsgáimat még nem terveztem el, hogy is terveztem volna, alig van tárgy amiből tudom hogy vajon meglesz-e az aláírásom. Gép nélkül egyébként jól tudok tanulni, úgyhogy bizakodva tekintek a hétvége elé. Hacsak nem jön közbe valami, ami a nyugalmamat elronthatná. Remélem nem fog.

Haszprus

Minekután ilyen jól bemutatkoztam, megérdeklőd…

©   Haszprus   |   bme úszás
Minekután ilyen jól bemutatkoztam, megérdeklődtem a többiektől, hogy mikor cserélték le a tanárnőt, mivel az utóbbi 2 vagy 3 úszáson nem voltam jelen, ennek ellenére egyébként csak egyre vagyok beírva hiányzónak. A srác azt mondta, hogy két hete. Minden esetre nem vágja a tanár, hogy ki kicsoda, úgyhogy úgy döntöttem, megjátszom ami már régóta az agyamban jár. Egyszerűen eljövök úszás helyett. Úgyhogy ma kb. 10 percet töltöttem fürdőruhában, de még vízes se lettem. Ebből nem kívánok egyébként rendszert csinálni, mert végülis úszni nem rossz dolog, csak fárasztó, és ma még sokminden áll előttem. Talán. Maybe találkozom WiZARD-dal & more things to come.
Haszprus

Ha lenne a háznak uszodája

©   Haszprus   |   bme úszás
Komolyan mondom hogy ha lenne a háznak uszodája mint a mai divatos lakóparkoknak, akkor lejárnék úszni. Totál rá vagyok gerjedve. Viszont mivel nincs a közelben uszoda, ezért nem járok, csak a normál BME-s órákra. Azok viszont péntekenként vannak, és mostanság csomó pénteki nap helyett szünet volt ilyen-olyan okokból. Most pénteken is szünet lesz, ezé nem lesz úszás, suxx. Persze elmehetnék úszni külön, de lusta vagyok. Majd meglátom mi lesz. Jövő héten nincs ZH-m, ezért időm mint a tenger. Igaz, utána azért lesz még csomó ZH. Bazzeg és ez legalább 5 éven át. Suxxor.
Haszprus

Szombati tanítás

©   Haszprus   |   bme zene úszás
Nah, mint említettem, ma (szombaton) megin volt egy pénteki órarendű napunk az egyetemen. Ez annyit tesz, mint 05.00-kor kelés, 07.00-kor úszás, 08.25-kor angol, 10.15-kor digitális technika, 12.00-kor sulinak vége.

Úszás ma egész jó volt. Egyre zsírkirályabb vagyok. A tanár pedig rájött hogy mégis milyen technikával lehetne korrektül összehangolni a különféle végtagjaimat és a levegővételemet. Asszem mostantól sokkal jobb lesz az úszás, a vége felé már alig volt fárasztó úszni. Mert összehangolatlanul k#rvára sz#r volt.

/me ezt hallgatja:
Delerium - Terra Firma Featuring Aude (ez asszem egy Tomb Raider 1 OST-n volt már, ha esetleg nem is ez a mix)
Delerium - Silence Airscape Remix Edit Feat Sarah Mclachlan
Delerium - Innocente Lost Witness Remix Edit Feat Leigh Nash

I. azt mondja, hogy a koleszban a haverokkal azóta frekventáltabban olvassák a blogomat, mióta megpillantotta rajta az egyik kultúridézetemet. Olvasson Haszprus blogot Ön is.

Haszprus

Arra értem haza, hogy apám visszavette…

©   Haszprus   |   bme hwsw life úszás
Arra értem haza, hogy apám visszavette a nyomtatóját, amit október 4-én nyúltam le. Így most frankón nemtok má megin nyomtatni netes segédleteket, pedig rengeteg van belőlük a BME-s tanárok honlapjain. Azér kell neki az a nyomtató, mert bár van egy másik, az nagyobb hardvert igényelne mint ami neki van (p300 64mb ram notebook). Mondtam neki, hogy kéne új gépet vennie, ami vagy notebook akksival, vagy akksi nélkül, vagy asztali gép. Mivel neki hordozhatóság kell, és akksi (téves igény, több éve rossz a gépe akksija és semmi baja sincs ettől), ezért marad a notebook akksival. Suxx0r (pénzügyileg).

A mai napról. 5-kor keltem, 5.45-ig szarakodtam a gép előtt, aztán nagy hajrá mert 6.00-kor indulnom kellett. Fürdés stb negyed óra alatt, picit problémás, kaja megin kimaradt, szinte egyik reggel sem érek rá a kajára, mert mindig elszarakodom az időt.

Hú. Most veszem észre. Fel van húzva a redőnyöm. És ez különleges. Ezidáig sötétben éltem, mert a CRT elég gázosan nézett ki ha besütött a nap. Oké, hogy a nap most nem süt be, de azér elég világos van, TFT rulz mert tökjól látható. Asszem kezdem teljesen megszokni. Még picit gázosak a filmek, de már nem mondom meg kapásból ha egy frame gázosan néz ki, le kell pause-olnom hozzá a filmet. 16 milla szín helyett nemtom mennyit jelenít meg, de jelentősen kevesebbet. Cserébe élvezhetem az 1280*1024-es felbontást, amit CRT-vel nem tudnék megtenni, mert ahhoz egy 17-es CRT kicsi (kicsik rajta a betűk), egy 19-es CRT meg már akkora, hogy nem fér el az asztalomon. Az asztalomat pedig nem lehet bővíteni, így is meg van toldva hátrafelé kb. 20 centivel.

Nah, reggeli kelés után bementem úszni a BME uszodájába, 7-re. Mondjuk kb. 6.35-re beértem, mert nem volt semmi forgalom, tök fölöslegesen, de nem lényeg. Az úszást ezúttal már egész jól bírtam, asszem kezdek belejönni, bár a tanár szerint teljesen rossz ütemben nyomom a dolgot. Mindegy. Holnap szombat, de a BME-n pénteki nap van, úgyhogy úszás megin, meg az összes többi óra ismétlése, ami ma volt... (angol felsőfok előkészítő, digitális technika)

Na, úszás után irány az angol óra, kivételesen időre ott voltam és leraktam magam az első padba, ahol szoktam ülni, mindez 10 perccel órakezdés előtt (whow!). A tanár később ért be mint én (whow!). Olvassa a névsort, hogy kik vannak jelen, az én nevemet felolvassa, majd hozzáteszi, hogy ő késni szokott, és megy tovább, erre szólok neki hogy hé tanító néni, itt ülök az orrod előtt 1 méterre, itten vagyok he. Okez. Utána lezavartunk egy lájtos angol felmérő tesztet, kiváncsi vagyok hogy hogy sikerül, a teszt 25 kérdésből állt, az első felének nem vágtam a szókincsét, úgyhogy tipp-mix befigyelt

Angol óra kellős közepén csörög a telóm. Persze nem csörög, csak vibrál. Leteszem, nem veszem fel. Pár perc múlva csörög megin. Magántelefonszám.

Csörög a játéktelefon.
Felkapom: Ki az?
- Julcsi vagyok...
- Szevasz, na mi az?
- A játéksarokban vagyok.
- Oké Juli. Rögtön ott vagyok. Négy évesen is lehet egy jó napom.
Fenti idézet a Belga - Majd megszokod albumról, Ovi c. számból való [Ide vág a Winamp-ikon: ]. Szerezzétek be. Az egész albumot. [Ezt fölöslegesen emelem ki hisz csak úgy tudjátok beszerezni ha az egészet megveszitek, nem árulnak még számokat a hanglemez-boltokban, nem igaz?] Baromi jó.

Szal felkaptam másodikra, és nagyon halkan diskurzusba kezdtem. A dékáni hivatalból hívtak. Hát igen, ki##szott fontos ember vagyok, hogy csak így lazán a dékáni hivataltól hívogatnak, nem? Közölték hogy alá kell írjak valami nyilatkozatot. Mondom oksa, lerendezem hamarosan, no para. Úgyhogy angol óra vége felé elkezdtem kicsusszanni észrevétlenül a teremből, mindezt egy méterre a tanár orra hegyétől, aki sajnos sasszemével kiszúrt és nekem szegezte a kérdést, hogy Olivér, Önnek vége van az órának?, mire azt feleltem Igen, a dékáni hivatalba kell mennem[, lerendezem őket.]

A dékáni hivatal. Sorbanállás. A sor rövid, sorbanállás 15 perc saccperkábé. Elém rak a nő egy papírt, hogy ezt töltsem ki. Oki-doki, no problemo. A papír arról szól, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy a BME-n állami finanszírozást veszek igénybe. Namost ez szép, csak nem igaz, mert költségtérítésen vagyok. Megoldás? A megoldás fél órát váratott magára, de végül az lett, hogy a veszek igénybe részt áthúztam, és a helyére nem veszek igénybe került. LOL. Erről minek papírt írni? De mindegy.

Aztán digitális technika, azzal a tanárral, aki már egyszer helyettesítette Selényit, több-kevesebb sikerrel. A mai előadás nem fulladt botrányba annyira, mint múltkor, bár a tanár érezte, hogy bizony múltkor pórul járt a táblánál, mert ma megeresztett egy poént arról, hogy nem tud figyelni a táblára felírt feladatra, ha ekkora zaj van.

Szünetben dobtam egy kávét, mert éreztem hogy az álom manó a nyomomban van. (Abból következtettem erre, hogy ülve elszundikáltam picit óra közben.)

Digitális technika után úgy döntöttem, követem terveimet, miszerint lecsekkolom azt a fodrászatot ami-t a BME körül láttam. Panelház ajtajára ki van írva, hogy fodrászat, és a nyitvatartás. Hm. 12.30-tól 17.00-ig. Érdekes, gondoltam magamban, bizti valami privátfodrász ezerrel, bizti a saját lakásában nyomja, etc. Hát a tévedés az csak a helyre vonatkozott, mert nem a lakásában, hanem a panelház pincéjében volt az üzlet. Belépek, hárman trécselnek, kérdezem, bocsi nyitva vagytok már? (merthogy 12.27 volt, és 12.30-kor nyitnak) Mondták, hogy ja, jöjjek be, foglaljak helyet. Gyorsan felmértem a terepet, már ez előtt, és tudtam, hogy hibáztam amikor idejöttem. Kb. full üres helyiség, némi fodrászszalonra utaló nyom, de ennyi. Volt egy vagy két várakozó szék, semmi üléssor vagy ilyesmi. A nő elkezdte vágni a hajamat ahogy kértem, de alig vágott belőle, sztem kb. úgy maradt az egész ahogy volt. Nem kívántam véleményemet számára kifejezni úgyhogy eljöttem szépen rendesen fizetve, pedig gondolkodtam, hogy rákérdezek: mióta üzemel ez a bolt? van fodrász képesítésed? a fiad haját te vágod és úgy gondolod hogy akkor már fodrász üzletet nyithatsz? és hasonló kérdések merültek fel bennem a totális amatőrizmusuk miatt. Az amatőrizmusnak az is része volt, hogy fél kiló hajat otthagyott a képemen a művelet végén. Mondom, 'ezt le tudnánk valahogy szedni innen'? Elkezdi az ecsettel (vagy mivel) tisztogatni megin az arcomat, de az orrom tájékát szinte teljesen kihagyta, aztán közölte hogy ha gondolom tisztogassam le az ecsettel én magam, mert én biztos jobban érzem. Hmm. Amatőrizmus rulez.

Na hazavágtattam a BKV istencsászár járatával, de útbaejtettem egy mekit a Campona mellett. Egy McRoyal szendvics rendel. Szerencsére beköszöntött ide is a 60 mp-es időhatár, ami - ha valaki nem tudná - annyit tesz, hogy 60 mp-en belül ha nem tudnak kiszolgálni, akkor adnak ajándékba egy kis üdítőt meg kis krumplit. Zsír, 500 hufból megvolt egy McRoyal menühoz konvergáló dolog. A 4 deci kóla sztem úgyis sok egyszerre. Rulez. Bár most nem ilyen szándékkal kértem McRoyal szendót, de ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kérjetek olyan szendót, ami épp nincs nekik készen, több mint nulla esélyetek lesz rá hogy nem fognak tudni 60 mp-en belül kiszolgálni

Huh ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés itt a blogon, asszem.

Haszprus

Mint tegnap

©   Haszprus   |   bme élelmezés úszás
Mint tegnap említettem, ma 10 órám lett volna. Ezzel látszólag összhangban van hogy most 21 óra tájékán írom az első bejegyzést, azonban ez félrevezető. Bementem reggel, úton hatalmas torlódás. Akárcsak tegnap. Szerencsére ma már foglalt egyik haver helyet (neveket egyelőre szándékosan nem írok, lehet hogy majd megkérdezem őket, hogy írhatok-e) az első sorban, így csak átpattantam a padon és mán ültem is a késés ellenére. Első óra [Analízis I] közben bevágtam egy kávét, második óra [Digitális Technika] közben bevágtam egy capuccinót, aztán jött a tesi, amire haladó úszást választottam, mivel erőfejlesztés nem jöhetett szóba gerincferdülés miatt. 20 perc úszással kezdtünk de teljesen kikészültem tőle, valamikor gyerekkoromban jártam úszni, úgy 12+ éve, azóta csak strand. Úgyhogy inkább meglátogatom majd a pénteki úszás órát ami direkt jót tesz a gerincnek meg ilyesmi, és az a király még benne, hogy 7.00-kor kezdődik, tehát 4.30-kor kelhetek aznap hogy beérjek. Bár jobban átgondolva, ha úszással kezdek, akkor aznap nem is kell reggel se fürödjek, se hajat belőjek, mert majd az uszoda előtt-után úgyis zuhany... Ergo kelhetek 5.15-kor is

Na mindegy, szal úszás kikészített, olyan szinten hogy utána totál belassultam meg minden, szívem vert ezerrel, elhagyott minden erőm. Pihegtem egyet az I épület előtt - az relatíve közel van -, aztán átmentem K-ba az úszás ügyleteket intézni, bementem sch-ba hogy átvegyem a KDO-t (ezt senki nem tudja minek a rövidítése, annyi biztos h vmi külsős kolibelépő), de negyed órával nyitás előtt egy 20 fős sor toporgott a bejárat előtt, úgyhogy nem volt kedvem ott min. fél órát várni mire bebocsátást nyerek, eljöttem. Utálok sorban állni. Persze beállhattam volna az elejére mert mindenki muja és senki se szólna be, de azért nem akarom magam ellen kihívni a sorsot

Utána bementem mekibe mert az jó. Végre nem siettem sehova és életembe' egyszer teljesen nyugisan megkajálhattam. Ettem egy Chicken Premiere-t. Olyan fűszeres hogy a taknyom elered tőle, de azért fincsi volt. És tökjó volt hogy nem siettem. Próbáljátok ki néha.

Hazaértem aztán be is aludtam, de nem is emléxem rá hogy lefeküdtem. Pedig hát igen. Aludtam kb. 200 percet. Király volt, ez már kellett, mert a kávék is alig tartották már bennem a lelket.

Holnap lájtos napom lesz, 10.15-től Bevezetés a számításelméletbe az E1B-ben, amiről azt kell tudni hogy eddig 3x volt ott óránk, első alkalommal egy szauna volt a terem hőmérsékletileg, második alkalommal pedig pöcegödör, szagilag, komolyan mondom, hogy csípte az orromat a bűz, ami azért nem gyenge. Annak a teremnek nincs semmi szellőzése, ellenben befér kb. 400 fő, ami így kellemes kombináció. Ja még azt mondja meg nekem valaki, hogy ezeket a termeket vajon komplett hüjék tervezték? Má elnézést de hogy lehet olyan termet csinálni amiben egy padsor saccra legalább 30 ülésből áll és csak a két szélén lehet kimenni? Ágy tök hiába tartanak szünetet, senki se szeret felállítgatni legalább 10 embert hogy kijusson, így a terem közepén a szünetnek nem sok értelme van, mindenki ugyanúgy ül a padban... Legalábbis akik kevésbé élelmesek. Élelmesebbek ugyanis a padok tetején járkálva jutnak ki, ergo jó koszos lesz mindenki ettől a módszertől.