life - 2005 január - 11 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Út az éjszakában

©   Haszprus   |   life történelem
Az elmúlt hosszú időt eléggé itthon töltöttem a vizsgákat leszámítva. Már bennem volt, hogy mennék valahova, úgyhogy ma 5:30-kor hirtelen úgy éreztem, eljött a pillanat.
5:45-kor elindultam
00. perc: Starting point
12. perc: Móricz Zsigmond körtér
23. perc: Szent Gellért tér
29. perc: Fővám tér
36. perc: Szent Gellért tér
52. perc: Goldmann tér
62. perc: Starting point

Sajnos későn indultam, úgyhogy az út vége felé már hajnalodott, noha ez még nem volt világosnak nevezhető állapot. Kint eszelős hideg van, úgyhogy jól tettem hogy 4 réteg göncöt aggattam magamra. A pajzsom leggyengébb láncszemének a kék farmerom bizonyult, mely helyett egy feketével jobban jártam volna, a lábaim még mindig égnek.

Ez a negyedik hajnali kirándulásom (a második alkalomkor kétszer mentem, de csak egyet blogoltam le).

Haszprus

©   Haszprus   |   energiablog idézet life power történelem
Oké, itt van egy hasonlat.

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)Legalizálná a fűfogyasztást az SZDSZ
HaszpTanszerintem ne büntessük a terroristákat, szerintem büntessük azokat akik a fegyvereket eladják nekik
HaszpTans hogy tovább menjünk, a fegyverkereskedők helyett a fegyvergyárakat büntessük, azok helyett pedig magát a természetet amiér rendelkezésükre bocsátja a gyártáshoz szükséges alapanyagokat
What's your opinion?
Haszprus

Szótár?

©   Haszprus   |   life
Nem tud valaki valami szótáradatbázist vagy akármit amiből kiszedhetem az adatokat olyan formába hogy pl. excelbe két oszlopként beillesszem? Egy idegen meg egy magyar nyelvű oszlop. Jól jönne angol, német, ill. spanyol nyelven. Nyilván kritérium, hogy az adatok áthelyezése ne egyesével történjen.

Tulajdonképpen a szópárok kinyomtatása a célom két jól elkülönülő oszlopba (mint egy szótárfüzet), úgyhogy ha az adatok nem is exportálhatóak, ez a fajta nyomtatási mód létezése is elég. Valaki tud ilyet?

Haszprus

Sporttalanság

©   Haszprus   |   kondi life történelem úszás
Időnként rámjön az, hogy valamit sportolnék. Most 7 hónapja a bkv-zás sem tart edzésben (eltűnt), és szinte sehova nem mozdulok ki. Se diszkó, se semmi, még a kötelező tesi tantárgyakat is halogatom (eddig a tesi-A-m van meg oszt ennyi). Utoljára egy éve voltam úszni.

Ma (tegnap, 13-án) fekvőtámaszoztam elég sokat itthon, just for fun, egészen addig míg már ki se bírtam emelni magam És még utána is. Hát kellően fáj most a karom, és fekvőzás után a mellkasomat mintha begipszelték volna (roppant furcsa ).

Remélem a KDO-mmal a következő félévben néha átmegyek majd a SCH-be kondizni, ill. újra felvettem az úszást (már negyedszer), hát arra vagy bejárok majd, vagy nem, meglátjuk. Igazából rossz időpontban van, úgyhogy utálom, ugyanakkor egyéb sportot nem szívesen választanék, ráadásul az úszás orvosilag is javallott nekem.

Még gondoltam egyszerű futásra is, de azt este kéne tolni amikor nyugi van, meg low noise, kevesebb por & szmog, meg kevés ember, de akkor meg ugye a közbiztonság hiányos. Hát ez van. És a testőreimet azért mégse szeretném magammal vinni, ugyanakkor várhatóan a kapuban tolongó autogrammkéregetők egész addig követnének amíg lehet, meg aztán ott van a paparazzik problémája is.

Egyébként most azért foglalkoztat így a téma, mert borzalmasan kezdek elhízni (némi túlzással), azt hiszem, de sajnos az elmúlt 7 hónapban mérleghez sem fértem, hogy erről meg is bizonyosodhassak.

Update 2005. jan. 15. 03:06: de rohadtul fáj a karom

Update 2005. jan. 15. 16:22: aaa, rágyúrtam még tudományos alapon, de nem kellett volna, vááá, poklok pokla Í Teljesen lesérültem ettől a fekvőzéstől, hamarosan gipszbe raknak

Haszprus

Karácsony 2004 helyett

©   Haszprus   |   life történelem
Olvastátok a cikket az Indexen miszerint a plázákban csomó üzletben 50%-os leárazás van január-február tájékán, merthogy különben senki semmit nem venne a karácsonyi kiköltekezés miatt? Én olvastam, s kaptam is az alkalmon, ma megrendeztük a pótkarácsonyt, mely esemény helyszínéül a Mammut 1-2 szolgált. Alapvetően nem szeretem a Mammutot de most valahogy jó volt, nem volt túl sok ember, stb. és valahogy az ottlévő népek is nemtom kevésbé néztek ki gázul (plázaboyz & plázagirlz) mint a westendben.

Szert tettem egy

  1. mconeil vékony kardigánra (hervis) (drapp, piros & barna betéttel)
  2. cassone hosszúujjú pólóra (cassone) (sötétkék)
  3. mcroyal menüre (mcdonald's) (színes)
  4. scott vékony kardigánra (jeans club) (fosbarna, drapp & piros csíkkal)
  5. u-turn vastag kardigánra (jeans club) (barna, drapp betéttel)
  6. fundango vastag kardigánra (dockyard islands) (drapp, kék & piros betéttel)
  7. fundango hosszúujjú pólóra (dockyard islands) (piros & drapp)
  8. közepes kólára (fekete)
Mindezt annyiból amennyiért van aki másfél inget vesz Leértékelés power: nem gagyi cucc, és mégse drága. Persze kinek hol a gagyi és kinek hol a drága.
Haszprus

Konzumer

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés life
Voltam ma westendben hogy nézzek valami karácsonyi ajándékot (elsősorban magamnak), de nem volt semmi konkrét célom egyrészt, másrészt meg rohadtul antipatikus volt a westend belseje. Rég jártam ott és már viszolygok az üzletektől meg mindentől. Váh. Kezdek én is antiszoc lenni.

Utána belakmároztam mekiben, rég voltam már, de megtapasztaltam hogy a mekihez edzés kell, nem lehet ám csak úgy betolni egy menüt. Súlyos gyomorfájással torolta meg magát a mcroyal menü.

BSZ gyakiv után eldumálgattunk Imoval a bme-s dolgokról, hát, kemény az élet, kemény lesz a köv. félév, ez a félév is kemény volt - legalábbis a harmadik féléves tárgyak egynémelyike, bár én azokból még nem vettem túl nagy kóstolót. A FONY-ról továbbra is azt remélem hogy lájtos lesz, vagy legalábbis szeretni fogom (automaták, reguláris kifejezések, már eleve jól hangzik), de majd meglássuk, sokan másként vélekednek.
Haszprus

Bloggertevékenység

©   Haszprus   |   fejlesztés life történelem

A blog kezdete óta

Megj. fenti adatok nem igazán állnak túl sok dologgal összefüggésben. A mennyiség nemcsak az életbeli események mennyiségének függvénye. Pl. év vége felé bevezettem egy napi 4 bejegyzéses bloglimitet, és a gépemet is többször kitiltottam a szobámból. Továbbá a régi bejegyzések kategóriái csak utólag lettek létrehozva, és a grafikonról lemaradt még jónéhány egyéb bejegyzés-kategória is, úgymint pl. life, hwsw, …