Haszprus

Lépések a validság felé

©   Haszprus   |   fejlesztés
Lenyomtam a főoldalról 300 validációs hibát.

Update 20:38: btw mi értelme a validságnak? melyik böngésző bírja félreérteni azt a hiperhivatkozást amiben & helyett simán & jelet írok?

arra nem jöttem rá hogy a validátor miért problémázik azon hogy a kódban hol van elhelyezve a body tag-em, és hogy miért mondja a /head -re, hogy fölösleges.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

a head-del az a baja, hogy az előtte lévő link tag nincs bezárva. helyesen ugyanis így kéne: (link href="style.css" type="text.css" rel="stylesheet" /). zárójel helyett kacsacsőr, értelemszerűen.

a body-val való parája meg az előzőből következik.

asszem ha azt kijavítom akkor is marad a probléma de megnézem újból

szóval nem nyert, ha a link le van zárva akkor se jó.

end tag for element "HEAD" which is not open
hmm

ja, most nézem, a meta tag-gel is meg kell csinálni ugyanezt. minden olyan tag, aminek nincs "bezáró" párja (pl meta, style, br, ilyesmi), így viselkedik: a bezáró kacsacsőr elé kell rakni egy szóközt meg a perjelet. XML szintaxis így szereti. könnyebb így parsert írni rá, vagy valami ilyen oka lehet.

javaslatod a következő validációs problémát okozza:
Line 5, column 77: character data is not allowed here

...tent='text/html; charset=windows-1250' />

mit szólsz?
a /head-re meg továbbra is mérgesen néz

én a helyedben idézőjelek közé zárnám az attribútumok szövegeit, nem felsővesszők közé, asszem a szabvány szellemében a validátor csak azt fogadja el.

ez roppant fura lenne tekintve hogy
1. nem reklamál érte
2. máshol sem
de lehet hogy majd kipróbálom.


változtattam a cuccok sorrendjén, erre kaptam kicsit más jellegű tájékoztatást...

Line 7, column 58: document type does not allow element "LINK" here

<link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />

The element named above was found in a context where it is not allowed. This could mean that you have incorrectly nested elements -- such as a "style" element in the "body" section instead of inside "head" -- or two elements that overlap (which is not allowed).

One common cause for this error is the use of XHTML syntax in HTML documents. Due to HTML's rules of implicitly closed elements, this error can create cascading effects. For instance, using XHTML's "self-closing" tags for "meta" and "link" in the "head" section of a HTML document may cause the parser to infer the end of the "head" section and the beginning of the "body" section (where "link" and "meta" are not allowed; hence the reported error).


ezek után leszedtem a / jeleket a headben a metából és a linkből, és így végre csak 20 validációs hiba maradt amit sikerült 3 rövid lépésben 17-re csökkenteni van 9 db img alt nélkül, meg még 1-2 dolog, amiket most nem fogok javítani.

szóval végülis nemtom mi volt a baja... vagy az aposztrófok, vagy az hogy szerette volna a title-t előrébb látni a metánál...

na megnéztem megint. rájöttem, hogy a / jelekkel és az aposztrófokkal hülyeséget mondtam abban a tekintetben, hogy te HTML 4.01 Transitional-ként validálod, ami tán a legkevésbé "szigorú", én XHTML-ként szoktam, és annak már kell a / jel (sőt a fő domainemet Strict-ként szoktam Transitional helyett). egyébként örülök a validság irányába tett lépéseidnek
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...