RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 83 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


sztem ez a nő egy vicc.Kifejtem:
Ha az ember nőként oktat egy meglehetősen maszkulin tárgyat,akkor kepesztenie kéne a megbecsülésért,és izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokat kéne kiötlenie.
Ím ő úgy döntött,inkább még általános iskolai színvonalon is kezel mindet (mentek is szünetben a beszólások: "A hetes letörli a táblát..."),nehogy megkedveljük...Azzal meg végképp elvágja maga alatt a fát,hogy nem hangosít,ezzel kib@szik velünk,és még 5 percenként szól is,hogy legyünk csendben.Nem ez a módja,de ha ő így érzi jónak,tegye.Gratulálok.
ui:Ja,és enni sem lehet,mert az végképp zavarja azt óra menetét,gondolom.Nem hallottam,lehet,hogy hangosan csámcsogott a kolléga...

hmm lehet benézek oda ha tényleg ennyire gáz a helyzet

ssophie, ha a gázfaktor alapján döntesz, akkor ez az óra neked kötelező

juhi, repülök. mondjatok még ilyen jó órákat, kérlek na jo ne

Annyira nem gaz, nalunk villanyon Mizseinel is fel kell allni Elektronika 1. elejen De aztmondta az oreg ennek nemcsak az ora szunettol valo elkulonitese az ertelme, hanem igy konnyebben bejutnak a padba a kesok Szoval vegulis engem cseppet sem zavar, bar hozzatartozik, hogy nekunk kifejezetten jok az orak, es nem erolkodik a tanar. Gyertek be a mi orankra Hetfo, IB028, 12-tol, Pentek ST.NAGY 10-tol

Lehet gunyolodni az eloado nem szokvanyos szokasain... Lehet feszegetni, hogy egy nonek szuksege van-e ra hogy kulon kiharcolja a megbecsulest... Lehet vicces beszolasokat kiabalni szunetben... Lehet panaszkodni hogy nincs kihangositas...
De ezt a targyat Ti fogjatok elbukni, nem o.


Ez nem célzás volt sztem, csak hát ez az igazság!

Arra, hogy nem az eloado stilusan kell haborogni, hanem tisztesseggel nekiallni es megtanulni amit kell, megirni a zarthelyiket esvagy letenni a vizsgat, es utana leszarni hogy milyen modszerekkel tartotta az eloado az orait. Ez a "fel kell allni ora elejen" lehet hogy ma mar nevetsegesnek tunik. Kepzeld, vannak olyan eloadok, akik megsertodnek ha nem tapsoljak meg oket minden eloadas utan. Vannak olyan gyak. vezetok, akik megkerik a csoportot hogy ora elott toroljek le a tablat. Erre mit mondanal? En azt hogy tudomasul kell venni, es felesleges haborogni.

Mainframe kolleganak: "Ha az ember nőként oktat egy meglehetősen maszkulin tárgyat,akkor kepesztenie kéne a megbecsülésért". Uram, onnek meglehetosen furcsa elkepzelesei lehetnek az eletrol. Amugy, az eloadok nagy reszenek nem az a celja, hogy megkedveltessek magukat. Miert kellene kedvelni oket? Ez nem feltetele annak hogy megtanuld amit elobb-utobb igy is ugy is meg kell tanulnod.

Olvastatok Kurt Vonnegut-tol "Az otos szamu vagohid" cimu konyvet?

Hát enyhén felháborító, hogy esetleg nekünk is köszönnünk kellenne az előadóknak, nem csak nekik... hihetetlen hova fejlődik a felsőoktatás...

az hogy egy ember köszön és hogy 500 köszön, érezhetően nem ugyanaz, sem időben, sem energiában, sem folyamatok összehangolásában, egyáltalán sehogy sem összehasonlítható.

nem tudom jártatok-e gimibe, de ott tapasztalhattátok hogy egyes tanároknál az óra elejéből elég jelentős idő azzal megy el hogy szépen kivárják amíg mindenki vigyázzba kapja magát, satöbbi. kinek jó ez? senkinek. időpazarlás. kinek az idejét pazaroljuk? a miénket. nem az övét, a sajátunkat (neki mindegy mennyit ad le az anyagból, vagy milyen részletességgel).

az hogy semelyik előadáson nem kell felállva tisztelegni de valaki kitalálja hogy nála mégis, az bizonyos tekintetben széllel szembe húgyozás.

500 embert pedig elég nehezen fogsz rábírni eszközök hiányában arra hogy tökéletes szinkronban pár másodperc alatt megejtsék a felállási ceremóniát. mivel fölösleges, ezért elhagyandó.

és miért nem használ kihangosítást? jó az neki hogy pár percenként vágja a sértődött képet hogy már megint nincs csönd? nyilván SOHA nem lesz csönd, nem lehet 500 egymás mellett ülő embert szinkronban 90 percig csöndben tartani, különösen hogy mindenkinek van valami véleménye a témáról amit hall, hisz közel áll hozzá…

> Arra, hogy nem az eloado stilusan kell haborogni, hanem
> tisztesseggel nekiallni es megtanulni amit kell,

ez a két dolog milyen módon szerepel ellentétként? ki mondta hogy nem tanulom meg? már az opre könyv harmadánál járok pedig nem egy vékonyka füzet. de emellett hadd legyen véleményem arról ami körülöttem folyik, főleg ha olyan dolog hogy nekem is kötelező részt vennem benne.

> megirni a zarthelyiket esvagy letenni a vizsgat, es utana leszarni
> hogy milyen modszerekkel tartotta az eloado az orait.

miért, mert te azt mondod?

> Kepzeld, vannak olyan eloadok, akik megsertodnek ha nem
> tapsoljak meg oket minden eloadas utan.

egyenes évfolyamon a legtöbb előadót megtapsoljuk. és ez feelinges, ha egy általunk szeretett előadóról van szó. felállni tisztelegni, az kurvára nem az.

a tiszteletet nem előírni kell hanem kiérdemelni

> Vannak olyan gyak. vezetok, akik megkerik a csoportot hogy ora
> elott toroljek le a tablat. Erre mit mondanal?

megvan erről a véleményem, de egy gyakvez megteheti mert megszivathat ha nem (ugyanis ismer, legalább arcról, és ha máskor nem, majd reklamációnál megszivat). de egy 500 fős teremben úgyse tudja megjegyezni a tanár hogy ki állt fel és ki nem. ilyenkor pedig jobban felvetődik a "minek?" ill. "mer mi van ha nem?" kérdése.

Viszont akkor en nem ertek valamit: ha mar nagyreszt megtanultad az anyagot, akkor miert jarsz be eloadasra?

Semmit sem kell azert tenni mert en azt mondtam. Tanacsot probaltam adni, hogy en mit tennek a helyedben, latom felreertetted. Probalom akkor kerdesek formajaban folytatni, kivancsi vagyok a velemenyedre.

Egy gyak. vezetonek megengedett hogy szemet legyen, mert megszivathat vizsgan? Ez feljogositja ra? Vagy ugy erted, hogy egy gyak. vezeto lehet szemet, akkor sem szolok ra semmit, mert felek hogy megszivat a vizsgan?

"Mi van ha nem?" Probaljatok ki. Lehet hogy az lesz, mint amit a gimis tanarokkal kapcsolatban irtal: szepen megvarja amig megis mindenki felall. Es hogy ez kinek lesz rossz? Nektek vagy neki? Azoknak, akik eloadason szerettek volna lejegyzetelni az anyagot? (Bar nem tudom, hogy ez infon meg szokas-e.) Vagy annak aki ugyis megkapja havonta a fizeteset, tekintet nelkul arra hogy az eloadas idejebol mennyit tolt a hallgatosag acsorogtatasaval?

Ido? Energia? Szervezes? Nem pont a Ti erdeketek lenne, hogy minden siman menjen? Ha csak hozongtok, nem Ti szivjatok meg? Es akkor ott vagyunk a szellel szemben hugyozassal: szerinted melyik az, amit O csinal, vagy amit Ti csinaltok? Vagy mindketto? Vagy akkor mar inkabb egyik sem?

500 emberrol nincs tapasztalatom, 300 embert lattam mar nema kussban ulni es jegyzetelni egy eloadason. Hangositas nelkul.

Elsikkadt egy kerdes, nem jott ra valasz. Kurt Vonnegut "Az otos szami vagohid" cimu konyvebol fogok idezni:

"Isten, adj nekem derut es nyugalmat, hogy tudomasul vegyem mindazt, amin ugysem valtoztathatok, batorsagot, hogy valtoztassak azon, aminek a megvaltoztatasara kepes vagyok, es bolcsesseget, hogy mindig megmondhassam, mi a kulonbseg a ketto kozott."

> Viszont akkor en nem ertek valamit: ha mar nagyreszt
> megtanultad az anyagot, akkor miert jarsz be eloadasra?
soroljam az okokat? nem hiszem hogy szükség lenne rá de tessék:
1. azért mert mondjuk olyan időpontban van hogy máskülönben mit kezdenék magammal
2. azért mert érdekel hogy ő hogy mondja el
3. azért mert előadáson pluszinfó hangozhat el a könyvhöz képest, akár a zh-ról, akár magával az anyaggal kapcsolatban
4. azért mert ha kétszer hallok valamit akkor jobban megjegyzem
5. azért mert ebben a témában gyarapítani is akarom az ismereteimet
6. a könyv nem egyenlő az anyaggal
7. nem akarok zh meg vizsga előtt parázni hogy vajon azt kell-e tudni ami a könyvben van (a könyv bevezetője nyomatékosan leírja hogy a felvetett témák NEM egyeznek az órán elhangzókkal, bár nyilván van egy jelentős átfedés)

> Egy gyak. vezetonek megengedett hogy szemet legyen, mert
> megszivathat vizsgan? Ez feljogositja ra?
Nem feljogosítja rá hanem életszerűbbé teszi azt hogy ő elvárjon valamit. Mert megvannak rá az eszközei. És nem olyan szánalmas dologgal torolja meg, minthogy "Jó akkor nem tartok előadást", vagy mittomén. Neki az a melója hogy előadást tartson, és van olyan ember is aki ezért kib#szott kemény pénzeket fizet. Hogy ott lehessen azon az előadáson.

> Vagy annak aki ugyis megkapja havonta a fizeteset, tekintet
> nelkul arra hogy az eloadas idejebol mennyit tolt a hallgatosag
> acsorogtatasaval?
pont ezt írom én is, a felállításból senki semmit nem profitál, egyedül a hallgatóság veszt rajta, de mindenképpen.

> Ido? Energia? Szervezes? Nem pont a Ti erdeketek lenne, hogy
> minden siman menjen? Ha csak hozongtok, nem Ti szivjatok
> meg?

Ilyen az ember, hőzöng. Persze csak halkan. Ez a bejegyzés amúgy egyetlen képnek indult, pontosabban most is az, a hozzá tartozó topicot nem én alakítottam ilyenre.

> Ha csak hozongtok, nem Ti szivjatok meg?

Hol olvastál olyat hogy csak hőzöngünk? Hol olvastál olyat hogy helyben hangot adunk netán a véleményünknek a tanár felé?

Mi nem húgyozunk széllel szemben mert nem nyilvánítjuk ki felé a véleményünket.

> 500 emberrol nincs tapasztalatom, 300 embert lattam mar nema
> kussban ulni es jegyzetelni egy eloadason. Hangositas nelkul.

Minden elismerésem a Tiéd

> Elsikkadt egy kerdes, nem jott ra valasz.

Nem olvastam.

> És nem olyan szánalmas dologgal torolja meg, minthogy "Jó akkor
> nem tartok előadást", vagy mittomén.

Nyilván majd kapom a kérdést hogy az nem szánalmas-e az én értelmezésemben, hogy a gyakvez esetleg majd ott torolja meg a dolgot amikor reklamációra kerül a sor.

Válaszom: kevésbé. Reklamációnál biztos hogy csak azzal fog kiszúrni aki neki nem szimpi (vmi okból). Az hogy az előadó mondjuk 5 beszélgető ember miatt félbeszakítja percenként a mondandóját amire 500 ember figyel, az viszont szerintem szánalmas, és roppantmód elítélendő. Élvezhetetlenné teszi az órát. A kihangosítás által bőven 'túlüvöltött' háttérzaj sokkal kevésbé zavaró, kb. egyáltalán nem. Az ember nem figyel a zajra és kész, kiszűri. Arra nehéz nem figyelni h az előadó állandóan megszakítja amúgy is nehezen hallható mondandóját és vágja a képeket.

> Viszont akkor en nem ertek valamit: ha mar nagyreszt
> megtanultad az anyagot, akkor miert jarsz be eloadasra?

Egyébként szerintem tök durva hogy egy érvelésben ilyen """"furcsa"""" érveléssel bírsz előjönni. (Fasság.) (Szerinted kevesebb jogom van bejárni, ha előre tanulok, vagy micsoda? Vagy kevesebb jogom van élvezhető előadásokat igényelni? Hmm.)

Gondolom az "500-bol 5 embert" kepletesen ertetted. Mifelenk azt az 5-ot mar reg kidobtak volna a terembol.

A hozongesre a Te 4-es, illetve Mainframe 2-es szamu hozzaszolasarol asszocialtam. Helyben hangot adast szinten Mainframe hozzaszolasaban olvastam.

Mi a szelesebb korben torteno velemeny-nyilvanitas? Oran beszolni, vagy leirni valamit az interenten? Nem szandekoztam semmifele formaban megkerdojelezni, hogy jogod van-e velemenyt mondani. Csak azt kerdojeleztem meg, hogy a velemenyed realis-e.

A szellel szemben hugyozast reszetekrol, ha elolvasod az idezetet, gondolom erted hogy mire ertettem. Tehat: szerinted az adott szituacioban (es ha jol olvastam ki az eddigi hozzaszolasaidbol, a szituacio adott, tehat nincs esely lebeszelni az eloadot ezekrol a szokasairol) ki szur ki kivel? Az eloado Veletek? Ti az eloadoval? Az eloado magaval? Ti magatokkal? Ha jol ertem, szerinted az 1. valtozat a helytallo. Az en ertelmezesemben a 4. az.

Azt mar ertem, hogy miert erzed ugy hogy az eloado kiszur Veled. Felteszem a kerdest: tenyleg az eloado szur-e ki Veled, vagy azok az evfolyamtarsaid, akik nem simulnak bele a szituacioba?

Azert rakerdezek: szerinted vannak olyan dolgok az eletben, amit nem tudsz megvaltoztatni? Szerined ezeket a dolgokat el kell fogadni, vagy mindenaron meg kell probalni valtoztatni rajtuk?

"Egyébként szerintem tök durva hogy egy érvelésben ilyen """"furcsa"""" érveléssel bírsz előjönni."

Nem akartam megkerdojelezni a jogodat hozza. Megint magambol indultam ki, ugy tunik hiba volt: ha ugy erzem hogy egy eloadasra total felesleges bejarni, ilyen alapveto okokbol, mint peldaul nem lehet hallani a eloadot, akkor egyszeruen nem jarok be. Amit irtam az pedig nem erveles volt, hanem kerdes, es mar megirtad ra a valaszt a 16-os eloadasban, aminek az erveit tudomasul vettem.

16-os eloadasban = 16-os hozzaszolasban

Hmm, en is felreertettem az eloadas minoseget. Ha ora elejen percekig felallva kell lenni, amig majd mindenki felall, az tenyleg baromi hulyeseg.

Ha az eloadas nem hallhato, tokmind1 hogy szar-e az eloado vagy nem, ulj az elso sorba, ott biztos hallani fogod.

Amugy nemcsak a tanar reszerol bunkosag felbeszakitani az eloadast, hanem azis bunkosag azert, hogy nagy az alapzaj, ahelyett h a beszelgetok otthon maradnanak. En is lattam mar olyan eloadast, amikor zsufolt E1B-ben hangositas nelkul marhanagy csend volt. Mert erdekelte az embereket a tema (bar a tanar se volt halkszavu )

Az, hogy az altalatok emlitett no nem hangosit, az szerintem siman kibaszas akar lenni, vagy motivacio a kussolasra. Aki tudja magarol, hogy halkan tud csak orditani az hasznaljon mikroportot. Ez igy van. Plane ahol mukodik is.

> Azt mar ertem, hogy miert erzed ugy hogy az eloado kiszur
> Veled. Felteszem a kerdest: tenyleg az eloado szur-e ki Veled,
> vagy azok az evfolyamtarsaid, akik nem simulnak bele a
> szituacioba?

Mindkettő, de fel kell tenni ezen a ponton egy kérdést: melyik a jobb megoldás erre a problémára? Ha felteszünk egy kihangosítást, vagy ha 90-ből 10 percet fegyelmezünk tökéletesen beszaggatva az órát.

A 4. hozzászólásom -> gázfaktorra panaszkodtam ugye. Ennek most több részlete van melyeket nem fejtek ki, nemcsak a felállítás a baj.

Az üzeneted többi részét nem reagálom le, részemről ez a thread nem bír ekkora jelentőséggel, meghaladta a rászánható időmennyiséget.

Ezzel együtt nem érzem úgy hogy felesleges bejárni erre az előadásra. Alapvetően nem érzem így semelyik előadásról. Persze vannak előadások amiket kevésbé érzek hasznosnak mint másokat.

> az szerintem siman kibaszas akar lenni, vagy motivacio a
> kussolasra.

Nyilván motiváció, de ezt rengetegen kib#szásként élik meg, és ki szereti az olyat amikor az előadó direkt kib#szik vele?

> Ha ora elejen percekig felallva kell lenni, amig majd mindenki
> felall, az tenyleg baromi hulyeseg.

Legközelebb lemérem hogy mennyi időbe kerül a dolog. Múlt csütörtökön szerintem simán több volt mint egy perc, aki a fenti képet készítette, azt úgy kellett noszogassam, hogy naa, csináljon már képet, mire előszedte a cuccot, stb.

Legyen ugy, akkor en sem reagalom le. Mainframe gondolom majd reagal a dolog ot erinto reszere.

> Amugy, az eloadok nagy reszenek nem az a celja, hogy
> megkedveltessek magukat. Miert kellene kedvelni oket? Ez nem
> feltetele annak hogy megtanuld amit elobb-utobb igy is ugy is
> meg kell tanulnod.

'katonaság feeling rulz, törekedjünk is rá lehetőleg.'

Ott van ez a thread elhibázva hogy olyasvalamiről megy a vita amit nem tapasztaltál meg. Elnézést hogy nem bírtam ki hogy legalább ideiglenesen ne enyém legyen az utolsó szó

egy általam respektált ember véleménye
szóval: az óra elején felállás szerintem is abszolút hülyeség. van egy "küszöbszint", ha ennél több ember van egy helyen, akkor őket elég nehéz kollektív viselkedésre rábírni. tudományos konferenciákon (ahol elvileg csupa értelmes ember ül együtt) sem szokás az előadót felállással köszönteni. ha viszont egy gyakorlaton vagyunk max 30 emberrel, az más, ott "személyesebb" a kontaktus az előadóval, ott érzem is a "kényszert" magamban, hogy köszönni kéne
az illetőtől több véleménynyilvánítást ebben a témában nem fogunk hallani.

"Ott van ez a thread elhibázva hogy olyasvalamiről megy a vita amit nem tapasztaltál meg."

Melyik reszet nem tapasztaltam meg?


Valoban, nem voltam meg opre eloadason. Viszont voltam mar olyan eloadasokon, ahol a kovetkezok tortentek:

a) az eloado felszolitott a baseball sapkaban uldogelo embereket hogy vegyek le a sapkajukat, mert tiszteletlenseg sapkaban ulni egy eloadason

b) az eloado felszolitotta az utolso 3 sort, hogy hagyjak el a termet, es a felev vegebol hatralevo idore megtiltotta hogy a hatso sorokba uljunk

c) a kesoktol egy, az eloadoterem ajtajahoz allitott oktato elvette a diakigazolvanyat, es feljegyezte oket szigoritott vizsgara; ugyanezt megjatszottak ugy is hogy azoktol vettek el akik az eloadas alatt beszelgettek

d) a kesoket az eloado felkerte, hogy le se uljenek, hanem azonnal hagyjak el a termet

e) az eloado megkerte, hogy felallassal udvozoljuk ot ora elejen

f) mikor a zajszint elerte egy bizonyos kuszobot, az eloado felszolitotta a teremben tartozkodokat hogy alljanak fel, egy perc nema csend, majd leulhettunk, es igy ment tovabb az eloadas

g) ezen kivul a szokasos, "ha egy hallgato tul sokat beszelt akkor kikuldtek a terembol" modszer

h) kihangositas nelkul orat tarto eloadok

i) olyan eloadasok ahol nem volt szabad enni-inni

j) egy eloado "nőként oktat egy meglehetősen maszkulin tárgyat" (bar jelen esetben lehet hogy nem vagyok vele egeszen tisztaban, hogy mit jelent az hogy "maszkulin targy")

Ezeknek a fenyeben ugy gondoltam, hogy bele tudom elni magam a helyzetbe, de lehet hogy tevedtem.


Azt azert megmagyarazhatna valaki, hogy mi az hogy "maszkulin targy".

Olyan tárgy mely egy olyan szakterülethez - informatika - tartozik ahol pl. a bme-vik műinfón a nemi arány sajnos 450 az 50-hez az erősebbik nem javára.

Nem tartozik ezen szakterülethez olyan nálunk is oktatott tárgy, melyet nem a mi képzésünk kedvéért találtak ki. Így tehát fizikát feltehetően jobban elfogadnánk egy női tanártól.

A definíciót lehet hogy mainframe másként képzeli.

Egyébként nyilván ennyi sejtésed neked is volt, pontos definíció pedig nyilván nincs, ígyhát nem értem ebben a threadben feltett számtalan provokatív kérdésed okát.

Igen, sajnos valami hasonlo magyarazatra szamitottam.

Provokativak voltak a kerdeseim? Lehet hogy Mainframe hozzaszolasa provokalta ki belolem oket? Igazan kivancsi lennek az O velemenyere is.

Mainframe relatíve ritkán jár erre, nem szükséges állandóan megszólítanod őt, majd ha jön, reagál (ha akar)

> Igen, sajnos valami hasonlo magyarazatra szamitottam.

hasonlóan megdönthetetlenre vagy mi?
az miért nem jó magyarázat neked hogy 1:10-hez a nők aránya ebben a szakmában, vagy legalábbis nálunk???

Nem szandekoztam allandoan szolongatni Ot, en is ugy gondoltam hogy majd akkor valaszol ha itt jar, es ha kedve van. Nehez is lenne mashogy.

Nem az sajnos, hogy ilyen keves no jar oda, nyilvan ez Titeket jobban zavar. (Vagy orultok neki? Komolyan kerdezem!) Az sajnos, hogy Mainframe ez alapjan kategorizalta be a targyat. Ebbol szamomra ez erzodik ki (mondm, nem biztos hogy ezt akarta mondani, de nekem igy jott at): "Hogy jon egy no ahhoz hogy engem helyre rakjon?"

Semmi sem megdonthetetlen. Meg ez az elozo allitas sem.

Mindennek megvan a maga előnye és hátránya, ennek a létszám kérdésnek is.

Előny hogy az ember üdülésként éli meg amikor a K épület környékén jár, vagy az E épület első emeletén Nem folytatnám a listát, mert csak ehhez hasonló szintű előnyökről lehet beszámolni szerintem

totális hipokrita hozzáállás: "ha megtanultad az anyag nagy részét, minek jársz be előadásra?" Ennyit arról,hogy mennyire tiszteled az előadót, bpc2.
Amúgy most nem volt időm az összes kommentet elolvasni,de le fogom reagálni az egészet,csak nem minden nap jutok nethez...
De summázva: baromira két dologról beszélünk,Te arról,hogy az előadó szempontjából értelmes-e a tisztelgés,és hogy a mi szempontunkból érdemes-e erre szót vesztegetni.
Csakhogy mi (Haszprus és én,bár inkább csak a magam nevében beszélek) nem erről.

reakciók kommentekre,2.felvonás:
7.Igen,mi fogjuk elbukni,de nem csak magunk miatt,ha a hiányzó hangosítástól valamit nem,vagy rosszabb esetben rosszul hallok.Ez nem vitatható.Nem csak az szív,aki dumál,az is,aki a környékén ül.Úgy beszélsz,mint egy tanársegéd,pedig fogadok,Neked is b@ssz@ a csőröd.ha egy tanár unfair.
10.Az általad felhozott egyéb példáktól sem lesz más a szitu,azok a tanárok is valamilyen formában olyasmit várnak el,amit ilyen szinten már nem lehet.Nem diákok vagyunk,hanem hallgatók,akik (jó,egyesek helyett az állam) súlyos százezreket csnegetnek,hogy bent lehessenek ezeken az előadásokon.A tanárok is (ezek a sértődős fajták) megkomolyodhatnának,és felnőhetnének a feladathoz.Meg kéne érteniük,hogy nem ez a tisztelet mércéje.Az már önmagában a tisztelet kimutatása,hogy ott ülsz az előadásán,amiből van könyv.És egyébként sem kötelező az egész.(továbbisvan,monnyammég?)

Még 10.: Nekem vannak furcsa elképzeléseim az életről?Nem tudom Te hol élsz,ahol a nőknek nem kell küzdeni a megbescsülésért,de én is ott akarok.Nem vagyok nőgyűlölő,nem kezdeményezés vagy helyeslés volt amit mondtam,hanem ténymegállapítás.Eddig 5-ből 4 ember akivel beszéltem azt mondta,nem helyénvaló egy nő opre-ra.
Nem KELL kedvelni az előadókat,de én azért mégis szeretném.Te nem?Kezd komolyan érdekelni,_te_ milyen világban élsz...
Nem olvastam sajnos.kb.1,5 éve nem olvastam SEMMIT,ami nem egyetemi,vagy hasonló.Előtte igen,de akkor 9 kreditem lett...
chroniq-nak csak annyit,hogy _én_ mindíg köszönök az előadóknak/gyakvezeknek,ha találkozunk,sőt már van 4-5,aki stabilan megismer,és még akár a nevemet is tudja.Sztem ez 2.évben elég jó (más kérdés,hogy Hári pl.a keresztjeim miatt ismer...)

14. Õ is és mi is széllel szemben csináljuk (bár ő nő,ezért neki közel sem olyan kellemetlen... ).És igen,mi szívjuk meg jobban,mert nekünk az anyag nem lesz meg,neki "csak" a tisztelet.
//mf initializes ModifySequence
Nem olvastam a Vonnegut (nincs benne még 1 "n"?)-könyvet,de ezt az idézetet ismerem a köztudatból.Valóban igaz,de a legtöbb embernél hiányzik a 3.képesség. Azon kívül: Amin nem lehet változtatni,arról ne is beszéljünk?Ez kategorikusan lehetetlenítené el pl. a politizálást (és még 1000 minden mást,csak nem floodolom a HüB-t). Akkor mindenki úgy kommunikálna,mint a gazdák mostanában.Hibás lenne,a gazdák is hibásan cselekszenek (remélem rájönnek,mielőtt az ostromtankok oldalról a traktorjaikba zúznak )

20.Én nem azt írtam,hogy hőzöngünk,csak ott van ugye a természetes alapzaj.Ami részint annak az eredménye,hogy a nő olvashatatlanul ír,és percenként meg kell kérdezni jobban látó társaimat,h mi van a táblán (3.sorban ülök,vágod?).A nemtetszésünknek csak szünetben adunk hangot.MI nem húzzuk az órát az egyéni igényeink kicsinyes kielégítésével.Más kérdés,hogy mennyi létjgosultsága van egy olyan intézkedésnek,amin maga a foganatosító is elmosolyodik (ugyanis ez a reakciója a beszóláskra,olyan arckifejezéssel,hogy "tudom,hogy baromság,de ha egyszer ez a szokás"...pedig ő vezette be...).
//mostanra biztos rájöttél,hogy csúnyán beletenyereltél egy olyan témába,amiről sokkal szilárdabb háttérinformációink vannak,szilárdabb indokaink és érveink,_mi_ ketten vagyunk,és nekünk érdekünk is megvédeni a véleményünket.Olyasmiről vitatkozol,amit nem láttál,és nem ismersz,ráadásul minden ok nélkül.Az már csak a hab az egész tetején,hogy H és én kijártuk az érveléstechnikát,és __odafigyeltünk,és élveztük__ mert az oktató _értelmesen_ bánt velünk.Egyszóval vesztésre állsz,jól. //
Mindíg lesznek olyanok,akik nem simulnak bele a szituációba (legyen az bármi is),és az előadó megtehetné,hogy ehhez mérten cselekszik,és enged,mert MI szívjuk meg,és neki elvileg az az érdeke,hogy MI ne szívjuk meg.Ha a sokkal régebbi "okos enged,szamár szenved" algoritmust használjuk,akkor is ez lenne a helyes döntés.Ezzel példát is mutatna,de ő nem.

31.Maszkulin tárgy:elektro,sz.ar.,opre,fony stb.Feminin tárgy: közgáz stb. (ohne flood)
egyébként a felsorolásodból kb.3-4 eset érvényes az opre előadásra.És ezek nem igazolják a nő viselkedését.A többi rossztól nem lesz ez az eset jó! (eddig tartott az időm,legközelebb kapsz még,mert Mr.H.Mf-t nem lehet leérvelni a blogon (sem). Ez persze csak vicc volt .

(ssophie, ha Überuser (C,TM) akarsz lenni,ilyen és hasonló méretű,számosságú, és fontosságú ( ) kommentokat kellene írnod,ehhez képest alig havonta hallatsz egy "nyiff"-et,vagy néha egy "táp"-ot...(a "miau"-t meg mióta nem hallottam... ) )

Nem ertem, hogy az a hozzaszolas miert hipokrita. Nem tudom, hogy akkor tisztelem-e jobban az oktatot ha bemegyek az orajara es utana egy blogon kitargyalom hogy szerintem milyen hulye szokasai vannak, vagy hogyha inkabb tavolmaradok. Nekem is bassza a csoromet ha egy tanar unfair, de az alapjan amit leirtatok, nem tudom hogy ez a tanar hol volt unfair. Szerintem Nektek kellene felnoni a feladathoz, hogy mar nem diakok vagytok, akik egyszeruen bedobjak a durcit ha valami nem tetszik nekik, hanem hallgatok, akik kepesek tullepni a sajat korlatjaikon a sajat erdekukben. Szerintem onmagaban az hogy bent ulsz az oran nem tesz bizonysagot semmifele tiszteletrol.

Az hogy a nok megbecsulese milyen ma a muszaki felsooktatasban, az olyan embereken is mulik mint Ti. En sem kedvelek minden eloadot, de akit nem kedvelek, azt sem mondom el mindennek, mert tisztaban vagyok vele hogy a rossz viszony nem egy emberen mulik, hanem kettom, es en is hibas lehetek. Az hogy nem olvasol semmit tankonyveken kivul, szerintem is sajnalatos dolog, de ehhez a reszehez nem tudok mit hozzaszolni, ha ugy erzed hogy a tanulmanyok mellett nincs ra ido, akkor sajnos meg kell vele bekelni (azert egy tipp: nyari szunet, teli vizsgaidoszak utolso hetei, stb... nalam ragyogoan bevalt amikor nem volt idom szorgalmi idoszakban ilyesmire).

Abban a kiadasban ami nekem van meg nincs meg egy "n". Az idezet nem arrol szol hogy amin nem lehet valtoztatni arrol nem is lehet beszelni. A politizalas csupa olyan dologrol szol, amin lehet valtoztatni, ha az ember megfelelo pozicioban van. Mas kerdes hogy a legtobb ember mire oda kerul abba a bizonyos pozicioba addigra rajon hogy igazandibol nem is akar valtoztatni.

Ha masok halljak amit mond, biztos benne van a hiba? Ha masok el tudjak olvasni amit ir, biztos benne van a hiba? Nem latom, hogy szilardabbak lennenek az erveitek. Tisztaban vagyok vele, hogy nem tudom megvaltoztatni az allaspontotokat, most mar "csakazert sem". Egyvalamit szeretnek elerni, hogy legalabb probaljatok meg a masik oldalrol is vegiggondolni a dolgot. Ha akar csak egy pillanatra is felmerul Bennetek a kerdes, hogy esetleg nincs igazatok, akkor mar egy lepessel kozelebb juttok ahhoz hogy objektiven vizsgaljatok a dolgot, es az Nektek lesz jo. Azt hogy ne vitatkozzak veletek mert semmi kozom a temahoz es ugyis lenyomtok, gondolom viccnek szantad, erre utal a mosolygo arc a mondat vegen.

Lehet hogy Ti vagytok tobben, de a dontes jelen esetben egy olyan ember kezeben van, akirol bebizonyosodott hogy nem fog valtoztatni a szokasan. Ket dolgot tehettek: ugyanolyan "fafejuek" lesztek mint o, vagy nem.

Maszkulin targyak, feminim targyak... egyre erosodik bennem a gyanu, hogy az alapjan sorolod be, hogy VIK-es vagy GTK-s targyak-e. Egy targyat a hallgatosaga tesz valamilyen nemuve? Nalunk az EOK-on van egy Tartoszerkezetek Mechanikaja nevu tantargy. A mechanika ugye a fizika egy vallfaja. Az maszkulin, ugye? A karon a ferfi-no arany kb. 6:4-hez lehet. Az meg mindig maszkulin, ugye? A Tartoszerkezetek Mechanikaja tanszek tanszekvezetoje elozo felevig no volt. Akkor ez egy feminin tanszek? A tanszeken dolgozo legjobb eloado no. Hogy lehet hogy egy no olyan jol oktat egy maszkulin targyat, hogy a gyakorlataira az is bejar aki nem hozza vette fel, eppen hogy csak a plafrol nem csung senki (legalabbis par eve meg ez volt a helyzet, azota nincsen friss informaciom)? Vagy lehet hogy ennek semmi koze ahhoz hogy egy targy hallgatosaga nagyreszt ferfiakbol vagy nokbol all?

A "Tartoszerkezetek Mechanikaja" termeszetesen nem tantargy hanem tanszek.

Tudod, írtam eredetileg egy baromi hosszú választ de végül úgy ítéltem meg hogy inkább kitörlöm, nem hiányoznak a következmények.

Ami viszont nem érinti az oprét, és ilyenmódon 100% következménymentes:
> A karon a ferfi-no arany kb. 6:4-hez lehet.
> Az meg mindig maszkulin, ugye?

Jó hogy kérded de ha nem kérdezted volna akkor is körberöhögnélek. A 6:4 az majdnem 5:5, de amúgy is több nő születik mint férfi tehát az arány eleve a nők javára kéne billenjen bárhol, ahol a default arányok érvényesülnek. Hogy tudod ezt az arányt hasonlítani egy pontosan 9:1-es arányhoz, ami a mi szakunkon van? 510 felvettből 50 csaj volt 2003-ban! Ez szerinted ugyanaz az arány mint egy 306:204 lenne??

Felteszek két kérdést ezzel kapcsolatban:

1. Szerinted egy 6:4-es koleszban is kialakulhatna olyan szokás, hogy a női mosdókat pont ugyanúgy használják srácok is, mintha az övék lenne? (itt most a sch-ről beszélek)

2. Szerinted 6:4 arányú évfolyamon előfordulhatna számos olyan gyakorlat vagy kisebb létszámú előadás, ahol egyszerűen egyetlen lány sincs? (Vagy max egy, de a 0-ra is rengeteg példa van nálunk, sőt, ahol előfordul hogy egy lány egyedül van a csoportban, ott néha megpróbálja inkább elcserélni a helyét és átmenni olyan csoportba ahol vannak más lányok. Eredményként abból az 1 főből is 0 lesz… Levlistán olvastam egy ilyen helyzetet.)

Ha nem akarod itt felvallalni a kovetkezmenyeket, ird meg privatban legyszi.

Akkor szerinted a 6:4 arany maszkulin vagy feminin? Lehet hogy joizuen korberohogtel, de nem valaszoltal. Vagy lehet hogy megsem ilyen fekete-feher a helyzet? Akkor most az a baj hogy az eloado no, vagy az hogy az evfolyamon keves a no? Mi koze van egy oktato megbecsulesenek ahhoz, hogy a hallgatosaga nagyobbreszt nokbol vagy ferfiakbol all? Vagy a muszaki infos fiuk mind himsovinisztak lennenek?

Az, hogy nalatok a kolis fiuk is ugy hasznaljak a noi mosdot mintha az ovek lenne, valoszinuleg azzal all osszefuggesben, hogy nem talalkoznak / erintkeznek eleg novel, ennek hatasara vagy megvaltozott a nemi identitasuk (bar ezt azert ketlem, szerintem mar egy kicsit eros lenne), vagy egyszeruen kiveszett beloluk minden alapveto tisztelet a nok irant. Ismerek 2 SCH-ban lako / mar nem ott lako lanyt, es meseltek fura torteneteket nem konkretan a mosdokkal kapcsolatban, hanem ugy altalaban azzal kapcsolatban hogy a VIK-es fiuk hogyan kezelik a lanyokat, hogyan probalnak kozeledni hozzajuk. Kommentaljam? Konkretan a kerdesedre valaszolvan, nem tudom hogy a VPK-ban mi a helyzet, de ha tenyleg erdekel, megkerdezem majd valakitol.

Igen, 6:4 arany mellett is kialakulnak olyan kurzusok, ahol csak 1-2 lany van, es ennek kovetkezteben persze olyanok is, ahol nagyreszt lanyok. Nalatok szerinted a lanyok miert menekulnek at azokba a kurzusokba, ahol mar van masik lany is?

> Akkor szerinted a 6:4 arany maszkulin vagy feminin?

Te bpc2 miért teszel fel ennyire hülye kérdéseket? A 6:4 arány az a világ legtermészetesebb aránya, nincs rajta mit beszélni, érted?!

> Akkor most az a baj hogy az eloado no, vagy az hogy az
> evfolyamon keves a no? Mi koze van egy oktato megbecsulesenek
> ahhoz, hogy a hallgatosaga nagyobbreszt nokbol vagy ferfiakbol
> all?

Az hogy ez dönti el hogy a tárgy maszkulin vagy feminin. Csak ennyi. Mint írtam, kivételt képeznek azok a tárgyak, amiket nem egyedül nekünk oktatnak, hanem olyan helyekről jöttek, ahol mások az arányok.
De ne hangsúlyozd ennyire ki hogy az oktató vagy a hallgató nő/férfi, mert 5 év múlva mindketten egy csoportba fognak tartozni, éspedig a szakma művelői közé. Ha egy szakmában 9:1-es férfi-nő arány van, én nem merném azt mondani rá, hogy az nem egy maszkulin szakma. Te igen? (Ezek szerint te igen, mert idáig végig emellett érveltél.)

> Az, hogy nalatok a kolis fiuk is ugy hasznaljak a noi mosdot
> mintha az ovek lenne, valoszinuleg azzal all osszefuggesben,
> hogy nem talalkoznak / erintkeznek eleg novel, ennek hatasara
> vagy megvaltozott a nemi identitasuk (bar ezt azert ketlem,
> szerintem mar egy kicsit eros lenne), vagy egyszeruen kiveszett
> beloluk minden alapveto tisztelet a nok irant.

Vagy az hogy kurvára így praktikus, nem? Most mi a ráknak ne használják a női mosdót egy olyan emeleten, ahol nincsenek csajok (egy se talán)?! (Pontos részleteket hadd ne, nem sokat járok a sch-be, de elég valószínű hogy vannak szintek ahol nincsenek csajok.)

Mi a francnak kell fikázni az ottlakókat? Komolyan te valami nagyon szar szinten űzöd ezt a vitát, olyan túlzásokat és teljesen valóságtól elrugaszkodott dolgokat mondasz, hogy hihetetlen. Megváltozott a nemi identitásuk… SZÍLLJ MAGADBA.

VOLTÍL MÍR KÜLFÖLDÖN TURISTACSOPORTTAL? ELÕFORDULT MÍR HOGY MIUTÍN A FÉRFIAK VÉGEZTEK - 5 PERC ALATT - A MOSDÓNÍL, A NÕK HASZNÍLATBA VETTÉK A FÉRFI WC-KET (MERTHOGY NÍLUK EKKOR MÉG MINDIG FÉLÓRÍNYI SOR ÍLLT)? AKKOR SZERINTED A CSOPORTBAN MINDENKI HÍMMÉ VÍLT HIRTELEN?
Ezt a jelenséget csakis akkor mondhatod hogy nem ismered, ha még egyetlen külföldi buszos csoportos úton nem voltál. Mert én akárhányon voltam, ezt mindenhol így csinálták. Tudod ez a meglévő erőforrások igény szerinti újraallokálása, nem pedig nemi identitás megváltoztatása.


> Ismerek 2 SCH-ban lako / mar nem ott lako lanyt, es meseltek
> fura torteneteket nem konkretan a mosdokkal kapcsolatban,
> hanem ugy altalaban azzal kapcsolatban hogy a VIK-es fiuk
> hogyan kezelik a lanyokat, hogyan probalnak kozeledni hozzajuk.
> Kommentaljam?

Nekem tökmindegy mert nem ismerem ezeket a sztorikat és ez már nagyon távol áll az eredeti témától, gyanítom kezdesz abba átmenni hogy hogy lehetne az összes vikest fikázni amiért páran nem szeretjük az oprét.

> Konkretan a kerdesedre valaszolvan, nem tudom hogy a VPK-
> ban mi a helyzet, de ha tenyleg erdekel, megkerdezem majd
> valakitol.

Nem tudom ez melyik kérdésre volna válasz. (?)

> Igen, 6:4 arany mellett is kialakulnak olyan kurzusok, ahol csak 1-
> 2 lany van, es ennek kovetkezteben persze olyanok is, ahol
> nagyreszt lanyok.

1 > 0, 2 > 0

> Nalatok szerinted a lanyok miert menekulnek at azokba a
> kurzusokba, ahol mar van masik lany is?

Nem tudom de te majd elmondod.

Hoppa. Gratulalok. Szerettelek volna egy kis gondolkodasra sarkallni. Latom kibujt a szog a zsakbol.

Szeretned hogy reagaljak az elozo hozzaszolasodra?

Nem tudom milyen gondolkodásról beszélsz de majd ezt is elmondod, reagálhatsz ofkorsz.

Koszonom.

Hogy miert teszek fel ennyire hulye kerdeseket? Sokan vannak, akik megsertodnek, ha az ember direkte megmondja nekik a velemenyet, foleg ha az nem egyezik az ovekevel. Volt mar olyan hogy valaki azt reagalta a velemenyemre, ami ugyanugy csak egy velemeny volt csak, mint az ove, nem direktiva, hogy "megis mit parancsolgatsz?", meg hogy "attol hogy azt mondod meg nem lesz ugy", stb. Ezert azt talaltam ki, hogy nem fogom leirni hogy mit gondolok, hanem kerdeseket teszek fel, amikbol kiderul ugyan hogy mi az en velemenyem, de egyuttal ha a masik fel meg akarja valaszolni mint kerdest, akkor talan egy kicsit vegiggondolja amit irtam, mielott elkuld a fenebe. Ez neha bejon, neha rosszabb mintha siman kijelento modban leirnam a velemenyemet.

A 6:4 aranyrol eredetileg Mainframe kolleganak szolt a kerdes, de Te is reagaltal ra. Mainframe szemmel lathatolag ket reszre osztotta a targyakat, a szerint hogy ki (melyik kar, egyetem, szak hallgatoi) hallgatjak oket: maszkulin es feminin targyak. Azt szerettem volna Tole (vagy ha mar Te reagaltal ra, Toled) megtudni, hogy vajon a vilag ilyen modon torteno felosztasaba ez a 6:4 arany hogyan fer bele.

Persze, nyugodtan lehet mondani ra hogy maszkulin szakma. Egeszen addig, amig egy noi fonokod nem lesz. Akkor aztan fuled-farkad behuzod, nem mered majd igy hangoztatni ezt... Erre akartam utalni a TM tanszekkel kapcsolatban. Van ott egy legendasan nogyulolo oktato. Vajon mit erezhtetett amig noi tanszekvezetoje volt?

Nem szandekoztam fikazni az SCH-ban lakokat, csak egyszeruen megallapitottam, hogy a noi mosdo hasznalata szerintem nem egy lovagi ereny.

A csupa nagybetuvel iras Nalad is orditozast jelent? Mert akkor azt kell mondjam, hogy Te is valami eleg szar szinten uzod ezt a vitat. Kulfoldi buszos utazason meg nem voltam, csak belfoldin, eleg sokszor, de ott eddig meg sosem tortent ilyen. Arra volt pelda, hogy benzinutnal altunk meg, es ott csak egy WC volt, akkor persze kozosen hasznaltuk. En is megjegyeztem a zarojelben hogy nem gondoltam komolyan hogy megvaltozott a nemi identitasuk, szerintem olvass figyelmesebben es Te is szallj magadba. Mindazonaltal egy megjegyzes: megall valahol a busz, ahol mindenkinek gyorsan el kell inteznie a dolgat, es bent lakni a koliban egy egesz felevig... valahogy nem tunik ugyanannak.

Nem szandekoztam az osszes VIK-est fikazni. Hozzad es Mainframe kollegahoz szoltak eredetileg a megjegyzeseim. A szoban forgo bekezdesig Mainframe szerintem meglehetosen durvan himsoviniszta megjegyzesetol jutottunk el.

Konkretan arra a kerdesedre volt valasz, hogy szerintem ez a jelenseg egy 6:4 koliban is elofordulhat-e.

Ha szigoruan igy vizsgaljuk a kerdest, elmondhatom, hogy vannak olyan kurzusok is, ahol csak fiuk vannak.

"Nem tudom de te majd elmondod." Ezek utan nem hiszem hogy erdekel Teged a velemenyem, mert barmit irnek, arra fognad, hogy az osszes VIK-est le akarom fikazni csak azert mert van kozottuk egy par aki igen bunko modon tud banni a lanyokkal (es itt nem a mosdo hasznalattal / SCH-val kapcsolatban esetleg emlitett mas dolgokra gondolok).

Hogy milyen gondolkodasrol beszelek? Azt hiszem mar leirtam.

FYI: bpc2 kukac freemail.hu

Hogy megelozzuk az "írtam eredetileg egy baromi hosszú választ" dolgot. Mainframe, az e-mail cimem szamodra is nyitott.

Technikai jellegu megjegyzes: itt a jobb also sarokban "© Haszprus 2003-2004" all, mar 2005 van.

Kedves tőled hogy még egy külön email címet is csináltál hogy anonim módon tarthasd velünk a kontaktot.


fogok írni,ha egyszer kikerülök szélessávra,mert van válaszom,de kifejteni nincs pénzem/időm.
Nemsokára.
Türelem.

egy dolog,amit fontos tisztázni,mielőtt folytatjuk: nem megváltoztatni akarjuk a fennálló helyzetet,csak kifejtjük róla a véleményünket.Ez a mi önigazolásunk,ha úgy tetszik.Persze super-deluxe esetben megváltozhatna a helyzet,de erre kicsi az esély.Amit Haszprus elmondott a maszkulin-feminin témában,ahhoz maximálisan felzárkózom.Most lesz opre,úgyhogy megyek.Ha tökös vagy,nevesíted magad,bpc2.Nekünk ott az arcunk az avatáron.

(Sőt van akinek nemcsak az arca van ott.)

Ne mondjatok mar hogy nem tudjatok ki vagyok. Beszaras. Mainframe, nalad most eppen egy nagy zold gombot lattok a hozzaszolasod mellett. Igazi tokos legeny vagy, hallod-e.

1. Honnan kene tudjuk? Gondosan ügyelsz rá, direkt a bloghoz készült email cím, direkt a bloghoz választott nick… Persze következetes kitérés az ezt érintő kérdések elől, ill. a kérdések egyszerű figyelmen kívül hagyása.
2. Attól hogy teszemazt megszerezném a telefonszámodat, roppant nagy pofátlanság lenne ide kirakjam. Gondolkodj el a stílusodon.
3. Mainframe-nek van kint személyes avatarja is, lamzorkám. Bár biztos láttad már. Ígyhát feltehetően nem lamzor vagy csak hozod a szokásos magas érvelési színvonalat.

Birom a moderalasi alapelveidet.

Hozzaszolasom reakcio volt Mainframe 59-es hozzaszolasara. 100%-ig biztos vagyok benne hogy tudjatok ki vagyok, csak teszitek itt magatokat.

Szerezd meg, rakd ki. Pofatlansag lenne? Vagy csak jogosulatlan adakezeles? Legfeljebb majd nem veszem fel. Miert gondolkodjak el a stilusomon?

Lamzorkam? Ugy nez ki, hogy az elmult par hozzaszolasban levetkezted az eddigi nyugodtnak tuno stilusodat. Amugy, most eppen egy piros-sarga tuzgolyo van Mainframe hozzaszolasai mellett.

Helló!
Csak próbálkozom. Nyugddíjas vagyok. Olvassa ezt valaki?


hmmm...Én miért nem vagyok trusted user?
és aki nem trusted,az is tud kommentolni?


Ma második órán nagy volt a zaj, erre a csávó aki a UNIX-ot tartja (ezt a témakört már nem várkonyiné kóczy annamária tartja, szal őt többet nem látjuk):

"Elég nagy a zaj, úgyhogy vagy tartok egy perc szünetet hogy mindenki kidumálja magát, vagy {és itt a kóczyt utánozva, suttogva} vegyem lejjebb a hangomat, mint a Várkonyiné, és akkor ezzel azt érem el, hogy senki se hallja amit mondok."

Eheh

Rulz

> De ezt a targyat Ti fogjatok elbukni, nem o.

én nem buktam el, jessz régi szép idők.

Én ha itt tanítanék, rögtön kibasznék mindenkit az órámról, aki csak megmukkan. Ha nem megy, akkor célozgatnék arra, hogy akivel sokat vitatkozom, annak emlékezni szoktam az arcára. Akkor aztán csönd lenne.

Hogy rohadna meg a sok balfasz, aki pofázni jár előadásra! Mind!

Na megnéztem Várkonyiné honlapját. Számomra egy kedves, jó fej, gerinces és igen okos nőnek néz ki. Egész biztosan sokkal kisebb tapló, mint patkány vagy Vitéz volt anno. Az igaz ugyan, hogy az oprendszerekhez feltehetőleg alig ért, de ez nem baj. Valószínűleg még mindig ő az egyik legjobb a témában a BME tanári karban.

Én most nem olvasom vissza a 70 kommentet, de emlékeim szerint nem kifejezetten az ő hozzáértéséről vitáztunk. A téma inkább

- a hallgatók rendreutasításának problematikája (kibaszhatok-e a hangosítás megvonásával 400 júzerrel mert néhány júzer pofázik? a néhány júzer ettől be fogja-e fogni a száját?) (vagy ha ez így túlzónak hatna akkor úgy kérdezem: kibaszhatok-e azzal a néhány figyelni szándékozó júzerrel, akik nem pofáznak, csak azért, mert a többiek pofáznak? mit tehetnek ők erről?)

- az it szakma maszkulin léte

volt.

Egy kb. 20 éves kép alapján azt megítélni hogy valaki kedves-e vagy sem, szerintem merész vállalkozás, de ez most nem is téma.

> Az igaz ugyan, hogy az oprendszerekhez feltehetőleg alig ért, de ez nem baj.

Ez is azért elég meredek

Számomra nem az a bme célja hogy a nap felét átkussoljam, hanem hogy szakértelmet szerezzek. (Akár a vizsgához, akár az élethez - sajnos többnyire a vizsgához... Ma jeleken ilyet szól mellékesen Gyimóthy, hogy elnézést kér de az épp tanult módszert _sehol_ nem fogjuk használni, sőt mások se használják. Fasza hogy ilyen hasznos dolgokat tanulunk...)

Azóta persze meggyőződtünk róla, hogy a nő magánban (értsd: nem órán) egész aranyos, csak úgy tűnik a nagy tömeg hozza ki belőle ezt az elvharcos attitűdöt.
Azóta se tudjuk, ki volt bpc2.
És még meg is buktam.

Olyat kéne csinálni, hogy a hallgatóknak rúgni fejbe a pofázó kispajtásaikat. Én annak idején megpróbáltam, ha nem is fejberúgással, de középdurva beszólásokkal, lightosabb fenyegetésekkel. Az eredmény 0 volt. Nem azért, mert nem féltek tőlem (volt, aki bekussolt), hanem azért, mert lehetetlen volt, hogy egymagam többtíz féregre rákényszerítsem az akaratomat.

Azóta a tanárokat szoktam piszkálni (mailben, vagy ohv alkalmával). Sajnos ennek is 0 a látható eredménye, de azért reménykedem benne, hogy sikerült őket egy kicsit agresszívebb irányba tolnom.

De ha tanár lennék, tudnék mit tenni. Ilyenkor sajnálom, hogy soha nem leszek itt tanár.

ejj,NCS,kezdesz úgy beszélni, mint ahogy én gondolkodni. Ez aggasztó. :|

ncs, egyebkent csak radjott az 5perc, vagy alapvetoen ilyen vagy? Csak mert ezt eddig nem vagtam...:|

Probald egy kicsit az en szemszogombol is latni a szituaciot. Meg a tanarok szemszogebol.

Relaxalj, es kepzeld at magad a tortenet artatlan szereploinek helyzetebe. Gondold at: vajon mit erezhet az a tanar, aki nem tudja vegezni a dolgat, nem tud valami (legalabb a szamara) igazan erdekes es izgalmas dolgot megosztani a joneppel, mert a szarjankok a hatso sorokban forum romanumot csinalnak az eloadokbol.

Meg hat, gondolj ram is. En azert szoktam beulni az orakra, mert az a tapasztalatom, hogy ha valaki elmeseli az anyagot, az sokkal simabban belemegy az agyamba, mintha a konyvbol/jegyzetbol kene benyalnom. Nem azert, hogy nyalkas kis kapcsolatokat epitsek a a hatso sorokban a tobbi nyalkas kis buzival.

Egyszoval rossz szemszogbol latod a dolgot: azt gondolod, hogy milyen durva vagyok, meg agressziv. Ezzel szemben a helyzet pont forditott: valojaban joszandeku es segitokesz vagyok. Elvegre nem jegcsakannyal akarom fejbekurni oket, meg nem is lesorozni kalasnyikovval, holott neha, amikor mar orak ota nem ertem az ELSO SORBOL SEM, hogy mit mond a tanar, ne tagadjuk, atvillanhat ilyesmi is az agyamon. De nem. Nem megolni akarom oket, hanem megnevelni. Peldaul nehany, nevelo szandeku, am amugy igen alapos fejberugassal. Vasalt csizmaval, lehetoleg ugyelve ra, hogy maradando agykarosodast azert ne okozzon. Ez az, amit szivem szerint adnek nekik. Hogy - remelhetoleg hosszu - eletuk vegeig emlekezzenek ra.

Neked pedig azt ajanlom, hogy ne csak azzal foglalkozz, hogy milyen rettenetes veres agressziv stb. vagyok, hanem azzal is, hogy amugy a puszta tenyek szempontjabol (lehet-e pofazassal elnyomni a tanar hangjat eloadas kozben, vagy nem) igazam van-e.

Tovabba azzal is, hogy jo sok ev visszafolytott gyulolete utan talan nem-e erthetoek az ilyen kirohanasok? Nem lehet-e, hogy ha csendben maradnek, aztan egyszercsak megrendeznem az elso magyar iskolai lovoldozos tomegmeszarlast, az talan egy kisse rosszabb lenne, mint hogy ide ilyeneket irogatok?

Tovabba azt is javaslom, hogy ha valamelyik eloadasra ugy mesz be, hogy eleve a leghatso sorba ulsz, hogy megbeszeld tegnapi bebaszas emlekeit a kispajtasaiddal, akkor gondolj arra is, hogy azoknak, akik csunyan hatrafele tekintgetnek az elso sorokbol, talan olyasfele gondolatok is jarhatnak a fejeben, mint nekem. Ok ugyanis tanulni jottek be, es nagyon javaslom nem csak neked, hanem mindenkinek, aki csak olvassa ezt a szosszenetet, hogy eszetekbe ne jusson akadolyozni oket ebben.

-----

Hogy erted azt, hogy kezdek olyanokat irogatni, mint amiket te kezdesz gondolni? Ezt nem ertem, nyilvan az ember olyanokat irogat, amiket gondol, nem? Mert ha ugyanakkor mindkettonkre igaz, hogy olyanokat irogatunk, amiket gondolunk, akkor ebbol az is kovetkezik, hogy ugyanazt gondoljuk, akkor viszont felmerul a kerdes, hogy miert csodalkozol/szomorkodsz a hozzaallasomon?

------

Haszprus, tenyleg bocs a hangnemert meg az ekezetek hianyaert is

jahj ne a rendőrség itt fog kutakodni ha tényleg megrendezed az első bme-s mészárlást

"Napkelet Dobócsillaga a mészárlást egy bizonyos 'Haszprus überblogon' tervelte ki hidegvérrel. A weblap karbantartóját a rendőrség két napja elfogta és őrizetbe vette."

Nem hiszem, fél év múlva diplomázok. Azért tervezek egy olyan kis játékot, hogy - miután a kezemben van a diploma - írok egy lánclevelet az _összes_ tanáromnak, és elmagyarázom nekik, hogy ki, hol csinált hülyeséget vagy okosságot.

Azt minden tanárnak elmagyarázom majd, hogy ha nem szopatja szarrá a hangoskodókat, akkor ők SOHA nem fognak rendbejönni maguktól.

De ha mondjuk korodbeli lennék, akkor elkezdenék nyomulni mindenféle HÖK meg mindenféle önszerveződős fronton is, igyekezném összegyűjteni a hozzám hasonlóan gondolkodó embereket, és garantáltan nem hagynám abba, amit teszek, egészen addig, amíg a TVSZ-be be nem kerül, hogy pofázás esetén a tanár azonnali hatállyal kikúrhatja előadásról a nagypofájú girnyót, ha pedig még neki áll feljebb, akkor fegyelmi tárgyalás.

Nos. A terem felénél hátrébb soha nem ülök, nem szoktam bebaszni, és sem ilyesmit, sem semmi másmilyesmit nem szoktam megtárgyalni senkivel óra alatt. Ha valami mondandóm van ("...mi az az index a bal alsó sarokban?"), azt suttogva közlöm. Szóval elébe megyek minden vádnak.
Gondolkodni vérengzően szoktam, sajnos egyre gyakrabban, csak nem erről.
Egyébként vastagon elbeszélünk egymás mellett, mert alapvetően igazad van, csak azt mondom (már az elejétől kezdve), hogy NEM EZ A MÓDJA annak, hogy célt érjen. Zavarja ki, buktassa meg, bánomisén, de ez a halkan beszélünk, és szivatjuk azt is, aki kussban van végig, és figyel, meg a felállítjuk az "osztályt", mert így biztos nagyob tekintélyem lesz...nos, szerintem ezzel csak magát szivatja. Szóval alapvetően a kollektív "büntetés" csípi a szemem.
Én aztán nem kilincselek sehol. Notmyconcern. Persze azt fogod válaszolni, hogy dehogynem. Pedig nem. Tudom. Hidd el.
UI: nem "visszafolytott", hanem visszafojtott. (mert a fojtani-ból jön ,nem a folyni-ból)

Mainframe és a csöndben figyelés... lol

> A terem felénél hátrébb soha nem ülök
valszám?

Mellesleg nem kell ide semmi atomszigor, szájbarúgás, satöbbi. Járok galántaihoz szgkultra. Talérdet is felvettem nála de ott csak 2x voltam benn. A lényeg az, hogy kb. 200 ember van a teremben, és síri csöndben vannak. Galántai egyáltalán nem tolerálja a beszélgetést, ha valaki megmukkan, akkor ezen fennakad, ránéz, megvárja amíg elkussol, és csak azután folytatja. Hatásos. Semmi atomszigor, nem überdurva, és mégis mindenki áhitattal figyel.

Persze lehet az is, hogy kellően érdekes, érthető, követhető az óra. Meg kell valljam, valóban nehéz úgy kussban ülni hosszú órákat naponta, hogy nem érted hogy mi a faszról van szó (sajnos "előfordul" ilyesmi), és kurvára nem is érdekel, ráadásul számodra totál fölöslegesnek tartod az adott tárgyat.

Minden esetre én törekszem erre, mégpedig oly módon, hogy nem igyekszem minden áron beszélgetőpartnert találni órára. Vannak tárgyak amikből az egész évet kussban végig ülöm, és no problem. Igaz ezt lényegében csak úgy lehet elérni ha nem ül mellettem haver. Attól függ milyen viszonyban vagyok az illetővel, és mennyire tartom otthon betópolhatónak az anyagot, de van hogy zavar ha beszélnek hozzám óra közben. Elsődlegesen Jelekből.

Atomszigor, szájbarúgás => sux.
Galántai-módszer => rulz. (De lehet hogy nem alkalmazható a kötelező halál unalmas órákra.)

MAINFRAME: Oké! :-)

Mindenki:
Galántai módszere garantáltan megfeküdne, ha szabtechhet vagy adatbiztonságot tartana. Hát még, ha Ferenczi helyébe kellene lépnie malóra! Egyébként az Adatbiztonság a legfőbb jele annak, hogy még csak azzal sem takarózhatnak a szarházi mocskok, hogy azért pofáznak, mert értelmetlen/haszontalan az anyag. Ugyanis ez a tárgy tartalmazza az egyik leggyakorlatibb (ha nem A leggyakorlatibb) anyagot a képzésben, és aki ezt nem látja rajta rögvest, annak nem is lett volna szabad infósnak mennie. Ráadásul azt a tudást máshol nem is igen lehet megszerezni ilyen szépen összerakott formában. És aki nem figyel - hanem pofázik - adatbiztonság órán, annak eleve nem is lett volna szabad negyedévig eljutnia a modelltanterv szerint. Igazából már az infó szakra sem lett volna szabad felvenni.

A szubhumán férgek pedig _folyamatosan_ és kibaszott gerinctelenül akadályoznak meg másokat a tudásszerzésben, nem csak ezen az órán, hanem a kevésbé értelmeseken is.

Továbbá a pofázók kibaszása miért is lenne atomszigor? Szerintem természetes lenne. Vagy inkább talán enyhe. Tudod, mi lenne szerintem az atomszigor? A fejberúgás. Vagy az egyetemről kibaszás.

Évfolyamonként kb 3 szarhazi férget kéne kibaszni az egyetemről, vagy egy-két félév passzívval megkínálni, és utána a fegyelmi tárgyalási határozatot kirakni a nagyobb előadótermek falára. Valahogy úgy, ahogy a HSZK falain is évekig ott szerepelt néhány levélben flame-elő hülyegyerek szerencsétlen sorsa etikai bizottsági ülések jegyzőkönyveinek formájában.

Persze, ha összeállna 2-3 korrekt, gerinces, izmos, vasalt csizmával rendelkező hallgató, és a különösen zajos előadások során kinéznék a fő bajkeverőket... aztán egyszercsak megállítanák a folyosón... szorosan körülfognák... elmondanák neki, hogy ami most következik, pontosan miért is kapja... és utána nemulass.

Ebből persze rendőrségi ügy is lenne, így az egyetemnek _kurvára_ érdekében állna az ügy elsimítása. Egyrészt kiderülne, hogy senki nem látott és nem is hallott semmit, másrészt az egyetemi autonómiával kapcsolatban mindenféle problematikus szituációk lépnének elő (pl: kiderülne, hogy a rendőrség csak kb. addig tartja be, amíg egyébként sincs dolga itt). No meg, kurvagyorsan megváltozna a TVSZ. Az is lehet, hogy durvábbra annál, mint amit én javasoltam.

Meg hát, ha nem is minden rohadék geciláda, de legalább egy pár megkapná, amit érdemel.

Azt gondolom, hogy talán alig néhány szarcsimbók agyba-főbe verése is elég lenne egy olyan balhéhoz, ami a kívánatos és szimpatikus drákói szigor létrejöttéhez vezetne az egyetemen.

A KURVA ÉLETBE, HÍT NEM KÖTELEZÕ ELÕADÍSOKRA JÍRNI!!!!

szerintem Napkelet bőven túlmentél egy határon, én nem óhajtok ilyen gyűlöletkeltő szövegeket olvasni a blogomon, az elkerített trusted területen pedig pláne nem.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...