Haszprus

Na csak lesz jogsi…

©   Haszprus   |   life
Örömmel értesítelek, hogy változtak a jogszabályok! (Sajnos a vizsgabizottság nyári ügyrendje miatt lehetettelen három hét alatt két vizsgát teljesíteni!)

Az új rend szerint amennyiben lejár a rendelkezésre álló két év - neked ez valóban július 25.-én tellik le - fél éven belül letett sikeres KRESZ vizsgával újból meghosszabbodik két évvel. Tehát sem a KRESZ tanfolyamot, sem az eddig levezetett óráidat nem kell megismételni!

Mivel a jelenlegi számítógépes vizsga nagyságrendileg könnyebb a réginél - 85%-osak az eredményeink - úgy tartom, nem fog ez sem gondot okozni.
Remélem megbízhatóak ezek az információk

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Basszus, ez nagyon jó! Nekem VIII. 3‐án jár le Hú, ennek utánakérdezek… kösz!

ha lehet írd meg hogy nem csak engem dobnak-e át a palánkon

A Közlekedési Felügyeletek (bugos és mod_rewrite‐ot sajnos nem használó) honlapján megtalálható az információ
A vizsgák letételének határideje
  • (…)
  • Az egyes kategóriákhoz (alkategóriákhoz, kombinált kategóriákhoz) tartozó összes vizsgát a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga időpontjától számított két éven belül lehet letenni. A sikeres közlekedési alapismeretek vizsga két évig érvényes. A közlekedési alapismeretek vizsga érvényességi ideje egy alkalommal - az érvényességi idő lejártát követő hat hónapon belül - tanfolyammentesen tett sikeres közlekedési alapismeretek vizsgával, újabb két éves időtartamara meghosszabbítható. Elméleti vizsga nélkül megszerezhető kategória esetén a két évet az első gyakorlati vizsga időpontjától kell számítani, függetlenül a vizsga eredményétől.
Ez szerintem nagyon jó hír


A számítógépes vizsga sztem nem nehezebb mint a régi, de hogy mitől lenne könnyebb? Kérdésenként max 1 perced van, nem úgy , mint a papírosban, ahol az egészre volt 60 perc vagy mennyi. (van 55 kérdés ha jól emlékszem Ha tudod a KRESZ minden hülyeségét (aminek elfelejtéséhez nem két év, de két hét is bőven elég) akkor kb 10 perces monitortapizásból áll a vizsga, ha nem, akkor meg egy óra para... amúgy mért nem fér bele 2 vizsga még 1 hónapba? júli 25ig? Ha a KRESZ megvan utána már csak rutin van, ehhez 10 óra kell, ami minium 5 nap alatt vezethető le, aztán még 20 óra forgalom, amiből az utolsó már a vizsga, ehhez 10 nap kell , tehát ha jó az időzítés, akkor akár 15 nap alatt is le lehet vizsgázgatni/vezetgetni a jogsihoz valót.. persze ha rendes az oktató, akkor beírja szépen a napi 2 órát, aztán akkor vezetsz, amikor épp ráérsz, és annyit amennyit ráérsz..

Idézem:
a vizsgabizottság nyári ügyrendje miatt lehetettelen három hét alatt két vizsgát teljesíteni!
Nem a vezetést nem lehet hanem a vizsgákat. A kreszből valóban semmire sem emlékszem már, főleg hogy nem gyakoroltam a vizsga után se életben se sehol. Nekem egyébként úgy rémlik mintha 30 óra lenne a forgalom. Kérdésenkénti időlimit? Az nagyon gáz. Amúgy tökmindegy nem bánom ha le kell újra kreszvizsgáznom, legalább megtanulom újra az anyagot, mert nem tartom korrektnek az úton száguldozást a kresz ismerete nélkül. Amúgy kell még tennem egy elsősegélyt is (a tanfolyamon se voltam), az is idő.

Én speciel a forgalmin bukdácsolok, nem voltam egy évig az első bukás után (aztán most új oktatóval 2 hónap és két frissen bukott vizsga (állandóan vizsgadrukkolok x_x) alatt sokkal többet tanultam, mint az elsőtől a vele töltött rutin+30 óra forgalmi gyakon…), és az a legnagyobb bajom, hogy kurvasok pénz ráment már Nem tudom, hogy Haszprusnál mi a hézag, de nekem kifejezetten az időre van szükségem.

Nálam a hézag annyi hogy a rutin vége előtt egy órával bepanaszoltam az oktatómat amiért nem volt hajlandó rutinpályára menni velem és kellemes időmennyiségeket lecsípett az órákból, aztán miután kibaszták, nem nagyon volt kedvem visszanézni a kollégái közé mostanáig Aztán később a suli miatt nem volt időm rá.

… Wow. De durva…

Én amúgy jól megvagyok a Lopakodó autósiskolával, a főnök (Záhorszky Ferenc) jó arc, korrekt és tud tanítani. Persze ha nem Bp.‐n akarnál tanulni majd, akkor lényegtelen (nem is tudom honnét valósi vagy).

Engem már 4x megvágtak forgalmin, most az ötödik bukás előtt tartok három-négy hónap szünetet. Azalatt talán elfelejtem, hogy megutáltam az autóvezetést.

apámat háromszor vágták meg. elsőre azért, mert egy lovaskocsi bevágott elé és az oktatónak be kellett avatkoznia (reflexből húzta a kéziféket). másodszorra azért, mert egyenrangú útkereszteződésben a jobbról jövő villogtatta a lámpáját, hogy mehet, apám elindult, a vizsgabiztos szerint meg a jobbról jövő csak kézjelzéssel mondhat le az elsőbbségéről, villogtatással nem. harmadszorra 40 helyett 45-tel ment lakott területen kívül, amikor a kocsi eleje elérte a vasúti átjáró előtti szakaszt. negyedszerre már nem tudtak mibe belekötni.
engem ehhez képest elsőre átengedtek, pedig nagyságrendekkel szarabbul vezetek (azóta is, pedig gyakoroltam). valahogy nem konzisztens ez a vizsga a valódi tudásszinttel :-/

Első forgalmimon a Fehérvári útom a műv. ház elől indultunk és a Bártfaiba kellett befordulni – ez alatt, másfél utca, valahogy felkerült 10 strigula a „párhuzamos közlekedés útburkolati jelekkel” c. sorba. Utána kis tekergés a Bártfai környékén, egy baszott parkoló sem volt, ami meg volt arról csak akkor látszott, hogy kapualj, amikor megálltál mellette, aztán lefulladtam a Bártfaira visszatérvén ahogy indultam volna jobbkézszabály okán megállva, és újraindításkor meghúznak a töküres kereszteződésben jobbkézszabály megsértésével.

A másodiknál behajtottam egy kereszteződésbe balra kanyarodás szándékával amikor sárga volt már (én esküszöm zöldet láttam), és megindult a keresztező forgalom mire végre elhagytam volna a keresztet. Kapa.

Harmadiknál meg túl lassan eredt neki a gk. és ezért vétettem egy elsőbbségadást ami elől védve voltam egy másodperccel előtte (bal oldali autó jobbra kanyarodott, feltartva a mögötte lévőket, így nekem azokat nem kellett volna elengednem).

Eddig még egyszer sem tudtam nekikezdeni magának a nagy vizsgakörnek
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...