RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 19 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Csak egy kérdés: milyen alapon? Gusztustalan dolog, hogy vérnyomásért is levonnak, mert ez olyan dolog, amiről nem tehet az illető vagy nem feltétlenül tehet. Nekem magas a vérnyomásom, már akkor is az volt, amikor 5 évig versenyszerűen atletizáltam és fociztam. Nem dohányzom, nem iszom. És nem én vagyok az egyedüli ilyen elhihetitek, na ezért tartom undorítónak a megcsapolást.

Más: az viszont érthető, hogy jutalmazzák, aki egészségesen próbál élni, tehát a sportot, stb.-t lehetne prémiumokkal honorálni, de ne egészségügyi szinten mérve. Eljöttél havi 5-ször a vállalati focira, hát akkor te kapsz prémiumot. - ez tetszik. 140 felett van a vérnyomásod, minusz X dollár. - ez nem.

A vérnyomás tényleg fura mivel az alapjáraton lehet magas…

Apám 50 éves, nem dohányzik, de van jó kis túlsúlya meg magas vérnyomása. Életében először van táppénzen, mert baleset érte. Akkor ő most miért lenne drága a cégnek? Nem értem.

Gondolom statisztikai alapon
Persze én is mondtam már vkinek egy másik vitában hogy statisztikai alapon nem lehet egyéni embereket büntetni

De sztem a vérnyomást felejtsük is el, az tényleg lehet vele született dolog, amin nem tud változtatni.

Megvallom őszintén engem a dohányos rész fogott meg

Én is inkább a jutalmazást támogatnám a büntetéssel szemben, de tény, hogy a dohányzásról leszokást (és egyéb egészségtelen szokások elhagyását) elő kell segíteni, minden fronton.

Ja, még senkit nem láttam, akinek fegyvert fogtak a fejéhez, dohányozz, különben kinyítlak!
Egyébként arra számítottam, hogy kiszámolják, hogy napi x db y hosszú cigiszünet mennyi munka kiesését jelenti.

Montana es ne felejtsd el hozzaadni a munka nelkul eltoltott krakogasok idotartamat

Amugy ha ez kell ahhoz, h leszokjon meg par ember, akkor tamogatom itthon is.

Montana: dohányozz, különben KINYITLAK! Ez egy igencsak kegyetlen módszer!

Kristóf Dohányozz, ÉS kinyitlak. -mondta a sebész-onkológus.


Ezek az amerikaiak akkora hülyék mint a seggem, mi meg majmoljuk őket!

A dohányzás ellen minden lehetséges módon harcolni kell, mivel beleegyezésük nélkül károsítja és elég erőteljesen zavarja a nemdohányosokat, vmint a gyógyításukat is közösen fizetjük. Az hogy magát hogy vágja haza, az engem momentán hidegen hagy, ellenben rohadtul irritál, amikor elmegyek sörözni és mindenki fújja a képembe a füstöt.

Vázolok egy helyzetet:
Arc előveszi a cigit, rágyújt, majd maga elé mered vagy inkább az asztalra, és üveges szemmel félhangosan eldünnyögi: ugye senkit sem zavar. A mondat végére nem is kérdőjelet tesz, hanem pontot, nagyívben leszarja hogy vajon zavar-e vele bárkit is, ő most rágyújt és kész, ha meg szólnál akkor te lennél a tapló.

Számomra szimpatikus, hogy a munkahelyek is felveszik a harcot a dohányzás ellen. Ja és a munkahelyeknek a dohányzók a felsoroltakon felül még ott is költséggel járnak, hogy a dohányzásra kijelölt helyeket másra is használhatnák.

Abszolút egyetértek a dohányzás-visszaszorítási megoldásokkal, de azért vegyük észre mennyi minden más hasonló téma és káros hóbort van, ami felett mindenki elsiklik. Most hirtelen az autózás és a motorfüst ugrik be. Melyik autós gondolkozik el azon, hogy kit zavar? Az autók monnyanak le! Autómentes munkahelyeket!

Kristóf látszik hogy nem látogatsz bringás site-okat Bizony az autósokat rengetegen utálják, részben a füstjük miatt… meg még sok minden más miatt.

Néha azért látogatok ilyeneket, mivel magam is bringázom. Én csak arra céloztam, hogy nem okoz ilyen közfelháborodást a kipufogógáz, mint a cigaretta. Pedig kárát/veszélyét tekintve valószínűleg komolyabb a probléma.

Elítélem a dohányzást. Szokjanak le. Persze úgysem hallgatnak rám. Viszont nem igaz az, hogy kevesebbet dolgoznak, legalábbis a dohányos ismerőseimről a következőket látom:

- atom tempóban dolgoznak 50 percet, dupla annyit haladnak, mint mások;
- akkor már rágyújthatnékjuk van, kimennek, levegőznek egyet az udvaron;
- újra atom tempóban tolják;
- akár 16 órán keresztül.

Nekik ugyanis megvan az óránkénti 10-15 perc szünet. Felfrissülnek agyilag, míg a nem dohányosok képesek bepunnyadni a székbe, és az 5. órában már csigatempóban haladnak.

A titok egyébként az, hogy ki kell menni mindig, amikor a dohányosok. De nem dohányozni. Így megvan a menetrend szerinti kikapcsolódás, szellemi felfrissülés. Jó szélirányba állás esetén megmentjük a tüdőnket.

Persze jobban szeretem az olyan szüneteket, amilyeneket gimiben csináltunk: valami jó kis gagyi kinti játék mindig divatba jött, és alig vártuk, hogy lehessen a szünetben játszani vele. Kicsi labdák, ilyenek…

Apropó, majdnem elfelejtettem a legfontosabbat: az amerikaiak barmok.

Olthyer,
- akár 16 órán keresztül.
most szerintem te nem úgy általánosságban a dohányosokról beszéltél, hanem 1-2 ismerősödről, legalábbis az átlagdohányos 16 órát dolgozik című állítást én egy picit megkérdőjelezem

Haszprus, Na jó, ez igaz. A saját ismerősi körömből gondoltam pár emberre, akik dohányoznak. Emlékeim szerint mind jómunkásemberek. Igaz, most még fiatalok. Így is elképesztő, amennyit munkával tudnak tölteni, ha kell.

Én a két part között vagyok, mivel néha sajnos én is hódolok ennek a káros szenvedélynek.
Dolgoztam már olyan helyen, ahol elvileg nem lehetett volna rágyújtani, de mivel a munka jellegéből adódóan nem lehetett óránként felállni, ezért a füstöt mindenki szívta, ami igencsak kellemetlen volt, és a nemdohányzók anyázását váltotta ki.
Azt is észrevettem, hogy amikor a dohányzás vs. Betegség téma előkerül, akkor a cigit aktívan felhasználók nagy rész mindig valamilyen tézist szolgáltat arra, hogy valójában ez nem is káros. Pl. A kedvencem, amikor ecsetelik, hogy az egyik ismerősük sohasem gyújtott rá, mégis tüdőrákot kapott… Na erre mondja azt, hogy mekkora egy sötét suttyó vagy…

Szerintem az amerikai módszer nem egy rossz dolog, és valószínú, hogy azok a hipertóniásoktól vonnak le, akik valameilyen káros szenvedélynek is hódolnak.
Amúgy itthon is van több oylan cég, ahol csak kizárólag nemdohányzókat foglalkoztat, pl. KPMG.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...