Haszprus

Szglab5 2009

©   Haszprus   |   labvez

Jött a levél Gajdos Sándor adatbázisok előadótól (SEO), hogy jó lenne, ha tavasszal is vezetnék labort.

Menjek, ne menjek? Marha jó lenne, de kicsit hardcore lesz minél több munka + bme + bnő mellett, nem?

17:48 említettem hogy szeptemberben két fejvadász keresett vezető fejlesztőnek? az egyik helyen csak igent kellett volna mondanom (miután egy hónapig ostromolt a fazon aztán le is interjúztattak), a másikkal nem foglalkoztam. a téma trustedben terjengősebben ki lett tárgyalva.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szerintem hanyagold. Sok lesz. A szabadidőd fordítsd inkább a barátnődre

Hedge, mondjuk ő nem szenved hiányt ilyen vonatkozásban, a kérdés sokkal inkább az hogy én bírom-e illetve mi a jobb nekem, ha labort tartok, vagy ha helyette is pl. dolgozom/pihenek

a labortartásnak azért volt sok sok profitja

mondjuk ezen profitok közül leginkább csak az előadói, kommunikációs, szereplési képességek felfrissítése lenne az, ami még mindig profit lenne, a többit asszem megszereztem. kivéve ha mondjuk idén én tervezném a php feladatsort. amiről idén ugyan nem volt szó, de két éve említés szintjén igen. a magam részéről meg ugye azóta csak fejlődtem. (meg persze sokat hülyültem is az öregedés miatt. )

3) szócső (nem regisztrált)
Mint volt hallgatód nem javaslom. Sorry.

szócső,

Ez jó, ilyenre nem számítottam.

Ha gondolod fejtsd ki

Vicces ez egyébként, mert hétről hétre felváltva két csoportnak tartottam labort, az egyikben jópár arc úgymond félvállról vette a dolgot, a másik csoport meg tök érdeklődő volt.

Az egyik csoportban a php labor 4 embernek már opcionális volt a végén, 4-ből 3 eljött rá… (a másikban csak 4-ből 1)

Hallottam már pár furcsaságot hallgatói oldalról (nem az én kritikámként, hanem a laborok kritikájaként, például hogy a php laborban mit keres html ), mindazonáltal kiváncsi lennék vajon az én órámmal kapcsolatban milyen problémák fogalmazódhattak meg. lehet hogy ezek olyanok, amiken tudok javítani, lehet hogy olyanok, amiket már kijavítottam időközben, lehet hogy eleve hülyeségek, és nem kizárható az se hogy olyanok, amiken tényleg nem tudok segíteni (pl. mentem volna inkább szobafestőnek).

Volt, aki úgy gondolta hogy őt azért kéne átengednem, mert ő sokat fizet azért hogy ide járhasson.

De volt pl. egy srác, aki rossznéven vette hogy adtam neki egy pluszjegyet órai munkára

És volt olyan is, aki személyesen engem tett felelőssé azért hogy neki nem jutott könyv.

Szóval néha nem egyszerű megfelelni.

(ps. A szócső nicket némileg aggályosnak érzem)

Sztem csináld!
Szeretted
Sokat dolgozni ráérsz később is, egyetemre nem jársz már sokáig (remélhetőleg )

Tibi, köszi amúgy labort is akármeddig tarthat az ember

szócső, Szerintem aki még egy jogos vagy jogtalan kritikát sem bír megfogalmazni és úgy előadni, hogy abból profitálni lehessen nem érdemes az említésre. A kommentet törölném, szócső nevűt meg elcsapnám a villamossal. És kész.



10) Áron (nem regisztrált)
Én is kaptam hasonló levelet De én újonc lennék a mérésvezetői csapatban. A feladatok kijavítása neked mennyi időt vett igénybe?

Áron, szia sokat, de mondjuk én elég extrém részletes értékeléseket végeztem és nem is durván batch üzemmódban nyomtam (értsd: nem vártam meg amíg bejön minden házi). egyszer a javítórendszer be is szólt, hogy a mögötte levő oracle db egyik mezője nem kellően nagy az értékelésem eltárolásához (valakinek írtam pár képernyőnyit, lehet hogy éppen szócső-nak )

konkrétabban? szerintem heti két estémet egy az egyben elvitte a dolog, és úgy rémlik hogy beadott házinként mintha kb fél órát szántam volna rá. jobban mondva ennyibe került az, ahogy javítottam. nyilván ezerféleképpen lehet javítani (hasraütés, kockadobás, stb), nem minden labvez ugyanúgy javít, mindenkinek megvan a maga módszere/stílusa. nyilván lehet(ne) tömegjavításra optimalizálni, ha az ember akar(na). nyilván nem lenne muszáj felhívni a hallgató figyelmét a hibáira, elég lenne odaírni az egészre egy pontszámot is. én a magam részéről sokat profitáltam abból hogy részletesen javítottam, mert sokkal igényesebbé váltam a labor alatt a saját fejlesztéseimmel szemben is. (dokumentálás, újrahasznosíthatóság, továbbfejleszthetőség stb)

ami még sok időt elvitt, különösen az elején, az a hallgatók egyéni problémáival foglalkozás. pl. sítáborban voltam múlt héten, de holnapután jönnék a másik csoportod laborjára, megoldod nekem hogy beférjek a fullon levő gépterembe?, ezt az elején naívan megoldottam, noha a hallgató feladata lenne keresni vkit akivel cserélhet. az ilyet simán vissza kell passzolni hozzá (egy délutánnyi utánajárás volt megoldani).

megéri-e elvállalni? mint állat.

12) Áron (nem regisztrált)
Haszprus, Szia! Köszönöm a részletes beszámolót! Én már azelőtt igent mondtam, mielőtt itt érdeklődtem volna. Ez csak megerősített, hogy nem döntöttem rosszul.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...