Haszprus

Német!

©   Haszprus   |   epam

Ééés kedden voltam végülis németen és tökjó volt Mondjuk 6 főből állt a csoport, 1 óra, viszonylag juthatott volna több idő is mindenkire, de ahhoz mérten hogy az első percben még egy alap kérdésre se tudtam válaszolni, a végére tökjól éreztem magam. Kéne még menni, és itt van a cégen belül amúgy.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) noemi (nem regisztrált)
Na mar ceges nemet tanar is lett? Not bad

Kezdesnek nemetre kene allitanod mindent, a gepeden, mobilodon, mindenhol. Amellett meg heti 1-2 ora nemet, az lofutty. Heti 6-8 ora, az valami.

Ha mar itt leszel, idekint, onnantol lesz meg ugy 1-2ev szopad, mire nagyjabol gond nelkul meg fogod tudni oket erteni. Amellett eleted vegeig idegen (keleteuropai) akcentusod lesz. Fonok a nemeteknel valszeg sose leszel, viszont a fizuban egy x2-essel szamolhatsz. Kesobb x4-gyel, ha egyeni vallalkozokent, projektalapon is tudod nyomni.

Masreszt viszont a resze lehetsz egy olyan vilagnak, amiben igazan megertheted, hogy valojaban mit gyulol annyira nagyon az emberek egy jelentos resze benned. Utana, ha itt jol porogsz, talan egy kozepvezetonek jossz majd vissza valami multihoz.

De ezek csak tavoli dolgok. Amit _most_ kene csinalnod, ha nem csak operettnemetezni akarsz: MINDEN geped, mobilod, tableted, mindenhol amid csak van, legyen nemetre allitva, es a heti oraszamot 6-8 ora ala ne add.

Ja, beszelt nemetet, nemet filmeket meg sokaig nem fogsz erteni. A nem rovid atmeneti idoszakban hasznalj nemet hangsavot, nemet subtitlevel.

q, semmilyen szinten nem célom a némettel - sem - német nyelvterületre költözni.

2.) Neveket

Haszprus Tudom, nekem is ezt mondta mindenki otthon. Aztan csak esszel! Itt amugy az osszes nacio osszetart, csak mi nem.

P..s. A tastaturlayout is legyen nemet. Az kb. 3 honap szopas lesz csak. Mivel sokaig tart majd megtanulnod, melyik bill. pontosan merre is van, allits majd be egy nemet tastaturarol keszult fotot hatterkepnek. Androidos mobilokra van nemet billentyuzet alkalmazas, keress deutsche tastaturra playstoreban.

P.s.2.: a hataratkelo blogot es tarsait felejtsd el, azoknak a valosaghoz koze nincsen, belfoldi agitprop celokat szolgalnak.

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...