» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


6 megfelelő bejegyzés.
Történetek egy ház körül

©   Haszprus   |   life

La primera historia

Ez valamikor egy hete történt. Jövök haza, odaérek a lépcsőházunk bejárati ajtajához, kezemben nagy csomag, oldalamon táska, táskában a kulcs. Odaér a lépcsőházhoz egy 40 körüli nő is, és beáll mellém a feljáró lépcsőre.

Haszprus: Jónapot.
Nő: (semmi reakció)

Ítcsoportosítottam a csomagot, a táskát, előkotortam a kulcsot, kinyitom az ajtót. Az ajtó viszonylag keskeny, és a tetején egy bigyómechanika van, ami automatikusan becsukja. You know. És befelé nyílik, a ház belseje felé. Szóval kinyitottam az ajtót, bementem, felmentem az első néhány lépcsőn, de még magam után fogtam és nyitva tartottam a nőnek az ajtót addig, míg már biztos voltam benne hogy nem csukódik az orrára.

Nő: (utánamrikkant) Köszönöm hogy előreengedett!
Haszprus: Szívesen kinyitottam.

Tetszik érteni, a bigyómechanika miatt ilyen ajtónál nem tudsz igazából előreengedni senkit, max ha azt mondod neki, hogy nyissa ki maga előtt, vagy 200 kilóval nyomod a fekvepadot.

La segunda historia

Jövök suliból 10-kor, lépcsőházunk bejárati ajtajánál egy öreglány matat (70. életév környéke). Beállok mellé/mögé, és köszönök:

Haszprus: Jónapot.
Öreglány: (hátranéz gyanakodva) Maga ide jön?
Haszprus: Igen.
Öreglány: (gyanakodva) Mert itt lakik?
Haszprus: (kezemben az ajtónyitáshoz való kulcs) Igen.
Öreglány: Akkor azt illik mondani, mert én nem ismerem még magát.

Azzal kivette a kulcsot a zárból és elhúzott valahova.

Ledermedve álltam, nem tudtam értelmezni a szituációt. Nyilvánvaló volt, hogy megint valami hülye öreglánynak estem áldozatául, de magam sem értettem, miért gondoltam azt, hogy befelé megy, mikor ponthogy elhúzott valamerre. Amíg fel nem értem a lakásba. Hát persze. A kulcs. Kívülről nem kell bezárni a lépcsőház ajtaját, ő viszont a kulccsal babrált a zárban. Vajon miért? Az itt töltött 40 év során nem vette észre, hogy az ajtó automatikusan bezáródik, vagy egyszerűen befelé igyekezett egész addig, amíg én oda nem értem, és csak hogy velem kibabráljon, inkább maga se ment be végül?

Szóval ilyen dolgok történnek a ház körül, pedig tutira nem elmegyógyintézetben lakom.

Hadd ajánljam az Öreglány az esőben sztorit.


Elvonás ezerrel

©   Haszprus   |   bme, life

Egy hete ismét limitált júzerként tevékenykedek a saját gépemen, és a rendszergazdához nem tudom a jelszót. A hosts átírva, sok site kitiltva. (Ezért van az hogy mostanság más blogokon kevés a hozzászólásom A blog ftp-je szintén kitiltva, a blog.haszprus.hu viszont nem. Ellenben egy script gondoskodik róla, hogy egyrészt csak napközben írhassak blogbejegyzéseket, másrészt 8 naponta max 3-mat. Hogy ennek ellenére miért tudok mégis kommentálni, az igen egyszerű: a komment rendszerbe be lehet jelentkezni on the fly kommentküldéskor. Az adminba viszont értelemszerűen nem, szal az így nem kijátszható. A lényeg hogy az elvonó kitűnően működik, mert a saját blogom limitált látogatásán kívül mással nem igen tudom tölteni a neten az időt.

Mint élelmes NeoXon koma észrevette már, a splash screenen levő szám azt jelzi (for the record), hogy hány nap van hátra február 3-ig, ami a vizsgaidőszak vége. Igazából mást nem jelez, tehát nem a következményekig számolok vissza, csak szimplán a vizsgaidőszak utolsó napjáig. Persze reméljük, hogy kellemes következmények is lesznek a vizsgaidőszak végén. Szerencsére a kth-ban ahány embert megkérdezek, hogy hogy is megy az átiratkozási procedúra, annyiféle választ hallhatok. Sőt, még maga a dékánhelyettes, aki egyébként az ügynek a legfőbb illetékese, ő is csak találgat emailben, hogy vajon mi a határidő. Idézet az első leveléből: "Úgy emlékszem". És a másodikból: "Ez tűnik helyesnek." Mindez két egymásnak ellentmondó információval körítve. Rendkívül megnyugtatóÂ… Nembaj, legalább le van írva.

Jövő héten ha minden igaz, már csak egy talérd zh-t kell írnom (rossz esetben még egy mérés és szgkult zh-t is), aztán jönnek a vizsgák (nomeg valszám gyakiv). Úgyhogy szerintem ma el is megyek karácsonyi shopping spreere, és talán végre csinálok valamit a karórám szíjával, mert már több mint egy hónapja nem tom hordani.

LOL, Google-be ha az ember beírja, hogy "shopping spree", a suggest azt ajánlja fel, hogy "shopping spree tours", lololol konzumeridiótákÂ…

Ps. mér van az hogy egy cég kinti honlapján 22 dolcsis póló itthon 7200 Ft? (151%) Biztos azér mer Magyarországon ennyivel jobbak a keresetek mint US-ben. (Mindkét ár a netről származik a kinti illetve az itthoni hivatalos forgalmazótól.)» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.