» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


11 megfelelő bejegyzés.

Micsoda?!

©   mainframe   |   life

Utálom a Világot sorozat, n. rész.
Ma is megesett velem, ami már annyiszor. Valamit mondtam valakinek, szépen, érthetően, egyenesen az arcába, de ő ezt nem értette, nem hallotta, nem ismerte, nem fogta fel, és jött az ominózus válasz: Miiicsoda?! Na, ez basz fel agyilag. Ismeritek milyen ez: júzer meg se várja hogy befejezd a mondatot, már hunyorítja a szemét, és húzza fel a felsőajkát (nemtom miért, mindig ez a mimika párosul az értetlenséggel), aztán jön a varázsszó. Standard hülyéneknéző arc és mondat.

A mai konkrét eset egy könyvesboltban esett meg, ahol egy idősebb korú alkalmazott-nénit kérdeztem meg róla, hogy Az Ifjú Lin-Csi Vándorlásai c. művel rendelkeznek-e. Erre ő ~. Ami még pluszban azért is fura/parasztság, mert egy könyvesboltban legyen már felkészülve a kedves eladó, hogy olyat fognak kérdezni tőle, amit nem ismer/nem ért. Megismételtem, szerintem akkor sem fogta fel jobban, közölte, hogy ilyenről ő még nem is hallott, meg hogy mégis mi ez (nem fejtettem ki neki, majd elolvassa ha művelődni akar), majd odaballagott a géphez hogy megnézze. Lássatok csodát, a gép elsőre értette, és ismerte is. Csak épp nem volt belőle. Eset vége.

Igazából az zavar a dologban, hogy amit én elmondtam, az feltehetően helyesen és érthetően volt elmondva. Hangerő, minden stimmelt. Ha ezt a júzer nem hallja/érti/ismeri, akkor ne vágjon olyan arcot, mintha engem nézne hülyének amiért ő nem ért valamit. Meg lehet kérdezni, hogy Elnézést, betűzné, mert nem ismerem. vagy Kérem ismételje meg, nem hallottam/nem értettem.. És én szívesen elmondom mégegyszer (bár egy csökkent hallóképességűvel élek egy lakásban, aki nem hajlandó elismerni hogy csökkent hallóképességű, ezért a dolgok elismétlése sajnos engem bizonyos mértékben bosszant (mert amúgy napjában 20-30x rá vagyok kényszerülve alapból)), de a hülyéneknéző-arc, és a Micsoda?! az teljesen kihoz a sodromból. Ilyenkor legszívesebben egyenest megkérdezném, hogy Ugyan miért grimaszol rám, amikor maga nem érti?, de akkor én lennék a bunkó. Úgyhogy marad az igény szerinti szemforgatás, és ismétlés. Lehet hogy az adott illető meg a szemforgatást nem szereti, de ha nincs Micsoda?!, akkor nincs szemforgatás, szóval az ő sara.

A baj az, hogy ez egy széleskörben elterjedt jelenség. Nem csak egyszeri kommunikációs partnerek részéről szembesülök ezzel, hanem barátoktól/ismerősöktől is, nem egyszer. Az egyiknek egyszer felvetettem, hogy mi lenne ha ezt nem csinálná többször. Zavartan nézett, és nem értette mire gondolok. Lehet, hogy ez egy önkéntelen, reflexszerű rossz szokás. De akkor is le lehet szokni róla, elvégre a töködet se vakarod társaságban. Már aki. Aki a tökét vakarja, attól nem is várom el, hogy ilyen finom dolgokra is odafigyeljen, mint a Micsoda?!. Igaz, igyekszem is kerülni a vele való kommunikációt.


Zajvédő füldugó 2. rész

©   Orca   |   life

No.. végre rászántam magam, hogy leírjam a tapasztalatokat a füldugóval kapcsolatban. Bocs attól aki már tűkön ülve várta a folytatást.. (biztos sokan vannak )

15-én mentem el értük, kaptam egy baromi alap oktatást a használatról, kezelésről (Tessék így kell betenni, langyos vízzel lehet tisztítani.) utána jöttem is haza. Itthon párszor kipróbáltam, hogyan a legegyszerűbb betenni normálisan, mert nem olyan egyértelmű elsőre bár most már simán megy a dolog.. rá kell érezni, ez van. Aznap elég sokat használtam, hogy kiderüljön mennyire kényelmes hosszabb távon és azt kell mondjam egész használható. Kicsit furcsa először, szokni kell az érzést, hogy bent van és picit talán nyomja is a fület elsőre.. de hozzá lehet szokni és utána fel sem tűnik

Itt jegyezném még meg, hogy volt egy kis gyártási hiba benne és így egy helyen szúrta a fülem mert nem simult bele rendesen. Igaz ezt pár óvatos olló mozdulattal megoldottam, de aki ennél precízebb megoldást szeretne az még átvételkor nézze jól meg, vagy később is visszavihető ilyen miatt. Nekem nem volt kedvem hozzá.

Este kipróbáltam milyen alvás közben. Bár erre nagy valószínűséggel nem fogom használni, de azért gondoltam kipróbálom. Sajnos reggelre mind a kettő a párnámon heverészett a fülem helyett, de legalább az elalvásnál nem hallottam semmit. Hozzá kell tennem, hogy aznap este azt hiszem elég sokat forgolódtam, tehát lehet csak emiatt nem volt sikeres a teszt. Azóta nem próbáltam többször.

Másnap szerencsémre pont ment ezerrel a porszívózás itthon, nekem meg nem ártott volna tanulnom ZH-ra úgyhogy jól ki is tudtam élesben próbálni. A porszívót azért lehetett hallani, de jóval tompábban (igaz egy egész jól hangszigetelő szobaajtó is be volt csukva) és így legalább tudtam a tanulásra figyelni.

Összességében meg vagyok elégedve vele, talán minimálisan több tompítást szerettem volna elérni, de így is teljesen jól használható és azt hiszem kellő segítség lesz néhány alkalommal.

Még két kép a végére a vizuális típusoknak:

Az első képen látható kis fogantyú egyébként totál használhatatlan szerintem. Nem tudom elég jól megfogni ahhoz, hogy annál fogva kivegyem. Talán ebböl látszik, hogy elég stabilan tartják magukat az ember fülében.Etikett

©   mainframe   |   howto, life

Elgondolkoztam rajta, hogy ha viszel valakit társaságba, akkor hogy zajlanak a bemutatások, ha rendesen akarod csinálni, és nem bízod a hozott egyénre (Na, menj és ismerkedj...), vagy nem akarod redundánsan ismételni magad (A, ez itt B. B, ő pedig A.)
Szóval a kérdés igazából az, hogy az általad hozott személyt mutatod be mindenkinek (hiszen ő jött a társaságba, őt kell bemutatni), vagy neki kell bemutatni az embereket (hiszen Te ismered jobban a társaságot, ergo ez a Te tiszted). Várom mindenki véleményét a dologról, illetve ha bárkinek egyéb etikettel kapcsolatos kérdése van, azt is megvitathatjuk.
Tarhál

©   Haszprus   |   life

Helyszín: Hazafelé a Móriczon, Kalapács után, 23 körül.
Rendezte: az élet.

Csajszi(~22 éves, kiugrik az ismerősei közül, gyorsan megyek, de felveszi a tempómat)
Helló, ki tudsz segíteni egy százassal?
Haszprusnem hiszem
CsajsziEgy 50-essel? 10-essel?
Haszprusnem valószínű
Csajsziegy cigivel?
Haszprusnem dohányzom, te se dohányozz
Csajszihát veled mi a baj??

Velem?


Zajvédő füldugó 1. rész

©   Orca   |   life

Már majd egy éve gondolkozom rajta, hogy kellene vennem egy füldugót, mert akkor a régebbihez képest egy sokkal zajosabb helyre költöztem. Kis Google keresgélés után eljutottam az UNI-HEAR honlapjára, ami akkor még jóval több információt tartalmazott, köztük például egy címet, ahol meg lehetett volna venni. Sajnos azon a címen nem találtam kb semmit, így elmaradt a füldugó vásárlás. Később elköltöztem onnan, meg jött a nyár és szépen el is felejtődött a dolog...

Egészen mostanáig! Volt ugyanis két szigorlatom év elején.. és hát mikor jöjjenek át nővéreim 1-2 éves kisfiai/lánya pár napra mint a vizsgára tanulás hajrájában. Hát ekkor döntöttem úgy újra, hogy márpedig nekem csak kellene az a zajvédő kütyü! Ezen felbuzdulva újra felkerestem az unihear honlapját de sajnálattal vettem észre, hogy mostmár csak egy Szerkesztés alatt felirat díszeleg náluk a főoldalon. Tehát újra nekiálltam keresgélni és így lyukadtam ki végül a ReSonic Kft. honlapján. Ők kicsit más rendszerben árulják a füldugót, hiszen fülnyomatot véve egyedileg gyártják a védőfelszerelést (míg az unihearnél négy különböző méret közül lehetett (volna) választani).

Végül ma, egyetem után vettem a fáradtságot és elballagtam a keletihez megnézni magamnak a rendelőjüket. Először bután néztem a 86. szám alatti kaput, mert mást vártam oda, de végül csak felfedeztem a ReSonic feliratot a kapu melletti kirakat sarkában majd a kapucsengőn is. Bementem, beszéltünk pár mondatot aztán jött is a csöpögő ólom a mintavételhez .

Na jó nem.. először valami szivacs darabot lenyomott a fülembe egy kis rákötött zsinórral együtt (jól nézhettem ki 1-1 cérnaszállal a fülemben ), aztán egy bazinagy fecskendőbe valami neonzöld gyurmaszerű anyagot tárazott be és megtöltötte vele mindkét fülem (kicsit érdekes érzés volt ez az egész, de fájdalmasnak egyáltalán nem mondanám). Ezt követően ~5 perc néma csend amíg megköt a gyurma. Beszélni, rágni meg ilyeneket nem szabad addig, a külvilág hangjait pedig szinte teljesen blokkolta az anyag a fülemben. Volt bent egy kis rádió amiből halk zene szólt, na abból semmit nem hallottam, ha mással beszélt a nő azt meg lehetett azért érteni de szintén nagyon halkan. No, öt perc letelt, kivette a megkeményedett nyomatokat és a mute gombot újra megnyomta valaki (Távkapcs ). Útközben azon gondolkoztam, hogy vajon a végleges dugó ennél mennyivel lesz rosszabb (mert ugye ez az anyag elég masszívan kitöltötte a fülem, az meg egy kis darab szilikonos cucc lesz), de mint utólag kiderült ennél még jobban hangszigetel a végleges verzió!

Update 09:41: Két dolgot felejtettem el. Az egyik az, hogy rengeteg féle színben lehet kapni, sőt még mintásat is láttam a kiállított darabok közt (pl hupilila piros pöttyökkel ). Az enyém egy egyszerű színtelen darab lesz. Valamint a dugók strapabíróságáról is érdeklődtem és azt a választ kaptam, hogy gyárakban (ahol ugye szinte naponta használják őket) évente cserélik, de ott is csak a biztonság kedvéért, általában a füldugók állapota ezt nem követelné meg.

Folytatása jövő hét csütörtökre várható, miután átvettem az elkészült dugókat .


Lakásvásárlás saga #1

©   Tamás   |   biznisz, life

Igazából azt nem értem, hogy így 2006-ban, az úgynevezett [buzzword]információs társadalom[/buzzword] küszöbén miért kell majd nekem lakásvásárláskor x millió forintnyi készpénzzel a zsebemben rohangásznom a banktól az ügyvédig a szerződéskötés idején. (Mielőtt sötét sikátorban lesnétek rám: majd, nem most ). Miért nem lehet azt megcsinálni, hogy:

  1. Előkészítem a tranzakciót (pénzátutalás a tulaj számlájára) a netbankban, amire kapok egy egyedi tranzakció-azonosítót.
  2. Elmegyek szépen az ügyvédhez, viszem magammal a tulajdonost, a bank pedig kiküld egy megbízott munkatársat.
  3. Amikor a szerződés megköttetett, a munkatárs szépen betelefonál a bankba, megadja az általam közölt egyedi tranzakció-azonosítót, és ezzel engedélyezi az előkészített tranzakciót.

A módszer nyilván technikai pontosításra szorul még, de nem látom be, hogy ezt miért nem lehet megcsinálni. Komolyan, ahhoz a bankhoz fogom vinni a pénzem a jövőben, aki ezt először implementálja.

(Mellesleg nem tudom, hányan vannak a környéken, akik mostanában terveznek majd lakást venni, de ha van rá igény, majd szívesen beszámolok a tapasztalataimról.)


Super Size Me (ScoobyZoli)

©   ScoobyZoli   |   film, life

Super Size Me - 2004. A filmet azoknak tudom ajánlani, akiket érdekel az egészségtelen táplálkozás, a multinacionális cégek térhódítása és a termékek globalizálódása, valamint foglalkoztatja az, hogy milyen lehet egy átlagos amerikainak a táplálkozási szokásai.

Ez egy dokumentumfilm, de a szomorú valóságot néhol a humor eszközeivel mutatja be, ezért megdöbbentésnek és némi szórakoztatásnak is kitűnő.

Megismerhetünk például egy olyan fickót, aki egy évben több mint 700 BicMacet eszik meg, eddig összesen kb. 18.000-et fogyasztott el, és ráadásul még büszke is erre a rekordjára.


Üdv! Hosszú csend után újabb újoncként jelentkezem a fedélzeten! Külön bejegyzést nem terveztem írni beköszönés címszóval. Nem az az ember vagyok aki feleslegesen szaporítja a szót vagy aki a posztolási ranglistán fog az élre törni ettől függetlenül azért igyekszem egyszer-egyszer valami érdekesebbnek ítélt témával hozzájárulni a blog életéhez mondjuk fotózás, life, film, hwsw témákban (meg bármiben ami éppen jön ) Hát, akkor jöjjön is az első bejegyzésem ezekről a fantasztikus háziállatokról!

Gondolkoztam, hogy miként mutassam be az állatkákat.. de még most sem tudom pontosan úgyhogy kezdjük az elejéről, képekkel illusztrálva...

2005. május végén került hozzám négy borsónyi kis állatka, mert gondoltam, ha ilyen baromi picik és sérülékenyek(nek kinézők) akkor lehet nem mind éli túl a költözést. Ez (sajnos *) nem így lett, mind a négy elkezdett iszonyat tempóban nőni, zabálni a salit, uborkát és a szépiát amiből a házukat építgetik (a fehér cucc a képeken).

* mert azóta is négyen esznek ki minden vagyonomból és szaporodnak mint a nyulak.. ehh még ha csak úgy szaporodnának a nyulak elbújhatnak mögöttük de erről még késöbb írok

Alig egy hónap alatt már pár centisre gyúrták fel magukat és szorgosan pusztítottak el minden zöldet vagy kevésbé zöldet amit eléjük raktam. Tehát jól megvoltak, éldegéltek mint a befőtt. Útközben a kezdeti kis műanyag doboz helyett kaptak egy nagyobb üveg tálat is pár centi földdel amibe boldogan ásták be magukat. Sajnos ezek után sötétebb idők következtek, kicsit el lettek hanyagolva, én beköltöztem Budapestre ők maradtak otthon. Ezt annyira zokon vették, hogy jól le is hibernálták magukat és kb szeptember közepétől 8 hónapnyi alvás következett egészen 2006. májusig...

... amikor is hazaköltöztem és újra kezelésbe vettem őket. Mint mindent, a felkelést is baromi gyorsan csinálták. Már kezdtem azt hinni fél óra ébresztgetés után, hogy ezek beleszáradtak a házukba és buktam a csigákat.. de nem! alig fél/háromnegyed órával a melegvízbe mártogatásuk után kilökték és megették az ideiglenesen épített ajtót, sőt sajnos még a házukat is visszarágták 1-2 centit azt hiszem kicsit mész hiányosok voltak, de nem vagyok csigológus tehát nem tudom pontosan. (Mint utólag kiderült amúgy is szeretnek pár hetes/hónapos téli álmot aludni, mert itt kicsit hideg van nekik, hiszen Afrikában őshonosak. Kellő fűtéssel ugyan megakadályozható a bealvásuk de sokan jónak tartják, ha hagyjuk pihenni kicsit az állatkákat.)

A lényeg, hogy nagy nehezen felkeltek és birtokba vették az új, szép nagy terráriumukat fahánccsal, fűtőlappal, páratartalom mérővel, vízspriccelővel, esztétikus kék műanyag tányérral és minden földi jóval együtt. Tehát újra kezdődhettek az éjszakai zöldséghabzsolások (mert éjszakai állatok amúgy), földtúrkálás, lobogó szemmel rohangálás meg minden amit egy csiga csinálhat. Pár új tevékenységet is elkezdtek, ilyen például az üvegen házcsúsztatás aminek éjszaka elég rémisztő hangja tud lenni főleg amíg nem jön rá az ember, hogy mi a fene az

A másik új hobbijuk a roppant erotikus nász tánc lejtés lett aminek az eredményét is megtapasztalhatja a boldog csiga tartó úgy 2 havonta/"fő". Ez esetemben azt jelenti, hogy átlag kéthetente kapom az első képen látható kis csomagokat a föld alá ásva, majd pár héttel ezután jön a CSIGA ÖZÖN.. Nem kicsit, nagyon! Volt már olyan, hogy elajándékoztam ~180 pici csigát, de másnap úgy nézett ki a teró mintha egyetlen egy sem hiányozna. Azt hiszem ezek alapján megalapozott az előző kijelentésem miszerint a nyulak sehol nincsenek ezekhez képest...

Mostanában is jól elvannak.. bár annyira nem örülnek az új talajnak amit alájuk raktam.. de majd megszokják

Ha ezek után bárkit érdekel pár kis csiga keressen meg nyugodtan (Mainframe-et már megfertőzték )

Update 2006. nov. 02. 13:44: Még egy érdekes számolgatás eszembejutott a csiga özönnel kapcsolatban...
2 csigától 6,8 x 1036 utód 5 év alatt... a nyulak még mindig messze vannak..


» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.