» Archívum: megjelenített kategóriák

Jelöld be, hogy mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


23 megfelelő bejegyzés.

Insomnia++

©   Haszprus   |   life
Laza két órája próbálok aludni, pedig reméltem hogy a konditól kidöglök kicsit korábban. Figyelitek a mesteri alliterációt?

Update 04:01: bazzer

Update 05:30: vazzer. alvás elhalasztva estére, és ma még egy túra áll előttem.

Erős szemváladékozás közepette azért nem volt különösebb para, eltekintve hogy rossz helyen szálltam le a buszról ami ráadásul késett a menetrendhez képest, és utána egy olyan felüljárón jöttem át ahol kiderült hogy a túloldalon a járda egyszerűen egy kertesházba torkollik tehát szépen vissza, nagy futás, aztán végül azt választottam hogy átjövök hat sávnyi autópályán, which was a nice trick de otthon ne próbálja ki senki.

Oktatómnak minden esetre volt képe elkérni 30 percért 2500 Ft-ot (előre), és hiába mondtam hogy hát én azé még gyakorolnék egy kicsit (50 perces órát fizettem mivel annyi egy óra), ezt elintézte annyival hogy ő most elmegy a vizsgáztatóért. Miközben a vizsgáig volt még a hátralevő 20 perc és ott ültem először abban a kocsiban és életembe' először voltam oktatóval rutinpályán.

Látom már nagyon szépen ki fogunk jönni egymással. (Nem kell mindent szó szerint venni, vigyetek bele egy kis fantáziát.)Haszprus not dead

©   Haszprus   |   life
Ja annak ellenére hogy tegnap nem volt post, nem haltam meg (csak má megin vezettem meg kirándultam rutinpályát nézni - de nem engedett be a portás vááá). Viszont 7.50-re megyek a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres rákos mákos* cuccosába rutint gyakorolni (az új oktatómmal először), aztán 8.40-től rutinvizsga. Merem remélni hogy sima ügy lesz. Az ellenőrzési feladatoktól félek. Nemtom melyik sapeszra van írva a motorházban hogy warning.

* blogkontent, ami megüt - 2004-1009 rám-szakadék


Esik

©   Haszprus   |   life, film
Esik az eső és ez jót soha nem jelent.

Lehet hogy most már tényleg elő kéne szedni valami filmet: Garden State, Apám beájulna, Az utolsó akcióhős, Könnyező harcos, Elektra, Veszély az óceán felett, The silence of the hams, The bone collector vagy Hide and seek?

Makro obi

©   Haszprus   |   life
[Haszprus] az a gond hogy nincs mit fotózni
[privacy power] fotózd magad meztelenül
[Haszprus] te azt szoktad?
[privacy power] hát sajnos nem mert nincs makró obim
[privacy power]
[Haszprus] ezzel most magadat égetted be, ha kicsit elgondolkodsz hogy mit mondtál
[Haszprus] lol
[privacy power] azért ha kirakod a blogra, akkor név nélkül...
[Haszprus] nem akartam eddig de elgondolkodtattál
[privacy power] polgári per lesz ha kikerül a nevem

Kondiztam egy minimálisat a sch-ben (teljes mozgáselvonáson vagyok egy éve), remegés a karokban megvan. Hazafelé rájöttem hogy maradhattam volna még egy kicsit, csak szünetet kellett volna tartsak, de jobb ez így, legalább meg bírok holnap mozdulni. Bár megvan a karjaimban ez a merevség, remélem hamar elmúlik. (Különben gáz lesz a fotózás.) A sch konditerme elég gáz amúgy, konkrétan nagyon kicsi és nem jár benne a levegő. Az a néhány ember aki benne van, már kapásból tömegérzetet kelt.

Voltam kétszer kreszórán is (tegnap és ma délután), hihetetlen, mennyit lecsíp belőle az oktató, de mindegy, nem nagyon izgat, tudom hogy átmegyek majd és kész.

Megyünk majd Velencei-tóra július végén. Fényképezőt nem merem vinni.

Holnap viszont megmászom a Sch-et és lövök egy panorámafotót, vagy ha azt nem, hát valamit biztosan.


Mostanság

©   Haszprus   |   barátok, fotózás, life
Elég sok elfoglaltságot generálok magamnak ezekben a napokban, úgyhogy se filmnézés, se blog nem nagyon fér be. Van mit írni, de majd még rágni kell magam ezen. Na jó, szóval vettem egy Canon 350D-t*, járom a várost, fotózgatok, vezetek, ma reggeltől újra beülök kresz elméletre, újra fotózgatok, majd vezetek is, ilyesmi. Meglátogattam Norbyt a melóhelyén, irl-kapcsolatok felelevenítése céljából (a gépen keresztüli kommunikáció már nem akkora fun mint anno). Kéne már valami összeröffenést szervezni (túlélőtábor, ilyesmi). Hamarosan.

(* egy dolog hogy a nikon coolpix 885-öm már 3,5 éves volt, másik viszont hogy élete során egyre szarabbá vált a működése, volt rajta obicsere (garanciálisan), attól még szarabb lett, stb, már olyan fakó és homályos képeket csinált hogy fél éve semmit se volt kedvem fotózni vele azon kívül hogy egyébként is elavult.)

Német és angol tanulásról anyagi okokból letettem.

Kellene venni állványt (a mostani álló helyzetben egyszerűen nem bírja megtartani a 350D-t), meg compact flasht, az 512 MB nagyon szűkös. Gondoltam elsőre. Aztán annyira nem is, ha ilyen egynapos valamiről van szó. Legalábbis éjszakai fotózáshoz nem. Egy óra alatt ellövök kb. 15-20 képet, barangolok éjjel max 2-3 órát, szóval belefér a keretbe. Egy objektumról nem kell általában több képet lőjek, mert elsőre sikerülnek. Kellemes. Jó gép, bejött, bár első nap visszavittem hogy hibás az autofókusz, de kiderült hogy az A-DEP mód nem az igazi, vagy csak én nemtom használni. Nemtom mi a szitu, az A-DEP még mindig nem az igazi, cserébe nem használom.

És kéne vennem egy kondibérletet is (2500 Ft!) 18 óra körül valamelyik nap, csak ilyentájt nem vagyok a sch környékén.

Ja akarok majd onnan csinálni egy panorámafotót is, csak problémás a dolog mert kéne valaki (VDavid) akitől lehetne lövöldözni nyitott ablakon keresztül Voltam fenn pénteken, de csak a publikus, nyithatatlan ablakon át tudtam lőni, hadd ne mondjam milyen redvás volt, szóval az alábbi képek csak úgy zárójelek közt értelmezendőkÂ…


Új oktató + plázaboykodás

©   Haszprus   |   life, kocsi
[13:18] [Haszprus] voltam ma gépkocsi-ellenőrzés-oktatáson találkoztam az új oktatómmal, voltam a sofőriskola központjában, kértem új tananyagot, voltam a mammutban, extreme digitalben, fogdostam bekapcsolt 350d-t, meg ipod minit, voltam saturnban, meg valami sony boltban (mammut1), elbeszélgettem egy sony-s eladóval a plazmák meg lcd-k felbontásáról, a technológia irányáról, bluray, stb, tök király, a csákó tökyól képben volt a
[13:18] [Haszprus] dolgokkal. ja meg az extreme digitalben egy csajt kérdezgettem a 350d-ről és az is tökre képben volt, szeretem az ilyet. voltam dockyard islandsben, felpróbáltam 4 inget, de nem jöttek be magamon, aztán hazajöttem légkondis busszal
[13:31] [Balage] én aludtam: )
[13:31] [Balage] milyen légkondis busz?
[13:31] [Balage] nincs is olyan
[13:31] [Balage]
[13:40] [Haszprus] van, 86os meg a metrópótlók is olyanok (voltak?)
[13:45] [Balage] csak a buszvezető fükle az, nem?
[13:47] [Haszprus] nem
[13:47] [Haszprus] légkondis az egész
[13:47] [Haszprus] vagy marha szar a vezetőfülke szigetelése ÍÍÍÍ

Kék ojjektum

©   Haszprus   |   life, kocsi
vmmm vmmmm brrrrrrr vmm vmmm vmmmm

Kicsit leizzadtam amikor egy fehér autó jött utánam kék objektummal a tetején. Nem tetszett hogy követnek. Bekanyarodtam egy mellékutcába, és ők is utánam kanyarodtak. Észbekaptam hogy baszki nem indexeltem. Aztán észbekaptam hogy 30-as zónában 40-nel megyek ÍÍÍÍ Überpara volt, azt hittem 20 év vár rám egy se######rós börtönben (ld. office space). De taktikusan leráztam őket gyors bekanyarodásokkal kis utcácskákba


No time 2 sleep

©   Haszprus   |   life
Bah, rövidek a napok, nincs idő cselekvés mellett még aludni is, vagy alvás mellett cselekedni. Tegnap végre kipihentem magam, mert mióta szünet van, folyton ilyen 5-6 órákat alszom. Ma 8:30-kor csörgött a telóm, megdumáltam hogy megyek ki vezetni 10-re, kis elpilledés, ránézek újra a telóra, egy nem fogadott hívás, és az idő 11:30, hát nagyszerű. Kénytelen voltam átszervezni kicsit a dolgokat.

~100km

©   Haszprus   |   life, kocsi
Hazajöttem 23 körül, rögtön elkezdtem nézni egy filmet. Kicsit furcsa volt, mert mozgónak éreztem a monitort Ma közel 100 km-t vezettem többnyire kis utcákban. Nem volt rossz. Lassacskán eljutok a forgalmi vizsga szintjére anélkül hogy egy órán is lettem volna Egyre jobban tetszik a dolog.

Analkorrep

©   Haszprus   |   barátok, bme, life

Különben volt ma itt Mr.Happy Mainframe és nyomtam neki egy kis anal2 korrepetációt. Durva, mi? De azért éreztem, hogy van még hova fejlődni szigorlatig. Nem kötelező persze, de a lehetőség adott.

Utána toltam egy kis veszélyt az utakra, nem hagyom nyugton sem a gyalogos sem a motorizált lakosságot. Holnap is hasonló terrortámadás a terv. Kis város, kis terror.


A vezetés fogaskerekei

©   Haszprus   |   life, kocsi
Bementem az irodába hogy találkozzam az iskolavezetővel. A megadott időintervallumban. Azzal fogadtak, hogy odabent megbeszélés van éppen, és hogy most nem mehetek be, így jobbhíján a titkárnővel (?) és az elméleti oktatóval (aki éppen ott volt) kellett megbeszéljem, hogy hogyan tovább.

Hát a suzuki mint tanulóautó kihalt. Kénytelen vagyok a népligetbe elmászni, hogy azon folytathassam. Nem vagyok biztos ebben. Nemtom mennyi különbség van az egyes autók között. Lehet hogy rossz döntést hoztam? Lehet, de korrigálni is bármikor lehet.

Szóval a fogaskerekekről annyit, hogy 25-ére (!) tudnak beiktatni rutinvizsgára, utána le kell tegyek valami augusztus 7 körül egy elméleti vizsgát, végül fene tudja mikor a forgalmit. Marha lassú vazzeg, tudjátok mikor van meg a vezetés 20 nap alattÂ… Majd valamikor benézek elméleti tanfolyamra is, mondtam nekik hogy tökre lementek az árak és nem igazán hagyom újra megfejni magam az elméleti tanfolyamért, amikor náluk kamatoztak a zsetonjaim két éven keresztül. (Senkinek se kerül semmibe az hogy én beülök plusz egy tanulóként az elméleti órákra.)


Amikor sírsz

©   Haszprus   |   life
Van az úgy, hogy leállsz számítástechnikához nem értő emberekkel vitatkozni valamiről, és legbelül sírsz az érveléseik hallatán. Megtörtént W-vel is, és bizonyára még sokunkkal.

Volán

©   Haszprus   |   life
Oh yeah 17-kor kaptam meg és 21-kor adtam át a volánt. (Közben tartottunk egy szünetet.) És marha jó volt. Dombon lévő kertváros rulez!


Még több veszély

©   Haszprus   |   life
Na még vezetgettem budatétény-budafok környékén ilyen 2 órát kb, kertvárosi részen van egy csomó kis utcácska ahol lehet tolni a veszélyt viszonylag nyugodt körülmények között.

Ellátogattunk a Savoya Parkba is, nem rossz, határozottan tetszik, különösen kívülről, olyan mintha egy modern élő városrész lenne. Belülről is jó egyébként, korrekt kínálat, tágas, stb.

300 mhz noti & rutin

©   Haszprus   |   life
Apám 300 mhz-es 64mb ramos ennek ellenére tűzfalas és vírusirtós gépén dolgozom megin. Töltöm le az emaileket. Le is jött belőlük 143 darab 45 perc alatt, még kicsit több mint ezer van hátra de tartok tőle hogy azt már nem én fogom kivárni Az első negyed órám azzal telt hogy néztem, hogy receiving message 1 of 250, aztán amikor ezt nem találtam olyan viccesnek, úgy döntöttem hogy újabb negyed óra swappelés és vergődés árán kikapcsolom az antispamet, antivirust és norton internet securityt. Persze most azzal, hogy elindíottam a böngészőt, megint nehéz helyzetbe hoztam a gépet. Ilyen világot élünk, de legalább blogolhatok.

Kb. két órát rutinoztam ma egy (a?) csepeli rutinpályán, elég hasznos volt.

Kormány

©   Haszprus   |   life, történelem, kocsi
Nemcsak ültem kocsiban 3/4 év kihagyás után, de még a kormányát is tekergettem huzamosan, és jártam arra, amerre már egy éve nem, kiderült hogy pl. épül a t-mobile székház mellett valami új épület, láttam a savoya parkot (tök állat utat építettek bele), stb.

A holnapi program ennek valamiféle reprodukciója.

[21:33] Haszprus: ja és láttam ma a campona előtti felhúzott izéket, tökyó, meg a bringás pálya is állatÚgy alakult, hogy tegnap végül 41 óra ébrenlét után lefeküdtem aludni. Először filmet akartam nézni, de öt perc ocean's twelve után kénytelen voltam beismerni hogy ha csak minden második percet látom, azzal nem sokra megyek

41 óra, mert szinte egy nap alatt kellett tanulnom depót a vizsgára, zh óta ugyanis nem sokat törődtem vele. Ennek megfelelően viszont marhára szét voltam csúszva a vizsgán (szóbeli). Az is biztos, hogy jobban jártam, mintha aludtam volna tanulás helyett, mert akkor most tényleg vehetném fel a depót kereszten (Gondolom.)


» régebbi bejegyzések

a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.