Haszprus

20% nem vesz kezébe újságot

©   Haszprus   |   hwsw life
Vannak ezek a kimutatások arról, hogy a magyar - vagy éppen külföldi - felnőtt/diák/átlaglakos milyen gyakorisággal vesz kezébe újságot, ahol azzal ijesztgetnek bennünket, hogy túl kevesen. Miért nem említik ezek a cikkek egy árva szóval sem azt, hogy vajon újság alatt kizárólag az offline, nyomtatott médiát értik-e?

Nézzük konkrétabban, előkerestem egy cikket az origoról amit nemrég olvastam:
A tizennégy évesnél idősebbek 20 százaléka hétköznapokon egyáltalán nem vesz kezébe újságot, körülbelül 16 százalékuk viszont egy óránál többet fordít sajtótermékek olvasására. (origo)
Alapvetően a 'kezébe vesz'-ből következne, hogy papír alapú cuccról van szó, de vajon valóban ennyire elhanyagolható lenne az a réteg, aki neten olvassa a híreket? Nem hiszem. Csomó munkahelyen van net, és sok otthonban is. Nem tartom valószínűnek, hogy legalább előbbi helyen időtöltésként ne olvasgatnának a júzerek online újságokat. Már csak azért sem, mert akkor nem lenne ezeknek létjogosultsága, és nem lenne dugignyomva az összes site hirdetésekkel. Ezek után nem értem, hogy lehetett erről a felmérésben egy árva szót sem írni.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...