life - 2004 november - 18 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Kezdek tanulni…

©   Haszprus   |   bme hwsw life
A blogot minden scriptnél jobban be lehet szabályozni a más elfoglaltság találása című módszerrel. Jelen esetben ez a más elfoglaltság a tanulás. Egyelőre még baromira ellenkezik minden porcikám, és egész nap átjárok ide a szerverterembe egy kis gépezésért, de azért egész jól megy a dolog. Legalábbis tegnap nagyon jól ment, ma visszaestem kicsit, de próbálom tartani az ütemtervet. Ja, illetve azt nem sikerül, de azért mégiscsak tanulok sokat és jól Igaz, eddig csak két hétvégi nap van mögöttem, lehet, hogy hétközben nem lesz ennyire ideális a helyzet, és nem lesz kedvem semmi erőlködéshez.

A minap egyébként az infosite-on rábukkantam a korábbi MaLo eredményekre, és hát, öö, hömm, höhö Ezek után kérdéses hogy vajon érdemes-e tanulnom rá. Már csak azért is mert kevés az időm, és lehet hogy más tárgynak kéne allokálni belőle.
Haszprus

BME project plan 2004 végére

©   Haszprus   |   bme fejlesztés hwsw life
Az éjjeli digit tanulás nem jött be, ofkorsz nem volt elég.

A helyzet tűrhetetlen, ezért készítettem újabb project plant a hátralevő 2 hét átvészelésére. Mármint tanulmányi szempontból.

Tegnap (pénteken) máris nem tudtam tartani az ütemtervet, mert a betervezett 5 tárgy helyett mindössze másfélre szakítottam időt, ugyanis 16-kor már olyan álmos voltam hogy le is dőltem, még gép előtt sem tudtam megmaradni.

Jelen pillanatban Javaval foglalkozom, ami nem is olyan egyszerű, mint az ember hinné.

Más: Sikerült belőnöm itthonra azt a rühes bme intranetet. Rosszul van ledokumentálva a hszk honlapján hogy hogy is kell.

Más: mainframe jóvoltából hamarosan lesz pár új szavazás a blogon.

Más: A héten feltűnően sok egyedi látogatóm volt a megelőző időszakokhoz képest. Kiváncsi vagyok, miért. Aki sejti, írja le, thx. (Habár van egy tippem.)


(powered by webstats, thx 2 Pál Kornél)
Haszprus

Gépem elszállítva

©   Haszprus   |   bme hwsw life történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
áthoztam a gépemet a szerverterembe (gardrobe) mert kurvára zavart, egész nap előtte ültem. az elkövetkezendő 2 hétben azt akarom hogy a gépem itt maradjon. így engem se zavar, és anyám is tud rajta bármikor dolgozni. radikálisan le akarom csökkenteni a gépezési időmet mert [censored]
Természetesen BME-s tanulmányaim érdekében cselekedtem így.
Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság life történelem túra
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Gépbővítés helyzetelemzés 041123

©   Haszprus   |   fáradtság hwsw
No elmegyek aludni 2 órácskát. Elmúlt 1-2 órában azon törtem a fejem, hogy miként lehetne a jelenlegi gépem esetleges frissítését összekötni azzal hogy összeüssek anyámnak egy olyan gépet amihez lesz is kedvem hozzányúlni, mert ugye nem kérdéses hogy én leszek ottan az egyetlen júzer aki ért is a géphez.

Gondolkodtam már mindenféle megoldáson, melyek egyike egy notebook lenne anyámnak, az lenne a legegyszerűbb (meg elhelyezés szempontjából is elég előnyös lenne hogy nem kéne neki dedikált asztal), csak a probléma az hogy még 220k körül is hót gagyi cuccokat lehet venni, semmi wlan, 1024*768, és persze a későbbi évek folyamán tökéletes bővíthetetlenség. Ígyhát maradjunk az asztali gépek világában.

A proci (Athlon XP 1700+), alaplap, ram meg egy vinyó menne a gépemből hozzá, egy 17-es belinea moncsi 30k-ér (15-ös tft-k 80-nál kezdődnek, de sztem ha már költenénk akkor legyen 17-es tft, az meg már drága ), valami házat kéne venni (hasraütve mondok 10k-t), egy cd meghajtót, lowend billentyűzet + optikai egér (kettő együtt 3950 Ft).

Magamnak meg kinéztem egy kn8-e deluxe alaplapot, athlon 64 3000+-t, 2*512 mb ddr400 sdramot, és az eddigi 3*80-as vinyókonfigom változna 2*80+1*200-ra, melyből utóbbit egy seagate sata cucc testesítene meg.

A végösszeg viszont: horror. Jó eséllyel nem lesz semmi az egészből még jódarabig, noha elég gáz hogy anyám új munkaköre megkívánja hogy az én gépemet használja nem kevés időben. Mindezen procedúrák nem túl mellékes hatásaként remélhetőleg megszűnnének a crc problémáim, mivel a gép elkerülne egy szervizbe (legutóbb én raktam össze a gépemet de asszem nem kevés idegeskedéstől kíméli meg magát az ember ha inkább beadja egy olyan helyre ahol le tudják tesztelni hogy vajon melyik alkatrész a hibás, ha valami gáz van…)

Szóval frankó elmélkedési köröket futok, kéne minden és nincsen semmi.

Haszprus

20% nem vesz kezébe újságot

©   Haszprus   |   hwsw life
Vannak ezek a kimutatások arról, hogy a magyar - vagy éppen külföldi - felnőtt/diák/átlaglakos milyen gyakorisággal vesz kezébe újságot, ahol azzal ijesztgetnek bennünket, hogy túl kevesen. Miért nem említik ezek a cikkek egy árva szóval sem azt, hogy vajon újság alatt kizárólag az offline, nyomtatott médiát értik-e?

Nézzük konkrétabban, előkerestem egy cikket az origoról amit nemrég olvastam:
A tizennégy évesnél idősebbek 20 százaléka hétköznapokon egyáltalán nem vesz kezébe újságot, körülbelül 16 százalékuk viszont egy óránál többet fordít sajtótermékek olvasására. (origo)
Alapvetően a 'kezébe vesz'-ből következne, hogy papír alapú cuccról van szó, de vajon valóban ennyire elhanyagolható lenne az a réteg, aki neten olvassa a híreket? Nem hiszem. Csomó munkahelyen van net, és sok otthonban is. Nem tartom valószínűnek, hogy legalább előbbi helyen időtöltésként ne olvasgatnának a júzerek online újságokat. Már csak azért sem, mert akkor nem lenne ezeknek létjogosultsága, és nem lenne dugignyomva az összes site hirdetésekkel. Ezek után nem értem, hogy lehetett erről a felmérésben egy árva szót sem írni.
Haszprus

A fejlesztés, mint életforma

©   Haszprus   |   adok-kapok energiablog fejlesztés idézet life power történelem

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power)vazz, mennyit töltesz webfejlesztéssel?!
Haszprus
kibaszott sokat
(Privacy power)meglátszik
Haszprus
amikor az ak-t csináltam, akkor úgy éreztem, hogy baszki kurvára beszoptam ezt most, mert semmire se érek rá tőle... túl sok site..
(Privacy power)az ak miatt? esetleg a többi 100
Haszprus
az ak volt az utolsó csepp, úgymond
Haszprus

Itt vérezem össze a billentyűzetet

©   Haszprus   |   life
áh baze becsíptem a kezem a fotós állványba és most itt vérezem össze a billentyűzetet hogy nektek blogoljak. (na jó nem, csak véraláfutásra futotta) (mostanság veszélyesen élek)
Haszprus

Sun is shining, the weather is sweet

©   Haszprus   |   élelmezés fáradtság life zene
Roppant kellemes idő volt ma. (Déli 12-kor múlt időben foglalom össze a napot? ) Ragyogó napsütés, napszemüveg, és kellemes hűvös. Majdnem el is látogattam egy mekibe just for fun, de végül mégsem (utoljára pont egy hónapja vettem 2 sajtburgert, teljesen leszoktam a kajájukról, mert nem esnek útba). Itthon pedig feltettem egy DJ Sterbinszky - Megint egy nyár a Flörtben - 1. Trance nevű mixalbumot, amitől még jobb lett a kedvem.

Mindezek után alszom egy kicsit, redőny lehúzva, kipihenem magam végre.

(A bejegyzés címadója: Bob Marley - Sun is shining)

Update 12:27: Rising Star - Touch Me (track13)
Haszprus

Szerintem.

©   Haszprus   |   life
Kurvaunalmas az összes megszólalás után - akár fórum, akár levlista - azt olvasni, hogy
Szerintem.
Kérem kapcsojja ki.
Haszprus

Fodrász a 4-es végállomásánál

©   Haszprus   |   life történelem
Nincsenek a környéken jó fodrászok. Illetve van egy, de az 2000 Ft-ért űzi az ipart. Szóval tőle eltekintve csupa lamer fodrásszal vagyok körülvéve.

A mai tapasztalat: először járok ott. Beülök a székbe, kérdezi géppel jó lesz-e mer az 1 centit tud max. Tudni kell, hogy most 4 centi a hajam, kb. Én 2 centiset akartam, úgyhogy mondom neki, hogy nem, inkább kézzel kérem 2 centire. Erre hozza a gépet és elkezdi vágni 1 centire a tetejét. Gondoltam magamban 'mi a f#sz? aszittem az oldalát kezdi géppel', és kérdeztem:
- Ez most végülis hány centi?
- Egy.

Nem vagyok az a könnyen felidegesíthető típus, úgyhogy gyorsan beletörődtem a szituba, más választásom úgysem volt, de azért vázoltam neki hogy 2 vagy 1 az nem egészen mindegy. Viszont tök alaposan lenyírta, jól, úgyhogy még ha a méret nem is az lett amilyet akartam, legalább pontosan vágta le (rengeteget szarozott vele).

Total 1200 huf.

Legközelebb vagy ugyanide jövök, vagy az eggyel ezelőtti helyre, amelynek az eredményével a kezdeti felháborodásom után végülis egészen megelégedtem.

Haszprus

Variációk ismertségre

©   Haszprus   |   life történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
mainframe meg én jöttünk le anal után lifttel a második emeletről
blogolásról esett szó, én meg vhogy kimondtam h "haszprus blogja"...

lift után egy srác megkérdezte tőlünk: ti ismeritek a haszprust?

mondom: ja, valamelyikünk a haszprus.

srác nekem: háát, te jobban hasonlítasz rá (mainframe metálos hosszúhajú feketecuccos arc)

Haszprus
(ismertség rulez )
WiZARD
én csak azt hallottam egyszer nálunk, hogy "mekkora geci az a wizard, hogy ilyen drágán csinál infrát"
inkább nem szóltam hogy én vagyok az