Haszprus

Mai nap + helyzetértékelés

©   Haszprus   |   bme történelem
Szóval röviden egyébként a mai nap kurvajó volt, dumáltam 13 arccal irl, ami elég magas szám, hosszabban-rövidebben, ezek között voltak új arcok ami sosem hátrány, így év eleje felé mindig mindenki nyitottabb új kontaktok teremtésére. Este 2 órát szenvedtünk a csapattal messengeren a projektlabor feladat-specifikációján, noha már napok óta elég sokat foglalkozunk a dologgal. Fene gondolta hogy ennyi idő rámegy már ebben a stádiumban. Szaron megint bealudtam, viszont megkértem a tanárt hogy hozzuk előre 10 perccel az órakezdést, amit még ő köszönt meg Szóval ez pl. riszpektful dolog szerintem. (Azt köszönte meg hogy ilyen módon ő is 10 perccel előbb mehet haza, sőt mivel szünetet nem tartunk, így 25 perccel. Nyilván neki se mindegy este hétkor.)

Volt algel gyak amitől nagyon paráztam de nem volt gázos. Persze lehet hogy csak eleinte ilyen. Ugyanakkor arra gondoltam hogy hát hoppá ez nekünk egy tárgy heti két órával, ami mellé lényegében becsempésznek egy harmadikat, gyakorlat formájában, de ez nem szerepel se a neptunban, se a követelményeknél, sőt, örülünk ha egyáltalán ki bírják tűzni olyan időpontra hogy be tudjunk rá járni*. Következmény? Nyilvánvaló hogy a tárgy több mint 5 kreditet érne, ha ennyire szükségesnek látják hogy heti 2 helyett 3 órát tartsanak. Mit gondolok erről? Azt hogy volt már ilyen óránk, úgy hívták, hogy analízis, és 8 kreditet adtak érte. Ezt gondolom.

Azt gondolom továbbá hogy féltem kicsit algeltől, mondván hogy szit tanszék meg minden, bsz2 fölött van a tárgyak sorában, konkrétan épül is rá, szerencsére eddig semennyire. Hát igen, mondjuk az anyag elejére még mondják is hogy könnyű. Amúgy tanulok rá ezerrel, és próbálok előre is olvasgatni a könyvből. Király hogy most mindenből van könyvem és használom is őket, zsírul haladok. Nem tudom mi lesz majd x hét múlva amikor elkezdődnek a zh-k, lehet hogy addigra felnyomom magam olyan szintre hogy meg se kottyanjon egyik sem. Hát meglátjuk. Azért a valszám és az elektro egész biztosan problémát fog okozni. Utóbbi azért, mert olyan anyagot tekint triviális alapismeretnek, amivel nem rendelkezem.

* ez egy komoly probléma, mindenki körbebástyázta magát kreditekkel és ilyenmódon nem igazán vannak olyan időpontok ami megfelelne mindenkinek. Minden valószínűség szerint szerda 8-ra fogják kitűzni a pótgyak időpontját, ami nekem üti az Anal előadást, márpedig heti 2-ből legalább 1-re szeretnék bejárni… Igazából az anyag vége felé az összesre be kéne járnom, de ütközések miatt ez nem megoldható.

Ezen a héten tanulásilag eddig elég szarul állok, és mivel jóval több órám lesz mint előző héten, így lehet hogy jóól beszopom ezt a hetet. Amúgy eddig 48 órát készültem erre a félévre, nem lehet azt mondani hogy lazán veszem, optimizmusom nem alaptalan. Van tárgy amit már teljesen átvettem, van kettő aminek kb. a harmadánál járok, van olyan is ahol minimum 1-2 héttel magunk előtt vagyok. És hát van olyan is amiből gázos a helyzet, ilyen a depo és elektro. Muszáj tekernem mert 8 vizsgára nehéz lenne ~40 nap alatt felkészülni (különösen ha a vizsganapokon és előtte képtelen vagyok tanulni az idegességtől/kimerültségtől).

A mai nap egyenlege: két capuccino után szaron bealvás.

Jegyezzük meg azt is hogy utálom a rakott krumplit de ilyen finom kaját ami a mai rakott krumpli volt, rég nem ettem… Kellett már némi változatosság, még ha ez a sült helyett főtt krumpliban merül is ki

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...