Haszprus

Képajánló

©   Haszprus   |   adatbányászat bme fejlesztés haszprus

Bizonyos esetekben egész jól műxik. Időm nem volt alaposan kitesztelni meg ilyenek. Most ez nekem két kreditért oké volt, ennyi. Ha érdekel, itt megnézheted [update 2024-03-02: csak megnézhetted], hogy személy szerint neked mit ajánl.

Nagyjából azt érdemes figyelni, hogy az eddig letöltött képeid függvényében vajon úgy érzed-e, hogy nagyjából releváns képeket ajánl, tehát hasonló jellegűeket. Például ha tűzijátékos fotókat néztél, akkor jóeséllyel látsz további tűzijátékosokat. Ha külföldi fotókat néztél, jóeséllyel látsz további külföldi fotókat. Legalábbis ez volt a kiindulási alapfeltevésem, aztán egyáltalán nem biztos, hogy a gyakorlat ezt a feltevésemet igazolja. Ugyanis a képeket nem hasonlóság alapján ajánlja, hanem hozzád hasonló ízlésű felhasználók képnézegetési szokásai alapján. Azaz az ajánlott képek nem feltétlen kapcsolódnak egymáshoz. De azért megfigyelhető egy-két dolog, amibe most nem megyek bele…

Ha csak két képet látsz, az azt jelenti, hogy nem tud ajánlani neked a rendszer semmit. Valószínűleg nem tudja hogy ki vagy (pl. mert törlöd a cookie-kat), vagy még nem töltöttél le képet. Bizonyos bugok is vannak a userazonosítás körül, amiket még nem debugoltam (és egy darabig nem is fogom, mert nem érek rá).

  • Képajánló a Haszprus überblogon

2024. már. 02. 14:03 kivezettem ezt a funkciót. Magyarul töröltem.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 31 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem a felsőtárkányi kirándulást és az adatlaboros pizzapartit adta. Háááát, nemtom. Én nem érzem relevánsnak.
Másodikra Normafa és János-hegy. Still no.

mainframe, pont nálad vettem észre hogy valami bugzik. Nem tudom miért, de nem tárolja nálad jól a cookie-kat ill. nem teljesen sikeres a profiljaid (sessionjeid) egyesítése. Talán azzal lehet összefüggésben

Én viszont az elmúlt fél órában ezt tesztelgettem és kurvajó eredményeket kaptam.

update VÁRJÁ, összesen két ajánlatot kaptál? Akkor az azt jelenti hogy nem tudja beazonosítani a korábbi képnézegetéseidet a rendszer… Igen, valami hézag van nálad, de nemtommi, és most idő híján nem tudok utána járni.

Ja, még valamire rájöttem, hogy miért lehet inkonzisztencia az adatbázisban. Részben azért mert napok/hetek óta állandóan elhasalnak teljesen jól megírt mysql queryk, másrészt viszont én is tudok valamit tenni az ügy érdekében… (most meg is tettem, idővel a helyzet javulását várom.)


Nekem ajánl egy rakás Párizst meg egy kisebb rakás Ausztriát, ez stimmel is. Ezen kívül sok Fotóstáborosat, nos, olyat is sokat nézegettem, de inkább azért, mert sokszor volt balra fent ajánlóban, nem azért, mert olyan nagyon érdekel.
Amit nem tudok mire vélni, az a rettenetes Assembly-házi és a khmm, hiányos öltözetű lányok. <pirul>

Montana, mivel hiányos öltözetű lányokat sokan nézegetnek tapasztalataim szerint, ezért egyszerűen a hozzád hasonló ízlésűek közül valaki(k) miatt beajánlja neked ezeket a képeket

ezért kell majd idővel kiegészíteni negatív értékelési lehetőséggel a dolgot, és akkor nem fognak zaklatni a zaklatók.

az hogy sokat nézegetted, a rendszer számára jelenleg azt jelenti, hogy tetszik neked, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni egyelőre - leegyszerűsítve - úgy van, hogy addig fogja azokat ajánlgatni, amíg meg nem nézed őket

majd idővel ez javulhat de most így van és kész. úgy terveztem a rendszert hogy ne legyen szükség felhasználói aktív visszajelzésre (azaz pl. osztályzás, stb), így viszont nyilván egy-két dolgot nem tud.

egyébként az hogy bizonyos ajánlatokat nem tudsz mire vélni, nem gond, a jelenlegi cucc nem is tudna olyan hatékonysággal működni, hogy ilyenek ne csússzanak be. ha a találatok jórészt relevánsak akkor az már bőven oké.

Haszprus: Írd meg úgy, hogy kamerán keszertül figyelje a júzer arcát, amikor a képeket nézi, és döntse el a mosoly/grimasz alapján, hogy merre értékelném. (montana@pihent.hu)

Nos, nekem majdnem a fele erosen felnott tartalom (Copacabana beach + Szexkorona 2005) lett. Emlekszem, hogy neztem ilyen kepeket itt, de hogy ez lenne-e a relevans… Hat nem tom.

Nekem is csak két képet ajánlott…

Levente, néztél az utóbbi egy hétben más képeket? ha nem, akkor nem tud rólad semmit.

dedix, hát akkor mi lenne a releváns? ne úgy gondolkodjatok hogy ez egy gondolatolvasó rendszer. abból indul ki, amit tud rólad. mégpedig jelen esetben az utóbbi egy hétben megnézett képeidet ismeri. (mert kb. egy hete műxik a képletöltések logolása ebben a formában)

Haszprus első körben nekem is kettő volt a találtat, másodszorra már teljes spektrumot kaptam

gyanús-gyanús

adamo, megnéztem hogy miket néztél meg és milyen ajánlatokat kapsz rá. szerintem javarészt elég jókat

de ez az egész még sokat fog tökéletesedni magától, ugyanis egyelőre egyszerűen kevés az adat.

Tökéletesen műkdödik, az ajánlott képek első 20 képén (!) punci van. Tökéletes, kifinomult és valóban az igényeimhez igazodik.

Nekem is 2 Copacabana volt, aztán még bele is kattintottam
Viszont volt egy kép, ahol a [censored by Haszprus] szóba került ez az amiről még nincs bővebb infó?

Tegnap még csak két képet láttam, ma már rendesen tele volt csöcsökkel és fotótáboros képekkel. Elég korrekten tudja tükrözni az ízlésem a cucc. Remekül válogat azokból a kategóriákból amiket eddig nézegettem.

The GuNN, örülök

Tibi, csak privátban nyilatkozom az a kép véletlenül került az ajánlóba, megtettem a szükséges lépéseket, hogy ilyen ne forduljon elő a továbbiakban.

Hedge, na, királyság megjegyzem, a rendszer nem lát kategóriákat meg ilyesmiket, ő csak annyit lát hogy adott egy kép, amiről tudja mi az id-je, meg a fájlneve, és kész, vége a történetnek… ennyiből állapítja meg hogy te eddig miket néztél, és vajon mire lehetsz kiváncsi még…


Isti, okok, de jókat ajánl-e az ajánló?

Tökéletes. Berakott egy raklap cs0cst. Jobban ismer mint én magamat.


Haszprus, Hm… Gondoltam is, hogy a kategóriák szóra idézőjelet kellett volna dobnom. Na és vajon az id + fájlnév párosból, hogyan szűrhető le az ízlésem. Ezt magyarázd, mert az oké, hogy kidob nekem egy csomó képet, amit megnéznék… De miből gondolja a script, hogy én ezekre beneveznék…? Egyébként megjegyzem, hogy a Microsoft székházas fotókból a listámban van vagy 5 darab is, holott én egyszer sem néztem meg és nem is mutatok hajlandóságot afelé, hogy valaha is rákattintsak Na nem azért, mert Te vagy rajtuk Csupán az ősidőkben valamikor már volt mindegyikhez szerencsém…

Hedge, hah! Azt ő nem tudja, mert csak kb. az utóbbi 10 napnyi letöltéseidet ismeri Azóta van megfelelő formátumú képletöltési log. Viszont így akkor nem téved, amikor ajánlja neked, hiszen ha nem láttad volna korábban, valszeg megnéznéd.

Honnan szűrhető le az ízlésed: na, az van, hogy megnézi milyen képek tetszettek neked (kép_id-k, amiken sok időt töltöttél, vagy sokszor töltötted le). Van egy hb_p2u tábla, ahol a usereket és a képeket társítja. Ebben a táblában nyom egy olyan lekérdezést, hogy kik azok a userek (user_id-k), akik szintén letöltöttek ezekből a képekből lehetőleg minél többet, vagyis mely user id-khez található a legtöbb veled egyező képletöltés. Választ néhány olyan usert, aki azokat töltögeti, mint te. Ezek után az ő többi letöltéseikből választ szerintük érdekes darabokat (megnézi hogy ők melyik képeket mennyi ideig, hány alkalommal nézték), és beajánlja ezeket neked.

Na mindeközben semmit se tudtunk a képekről, csak az id-jüket, és azt, hogy melyik user mennyi ideig nézte őket.

Ez a problémának egy erősen minimál megközelítése, de úgy tűnik, egészen működőképes.

Szemléletes párhuzam azoknak akiknek nem tiszta: van egy site (pl. last.fm), ahol tárolják a userek hallgatott zenéit. Ha neked mondjuk a Scooter a kedvenced, azt hallgatod legtöbbet, akkor megnézik azokat a usereket, ahol a Scooter szintén erősen kedvenc (sokat hallgatják), és ajánlanak ezektől a userektől valami olyat, amit ők szintén szeretnek (sokat hallgatják). Az ajánlott zene jó eséllyel neked is tetszeni fog, különösen ha nem csak egy zenekart veszel figyelembe hanem mondjuk 10-et. Ha ez a 10 zenekar mind valami house-t játszik, és a szomszédaid olyan arcok akik ezt a 10 house zenekart hallgatják, akkor valószínűleg ott lesz a kedvenceik közt egy 11. house zenekar, anélkül, hogy a zenekarokról pl. az id-jükön és a nevükön kívül bármit is tudna a site (tehát nem tud műfajokat megkülönböztetni, nem ismeri a zenék tartalmi jellemzőit).

Haszprus, Remek script! Csak gratulálni tudok… Én egy rádiós weboldalnál gondolkodtam anno hasonlón, ott a zenei adatbázist alapul véve, az előadó adatlap megtekintésének számát, valamint a szavazatok és a belehalgatások számát figyelembe véve szűrt volna az oldal egy listát, személyre szabva… Csak aztán nem lett belőle semmi. Felmondtam egyéb okok miatt…


Kérek szépen olyat, hogy beikszelhessem, milyen kategóriából nem akarok ajánlatot kapni. Tudom, kategória nincs, de gondolom valahogy bejegyzésekhez vannak rendelve a képek. Rendben, ráér vizsgaidőszak után is.

Montana, úgy érted, ráér 8 kredites önlab2-ként Már amennyiben ezt fogom csinálni.

Haszprus: Nem értek hozzá, kábé két sornak képzeltem el.
(Ha szabad egy halk javaslatot tennem kisbetűvel zárójelben, én a helyedben megpróbálnék valami munkahelyi projektben végzett munkát eladni önlab2-nek. )

Montana A szexkoronás képekre nem kell rákattintani. Ennyi. Azt sem értettem amikor a Bithu-n szavazás volt hogy tiltsák-e az extrém pornót. Engem nem érdekel, épp ezért még sosem találkoztam vele. Akkor miért zavarna?

Montana, jóval több, illetve attól függ hogy akarom megvalósítani. pontosan mit szeretnél kitiltani, csak a macákat?
mainframe, igen, de ha már rákattintott az ember, akkor nincs menekvés mármint a szexkoronás képekre, nem az extrém pornóra

Haszprus Jakérem, minek kattintott rá, ha ennyire nem szereti az ilyet?


Haszprus, Az utobbi egy hetben tuti nem nezegettem ezeket a kepeket. Az igaz, h neztem mar az emlitett fotokat, de joval regebben. egyebkent nem zavaroak szamomra a program altal felkinalt kepek

update: Lecsekkoltam megint a cuccost, a felhozatal hasonlo. Zommel a mar emlitett puncis, valamint a balatonalmadi fototaboros kepeket kaptam. Valoban neztem oket, de nem az utobbi par hetben. Amugy okesnak tunik a cucc.

mainframe, Haszprus, Reszemrol johet az extreme porno is. Fogok kattintani.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...