Haszprus

Suli

©   Haszprus   |   bme
Eljutottam egy mélypontra amikor a tököm tele van az egésszel. Nembaj, napok-hetek kérdése aztán elmúlik, így megy ez.

Tulajdonképpen ez a bejegyzés már most sem aktuális, csak napok óta le akarom írni. Az anal zh2-m nem lett olyan fényes, mint ahogy vártam, épphogy csak megérte megírni. Na jó ez nem teljesen igaz, mert mások már tapasztalták helyettem, hogy ha az ember kihagy egy nehéz tárgyból fél évet és úgy próbálja meg összekapni magát vizsgaidőszakban, az nem biztos hogy mindig sikeres eredménnyel zárul. Így tehát már csak emiatt is megérte.

Ma viszont írtam egy opre zh-t ami reményeim szerint olyan szar csak nem lett Ja viszont reggel írtam szar zh-t, ami elég szar lett, és ez nem szóvicc, sajnos nem abból a témakörből jöttek a kérdések amikből vártam.

Azt nem tudom, hogy a vizsgaidőszakban milyen stratégiát válasszak. Cél ugye a 4,0-s ösztöndíjindex. Namost a stratégia háromféle fő irányelvet követhet:
  1. osszam el egyenletesen a vizsgákat (8 db vizsga 40 nap alatt, semmiből se hagyok ismétlési lehetőséget)
  2. osszam el a vizsgákat a vizsgaidőszak elejére (8 db vizsga 26 nap alatt, és marad 14 nap pótlásokra)
  3. osszam őket a vizsgaidőszak végére (8 db vizsga 19 nap alatt, de előtte lenne tiszta, relatíve nyugalmas 23 napom készülni rájuk)
Nyilván vannak köztes átmenetek, de nem tudom, melyik lenne a helyes stratégia. A vizsgatárgyak:
Algoritmusok elméleteNagyjából a 9-10. hét óta nem követem a tárgy alakulását, de borzasztó para a zh utáni rész.
ValószínűségszámításKét hónapja bele se néztem, überpara, nem biztos hogy vizsgáig eljutok. Nem sok reményt fűzök hozzá, bár fontos volna, előrehaladási szempontból is.
Formális nyelvekRelatíve képben vagyok, bár az utóbbi pár hétben hanyagoltam.
Analízis 2Az utóbbi pár hétben hanyagoltam, egyébként elég jó viszonyban vagyok vele. A komplex anyagrész továbbra is nagy ellenségem, de azt hiszem csak időt kell rászánjak, nem félek már tőle.
ElektronikaMa voltam egy kis konzultáción ahol pár alapelvet megismertem, elég hasznos volt, thx to (privacy power). Így kicsit derűsebbnek tűnik a jövőm ezt a tárgyat illetően.
Deklaratív programozásA ZH-ig levő anyaggal jó viszonyban vagyok, utána se kép, se hang, de a pótzh-ra viszonylag hamar fel tudtam készülni kb. nulláról, úgyhogy a vizsgától se félek annyira.
Operációs rendszerekA könyvet elolvastam, meg amúgy se egy rémes téma. Bár az anyag elég nagy amit tudni kell. A mai ZH elég barátságosnak festette le a számonkérési rendszert, de erről május 10 után többet tudok nyilatkozni illetve lehet hogy visszavonom ezt a megállapításomat
Számítógép-architektúrákTöbb mint hat hete semmilyen módon nem követem az eseményeket, sajnos szerencsétlen időpontba esnek az órák. A vizsga nem para, de örülnék ha a mai zh-t nem kéne pótolnom. Meglátjuk.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szérintem ne halaszd a vizsgáidat az utolsó hétre, azaz a 3. alternatívát kilőheted nyugodtan. Ha végig tudsz nyomni keményen 40napot, akkor mindenképpen az első pontot válaszd. a 2. ponttal az a baj, hogy nagyon össze tudnak így csúszni a dolgok és nagyon káoszos vége lehet az egésznek. Szerintem érdemes két részre osztani a vizsgaidőszakot, a közepén egy pár napos bulizós-leeresztős-ereszdelahajamos pihenővel, utána megújult erőforrásokkal tudsz nekivágni a másik felének. A valszámtól ne félj, nem olyan durva az, használj okosan segédleteket ZH-n és vizsgán

Nekem pont a 3. alternatíva a szimpi, esetleg néhány tárgyból kivételekkel. Pl. van ahol ugye nehezednek a vizsgák…

Bár az is biztos hogy kevésbé tanulok ha messze vannak a számonkérések Viszont kevésbé vagyok ideges.

Üdv,

szerintem, ha 4.0-s átlagra törsz, akkor mindenből tuti átmenő játékos vagy, tehát pótolni úgyis csak 1 tárgyat tudsz, ezért aztán hiába hagynál két hetet a pótlásokra.

Szerintem 1 hetet hagyj a pótlásra, hogy ha valamit nagyon elqrsz, akkor arra izomból rá tudj finiselni a végén.

Tyűűű szegény, a jelekkel, meg a szabtechhel lesz még egy pár izgalmas műrkőzésed, úgy látom :-)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...