Haszprus

Költséghatékony nyelvtanulás

©   Haszprus   |   howto life
Hogy lehetne költséghatékonyan feleleveníteni nyelveket? Nem nulláról, gyorstalpaló jelleggel. Asszem erre az egyetlen válasz hogy könyvből. Bár az nem túl gyors de végülis nem hajt a tatár.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szerintem ami még jó, az rengeteget chatelni az adott nyelven, persze olyanokkal akik igényesen írnak (amcsiknál és angoloknál egyaránt nem túl gyakori fícsör).

yo br0thaz, here i am 2 make that f##in exam, peace

Angolra szerintem filmek pont jók. kb. valami ilyesmi lépcsők vannak szerintem:
I. angol felirattal, a feliratot olvasva
II. felirattal, de már csak időnként rá-rápillantva
III. felirat nélkül

Ha bírod az ilyesmit, lehet szótárazva filmet nézni. Én az X-Akták első szériáját küldtem így anno (már nem először láttam őket akkor), eleinte jó hosszú részek voltak, de aztán csökken az overhead... Nyilván elektronikus szótár alap hozzá (WordWeb marhajó egynyelvű). Ezt mondjuk én főleg a hangzószöveg értésének fejlesztésére csináltam, a szótározás csak egy plusz volt, hogy a szókincset is szintre hozzam. Jobb, mint a CNN, mert van kontroll, jól értetted-e (a felirat ugye).

Igazad van, ez is egy módszer, meglátjuk mennyire fog bejönni, eléggé le vagyok amortizálódva szerintem és azér alapvetően szeretném követni a filmet.

Egyébként cartoon networkről tanultam meg angolul olyan szintre hogy egy középhaladó angolos osztályba különbözetivel felvegyenek Na jó előtte elolvastam egy angol tankönyvet is valamilyen szinten.

Lool Cartoon Network.. Ez odabaszott
Én rohadt sokat olvastam angolul (kocka ugye), így aztán szókinccsel nem sok gond volt

Amúgy angol filmeket fülessel szoktam nyomni, úgy könnyebb rákoncentrálni, meg nem veszik el a hang a háttérzajban.

Én most nyárra németet terveztem be, de már ide érzem, hogy ebből nem lesz semmi

mi a probléma a cartoon networkkel? ja manapság magyarul van (állítólag), de akkoriban még nem volt semmi magyar rajta. csak évekkel később kezdett 1-1 magyar hirdetés feltűnni rajta aztán kikapcsolták tőlünk a cn-t...

Nincs azzal semmi baj, csak mondom mekkora poén már onnan megtanulni egy nyelvet
Amúgy nekem sosem volt, tod tanyára már nem ért el a kábel

Hát bizonyos kábelek hozzánk se. Világfájdalom. ~5 évet lehúztam egy csatornával (rtlk) miután az am mikró átment fizetősbe. Hihetetlen de igaz. Kurvamindenit.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...