Haszprus

Office 12 AZ ISTEN

©   Haszprus   |   hwsw

Hosszasan lelkendezhetnék, de inkább röviden teszem. Az Office 12-t imádni fogjátok. Komolyan mondom. Kivétel nélkül. (Update 2005. nov. 20. 16:10: jó-jó, a pine-osok kivételével )

Nagyon-nagyon remek UI újdonságok vannak, bár az Outlook UI-ja kényelmetlenül kevés teret enged a tartalomnak (levéltörzseknek) már 1280*1024-ben is. (Úgy hírlik.)

Kapcsolódó vállalati blogok (több is van, de én ezeket olvasom):

Jensen Harris blogjában megtaláljátok a többire a linket.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Es akkor nem fogunk tobbet pine-t hasznalni levelezesre? :-)

Sebaj, hát haladni kell korral, legfeljebb veszünk egy 8192x6144-es plazmát, hogy rendesen tudjunk outlookozni. Vegyük tudomásul, hogy ez egy SZOFTVERTERMÉK, itt nincs apelláta, KORSZERÛ szoftverhez korszerű hardver való!

Közben kiderült hogy a review írásának pillanatában nem egészen a beta 1 volt a tesztelő kezei közt. Egy későbbi buildben ki lehet kapcsolni bizonyos feature-öket outlookban, amik foglalták a helyet. Nagy monitoron viszont tök hasznos.

Hát igen. Jajj istenem, ez a hiperszuper csilivili outlook, amiben nem jut hely a levéltörzsnek - na, ez olyan, de OLYAAAAN mikroszoftoooss!!!!

mondom ki lehet kapcsolni dolgokat és akkor jut hely.
a különbség az hogy más progikban hiába van nagy monitorod, ezeket a dolgokat be se kapcsolhatod mer nincs bennük meg az adott feature.

"hiába van nagy monitorod"

ez olyan édesen kétértelmű :-)

Jusztispineból levelezek! De ha nagyon tökös lennék, akkor muttot használnék, mert az a politikailag legkorrektebb.

mindenki azzal szivatja magát amivel akarja és most pont a microsoftos avatarom jelent meg a kommentem mellett

@5: nézőpont kérdése, én pl jobb szeretem, ha nem egy bazinagy program van, amiben benne van minden feature, ami kell (meg egy csomó minden, amit soha a büdös életben nem használok, ld az Office utóbbi verziói), hanem van egy kazal kicsi, és mindegyik csak szigorúan egy meghatározott dolgot tud, de azt nagyon. levelezésre mutt, RSS-re liferea, Usenet-re slrn, todo-listára gtodo, naptárra meg gdeskcal, oszt jóvan. és akkor nem kell órákig várnom, amíg az az egy monolitikus alkalmazás betöltődik (ezért nincs fenn mondjuk Evolution, pedig az elég nagy részét lefedi a fentebb leírtaknak).
(mielőtt az "órákig"-ba kötne bele valaki: igen, desktop gépen lehet, hogy nem töltődik órákig, de ha telepről megy a notebookod és 600 MHz-re leviszed a proci órajelét, hogy tovább bírja, meg a vinyó is gyakrabban pörgeti le magát a telep miatt, akkor igenis érezhetően tovább töltődik egy nagyobb program)

oké azt hiszem rossz oldalról fogjuk meg ezt a dolgot

ha van 500 mega leveled, és nagyiramban gyarapszik, akkor kvázi tökmindegy mekkora program kezeli, az lesz a lényeg hogy átlátható formában tudd tartani, überfilterek*, virtuális mappák, stb..

ha van konstansan 40 darab leveled, akkor természetesen egyrészt nincs szükséged a levélmanagement feature-ökre, másrészt valóban jobban jársz ebből következően egy lightweight alkalmazással.

* pillanatnyilag 57 db filterem van és minden reggel hálát adok az Úrnak aki ezt lehetővé tette.

te Tamás, mintha múltkor a nyáladat csorgattad volna a filterenkénti opcionális asztali értesítőm után a pine/mutt nem tud ilyet?

a pine/mutt levelezőprogram, nem értesítő. értesítésre van külön másik program sőt, igazából a filterezést meg egy harmadik program végzi (a procmail), illetve végezné, ha venném a fáradságot beállítani. a leveleket pedig egy negyedik program tölti le a háttérben folyamatosan és szinkronizálja a négy IMAP accountomat. de mivel a négy emailcímem úgy nagyjából eleve témák szerint szűri a leveleket (magán / céges / KFKI-s / tanszéki), levlistákat meg nem nagyon olvasok, nincs is igazán szükségem bármiféle filterezésre.
a kérdésedre meg visszatérve: asszem valahogy össze tudnám hekkelni a procmailt meg az értesítőt úgy, hogy csak bizonyos filterek által szűrt levelekre jelezzen, de több energiabefektetést igényelne, mint amennyit megér. mindenesetre azt el kell ismerni, hogy okos fícsör, és ha ezernyi levelet kapsz/tárolsz, akkor szükség lehet rá.

update: AFAIK a pine-ban van beépített filterezés is, de régen nem használtam már pine-t.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...