Haszprus

Új, limitált forgalmú adsl csomagok

©   Haszprus   |   hwsw
Axelero új adsl csomagjai (lehet h többi szolgáltatónál is, nemtom) eképp néznek ki…
havi előfizetési díjuk az ADSL Hobbi esetében 3 gigabájt, az ADSL Otthon és az ADSL Play csomag esetében 6 gigabájt letöltési adatforgalmat foglal magában. Ezt az adatmennyiséget átlépve az Axelero gigabájtonként bruttó 500 forintos plusz díjat számít fel előfizetőinek (a tényleges forgalom alapján).
A Hobbi/L ára 7900 Ft, Otthon/L-é 9900, Play/L-é 11900.

Kurvára megéri, mit ne mondjak. Most komolyan ekkora átbaszást még nem láttam. Ki a f#szom nem lép át egy havi 3 gigás limitet?! Február első 5 napjában szinte semmit se töltöttem és már 950 MB a forgalmam így is. (nem, nem zombi a gépem, lol.)

Aki meg a 6 gigát nem lépi át az mi a ráknak rendelne 512 kbites vonal helyett 1 vagy 1,5 megabiteset? Ezt a konstrukciót tuti hogy zsírkreténeknek dolgozták ki. Kedves ügyfél meg majd néz nagyot a két éves hűségnyilatkozata után, hogy a gatyája is rámegy ezidő alatt a forgalmi pótdíjra. Mert ne gondolja azt senki, hogy ha valakinek ott van a seggébe kötve a fél megabit vagy bármi hasonló kapacitás, akkor majd nem fog kipróbálni soha letölteni valami frankó stuffot, még akkor is ha azt legálisan teszi mondjuk az origo újonnan nyílt online videotékájából. De ezer más helyről is be lehet szerezni pl. jogtiszta zenéket.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 17 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Az én januári statisztikáim:

Letöltés: 25GB; Feltöltés: 3GB --> Számla: 7.990 Ft (bruttó)

Ezeket a korlátozott ADSL csomagokat kifejezetten a kezdőknek szánták, akik csak néha néha használnak ADSL-t, de szeretnék ők is szélessávon elérni a netet a modemes csiganet helyett.

Nyilvánvaló, hogy egy nem kezdő usernek ez a 3 GB letöltési forgalomkorlát édeskevés...

Helyesbítés:
"csak néha néha használnak netet"

Szerintem egy olyan kezdő user aki adsl ellenére nem éri el a 3 gigát, inkább nyomassa modemmel, annak manapság 0 ft az alapdíja és ha adsl-en nem érné el a 3 gigát akkor sztem modemen meg se közelíti a netes telszámla a limitált adsl alapdíját sem. Persze biztos van 1-2 ember akinek jó ez, de vajon sok? Nekem sokkal inkább tűnik azok átverésének, akik nem tudják hogy mennyi is az a 3 GB.

Amúgy a 2 éves hűség ideje alatt a forgalomlimitáltról lehet váltani az átalánydíjas hagyományos adsl-re?

Másfelől egon, indokold meg nekem plz hogy komolyan miért kell 1 és 1,5 megabites csomagokat is árulni 6 gigás korláttal. Azokat is a hiperkezdőknek szánják? Na nee.. Ez nem lehet más mint átb#szás, azoknak a csomagoknak nincs létjogosultságuk.

Mert még ha valakinek arra kell a net hogy egész nap fusson az ótlakk és tudjon róla hogy jött egy levél, anélkül hogy az óráját kéne állandóan nézni a percdíj miatt, azt megértem, de ehhez nem hiszem h szükséges volna 0,5 helyett 1-1,5 mbit

A hűségidő alatt természetesen át lehet váltani a forgalomarányos ADSL-ről ugyanazon sávszélességű, de korlátlan ADSL csomagra. Visszafelé nem lehet, tehát korlátlanról nem válthatsz forgalomarányosra.


Hát, ha van átváltás, akkor nem olyan rossz a helyzet.

Véleményem szerint a következő taktika húzódik meg a háttérben:

Az emberek meglátják, hogy ez olcsóbb, előfizetnek erre, majd rájönnek egy idő után, hogy ez így nem jó és átváltanak a korlátlan verzióra. DE! Itt jön a csel: Ha átváltasz a korlátlanra, az csomagmódosításnak minősül és ezért újraindul a hűségidő.

Tehát így tovább marad az ember az Axelero ügyfele. Ha meg szerződést bont hűségidőn belül az ügyfél, akkor meg jön a szankció.

//Mf set to truthsayer mode
Mint "belsős" (axelero telemarketing) annyit tudok mondani,hogy az egészen apró sejtes lebontásig is tirpák gec| a Matáv-Axelero társaság,értsd még a közvetlen főnököm is ugyanolyan mentalitással dolgozik,mint a hiper-vezérigazgató.Ez pedig az,hogy PROFIT,meg a minden más,ilyen sorrendben.A vevő igényei,meg komfortja valahol a végén.És még le is van sz@rva.Rövid 2 hónapos munkám során én is vagy 5-10 olyan embernek adtam el ADSLt, akikről tudtam,hogy fél éven belül meg fogják bánni,de nyugadtan szójjatokbe,elkapott engem is az üzleti világ sodrása.Szóval ne lepődjetek meg, ha az akció valami undercover szemétséget tartalmaz,a hiba nem a Ti készüléketekben van.Igen,az Axelero a pillanatnyi haszonra épít.

Igen,már felmondtam.Tegnapelőtt....Köszönöm....De tényleg.

//mf lies again

ha nem mondtál volna fel, mára már kirúgtak volna, mert rosszakat mondasz a Családról

Tyű ez nem gyenge infó, köszönjük mainframe.
Akkor ez az üzenet talán megválaszolja egonnak hogy a telemarketingesek miért alávaló férgek, akik aláássák a társadalom rendjét

Egyébként ez tényleg így van, telefonon az embert könnyebb csőbehúzni, jobban mondva kevésbé tehet róla mintha önként megy be valami boltba ahol szart adnak el neki. Utóbbi esetben ugyanis jobban átgondolhatja.

Most így visszaolvasva ezt a régebbi bejegyzést, eszembe jutott, hogy 2004. októberében én is dolgoztam az Axeleronál telesalesesként, kb. 3 hétig. Többé-kevésbé sikerült is az akciós ajánlatokból megrendeléseket szerezni. Aztán visszakerültem az ügyfélszolgálatra.

Onnan idén áprilisban jöttem el. Pontosabban elküldtek, mert kevés volt a hívás és nem volt szükség diákokra... utána eltelt 3 hónap és találtam egy másik munkahelyet, ahol azóta is vagyok.

Egyébként éppen ma mondtam le szerződést a T-Comnál és a T-Online-nál, mert januártól a kettő együtt drágább lenne, mint a Chello. Ráadásul a Chello sokkal gyorsabb netet ad, hasonló áron. (Konkrétan 9.900 Ft-ért 2,5mbit.)

Mf, a közvetlen tapasztalat szüli a gerincet. Gratulálok, kár, hogy nem olvastam ezt a februári hozzászólásod korábban is. :-)

15) Nagy Balázs (nem regisztrált)
A 3) hozzászóláshoz:

Naszóval, kezdőknek a korlátos csomag 3GB, ami 3*1024*1024KB.
Azaz 3'145'728KB, ezt leosztva 8KB/sec-kel (64Kbit/sec, még ennyi sincs),
azaz kapunk csaknem 449390sec, ami csaknem 7490min, ez kb. 125 óra.
Havi lebontásban, átlagosan napi négy óra, csigalassúan, de folyamatos
töltögetéssel töltve. Brrrr....

Tehát 7900Ft/7490min=1,05474, gyakorlatilag egy forint percenként!
De kérdem én: HOL?! Mutassad meg már, lécci-lécci-lécci! :-)

Használd Te a modemet, Haszprus, és ne ajánlgassad itt másoknak.
Én tudom, mi az, amikor három kib* éven át kellett átlagosan úgy
6.000-8.000 Ft-ot fizetni a dial-up netért (1.875/hó+264/óra-2óra,Hungarotel).
Mert nem volt más. (Bocs mindenkitől, de kicsit szubjektív vagyok. Muszáj.)
Jó, nem lett volna kötelező, végül is, amikor nincs tűzgyújtási tilalom,
a füstjelek is működhetnek. A mesében, talán.

Nagy Balázs örülök éleslátó megjegyzésednek, de aki adsl-en se tölt le 3 gigát az szerinted modemen akárcsak meg is közelíti? Valamint komolyan gondolod, hogy aki havi 125 órán át képes modemen folyton letöltögetni, az adsl-en is megáll majd a 3 gigánál?

Nyilván a modemet a legkisebb felhasználóknak ajánlottam akik olykor nyomnak egy küldés/fogadást a mailkliensben, oszt kész. Feltehetően ez az a csoport amelyik adsl-en sem éri el a 3 gigát.

Természetesen ha valakinek a pénz ezen a szinten nem gond, és a küldés/fogadásra se akar várni modemen, akkor adsl-ezzen, én ezt nem tiltom. Nyilván nem arról beszéltünk hogy mihez kezdjünk fölös elkölthetetlen pénzeinkkel, hanem hogy a legapróbb felhasználóknak vajon milyen csomag nyújtja a legjobb ár/érték rátát.

január/februártól én is ADSLen leszek valószínűleg. Reszkessetek.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...