Haszprus

Gravatar támogatás

©   Haszprus   |   fejlesztés

Nos, eljött a régóta várt feature, gravatar-támogatás. De nem úgy, hogy napokig nincsenek képek a kommentek mellett, ha épp haldoklik a gravatar.com, meg lassan töltődnek, meg mittomén, hanem szépen átcache-elve a blogra.

Egyébként a profil oldal html-jét teljesen átírtam, ráfért.

Megjegyzem, a gravatarról szedett kép lesz a júzer főavatarja. Azaz felülírás történik. (Kivéve ha rossz címet adott meg, ekkor az eredeti kép sértetlen marad.) A többi avatar, ha volt, megmarad. A gravataros email cím nem kerül tárolásra. Ha a gravataros képedet frissíteni szeretnéd, újra meg kell adnod a címet.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

ügyes, a cachelős megoldás különösen ;]

Egy baj van ezzel, hogy az eddigi 3,74 KB-os fájlméret átlag fel fog szökni az egekbe ha eluralkodnak itten a gravatarok. Márpedig a gyakori kommentelőknek tipikusan van gravatarja és valszeg azt fogják ide is átmásoltatni. Szerver oldalon meg nem akarom konvertálni a képeket, mert nem tudom mennyire jó vajon a gd képoptimalizálása... jpeget jpegbe újramenteni nem túl szerencsés...

Meg kell mondjam nagyon fura nézni ahogy az eddig 100%-ig általam karbantartott avatar listában maguktól cserélődnek a képek



gravatar 80*80as .. és max pár KByte .. nem hiszem hogy bármi problémát is jelentene a dolog

Akit érint a sávszél gont, az nyom egy disable imagest a brózerében .

Oks, de 100-200-300-400%-os mérettöbblet, előny nélkül*. Mérnök ember ezt nem nézi nyugodt szívvel

* Persze az előny hogy így van gravatar-támogatás, de ettől maguk a képek még nem jobbak, minőségileg.


Noh befrissítettem 12 avatart azoknál az embereknél akik megadtak valami email címet a profiljukban de nem volt avatarjuk.

Itt jegyezném meg hogy van 2 ember aki 30-35 KB-os avatarral tolja az ipart. Nem semmi.

Valszeg előbb-utóbb a gravatarokat bizonyos méret felett mégiscsak át fogom alakítani valami jpegtömörítő cuccal, ha van ilyen a szerveren.

Sőt, hetente (hétfőn 0-kor) automatikusan frissül a gravatar szerverről annak az avatarja, akinek csak egy vagy nulla avatarja van. De csak akkor, ha a régi és az új kép mérete nem egyezik.

erre rárepülök rövid úton!:Ä?

Csak a főképet lehet vele cserélgetni, úgyhogy asszem ez nem a te mókád…

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...