mainframe

Pofonok Földje

©   mainframe   |   film

Kung Fu Hustle - 2004
Genre: Action / Comedy / Crime / Fantasy
Tagline: A new comedy unlike anything you have seen before
Plot Outline: In Shanghai, China in the 1940s, a wannabe gangster aspires to join the notorious Axe Gang while residents of a housing complex exhibit extraordinary powers in defending their turf.
User Comments: Freaking fantastic.
User Rating: 7.8/10 (17,852 votes)

No ezen is túlvagyunk, de őszintén szólva nem látom, miért is akkora jó cucc ez. Pedig nagyon hypeolták, valami díjat is nyert, és állítólag frankón formabontó.

Spoiler is van benne, ha meg akarod nézni, ne olvasd el!


Szeritem egy 12-egy-tucat kínai kung-fu film. Amiben természetesen nincs rendes, normális kung-fu, csak ilyen félisteni varázslások. Ez alapjábanvéve nem lenne baj, de a film egyik fele ilyen Looney Tunes-szintű hülyéskedés és kergetőzés, a másik fele meg a szokásos túlgesztikulált kínai filmes párbeszéd. Szóval ha van is benne innováció, akkor is elég erőltetett és bugyuta. Na de volt pár pozitívuma is a dolognak. Egy-egy poén néha nagyon jól ül (a késdobálós jelenet szerintem például jó, vagy amikor a csávó épp visszaemlékszik a gyerekkorára, és megjön a fagyiskislány... ). Talán egyetlen egy karakter van, ami jól (humorosan) meg volt csinálva, az pedig a b*zi szabó a Vasököl kung-fu-val. Hihetetlen, ahogy fut, sírva, affektálva. Egy-egy harci elem is nagyon jó volt, például a zenész bérgyilkosok technikája nekem nagyon bejött. A végén ez a heroikus egy intéssel romboljunk le fél épületeket-párbaj nekem nagyon nem tetszett. A jó harci jelenetek kb. addig tartanak amíg a 3 mester meg nem hal. Onnantól már túl nagyszabásúra van véve.

Összességében egy gyenge 3-ast adnék a filmnek (10-ből), mert a pozitívumok édeskevésnek bizonyultak arra, hogy filmként összetartsák ezt a tákolmányt. Én tuti nem nézném meg még egyszer. Ha tudtam volna, hogy ilyen, akkor egyszer sem.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ehh nincs hozzá érzéked , pedig ez 9,5-es a 10,2 ből szvsz
Teljesen poénra vették, megfelelően jó akcióval ..

Egyszerű megoldási javaslatom a problémára: nem kell idétlen kínai kungfus filmeket nézni Mind gáz. Szvsz.

Pas és Haszprus Szerintem egyikőtöknek sincs igaza.
Pas Érzék vagy nem érzék, szerintem oltári gagyi volt, DE...
Haszprus ...tudok felhozni ellenpéldát. Gondolom PAS kolléga is látta a Részeges Karatemester 2-t, például (aminek a címe egyébként az egyik legnagyobb fasság a filmtörténelemben, tekintve hogy kínában játszódik, és kung-fu... ). Na AZ király volt! Sok jó poénnal, eltalált karakterekkel, és igényesen megcsinált küzdelmekkel.
Pas Mondd akkor meg, Neked miért tetszett, miért is volt ez akkora durranás. Hallgatlak.



Még mindig nem mondja senki, hogy MI tetszett benne...

Tetszettek a jelenetek a fasza kulonleges effektekkel, tetszett benne jopar poen, satobbi. Ennel konkretabban nem tudom leirni. En jokat rohogtem rajta.

Tényleg, ma lehet meg is nézem, kösz hogy eszembe jutattátok.
Hogy mi tetszik benne? Látványosak a jelenetek, nagyon jó poénok vannak benne, csak kell hozzá egy magas intelligencia és háttértudás, hogy értsed is

Romsy ahaaaaaa...Majd igyekszem felnőni a feladathoz.


Pas

tetszett a koncepció, hogy a gettó közepén.. tetszettek benne az idióta gengszterek, a túljátszott és túlismételt (de azért kicsit mindig másként) jelenetek... akkor maga a kung-fu, a fegyverek, stb..

és hogyne láttam volna a részeges karatemester 2-t, Jackie Chan-es, ugye? Igen, abban a poénok többnyire a részegségből jöttek, meg abból, hogy mégse verték el őket .. ha meg elverték, nem zavartatták magukat

mondjuk a kettőt nincs értelme szerintem összehasonlítani, más stílus, az előző színesebb, idiótább is (és bárgyúbb is) a másik meg ócckúl kung-fus film egy jó ötlettel (részegen verekedni, loál) , meg lehet az is bejátszik az értékelésembe, hogy régóta nem volt ilyen film, a legutóbbi amit láttam (ami bűn-rossz volt, és már a nevére se emlékszem.. ) az meg -1et érdemel, szal én nem adok sose közepes pontszámokat

Jó, az tényleg lol volt, hogy odaállít a nyomornegyedbe a gengszterbanda verekedni, és minden boltosról-rakodómunkásról kiderül, hogy kung-fu mester. Mondom, a szabó kifejezetten tetszett.
A túljátszás mondjuk nekem változatlanul nem jön be, de hát ez egy stílusjegy, nem nagyon lehet vele vitatkozni.
az előző színesebb, idiótább is (és bárgyúbb is) a másik meg ócckúl kung-fus film egy jó ötlettel
No, szerintem mindkettő épp ugyanolyan ócckúl kung-fu film. Csak ebben van pisztoly is, 0 azaz nulla szereppel. Elsősorban ez zavart ebben a filmben, hogy mindenki azt mondta, hogy mekkora újítás meg vadonatúj stílus, meg mittomén. Hát én ezt nem vettem észre. Ócckúl kung-fu filmnek nem rossz!
Részeges Karatemester 2-ben a poénok mindenhonnan jöttek!!!! Egyik kedvencem, amikor kitagadták, és ül a kocsmában, és odainti a zenészt, hogy Ismered azt a számot, hogy Utálom Apámat? Én éneklem... meg a másik amikor az anyja megszólal Ribanc?! Évek óta nem hívtak így...!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...