mainframe

A Mag

©   mainframe   |   film

The Core - 2003. Ez ilyen katasztrófás film. Nemrég ment TVben, oszt' megnéztem. Akkor lássuk tételesen, dugig spoilerrel:


Nem tetszik: Rettentő sablon karakterek (nép hőse, egoista tudós, zakkant feltaláló, önbizalomhiányos nő...). Hülye, áltudományos, teátrális magyarázatok (Az ország vezetőinek nem elég azt mondani, hogy fel fog perzselődni a föld a nap mikrohullámaitól, ehhez feltétlenül el kell égetni egy almát egy dezodorból rögtönzött lángszóróval illusztrációképpen). Hülyeségek (Párjanincsium. Kíváncsi vagyok angolul hogy hívták.). Kiszámítható történések (kiszállnak a járműből. *itt most meghal valaki*-gondolja az egyszeri mozinéző. És lőn... Avagy amikor megjegyzi a tervező, hogy szelvényenként le lehet választani a jármű részeit, felsejlik bennünk a bentragadás lehetősége. És ismét lőn...). Többször eljátszott krízisek (Kihozunk onnan! - aha, persze. Ez egyébként háromszor van a filmben.). Gagyi hackelős jelenetek (Megint minden grafikus. Mászik a gonosz vírus, mászik... )

Tetszik: Újszerű ötlet, nem gyilkos méhek meg kígyók (vagy csigák ). Tényleg elég rémisztő katasztrófajelenetek (a galambos elég durva lett sztem). Jópofa jármű. Jellemfejlődés (elég ritka az ilyen filmekben). Nincs könnyesszemű szerelmi szál. Igazi lúzer hackersrác (A Cool Túrából ismerős lehet).

Egyszer meg lehet nézni, kevés szódával.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ölég gyenge film, én anno megbántam h megnéztem…

Azért egyszer meg lehetett nézni. Tcheky Karyo-t nem látja az ember minden nap pozitív szerepben...

Ti olyan rohadt kritikusak vagytok . Amikor a megjelenésekor néztem, még nem számított sablonosnak. Érdekes újítások voltak benne, bár a történése valóban kiszámítható volt, de ha meg nem lehet kiszámítani, akkor meg a hülye néző arra panaszkodik, hogy érthetetlen. Szerintem a filmeket nem szabad így nézni.

Egyébként hackelősben a legjobb baki (nem tudom már milyen filmben volt): Tudok Linuxban programozni Na mondom tényleg, a linux az egy programozási nyelv

tiny: hat nem tudom hogy vagy vele, de szerintem egy Battlestar Galactica nem erthetetlen, es megis sokkal ertelmesebb, mint ez ZS kategorias valami, amit filmnek nevezni is csak olyan ertlemben szabad, hogy arra rogzitettek eredetileg...

(persze tudom, hogy egy sorozatot nem feltetlenul jo felhozni ervkent, de most ez jutott eszembe, mint _jo_ scifi.)

egyszer nézhető, de fájdalmasan nagy ökörségek vannak benne, hogy még az echte tajparaszt nézőnek is le kell szűrnie, hogy ez tulajdonképpen szar. A csatornában űrsiklóval landolós rész azért tetszett.

Igazi lúzer hackersrác (A Cool Túrából ismerős lehet).
DJ Qualls roxx!!! Ajánlott film vele: The New Guy (2002) (ebben a lúzer srácot sittre vágják ahol egy igazi keménycsávó kicsit életrevalóbbá neveli, és onnantól ő lesz a suli nagymenője vannak benne q lol részek)
(Meg persze a Cool Túra)

balu: Jó, persze, nem azt mondom, hogy nem lehet jobb. De azért szerintem ennyire nem volt szar. Meg én szoktam érteni, én értettem a Matrixot is, aminek a történtetét a fél mozi nem fogta föl. Bár én azt mindig nagyon furcsálom ...
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...