ScoobyZoli

Menjünk el ebből az országból!?

©   ScoobyZoli   |   life

Egy msn-es beszélgetőpartnerem a következőket írta:

,,Elegem van ebből a ruppótlan országból, el akarok költözni''

Vajon tényleg ennyira rossz a helyzetünk? Ti milyen kilátásokat reméltek a jövőt illetően?

!!NO POLITIKA!!

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 24 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Menjünk, legalább nyaranta egy hétre

Egyrészt aki ilyet mond, az nyugodtan beveheti a veget, masreszt pedig eleg idetlennek tartom, hogy egy ilyen post vegere odairod, hogy no politika. Akkor milyen velemenyre vagy kivancsi? Hogy szerintem milyen lesz a levego a jovoben? Nem pont a politika az, ami jelentosen befolyasolja az egesz orszag lehetseges jovojet?

3) (nem regisztrált)
Építsünk egy új Magyarországot, legyen a neve Svájc!


Teljesen egyetértek A FegyveRRrel.

Mashol se biztos, hogy kolbaszbol van a kerites. :|

Nemrég én is pont ezt hallottam egy ismerősömtől,aki azt mondta h legszívesebben elköltözne innen és még azt is letagadná h magyar...Nem tudom, de szerintem azért annyira nem rossz a helyzet és egyébként ha azt vesszük lehetne rosszabb is ....(és valószínűleg lesz is ) Ettől függetlenül én szeretek itt élni.

Én szeretek itt élni, s nem akarok elköltözni. A helyzet viszont tényleg rossz, és egyértelműen a politika az oka. Ha nem kötődnék senkihez érzelmileg, ha nem lennének barátaim, akkor elmennék.

Montana, lehet, hogy nem kolbaszbol van, de az életszínvonal nem esik évtizedenként, hanem inkább emelkedik.

Magyarság letagadása semmiképp, elköltözés talán. Az a baj, hogy hihetetlen arculcsapós jelleggel sikerült szembesülnünk nyáron a Fertő-tónál azzal, hogy Ausztria és Magyaro. között mekkora színvonalbeli rés tátong. Szóval hazaszeretet ide vagy oda, ha reális lehetőségem lenne rá, szerintem nagy eséllyel mennék innen. Másik az, hogy itt az önmegvalósítás kb. a béka segge alatt van. Vagy azt tanulod, ami menő szakma, vagy dolgozhatsz telemarketingen és építkezésen. Művészet? Filozófia? Bölcsészet? Felejtsd el, vagy halj éhen.

ez egy erdekes tema, mostanaban eleg sokat utazgattam europaban, hogy lassam miben kulonbozik a vadnyugat igy elso latasra . mindenutt van jo is, meg rossz is. Egy-ket kiragadott pelda:

Britannia: metrofeljaronal mindenki azonnal beall automatikusan a jobb oldalra, hogy aki siet elmehessen. Ugyanakkor egyre kevesbe birjak a kulfoldieket (foleg a lengyeleket, meglepo modon), nem kepesek egyenes zarovonalat festeni, es a rossz oldalon autoznak, raadasul eszak-irorszagot meg mindig maguknak akarjak.
hollandia: rend, tisztasag, rendes emberek - elso latasra. ugyanakkor garasoskodok, lassan eleg rendesen idegengyulolok etc etc.

a sort lehetne folytatni, de nem sok ertelme lenne (a nagyzolason kivul). Mindent osszevetve nekem az jott le, hogy nyugatabbra sokszor civilizaltabbak az emberek, a rendorok nem vernek ossze, ha kerdezni akarsz toluk valamit, es ugy egyaltalan, jobb letezni. En PhD-re (ha felvesznek) mindenkeppen csak kulfoldre akarok menni, de ennek szakmai oka is van.

Magyarsag letagadasa alatt mit ertetek? Hogy ha megkerdezik a nemzetisegemet, akkor azt mondom, hogy ooo hat elfejeltettem, vagy mit?

Viszont erdekes a kinti magyarok hozzaallasa a dolgokhoz. Hollandiaban meseltek ismerosok, hogy az ottani magyarok hazaban vagy miatokomben olyan ultranacionalista kinyilatkoztatasokat tesznek egyesek, hogy az ember elgondolkodik, miert is vannak akkor kulfoldon.

balu Hááát... nem volt túl kimerítő felsorolás. Az viszont tanulságos, hogy az összes advancedebb országban kezd terjedni az idegengyűlölet, vagy legalábbis a bizalmatlanság. Itthon ez mostanság elég kemény tabutéma, holott nekünk is megvan a magunk keresztje ezügyben.

Ezt a kérdés legalább egyszer már mindenki feltette magának. Mármint, hogy hol lenne jobb dolgozni és élni. A munkakörülmények és a kereset szempontjából mindenképpen külföldön, kivéve, ha valakinek a szülei bankárok, vagy hasonló magas beosztásban vannak (bár ezek általában nem akarnak dolgozni), azoknak mindene megvan itt is. Másrészről, ha teszem azt mindenki egyszerre így kedzene gondolkozni, akkor kiürülne kis hazánk, mert szinte mindenki elmenne. Ez szerintem nem megoldás. Nameg mi az, hogy nekem innen el kell mennem? Menjenek azok, akik miatt mi kimennénk , mi meg csináljunk magunknak egy jobb helyet ebben a gödörben

dankoi
Menjenek azok, akik miatt mi kimennénk , mi meg csináljunk magunknak egy jobb helyet ebben a gödörben
Ámen, Barátom, ámen! :|

Hollandok: szerintem csak a barnákat utálják (s valszeg van is oka) – egyébként meg ha csak egy szót is tudsz hollandul, a lábad elé vetik magukat

Németország nekem egész jól bejön, nyaralásilag mindenképp.

mainframe: hat, folytathatom. Franciak jo arcok, csak nem kepesek emberi nyelvet megtanulni, felsobbrendunek erzik magukat. az orszag kinezetre tisztara olyan volt, mint magyarorszag egyes tajai (leszamitva a kastelyokat).
nemetek a maguk hiperprecizitasaval es szervezettsegevel hasonlitanak a hollandokra, viszont nem szeretnek annyit vitatkozni. hihetetlen, hogy a hollandok mit ossze nem kepesek vitatkozni (vitazni, nem veszekedni) egyes dolgokon. az orszag nem rossz, csak ne beszelnenek nemetul, es ne lennenek igy elhizva.

belgium az nagyon jo hely, kellemesen kaoszos. raadasul az ottani vallon-flamand ellentet egy kivulallo szamara szivet gyonyorkodteto, es szorakoztato.

szerbia erdekes hely, az ottaniak nagyon vendegszeretoek, a lanyok gyonyoruek. csak persze kicsit lerobbant az orszag (szo szerint), nomeg koszovo hamarosan kivalik, igy aztan ott sincs tul nagy nyugalom.

finnorszag jo volt, csak a csajok rondak, es sok a sotet, foleg telen.

az altalanos, hogy a rend, tisztasag nagyjabol megvan. nyugaton kb mindenutt lehet jol keresni, ha megtanulod az ottaniak nyelvet, akkor be lehet illeszkedni. Ami nagyon tanulsagos szerintem, hogyha sokat utazol, akkor sokkal de sokkal toleransabb leszel az itthoni hulyesegekkel szemben. minden nepnek megvan a maga heppje, es ez mindig is igy lesz.

Ralesk: azert valljuk be hollandul nem olyan nehez megtanulni. ha mar jol be van gyulladva a torkod, akkor be kell rugni, es angolul meg nemetul egyszerre beszelni
te vagy az, aki kinn vagy ott? ajanlom nagyon az Undutchables c. konyvet, megeri az arat. A hollandokrol szol, egy kvazi kulfoldi szemevel, betegre rohogtem mar magam rajta, annyira igaz.

Ralesk: A jonapot-kerem-koszonom kombonal mar tobbet tudok, de momentan egy holland se fetreng a labam elott. Nagyjabol ugy allnak hozza, mint a franciak: ha nem nyomod tokeletesen a nyelvet, akkor inkabb ne is probalkozz. (Csak itt legalabb mindenki tud angolul.)
mainframe: Az a szornyu, hogy ha atmesz Komarombol Eszak-Komaromba (Mi a korrekt neve?!) ott is hasonlo szakadekkal talakozol. Es nem a mi javunkra.
balu: Semmi bajom nem lenne, ha tenyleg nemetul beszelnenek. De a strategiad kb. megallna a helyet. (hhrrrskkkhhrrg)

Nem a politika az, ami miatt jobb (lenne) nyugatabbra elni.

balu, Montana: Hát nemtom. Franciában már voltam, és akárkivel próbáltam kommunikálni, az mind tudott angolul (és az akcentusuk is édi. ). Másrészt annyira örültek minden francia szónak amit egy külföldi szájából hallottak, hogy még. Legutóbb Hollókőn találkoztam egy francia családdal a várjátékokon, és nincs mit veszteni-alapon elkezdtem velük franciául kommunikálni, és a következő órát velem beszélgetve töltötték, holott azért nagyon jól tudom hogy minősíthetetlenül rossz a franciám.
A többi országról nincsenek tapasztalataim...
Így már jóval átfogóbb a dolog, köszi!

The GuNN igazad van abban, hogy sokmindent befolyásol a politika, meg tényleg elhibázott a fogalmazás ebből a szempontból.
Nyilván a megélhetésünket nagyban befolyásolja az állam, és a gazdasági helyzet.
De én úgy gondolom, hogy számos dolog nem a politikán múlik.

Pl. az irigység, az utálkozás, a tolerancia,hazaszeretet, némi odafigyelés mások iránt, amikor szemétdombot csinálnak az erdő közepén, amikor rengeteg kutyatulajdonos képtelen felszedni a kutyája ürülékét. Vagy amikor idióták esztelenül száguldoznak, egyesek alkoholos befolyásoltságal.
És még lehetne sorolni.

Nem mindig a pénzen múlik az, hogy jólérezzük magunkat a bőrünkben és az országban.

A barátom döntött, végleg elköltözik Mo-ról . Szomorú vagyok, és egyben fáj is.
23 éves barátság...pffff

16:
Szerintem meg legfőképp a politika.

tiny Ha Te a politikai helyzet alapján preferálod a valahol élést, akkor kb. 4 évente költözhetnél tovább mindenhonnan.

A politika általános színvonala Magyarországon sajnos nem változik négyévente, hanem kb konstans a béka segge alatt van És ebben Nyugaton talán tényleg jobb a helyzet.
Pl kezdjük ott, hogy van miből választani, amikor szavazni kell, és nem csak azért szavaz az ember az F pártra, mert az az M párt politikai ellenfele és vice versa.
(A betűket természetesen hasraütésszerűen választottam, mindennemű egyezés a valósággal pusztán a véletlen műve).

Tamás
Remélem hamarosan változni fog a helyzet... bár pillanatynyilag ez csak hiú ábránd.

Montana, De legalább lehet, hogy a kolbász az tényleg kolbász!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...