mainframe

Etikett

©   mainframe   |   howto life

Elgondolkoztam rajta, hogy ha viszel valakit társaságba, akkor hogy zajlanak a bemutatások, ha rendesen akarod csinálni, és nem bízod a hozott egyénre (Na, menj és ismerkedj...), vagy nem akarod redundánsan ismételni magad (A, ez itt B. B, ő pedig A.)
Szóval a kérdés igazából az, hogy az általad hozott személyt mutatod be mindenkinek (hiszen ő jött a társaságba, őt kell bemutatni), vagy neki kell bemutatni az embereket (hiszen Te ismered jobban a társaságot, ergo ez a Te tiszted). Várom mindenki véleményét a dologról, illetve ha bárkinek egyéb etikettel kapcsolatos kérdése van, azt is megvitathatjuk.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 25 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nálam ez úgy néz ki, hogy ha visznek valahová, akkor intek, és mondom, hogy én a Mefi, a többiek nevére meg nem vagyok kíváncsi, mert úgysem tudom megjegyezni (pocsék névmemória rulez).

Kicsit ismerős az arcokat még meg tom jegyezni, de a nevekkel én is néha hadilábon állok. Egyébként egyszer mentem vhova egy haverommal, ahol nagyrészt az ismerősei voltak és ah bementünk odajött kb 10 srác és mindegyik egyenként bemutatkozott és mindegyiktől kaptam 3 puszit is és őszintén szólva meglepődtem, mert a bemutatkozás oké de én bemutatkozáskor nem igazán szoktam puszit adni.( Mondjuk annyira nem zavart a dolog ... )

Ha én viszek valahova valakit, akkor az ott jelen lévők az esetek 99%-ában tudják, hogy hozok valakit és konkrétan kit, ergo őt nem kell bemutatni. A jelen lévőket meg azért nem mutatom be, mert úgyse jegyzi meg senki a neveket elsőre. Majd kialakul szépen minden magától
Bemutatkozós puszi meg monnyon le.

Jah, bemutatkozós puszi sux.

Hú de sux. Most egy puszi nem akkora dolog. Tegnap én is megismertem egy lányt és adtam neki puszit is. És se ő se én nem éreztük gáznak. De egyébként volt, hogy nem adtam, hanem inkább kezet fogtunk. Szerintem ez egyéntől függ, ezen nem kell fennakadni.

Nem is annyira a puszi suxx, hanem a szitu, ahogy méregeti egymást a csaj és a srác h akkor most vajon a másik számára ez szokás v sem...

mainframe ez a puszi mellett és ellen egyaránt érv…

Nemtom, számomra pl a puszi valami intimebb dolog, amit egyrészt nem osztogatok mindenkinek, másrészt nem is fogadok el mindenkitől. Ezért utálok olyan szituációba kerülni, ahol a másik számára ez a bemutatkozás tartozéka, ha visszautasítom, rögtön sértődés lesz belőle, ha nem, akkor meg zavar. Na.

Állítólag az egy Magyarországon elterjedt szokás, hogy pl. bemutatkozáskor mindig egyszerre mondják érthetetlenül a nevet, így egyik fél sem érti a másikét és értelmetlen az egész, csak protokoláris. Ezt én emiatt különösen próbálom elkerülni, így megvárom, míg a másik gyorsan bemutatkozik hadarva, én pedig szép lassan érthetően elmondom a nevem. Ez elsőre lehet, hogy szokatlannak látszik, mivel úgy is tűnhet, mintha bunkón én nem akarnék bemutatkozni, amikor a másik már mondja a nevét. Ennek ellenére abban bízom, hogy utólag talán kiderül, hogy miért vártam.

Én a kézfogás helyett inkább a puszit részesítem előnyben, néha meglepődnek, de a mosoly sose marad el


Puszit én sem részesítem előnyben az első találkozásokor.
Én pl. ha egy új embert viszek be a társaságomba, akkor igyekszem bemutatni. Mert nálam ez egy alapvető szokás, és én is elvárom ezt más ismerősömtől/baráttól/családtagtól.

Haszprus I don't see the point hogy ez hol érv a puszi mellett...

mainframe a méregetés a probléma? ha senki se adna, nem lenne méregetés. de ha mindenki adna, akkor se lenne méregetés. ld: kézfogásnál nincs méregetés... na így érv ez a puszi mellett.
bár jobban belegondolva a kézfogás is szituációfüggő.

Haszprus: Dehogynincs. Fiutarsasag, en egyszem csaj, bemutatnak, mindenkit vegigpuszilni nem fogok, ha meg kezet nyujtok, hulyen neznek.
Altalaban akkor adok bemutatkozaskor puszit, ha elore lathatolag tobbszor is fogunk talakozni a kesobbiekben. Asszem.
Es keptelen vagyok megjegyezni, hogy hogyan illik bemutatni, idosnek a fiatalt - nonek a ferfit, vagy forditva.
Azt utalom, mikor egyszerre mutatkozunk be: hosszu a nevem, akar-e puszizkodni-dilemma, meg amugy is zavarban vagyok, nyilvan nem ertem, amit a masik mond. Mindez megfejelve nem letezo nevmemoriaval, szoval tuti, hogy nem tudom megjegyezni az illeto nevet. Aztan ebbol lesznek az XZ volt nojenek az uj pasija c. emberek.
Szoktatok bemutatkozaskor a vezetekneveteket is mondani?


Montana: én soha Úgyse bírnák elsőre megjegyezni. Másodszorra sem.

Montana Nem szoktam.
Egyébként eddig nem mondtam, de most már kénytelen vagyok felzárkózni: nekem is roppant szörnyű a névmemóriám. Egyszer elfelejtettem az aktuális barátnőm nevét, és kénytelen voltam megkérdezni tőle. Tudjátok ezt überelni? Emellé még jön egy szörnyű arcmemória (Nem, olyan még nem volt hogy elfelejtettem hogy néz ki a barátnőm. ), és kész a totális bunkóság. (Mert ugye ez kívülről annak tűnik. )
Puszit én általában úgy adok, hogy megvárom, a lány igényli-e (odatartja-e az arcát). Egyébként nem, de a kézfogás valóban hülyén szokott kijönni. Kezet csókolni lenne az ideális átvezető megoldás, de az manapság annyira nem elterjedt, hogy egyenesen hülyének nézik azt aki erre vetemedik. (Jó, én is hülyének nézem ha vki ilyet csinál...) Pedig szép szokás lehetne.

Én legtöbbször a teljes nevemet mondom.Nem tom nekem olyan alap h ha bemutatkozom akkor a vezetéknevemet is mondom, persze az igaz h szitu függő is.


Montana Én úgy vagyok vele, hogy felesleges hosszú nevekkel traktálni egymást, keresztnevemet meg előbb utóbb csak megjegyzi.

En szoktam altalaban. Nem tudom, valahogy az ugy valo.
mainframe: Pedig mekkora lenne mar, kezcsok meg pukedli!

A hivatalos az, hogy ha két személyesnél nagyobb társaságba viszed a párt akkor bemutatod őt nekik, nevén nevezed. Utána a többiek műveltségén múlik, h viszonozzák-e ezt a bemutatást a későbbi beszélgetések során. Csak időhúzás lenne az egész bagázson végigmenni... úgysem jegyezné meg. Nekem ez bejön.

Hedge Igen, talán még ez a legműködőképesebb...

25) Pecc (nem regisztrált)
Bemutatkoz, aranykeretes névjegykártya átad, utána egyből jön a puszi...
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...