Haszprus

Brutálspam

©   Haszprus   |   fejlesztés

Nagyon durva spamterhelés éri a blogot néhány napja, szerencsére a szűrésem tökéletes. A refererspamet leszámítva persze, ami új jelenség volt. A dologról csak akkor értesültem amikor szokásos véletlenszerű spamlog-csekkolásomat végeztem.

Milyen terhelésről is beszélünk? November 15 óta mérem a spamterhelést, a napi spamlog (naponta egy xml fájl) átlagmérete 20 KB az azóta eltelt 25 napos intervallumban. Bezzeg tegnap és tegnapelőtt!

Tegnapelőtt 894, tegnap pedig 1164 KB spamlog termelődött! (vs 20 KB-os átlag!)

Naponta átlagosan 26 spamkomment érkezik, tegnapelőtt 208, tegnap 289 érkezett.

Ez a statisztikát is kicsit váratlanul érte, konkrétan szétcsúszott az oldal (Azóta fixáltam, de screenshoton megtekinthető a kissé váratlan statisztikai adatok eredménye)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nemsemmi a cucc!
Biztosan valami karácsonyi zsongás van ilyen körökben is, mert épp a minap törték fel az egyik általam karbantartott oldal indexét, és írták tele mindenféle hacker baromsággal. Szerencsére békés elkövetők voltak, és csak az index.html -t írták át.
Hogy lehet védekezni ezek ellen??

Ha nem te vagy a rendszergazda, akkor rúgd ki a rendszergazdát és keress egy normálisat
Ha te vagy a rendszergazda, akkor meg bővebb infó kéne: milyen oprendszer, ha Linux, akkor milyen kernel, milyen webszerver, milyen extension-ökkel, logokból ki kell deríteni, milyen exploitokkal jutottak be, stb. Ha van ftp szerver, akkor ott jelszavakat cserélni, sőt az egész ftp-t kidobni a 'csába és helyette scp-t használni, satöbbi...

Tamás A rendszergizda nem én vagyok, és kirúgni se tudom
Azóta a szolgáltatótól kapott levélből tájékozódtam, és valami bannert meg kiskaput emlegettek, de olyan szinten, hogy az ő biztonsági másolataikat is átírták!


Tegnap 685 db spamkomment… Érdemes ránézni az újraméretezett statra, durva.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...