fejlesztés - 2006 december - 4 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Úgy különösebben nincs ingerenciám évösszegzést készíteni, úgyhogy csak röviden kinézem a blog történelmi bejegyzéseiből, hogy mi volt 2006-ban…

  • Átjöttem állami finanszra a bme-n. Ez egyelőre nem tett jót a tanulmányaimnak, de jót tett minden másnak.
  • Változtattam az étrendemen (ami azóta lényegesen egészségtelenebb mint akkoriban, de még így is sokkal jobb mint korábban).
  • Eljártam úszni (amíg nem volt konkurenciája ).
  • Fogytam 13,6 kilót (75,5->61,9), majd pedig visszaszedtem egy kicsit, a végleges tömegem még nem alakult ki, de nagyjából ilyesmi szeretnék maradni (67).
  • Vettem egy bringát májusban, amit számomra is meghökkentő mértékben (és célokra - 1 2) kezdtem használni.
  • Kurvajól töltöttem a nyaramat.
  • Megismerkedtem új arcokkal, szerveztem pár eseményt, köztük pár rendhagyóbbat is (éjszakai gyalog- (1 2) és bringatúra) és megejtettem az első házi szervezésű külföldi utamat is. Na nem mintha túl messzire mentünk volna, de a külföld az külföld
  • Év vége felé elkezdtem (komolyabban) kondizni, amit legalább jövő májusig szándékozok folytatni. A későbbiekről nem gondolkodom.
  • Kaptam pár megbízást. Pl. felkértek bme-n számítógép labor 5-ből laborvezetőnek. Erről eddig nem írtam publikusan (meg a többiről sem), úgyhogy most megemlítem. Az nem biztos, hogy be tudom vállalni.

Ezek mellett még történtek dolgok amiket akár meg is említhetnék, mert nem csak ennyi volt idén, de nem teszem. Akit érdekel, egy részüket megtalálja az archívumban

Röviden és lényegretörően: ez egy kurvajó év volt.

Nektek pedig BÚÉK!

Haszprus

Brutálspam

©   Haszprus   |   fejlesztés

Nagyon durva spamterhelés éri a blogot néhány napja, szerencsére a szűrésem tökéletes. A refererspamet leszámítva persze, ami új jelenség volt. A dologról csak akkor értesültem amikor szokásos véletlenszerű spamlog-csekkolásomat végeztem.

Milyen terhelésről is beszélünk? November 15 óta mérem a spamterhelést, a napi spamlog (naponta egy xml fájl) átlagmérete 20 KB az azóta eltelt 25 napos intervallumban. Bezzeg tegnap és tegnapelőtt!

Tegnapelőtt 894, tegnap pedig 1164 KB spamlog termelődött! (vs 20 KB-os átlag!)

Naponta átlagosan 26 spamkomment érkezik, tegnapelőtt 208, tegnap 289 érkezett.

Ez a statisztikát is kicsit váratlanul érte, konkrétan szétcsúszott az oldal (Azóta fixáltam, de screenshoton megtekinthető a kissé váratlan statisztikai adatok eredménye)

Haszprus

AJAX - első merülés

©   Haszprus   |   ajax első fejlesztés

Majd egyszer lesz ajaxos live privmsg search. (Ez most teljesen alfa és csak ajax-próbálgatás végett készült, most nyúlok a technikához először.)

A msg-ek törzsében keres szótöredéket, illetve teljes névegyezés esetén ehhez egy feladóra/címzettre szűkített eredményhalmazt is hozzávesz.

Update 2006. dec. 11. 01:00: kicsit csiszolgattam rajta, én most már nem tapasztalok bugokat Firefox 2 alatt, illetve IE-kompatibilissé is tettem de ott nem teszteltem túl mélyrehatóan. Szóljatok ha ti még tapasztaltok hibákat.