Haszprus

Kilencedik labor (PHP)

©   Haszprus   |   labvez

Nézzük hát a legutóbbi labort, az egyik csoportom php-laborját, amely nekik a tárgy utolsó órája. Félév elején 12-en indultak, egy rögtön eltávozott mert tavalyról hozta az adatlabor-jegyét, tehát 11-en folytatták a félévet. Egy embert út közben kénytelen voltam megvágni.

10-en szerezhettek tehát nálam valamilyen jegyet (már amennyiben az utolsó házit mindenki leadja, akinek kell). A labor szabályzata úgy szól, hogy az 5 mérésből a 4 legjobb eredménye számít. Volt 4 ember, aki egy alkalmat se bukott, kiváncsian vártam hogy vajon hányan jelennek meg az utolsó laboron átlagjavítási célzattal, vagy pusztán érdeklődésből.

Nos, 4-ből 1 tett így. Kicsit sajnálom a dolgot, mert ez volt az általam tartott legmagasabb színvonalú labor, hiszen php-ből sokmindent hozzá tudtam tenni az alapanyaghoz, életközeli szemléletes példákat, magyarázatokat, hackelhetőségi rizikófaktorokat stb. Hogy nem fog mindenki megjelenni php-n, az nyilvánvaló volt már év elején is, úgyhogy én nagyon sajnálom hogy idén a php került a legvégére, örültem volna ha többeknek mondhatok el hasznos és/vagy érdekes dolgokat ezzel kapcsolatban.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Figyu már, ha ez adatbázis labor, akkor a PHP miért érdemel külön órát?


Na most, a jdbc-t nem ismerem, de az xsql az félig sql, ami meg egy adatbázisnyelv, szóval több köze van hozzá.

Gugli: JDBC (Java Database Connectivity) is a Sun Microsystems standard defining how Java applications access database data.

Szal akkor azért ez is jobban témába vág.

Nem vág jobban a témába, majd látod, ha jdbc mérésed lesz. Egy tök alap java appletet kell írni, ami mellesleg adatbázisból szedi az adatokat. Pont mint a php. A jdbc ráadásul nem nyelv, hanem néhány db-kezeléssel kapcsolatos osztály meg interfész javahoz (olyanok mint php-ből a mysql_* fv-ek).

Haszprus Oks, csak elsőnek furának tűnt a PHP ebben a sorban.

Ja és az xsql-t elfelejtettem lereagálni, de az teljesen ugyanez. Adatbázisfüggetlen xslt + xml, megspékelve néhány utasítással amik az xml-be kerülő adatokat adatbázisból nyerik ki.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...